Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By criuser
mirage έγραψε:Το έβγαλες απο μεσα σου; Ηρεμησες;
Αντε ξαναβαλε τωρα την ειδηση για τον Πουτιν.

kacey έγραψε:criuser εχεις φτασει σε επιπεδα dim8 στο πως καταλαβαινεις τη "λογικη" σε αυτο το θεμα. Αναδρομικα φορος, στις καταθεσεις, μεσα και εξω απο τη χωρα, και οποιοι τα εχουν σηκωσει "ξερουμε τι ειχες τοτε". Η απαντηση "τα ειχα τοτε αλλα τα εφαγα στις πουτανες" σου κανει? ή ακομα και εκει θα ζητησεις να φορολογηθει αυτος που τα ειχε "γιατι ΤΟΤΕ ειχε ΤΟΣΑ λεφτα"?

Τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ που οδήγησε σε φυλακή κόσμο και στην πενία άλλους επειδή απλά δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους φόρους , ούτε να πουλήσουν το ακίνητο , δεν σας ενοχλεί γιατί δεν σας ακουμπάει ? :s_sarcastic

Τι μας λέτε καλέ ? :s_whiteflag \

Ξέρω περίπτωση συνταξιούχων ηλικίας 80+ ετών που μένουν σε μονοκατοικία που την έχτισε πριν 100 χρόνια ο πατέρας της κυρίας και έχουν και ένα διαμέρισμα ακόμα 40 ετών 150 τμ που δεν νοικιάζεται λόγω τεκμηρίου . Ο γέρος είναι 100 % ανάπηρος και θέλει άνθρωπο . Εχει μεσαία σύνταξη σύνταξη που μειώθηκε και πέραν του φόρου τους ήλθε και 7000 ΕΝΦΙΑ . , συν τα χαράτσια , συν τα παλιά ΦΜΑΠ . Από το 2011 μέχρι το 2015 του ήρθαν φόροι περιουσίας 30.000 € , που είναι σχεδόν το μισό εισόδημα τους αυτά τα χρόνια .

Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να ζήσουν και τώρα μπήκαν στις 100 δόσεις για τα υπόλοιπα , ενώ το πιτσαδόρικο κράτος έμπαινε και τους έπαιρνε λεφτά από την σύνταξη .

Αυτά μόνο σε στρατιωτική κατοχή συμβαίνουν και όταν απελευθερώνεται η χώρα , οι ντόπιοι συνεργάτες κρεμιούνται στο Σύνταγμα .

Λοιπόν φόρο περιουσίας σε όλα η πουθενά . Οποιος διαφωνεί , απλά δείχνει τον χαρακτήρα του .

Και βέβαια αναλογικά με τα ακίνητα . Δηλαδή περίπου 3,2 δισ τον χρόνο .

Και βέβαια μιραγκέ ξέρω να διαβάζω με τα γράμματα που έμαθα πριν 35 χρόνια που τελείωσα το σχολείο .

Αλλαξαν από τότε ?
Η άλλαξε η ηθική ?

Ναςς όταν το 2012 μας έστειλαν τον ΦΜΑΠ του 2009, του 2010 , του 2011 και του 2012 , δεν σε απασχολούσαν τέτοια θέματα ?
Άβαταρ μέλους
By nass
#139011 Είχε νομοθετηθεί το 2010 ο ΦΑΠ (νομος 3842/10, όχι "ΦΜΑΠ" αυτός είναι από το 1997 και τον αντικατέστησε ο ΦΑΠ που λες και άρα σύμφωνα με το Σ μπορούσε να αφορά και το έτος 2009) και είχαν αργήσει να επεξεργαστούν τα δεδομένα, δε θυμάσαι που είχαν κάνει |λογοκρισία| με τα Ε9 και κάθε χρόνο υποβάλλαμε δήλωση ?

Να πεις "έγραψα λάθος" υπάρχει ποτέ περίπτωση ?
Άβαταρ μέλους
By bill33
criuser έγραψε:
bill33 έγραψε:Τι σχέση εχει με το θέμα αυτό ο Πούτιν;

Ο αριθμός των ΔΥ μιας χώρας με πληθυσμό 142.467.651 σύμφωνα με την απογραφή της 01/07/2014 και του τεραστίου εδάφους , είναι ίδιος με τον αριθμό των ΔΥ μιας χώρας με 13 φορές μικρότερο πληθυσμό .

Δεν αποτελεί τον βασικό λόγο που μπήκαμε στα μνημόνια μαζί με την διαφθορά ? :rtfm:

Ακόμα δεν είναι σημαντικό , ότι με το που είχε θέμα ο Πούτιν με ύφεση , μείωσε κατά 10 % τον αριθμό των ΔΥ και δεν έκλεισε τον ιδιωτικό τομέα , όπως έκαναν οι εδώ προδότες ΓΑΠ και σαμαροβενιζέλοι .

Ξαναδιαβασε τι γραφει αυτό που εβαλες βρε ανθρωπε . :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#139013 Μπας και γίνει αντιληπτό
criuser έγραψε:http://www.capital.gr/oikonomia/3044204 ... -upallilon
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε τη μείωση του ανώτατου αριθμού του προσωπικού στη μισθοδοσία του υπουργείου Εσωτερικών κατά 110.000 εργαζομένους, ή περίπου 10%, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Δευτέρα, μεταδίδουν οι Moscow Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέτρο είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα λιτότητας από τη Ρωσία, όπου η οικονομία διολισθαίνει προς την ύφεση, έχοντας πληγεί από την αδυναμία των τιμών του πετρελαίου και τις δυτικές κυρώσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Το έγγραφο αναφέρει ότι ο μέγιστος αριθμός των εργαζομένων του υπουργείου Εσωτερικών που πληρώνονται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, θα πρέπει να οριστεί λίγο πάνω από τους 1 εκατ. εργαζομένους, εξαιρώντας το προσωπικό ασφαλείας και τους συντηρητές των κτιρίων του υπουργείου.
Πρόκειται για τροποποίηση προηγούμενης απόφασης, που είχε υπογράψει ο Putin τον Μάιο του 2014 και όριζε τον εν λόγω αριθμό λίγο πάνω από τους 1,1 εκατ. εργαζόμενους.

:roll:
Άβαταρ μέλους
By kacey
criuser έγραψε:
mirage έγραψε:Το έβγαλες απο μεσα σου; Ηρεμησες;
Αντε ξαναβαλε τωρα την ειδηση για τον Πουτιν.

kacey έγραψε:criuser εχεις φτασει σε επιπεδα dim8 στο πως καταλαβαινεις τη "λογικη" σε αυτο το θεμα. Αναδρομικα φορος, στις καταθεσεις, μεσα και εξω απο τη χωρα, και οποιοι τα εχουν σηκωσει "ξερουμε τι ειχες τοτε". Η απαντηση "τα ειχα τοτε αλλα τα εφαγα στις πουτανες" σου κανει? ή ακομα και εκει θα ζητησεις να φορολογηθει αυτος που τα ειχε "γιατι ΤΟΤΕ ειχε ΤΟΣΑ λεφτα"?

Τα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ που οδήγησε σε φυλακή κόσμο και στην πενία άλλους επειδή απλά δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους φόρους , ούτε να πουλήσουν το ακίνητο , δεν σας ενοχλεί γιατί δεν σας ακουμπάει ? :s_sarcastic

Τι μας λέτε καλέ ? :s_whiteflag \
.
.
.
.
.
.
Λοιπόν φόρο περιουσίας σε όλα η πουθενά . Οποιος διαφωνεί , απλά δείχνει τον χαρακτήρα του.

φυσικα και με αγγιζει, και για αυτο (αλλα οχι μονο επειδη με αγγιζει αλλα επειδη πραγματικα το θεωρω λαθος οπως εχω πολλες φορες εξηγησει, και αλλη μια παρακατω) εχω γαμηθει να λεω τοσα χρονια: "φορος επι της κατοχης πραγματος (και ειδικα πραγματων που οχι μονο δεν σου παραγουν εισοδημα ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟΥΣ, αλλα ειναι και οικονομικα βαριδια) ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ". ΚΑΘΕ τετοιος φορος. Οποτε αυτο που εδω και παρα πολλα χρονια λεω ειναι ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ πραγματων. και παραδειγματα σαν και αυτο που εχεις βαλει, εχω και εγω πολλα και ειχα γραψει και στο παλιο το φορουμ (φιλος ανεργος, που δεν εχει στον ηλιο μοιρα, και εχει στη κατοχη του μια ψιλοερειπωμενη - γιατι δεν μπορει να τη συμμαζεψει - μονοκατοικια στη Βουλιαγμενη που του εχει μεινει απο το παππου του και στην οποια ζει).

περα απο αυτο, αυτα που λες ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΑ. Αναδρομικος φορος στα μετρητα ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ? Τα οποια τα εχεις γιατι σου εμειναν απο το εισοδημα που εχεις ηδη φορολογηθει? Και αν τα εφαγες, "ξεραμε τι ειχες τοτε"? και αυτοι που δεν τα πηγαν ποτε στη τραπεζα? ΣΥΝΕΛΘΕ.
Άβαταρ μέλους
By criuser
nass έγραψε:Είχε νομοθετηθεί το 2010 ο ΦΑΠ (νομος 3842/10, όχι "ΦΜΑΠ" αυτός είναι από το 1997 και τον αντικατέστησε ο ΦΑΠ που λες και άρα σύμφωνα με το Σ μπορούσε να αφορά και το έτος 2009) και είχαν αργήσει να επεξεργαστούν τα δεδομένα, δε θυμάσαι που είχαν κάνει |λογοκρισία| με τα Ε9 και κάθε χρόνο υποβάλλαμε δήλωση ?

Δεν ήταν έτσι . Τον ΦΑΠ τον είχαν αφήσει στην άκρη και δεν τον πληρώναμε και ξαφνικά τον θυμήθηκαν και μας τον φόρεσαν μαζεμένο 3 χρονιές μαζί με το χαράτσι .

Δηλαδή τι επεξεργασία ήθελε ο φόρος που έβγαινε με ένα συντελεστή και ένα αφορολόγητο και τον πληρώναμε και παλιά .

Να πω ότι έγραψα λάθος , αν έχω κάνει λάθος .
Αν εννοείς λάθος ότι ο φόρος πάει παλιότερα , νομίζω ότι είναι καλύτερα να πληρώσει 0,5 % μέχρι τα 100.000 και να ανεβαίνει μετά μέχρι το 3-5 % σε πολύ μεγάλα ποσά και πάντα με στόχο ποσό ανάλογο του ΕΝΦΙΑ .

Να θυμίσω επίσης ότι εμείς οι κατασκευαστές πληρώνουμε ΦΜΑΠ , ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ με τον αυξημένο μάλιστα εταιρικό συντελεστή γιά τα ακίνητα που έχουμε προς πώληση και είναι εμπόρευμα :dizzy: :dizzy: :dizzy: :dizzy:

Φαντάζεστε να πλήρωναν φόρο πολυτελείας η BMW , η mercedes , η porsche κλπ για τα απούλητα αυτοκίνητα τους ?
Άβαταρ μέλους
By criuser
kacey έγραψε:φυσικα και με αγγιζει, και για αυτο (αλλα οχι μονο επειδη με αγγιζει αλλα επειδη πραγματικα το θεωρω λαθος οπως εχω πολλες φορες εξηγησει, και αλλη μια παρακατω) εχω γαμηθει να λεω τοσα χρονια: "φορος επι της κατοχης πραγματος (και ειδικα πραγματων που οχι μονο δεν σου παραγουν εισοδημα ΑΡΑ ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟΥΣ, αλλα ειναι και οικονομικα βαριδια) ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ". ΚΑΘΕ τετοιος φορος. Οποτε αυτο που εδω και παρα πολλα χρονια λεω ειναι ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ πραγματων. και παραδειγματα σαν και αυτο που εχεις βαλει, εχω και εγω πολλα και ειχα γραψει και στο παλιο το φορουμ (φιλος ανεργος, που δεν εχει στον ηλιο μοιρα, και εχει στη κατοχη του μια ψιλοερειπωμενη - γιατι δεν μπορει να τη συμμαζεψει - μονοκατοικια στη Βουλιαγμενη που του εχει μεινει απο το παππου του και στην οποια ζει).

περα απο αυτο, αυτα που λες ειναι ΠΑΡΑΛΟΓΑ. Αναδρομικος φορος στα μετρητα ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ? Τα οποια τα εχεις γιατι σου εμειναν απο το εισοδημα που εχεις ηδη φορολογηθει? Και αν τα εφαγες, "ξεραμε τι ειχες τοτε"? και αυτοι που δεν τα πηγαν ποτε στη τραπεζα? ΣΥΝΕΛΘΕ.

Είμαστε σε μιά δύσκολη κατάσταση σαν χώρα και μέχρι τώρα , έχουν γαμίσει όποιους έχουν εδώ ακίνητο , δίλιτρο + , πισίνα , σκάφος , τα έχουν κάνει να μην πουλιούνται λόγω της φορολογίας και άφησαν τους πάντες να βγάλουν τα λεφτά τους έξω και τώρα θεωρούμε και λογικό να κουρέψουν αυτούς που άφησαν τα λεφτάκια τους στις δικές μας τράπεζες .

Εγώ λοιπόν λέω σε μιά ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ να αποδοθεί δικαιοσύνη , με ΛΟΓΙΚΑ νούμερα για όλους .

Αν λοιπόν το κράτος θέλει να μαζέψει 12 δισ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών , σημαίνει περίπου 20-30 % κούρεμα σε όσους πατριώτες η αφελείς η πες τους όπως θέλεις , άφησαν τα λεφτά τους στην χώρα , αφού καταθέσεις μέχρι 5-8000 θα τις αφήσουν ακούρευτες .

Το 2010 είχαμε σύμφωνα με τους τραπεζικούς 280 δισ καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες πέραν όσων τα έβγαζαν από τότε έξω .

Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τα 300 δισ καταθέσεις σε ελληνικά ΑΦΜ στην Ελλάδα και εξωτερικό .

Ενας μέσος φόρος 2 % που θα μοιράζεται στα έτη 11,12,13 και 14 και θα πάει μαζί με τον ΕΝΦΙΑ το 15 και το 16 , θα μας δώσει πάνω από 30 δισ .

Δηλαδή κάποιος που έχει 300.000 θα του βάλεις φόρο 1 % τον χρόνο και θα τον χρεώσεις 12000 € .

Δεν είναι πιό τίμιο ? Θα μπορούσε βέβαια το κράτος να θεωρήσει τα λεφτά που βγήκαν έξω σαν φοροδιαφυγή και να αρχίσει να κυνηγάει και ποινικά , αλλά προφανώς θα καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά .
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
criuser έγραψε:http://www.capital.gr/oikonomia/3044204 ... -upallilon
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε τη μείωση του ανώτατου αριθμού του προσωπικού στη μισθοδοσία του υπουργείου Εσωτερικών κατά 110.000 εργαζομένους, ή περίπου 10%, σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της Δευτέρα, μεταδίδουν οι Moscow Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μέτρο είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα λιτότητας από τη Ρωσία, όπου η οικονομία διολισθαίνει προς την ύφεση, έχοντας πληγεί από την αδυναμία των τιμών του πετρελαίου και τις δυτικές κυρώσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Το έγγραφο αναφέρει ότι ο μέγιστος αριθμός των εργαζομένων του υπουργείου Εσωτερικών που πληρώνονται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, θα πρέπει να οριστεί λίγο πάνω από τους 1 εκατ. εργαζομένους, εξαιρώντας το προσωπικό ασφαλείας και τους συντηρητές των κτιρίων του υπουργείου.
Πρόκειται για τροποποίηση προηγούμενης απόφασης, που είχε υπογράψει ο Putin τον Μάιο του 2014 και όριζε τον εν λόγω αριθμό λίγο πάνω από τους 1,1 εκατ. εργαζόμενους.

ΔΗΛΑΔΗ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΔΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2010 Η ΕΛΛΑΔΑ , Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ , ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 50 ΤΟΥΣ Ο ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΣ . :metalo:

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΜΕ .

Μήπως σου διαφεύγει ότι αναφέρεται στο Υπουργείο εσωτερικών και όχι στο σύνολο των ΔΥ της Ρωσίας ?
Άβαταρ μέλους
By criuser
#139023 Προφανώς δεν μιλάει για τους ένστολους που πληρώνονται από το Αμυνας .
Αλλάζει κάτι ?

Μιλάμε για 13+ φορές περισσότερο πληθυσμό και μια χώρα με μεγάλη έκταση και αραιοκατοικημένη που έχει ανάγκη περισσότερων υπαλλήλων .
Άβαταρ μέλους
By nass
criuser έγραψε:
nass έγραψε:Είχε νομοθετηθεί το 2010 ο ΦΑΠ (νομος 3842/10, όχι "ΦΜΑΠ" αυτός είναι από το 1997 και τον αντικατέστησε ο ΦΑΠ που λες και άρα σύμφωνα με το Σ μπορούσε να αφορά και το έτος 2009) και είχαν αργήσει να επεξεργαστούν τα δεδομένα, δε θυμάσαι που είχαν κάνει |λογοκρισία| με τα Ε9 και κάθε χρόνο υποβάλλαμε δήλωση ?

Δεν ήταν έτσι . Τον ΦΑΠ τον είχαν αφήσει στην άκρη και δεν τον πληρώναμε και ξαφνικά τον θυμήθηκαν και μας τον φόρεσαν μαζεμένο 3 χρονιές μαζί με το χαράτσι .

Ο νόμος είχε ψηφιστεί το 2010 και άρα συνταγματικά ορθά κάλυπτε και το 2009.
Εσύ τώρα ζητάς το 2015 να ψηφιστεί καινούργιος νόμος που να καλύπτει το 2011-12-13. Δεν γίνεται, είναι αντισυνταγματικό (άρθρο 78 παρ. 2), το ξέρω και γω που δεν είμαι νομικός, στο λένε και δεν το καταλαβαίνεις και συνεχίζεις, σταμάτα επιτέλους, πονάνε τα μάτια μας :s_crazy
Πρότεινα ότι νέο φόρο θέλεις αρκεί να αρχίζει από το 2014 :s_whiteflag

Αλλά τι περιμένω, η συνεχιζόμενη "συζήτηση" :svivhaha: για τους δημόσιους υπαλλήλους ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ όχι όλους τους ΔΥ της Ρωσίας δείχνει ότι τζάμπα ελπίζω :s_wacko
Τελευταία επεξεργασία από nass και 14 Ιούλ 2015, 20:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By panos2171
criuser έγραψε:Προφανώς δεν μιλάει για τους ένστολους που πληρώνονται από το Αμυνας .
Αλλάζει κάτι ?

Μιλάμε για 13+ φορές περισσότερο πληθυσμό και μια χώρα με μεγάλη έκταση και αραιοκατοικημένη που έχει ανάγκη περισσότερων υπαλλήλων .

Δεν κατάλαβα ακριβώς, εννοεί τους υπαλλήλους που εργάζονται στο υπουργείο εσωτερικών και μόνο ή σε όλους τους ΔΥ υπηρεσιών που εντάσσονται σε αυτό;
Άβαταρ μέλους
By criuser
nass έγραψε:Ο νόμος είχε ψηφιστεί το 2010 και άρα συνταγματικά ορθά κάλυπτε και το 2009.
Εσύ τώρα ζητάς το 2015 να ψηφιστεί καινούργιος νόμος που να καλύπτει το 2011-12-13. Δεν γίνεται, είναι αντισυνταγματικό (άρθρο 78 παρ. 2), το ξέρω και γω που δεν είμαι νομικός, στο λένε και δεν το καταλαβαίνεις και συνεχίζεις, σταμάτα επιτέλους, πονάνε τα μάτια μας :s_crazy
Πρότεινα ότι νέο φόρο θέλεις αρκεί να αρχίζει από το 2014 :s_whiteflag

Αλλά τι περιμένω, η συνεχιζόμενη "συζήτηση" :svivhaha: για τους δημόσιους υπαλλήλους ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ όχι όλους τους ΔΥ της Ρωσίας δείχνει ότι τζάμπα ελπίζω :s_wacko

Βασικά σαν κράτος θέλω 30 δισ για τις τράπεζες . Τι προτείνεις αφού στέκεσαι τόσο στο Σύνταγμα που το έχουν ξεσκίσει τα μνημόνια ?

Και βέβαια έχω δώσει μέχρι τώρα κάτι εκατοντάδες δις στις τράπεζες που τις πληρώνουν τα χαράτσια και οι ΕΝΦΙΑ .

Για πρότεινε λοιπόν μιά λύση .

Κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων 30 % ?
Κούρεμα και των ξένων καταθέσεων των ελλήνων πολιτών 25 % ?