Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
italakias έγραψε:Δεν μπορει να παει σε 195-60-15.
Βασικα ειναι αρκετα φαρδυτερο και ψηλοτερο.
Μονο σε 185-60-15.

Μια χαρα μπορει.Εγω τα φοράω σε 2 συνεχόμενες αλλαγές.Η διαφορά είναι 1%.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#14088 Τα 185/60/15 είναι κωλοδιάσταση και δεν αξίζουν. Τα χρυσοπλήρωσα στο 500αρι. Τα 195/60 είναι μία λύση αλλά και πάλι δεν παίζει να βγάλουν περισσότερο θόρυβο και αύξηση κατανάλωσης?

Τέσπα απ' ότι κατάλαβα θα ισχύσει το σενάριο με το Σφακιανάκη που έγραψα πιο πριν γιατί το αμάξι θα πάει ούτως ή άλλως για service οπότε θα αλλαχθούν πακέτο και τα λάστιχα. Go figure.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#14295 Οφούύύ... έφαγα τα "παλιά λημέρια" να βρώ που μου είχατε απαντήσει για "Πού να ρωτήσω για bridgestone λάστιχα στη Θεσσαλονίκη?"...

Αν έχετε την καλοσύνη πετάξτε κανά 2 τιπς να πάρω κανά τηλεφώνημα. Θενξ!
Άβαταρ μέλους
By famas
#14297 Αν μπορείς να πας τόσο μακρυά, ΕΛΜΑ, κοντά στο ΙΚΑ Ευόσμου, αρχές Καραολή κ Δημητρίου.
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#14325 Στα καταστήματα που πουλάμε ελαστικά, υπάρχουν πινάκες που οριοθετούν της διαστάσεις τους.
Αυτό που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξεφύγουμε, είναι η διάμετρος του ελαστικού. Τότε επηρεάζουμε το ‘βήμα’ του σασμάν και είναι τεράστιο λάθος, και επηρεάζει και το φρενάρισμα.
Μα και το φάρδος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 2 νούμερα. Η επιφάνεια που πατάει το ελαστικό, έχει υπολογιστεί, ανάλογα το βάρος του. Για να φρενάρει σωστά, κάθε τετραγωνική ίντσα πατήματος, πρέπει να δέχεται συγκεκριμένο βάρος.
Πχ όταν χρειάζεται 50kg ανά ίντσα, και εσείς βάλετε πάνφαρδα λάστιχα, τότε και με χειρόφρενο, θα το σπρώχνετε και θα γλιστράει!!!!!........
Έβαλα τα φαρδιά λάστιχα του ρίτμο αγωνιστικού για πίστα στο γιούκο!. Βέβαια το γιούκο μου ήταν τούμπανο από πλευράς μηχανής, δεν ξεκινούσε!!!!!........ και το είχα για κόντρες!. Ούτε το ξανασκέφτηκα.
Μάρκα διαλέγεις ανάλογα των απαιτήσεων σου, και τα προσόντα του κάθε μοντέλου και μάρκας ελαστικού.
antonis-team
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
#14350 :s_omg ....τί είναι το γιούκο;.....και το"μέχρι δύο νούμερα",ποιά εταιρεία το αναφέρει;....δώσε κάνα λίνκ!!
Άβαταρ μέλους
By billakos
JimClark έγραψε:Οφούύύ... έφαγα τα "παλιά λημέρια" να βρώ που μου είχατε απαντήσει για "Πού να ρωτήσω για bridgestone λάστιχα στη Θεσσαλονίκη?"...

Αν έχετε την καλοσύνη πετάξτε κανά 2 τιπς να πάρω κανά τηλεφώνημα. Θενξ!

Σου είχα απαντήσει και παλιότερα (ΧΟ Ανατ. Θεσσαλονίκης :s_smile )
1)στον Φοίνικα δίπλα στον ΟΑΣΘ τηλ.: 2310 444330 και
2)στο κλειστό της ΜΕΝΤ, Κανάρη 95, τηλ.: 2310 950958
Άβαταρ μέλους
By gakost
touring the m3 1.6 έγραψε::s_omg ....τί είναι το γιούκο;.....και το"μέχρι δύο νούμερα",ποιά εταιρεία το αναφέρει;....δώσε κάνα λίνκ!!

Έλα μην τον τρολάρεις zastava yugo εννοεί.

Αυτό για τα 2 νούμερα όντως έχει ενδιαφέρον να το δούμε.
Άβαταρ μέλους
By touring the m3 1.6
#14781 Τί να τρολάρε ρε αδερφέ....σου"βγάζει τα μάτια"!!!Πρόχτές,έψαχνα στο Wiki,να δώ τί σημαίνει"σκουπίστρα"...μήπως και ενημερωθώ!!
υγ...και γιατί δε γράφει απευθείας αυτό που εννοεί;... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Arrow
touring the m3 1.6 έγραψε:Τί να τρολάρε ρε αδερφέ....σου"βγάζει τα μάτια"!!!Πρόχτές,έψαχνα στο Wiki,να δώ τί σημαίνει"σκουπίστρα"...μήπως και ενημερωθώ!!
υγ...και γιατί δε γράφει απευθείας αυτό που εννοεί;... :s_dunno

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα προσπάθησε να είσαι λίγο καλύτερος
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
#14823 Ένα εξάρτημα που δεν πρέπει να ξύνει μα να σκουπίζει τα νερά πως θα το έλεγες ελληνικά!.
Τώρα καλά να είσαι και καλή πρόοδο, μα είσαι πιτσιρικάς, μακάρι να ήμουν και εγώ, για να μην γνωρίζεις τα yugo – γιούκο και της αγωνιστικές τους ικανότητες!.
Τώρα με λένε ανορθόγραφο και είμαι σχετικά…..
Όπως με λένε και λεξηπλάστη, και σίγουρα είμαι!.
Μα όταν ερωτηθώ εξηγώ!.

Τέλος το of topic!.
Τώρα εάν διαβάσετε πίνακες κατασκευαστών, θα διαπιστώσετε ότι δεν έχουν μια μόνο διάσταση ελαστικών.
Πχ 175/70/15 σε 195/60/15.
175 σε 195 είναι 2 νούμερα φαρδύτερο, και το 70 ή 60, εξασφαλίζει την ίδια διάμετρο που δεν πειράζουμε ποτέ, και εξήγησα ποιο πάνω.
Από εκεί τα ελαστικά, ανάλογα την γόμα τους, και την οδόντωση, εξυπηρετούν διάφορες χρήσεις.
Πρέπει όμως να καταλάβετε αυτό που θα πω δογματικά. Το ελαστικό σας, κάτι κάνει καλά και κάτι μέτρια. Υπάρχει περίπτωση το νέο επιλεγμένο, να κάνει κάτι πολύ καλά και πέραν αυτού τίποτα άλλο. Ένα σλιξ ελαστικό (καραφλό) κάνει μόνον για πίστα. Πουθενά μα πουθενά αλλού, είναι παντελώς άχρηστο.
Antonis-team.
Άβαταρ μέλους
By antonis-team
KiloMeater έγραψε:Χειμερινό ζαντολαστιχο και το τασι που τους πήρα.

Εικόνα

************************************************************************************************************
Εάν έβλεπα το πέλμα θα σου έλεγα περισσότερα!.
Antonis-team.