- 16 Ιούλ 2015, 02:58
Onyx, τόσο έγραψε ότι του καίει. Συν ότι είναι χαλασμένο και δεν δουλεύει σωστά. Μπορείς να κάνεις μία υπόθεση πόσο θα στοιχίσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο για να κάνει 80-100Κ χλμ τον χρόνο; Εκεί βλέπεις τι ποσοστό είναι το καύσιμο και τι ποσοστό είναι η φορολογία. Εσύ έχεις πει ότι έχεις αναλυτικό αρχείο εξόδων για το δικό σου. Μπορείς να μας πεις τι ποσοστά βγαίνουν σε καύσιμα και φορολογία;
Όλα τα αυτοκίνητα με νόρμες ρύπων, παλιές και καινούργιες, μπορούν να κάψουν πολύ λίγο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μέσος οδηγός θα κάψει τόσο λίγο, θες γιατί δεν συντήρησε το όχημα, θες γιατί το δουλεύει σταμάτα/ξεκίνα, θες γιατί δεν τον πειράζει να κάψει λίγο, θες γιατί δεν μπορεί ο πιλότος να το κάνει να κάψει λίγο, θες γιατί είναι petrolhead, κλπ. Εγώ καίω πολύ λίγο, λιγότερο και από τα επίσημα νούμερα. Δεν έχω πετύχει άλλον να του δώσω τα κλειδιά και να του πω τόσο καίει, για δοκίμασε και εσύ να δούμε τι καίει, και να επιστρέψει τα ίδια νούμερα. Δεν είναι θέμα τεχνολογίας, αλλά το πως οδηγείς και σε τι συνθήκες. Και στο πυραμοδοφόρουμ δεν είχες κάποια οικονομική κατανάλωση ως υπογραφή, οπότε από την θεωρία μέχρι την πράξη, υπάρχει πολύ δρόμος.
Για την φορολογία που του ζητήθηκε, με τον τρόπο που το παρουσίασε, νόμιζα ότι εννοεί 1.37 την ημέρα. Μάλλον κάτι άλλο εννοούσε αλλά δεν το εξήγησε και σταμάτησε εκεί η κουβέντα γιατί θεώρησα ότι το γύρισε στην ειρωνία και ήθελε να μπαχαλέψει το θέμα. Εγώ προσωπικά εάν είχα δώσει τα 60Κ, θα έδινα και τα 1.37 της φορολογίας γιατί όλα τα υπόλοιπα έξοδα αυτού του αυτοκινήτου είναι τεράστια. Θεωρώ δεδομένο ότι ως petrolhead κάνεις χιλιόμετρα και για αυτό αγοράζεις ένα αυτοκίνητο της προκοπής. Εξαιρούμε τον djet, καθότι είναι γέρος άνθρωπος πλέον. Επιπλέον, έχει ήδη γράψει ότι αυτό είναι το δεύτερο που παίρνει, οπότε μιλάμε για αγορές 60Κ+60Κ και τεράστια απώλεια χρημάτων λόγω απαξίωσης του οχήματος. Εκεί για μένα το 1.37 φαίνεται ελάχιστα, χωρίς να βάλω μέσα βλάβες και καταναλώσεις. Σε εμένα ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα κόστιζε κυρίως σε καύσιμα, χασούρα στην αξία του αυτοκινήτου, και μετά θα ήταν η φορολογία μαζί με συντήρηση και ασφάλιση.
Η φορολογία του αυτοκινήτου είναι ανεξάρτητη από αυτή των καυσίμων για καλύψει τα παραδείγματα που έδωσες με τα χιλιόμετρα. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλο να κάνει χιλιόμετρα για να έχεις έσοδα ως κράτος, οπότε θα του τα πάρεις προκαταβολικά. Σε διαφορετική περίπτωση, θα έλεγες στο κράτος, μου έβγαλε πολλές ζημιές φέτος και δεν έχω να γράψω χιλιόμετρα. Παντού φορολογούνται τα αυτοκίνητα στην Ευρώπη και είμαστε ακόμη Ευρώπη. Νομίζω ο Criuser έχει γράψει ότι εάν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο το τρίλιτρο C5, θα το είχε πάρει. Δεν υπήρχε και πήρε το δίλτρο. Θα μπορούσε να είχε πάρει το 1.8; Όχι, γιατί ήθελε το τρίλιτρο.
Δεκτό το παράδειγμα των 2000cc και 1800cc αλλά αυτό αποφάσισε η μένουμε Ευρώπη για εμάς και εμείς το υλοποιήσαμε χωρίς να κάνουμε καν δημοψήφισμα. Εάν ήταν λάθος η φορολογία των αυτοκινήτων, δεν θα είχε τόση υποστήριξη η μένουμε Ευρώπη που τα έκανε όλα αυτά. Εσύ τι πιστεύεις, εάν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση, υπήρχε περίπτωση Ελληνική κυβέρνηση να κάνει τέτοιο κακό σε κόσμο που έχει λεφτά; Ο έχων λεφτά, έχει και φωνή. Όταν τον πειράξεις, θα σε καταστρέψει/δυσφημίσει/trollάρει/κλπ. Δες τι γίνεται τώρα με τον Τσίπρα. Εγώ νομίζω ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αυξηθεί η φορολογία αυτοκινήτων και όχι μόνο, χωρίς να περάσει ο έλεγχος της χώρας στην μένουμε Ευρώπη. Πολλοί πάντως τότε και τώρα είχαν χαρεί με την εξέλιξη αυτή (έλεγχος από την μένουμε Ευρώπη) γιατί θα γινόμασταν επιτέλους σύχρονοι καπιτάλες και θα κλείναμε το κακό δημόσιο κράτος για να ανοίξουμε κράτος ΑΕ. Ακόμη θυμάμαι ακόμη τις δημιουργικές δημοσιεύσεις του Φαραώ Καββαθά επί του θέματος.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κλαίγεται. Δεκτόν και σεβαστόν. Από την στιγμή όμως που μόλις τώρα μπαίνουμε σε μνημόνιο 3 για τα επόμενα 3 χρόνια, είναι εντελώς άδικο να κλαψουρίζουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για κάτι που εμείς οι ίδιοι το βλέπουμε ως αναγκαίο κακό. Όταν σε 3 χρόνια λήξει το μνημόνιο 3 και μπούμε στο μνημόνιο 4, ας τα θυμήθουμε όλα αυτά και ας αποφασίσουμε τότε για το αν τα τέλη είναι δίκαια ή όχι, και αν θέλουμε να κατέβουμε στην πλατεία για να μας κυβερνά η μένουμε Ευρώπη ή να γυρίσουμε στα παλιά δικά μας κόλπα. Εγώ νομίζω ότι η μένουμε Ευρώπη θα χαρεί να μας δώσει μνημόνιο 4. Μέχρι τότε, θα έχουμε μνημόνιο 3 που σημαίνει φορολογία αυτοκινήτων για τα επόμενα 3 χρόνια. Το δεχόμαστε αυτό ή όχι; Το δεχόμαστε και λέμε και ευχαριστώ.