Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By elvet
#133683 Με το Paypal δεν μπορείς να πληρώσεις στο εξωτερικό, δηλαδή να μεταφέρεις λεφτά εκτός Ελλάδας, λόγω capital control. Μπορείς να δεχτείς πληρωμή, η οποία μεταφέρεται κανονικά στον ελληνικό λογαριασμό. Ειναι θέμα capital control και όχι paypal.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#139343 Αν και τελικά το Paypal έχει τα προβλήματά του, και φυσικά τώρα με τα CC και τις κάρτες εμείς στην Ελλάδα έχουμε επιπλέον περιορισμούς, καθώς και με τις χρεώσεις (αλλά κάπως πρέπει να "ζήσει" και αυτό το κακόμοιρο), αυτοί που έχουν τερματίσει τη μ@λ@κί@ τους είναι στο eBay. Έχουν καταργήσει κάθε είδους προστασία στους πωλητές, για να την περνάνε ζωή και κότα οι μαλακοπίτουρες αγοραστές. Ως αγοραστής μέχρι και απάτη μπορείς να κάνεις εύκολα και άνετα (π.χ. να παραλάβεις αντικείμενο, να πεις ότι δεν το έλαβες ποτέ και να πάρεις αυτόματα πίσω τα χρήματά σου), αλλά ως πωλητής π.χ. αν δεν πληρωθείς ποτέ, τότε όχι απλά δεν προστατεύεσαι με κάποιο τρόπο, αλλά πρακτικά τιμωρείσαι αν θες να κάνεις κάτι (π.χ. τα υποχρεωτικά time-outs για να κάνεις relist). Χώρια τις προμήθειες, χρεώσεις και τις καινούριες "δικλείδες" ασφαλείας, και καλά για την προστασία σου :rant:

Βασικά γτμτμπτπ όλους εκεί πέρα, αλλά επειδή είναι εντελώς απρόσωπο το σύστημα (ούτε καν email δεν μπορείς να τους στείλεις), στην ουσία δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα.... :rant:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#139366 Aν δεν προστατέψεις τον αγοραστή όμως (γιατί υπάρχουν αντίστοιχα πολλά λαμόγια πωλητές) τότε δεν θα πατάει κανείς στο μαγαζί σου (ebay). Kαλύτερα να είσαι με τους αγοραστές γιατί αυτοί εύκολα απαξιώνουν το προιόν σου. Πωλητές ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και η πλειοψηφία βγάζει καλό εισόδημα. Δεν είναι και για λύπηση. Δεν επικροτώ εννοείται αυτό που λες για τις απατεωνιές.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#139367 Δεν μιλάω για τους "επαγγελματίες" πωλητές, δηλαδή αυτούς που έχουν "μαγαζιά" και κυρίως Buy-Now, εκεί αν δεν πληρώσεις, δεν παίρνεις εμπόρευμα. Μιλάω για τους πωλητές-αγοραστές, δηλαδή τη μεγαλύτερη μάζα των "πελατών" του eBay, οι οποίοι είτε αγοράζουν είτε πουλάνε, είτε και τα δύο. Ε λοιπόν ως "αγοραστής" έχεις όλα τα εφόδια και δικλείδες προστασίας (ακόμα και για να κάνεις απατεωνιές), ενώ ως "πωλητής" δεν έχεις τι-πο-τα....αυτό λέω, και από ότι βλέπω υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι αντίστοιχοι με μένα που συμφωνούν...
Άβαταρ μέλους
By g47
#139368 Δεν γνωριζω τι σου εχει τυχει αλλα οσες φορες εχω χρειαστει προστασια σαν πωλητης δεν ειχα κανενα προβλημα.
Το μονο που κανω για να ειμαι εξασφαλισμενος ειναι οτι παντα στελνω signed-for.
Τις χρεωσεις κλπ. τις γνωριζεις πριν το χρησιμοποιησεις οποτε δεν βρισκω προβλημα.
Αν το θεωρεις ακριβο, δεν το βαζεις για πωληση.
Άβαταρ μέλους
By elteo
g47 έγραψε:Το μονο που κανω για να ειμαι εξασφαλισμενος ειναι οτι παντα στελνω signed-for.

Αυτό. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#139370 Και εγώ μόνο registered στέλνω, και όλες οι χρεώσεις είναι γνωστές. Αλλά μου έχουν τύχει διάφορα ως πωλητής, και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε η παραμικρή "προστασία" για μένα: από non-paying bidders (που ούτε καν negative feedback δεν μπορείς να αφήσεις πια, και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τους μπλοκάρεις, ΑΝ βρεις τις ρυθμίσεις) μέχρι απατεωνίσκους που αρχίζουν από την πρώτη στιγμή τα "δεν ήξερα, δεν είδα, δεν διάβασα" (παρόλο που ΟΛΑ είναι καθαρά και ξάστερα στην περιγραφή) και τελικά αναγκάζεσαι να δώσεις εσύ partial refund, γιατί αν το αφήσεις στο eBay μπορεί να σου κάνουν αυτόματο full refund.

Προσωπική εμπειρία με όλα τα παραπάνω, εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε -δυστυχώς- ξέρω τι πράγμα μιλάω...
Άβαταρ μέλους
By g47
#139376 Κι εγω πουλαω εδω και 10 χρονια (δεν εχει τοση σημασια βεβαια ποσα χρονια το χρησιμοποιει ο καθενας), οσα λες δε μου εχουν τυχει ποτε.
Αρνητικο feedback καλως δεν υπαρχει και συμφωνω με το ολο σκεπτικο που αφαιρεθηκε πριν χρονια.
Πιστολιες μπορει να κατσουν αλλα δε κοστιζουν τιποτα. Κανεις ενα second chance ή relist.
Πολλες φορες ειναι δωρεαν.
Αν οχι, μπορεις να του ζητησεις και τα ψιλα για το relist.
Οσες φορες το εχω ζητησει, παντα μου το εχουν δωσει (ειναι αστειο ποσο για να το αναφερουμε καν, αλλα ειχα εκενυριστει με τον αγοραστη).
Γιατι να κανεις refund :dizzy:
Αν δεν διαβασε/δεν ειδε, ζητας επιστροφη με μεταφορικα δικα του και αν κανει φασαρια, κανεις report.
Aν σου πει το εστειλε πισω και παλι δεν κανεις refund αλλα ζητας tracking number.
Στο report μπορουν να δουν αν το description ηταν πληρες και δεν εγκρινεται κανενα refund προς τον αγοραστη.
Oπως επισης δεν εγκρινεται ουτε για επιστροφες εκτος αν δωσει tracking number.
Αν μετα απο τοση φασαρια σου βαλει negative feedback απο κακια και παλι μπορεις να το αλλαξεις/σβησεις, οπως και το εχω κανει και μαλιστα ηταν Ελληνας. :lol:

Εχω χρησιμοποιησει το πληρες ευρος της προστασιας που σου δινεται απτο ebay και το Paypal και παντα ειχα βρει το δικιο μου και αν εισαι σωστος δεν υπαρχει τιποτα αυθαιρετο η στη τυχη.
Οσες φορες δεν υπηρχε αποδειξη, δεν υπηρχε αποφαση υπερ.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#139377 Γι'αυτό λέω ότι ήσουν τυχερός, μόνο τον τελευταίο χρόνο έχω τουλάχιστον 10 περιπτώσεις non-paying bidders, που μόνο και μόνο το χαμένο χρόνο και τον εκνευρισμό να υπολογίσεις, φτάνει και περισσεύει. Προφανώς και κάνεις relist (αναγκαστικά μετά από 7 μέρες όμως), προφανώς και παίρνεις fee credit, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται, κοινώς μπορείς κάλλιστα να περιφέρεσαι, να "αγοράζεις" ότι γουστάρεις και να μην πληρώνεις ποτέ. Γίνεται κακός χαμός στο Web με τους non-paying στο Ebay, ψάξτε να το δείτε.

Το αρνητικό feedback ήταν ένας τρόπος και για τους δύο να αφήσουν ένα σχόλιο από την εμπειρία τους, ΟΛΑ τα μαγαζιά στο πλανήτη έχουν κάποιο σύστημα αξιολόγησης, το eBay είναι το ΜΟΝΟ που έχει μόνο positive, δεν μας λέει κάτι αυτό ?

Για τις περιπτώσεις απατεωνίσκων, και από αυτούς μου έχουν τύχει μερικοί (όχι πολλοί, 2-3 ήταν), οι οποίοι άρχισαν κατευθείαν με case τα "δεν είδα, δεν ήξερα, δεν διάβασα", ακριβώς για να πάρουν partial refund (δηλαδή δεν ζήτησαν return για να μην πληρώσουν, απλά ήθελαν να πάρουν πίσω λεφτά). Και εδώ φαίνεται ήσουν τυχερός ή εγώ άτυχος, τι να πω...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#139418 Διάφορα πραγματάκια που είτε μου περισσεύουν, είτε έχω αγοράσει κάτι καινούριο προς αντικατάσταση. Τώρα π.χ. πουλάω το παλιό Harmony γιατί πήρα το καινούριο...
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#140114 Η κατάσταση με το ebay είναι ακριβώς όπως την περιγράφει ο Ace.

Στο τέλος οι μόνοι που θα μείνουν είναι οι κινέζοι που πουλάνε χιλιάδες πραγματάκια ευτελούς αξίας ή μαιμούδες οπότε δέν τους νοιάζει να φάνε και μερικές φόλες.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#141354 Μου έστειλε ένα πακέτο η μητέρα μου από Ελλάδα την Τρίτη με ελτα συστημένο, αυτή τη στιγμή το tracking δείχνει τα παρακάτω

Εικόνα

Επίσης την Τρίτη παρήγγειλα κάτι από ένα τοπικό κατάστημα, με διαβεβαίωσαν ότι θα παραδοθεί το προηγούμενο Σάββατο.

Εικόνα

Φυσικά δεν έχω παραλάβει τίποτα :rant: :s_mad :s_devil :s_devil

Γκεάκο πόσο σε νιώθω σήμερα..