- 15 Ιούλ 2015, 00:38
kacey έγραψε:
λεπτομερεια (συμπτωση): αυτος που το νοικιαζει δεν εχει κανει αποδοχη της ενοικιασης στο δικο του taxis, στη σελιδα οπου δηλωνεις τα νοικιασμενα ακινητα ιδιοκτησιας σου (ενω οι δικοι μου εχουν κανει αποδοχη της δηλωσης ενοικιασης απο 1/1/2014), και μαλιστα σημερα με ρωτησα αν δεν εχει σταλει η δηλωση του πατερα (που οπως ειπαμε δεν το εχει δηλωμενο) αν μπορουμε να το κανουμε γαργαρα (να μη το δηλωναμε).
το θεμα ειναι βεβαια οτι - ενω δεν εχει παει συμβολαιο στην εφορια να σφραγιστει κλπ - υπαρχει η ηλεκτρονικη δηλωση του μισθωματος στο taxis (αυτη που εκεινος δεν εχει κανει αποδοχη).
έχοντας κάνει κάμποσες δηλώσεις φέτος, αυτό που λες το παρατήρησα σε πολύ κόσμο (να μην έχει αποδεχτεί το μισθωτήριο), παρόλα αυτά τα δήλωνα κανονικά από όλες τις μεριές
πολλοί το έχουν παραλείψει γιατί είχαν συνηθίσει τότε που τα πήγαιναν στην εφορία
βέβαια δε μπήκα ποτέ στο κόπο να τους κάνω αποδοχές και γιατί δεν ήταν η δουλειά μου -και αν γίνει χρεώνεται και θα τσινίσουν- και γιατί θα είναι εκπρόθεσμοι (και δε ξέρω τι ενδεχόμενη συνέπεια θα έχει αυτό, δε το έχω ψάξει)
απλά περνούσα τα νοίκια στις δηλώσεις και αυτό είναι που τελικά έχει σημασία να δηλώσουν και οι δύο τα ίδια
το θέμα λοιπόν είναι ότι κι εσύ να το κάνεις γαργάρα, ο άλλος μπορεί να το στείλει και τότε θα έχεις θέμα
επίσης αν μιλάμε για κατοικία κάπου θα πρέπει κι ο άλλος να δηλώσει ότι μένει
αν θες να το κάνεις μαύρα του βάζεις μια φιλοξενία ή δωρεάν παραχώρηση στο Ε2 σου (edit |λογοκρισία| είπα,αυτό πάει για συγγενείς.. ) ώστε να βάζει κι αυτός κάποιο σπίτι στη δήλωσή του, αλλά όποτε γουστάρει σου παίζει πιστόλι και δε μπορείς να πεις και κουβέντα γιατί θα σε σκίσουν
επίσης και η φιλοξενία (στη πρώτη κατοικία σου εννοώ) δεν παίζει έτσι απλά γιατί αν υποθέσουμε ότι το βάλεις κενο το σπίτι που θα μένει ο άλλος οι λογαριασμοί ρεύματος δε θα δικαιολογουν το κενό (+ ενδεχόμενα πιστόλια και στο ρεύμα που θα χρωστάς εσύ) και αν το βάλεις δευτερεύουσα δικιά σου θα φας το τεκμήριο του σπιτιού εσύ
δεν είναι τόσο εύκολο να είσαι μπαταχτζής πλέον
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς