Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#138190 7200 σε 1.5 μήνα? Τόσα έκανα σε 1.5 χρόνο :lipsealed: 2 χρόνια και 2 μήνες έχω μοτό και ακόμα
νιώθω κουλομαρία. Μετά τα ταξίδια και την οδήγηση εντός Αθηνών για κάποιες μέρες
(δύο φορές μπλοκάρισμα μπροστινόυ σε κωλοάσφαλτο, πάλι καλά που έχω μακριά πόδια
και το κράτησα) νιώθω ότι ανέβηκα level αλλά και πάλι, είμαι πολύ λίγος.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#138191 Θαλασσα πηγαινω 4 φορες την εβδομαδα (120χλμ)
Μετακινουμαι για τη δουλεια, με την :inlove: καμια βολτα κλπ εκτος πολης καμια εξυπηρετηση αν χρειαστει να παει καπου να μην παιρνει αστικο και ταξι ... βαλε καμια 20χλμ ημερησιως.
Εκανα 4-5 εκδρομες και ενα ταξιδι... αν και εκδρομη για μενα ειναι καμια 200χλμ ενω ταξιδι θεωρω τα 700+/- ... :metalo:
(200 και 700 εννοω μονο το πηγαινε)

Οκ σαφως και με τα χιλιομετρα αποκτας εμπειρια αλλα δεν ειναι αυτος ο κανονας.
Ο καθενας λειτουργει διαφορετικα. Εγω πρωτη φορα στη ζωη μου γραφω τοσα χιλιομετρα με μηχανη... και αυτο ειναι λογω δουλειας, σχεσης και παρεας γενικοτερα που οι πολλες μετακινησεις ειναι αναγκαιες με ενα και μονο μεταφορικο μεσο.

Θεωρω οτι περισσοτερα πραγματα εμαθα "παιζοντας" και δοκιμαζοντας την τυχη μου, μακρια απο τριτους βεβαια.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#138278 εγινε η στραβη τα ξημερώματα.
καθως εβγαινα από βενζιναδικο, κοιταζω αριστερα να τσεκαρω τον δρομο και καθως είναι αδειος ανοιγω γκαζι και γυρναω το κεφαλι δεξια με μια κινηση. ελα που όμως ερχοταν καποιος με την οπισθεν για να μπει στο βενζιναδικο καθως αποφασισε να σταματησει 10 μετρα παρακατω αντι για την εισοδο πιο πριν.
τσαρουχωνω λοιπον το μπροστινο, με πουλαει προβλεπόμενα και πεφτω σα ζαγαρι με το αρκουδι να με πλακωνει με την δεξια πλευρα. να σημειωθεί ότι το οδόστρωμα είναι το κλασικο γλιστερο που παιζει στα βενζινάδικα.
ευτυχως ο απολογισμος υλικος και σωματικος ηταν μηδεν με μοναχα ένα πλαστικο κομματι στο μαρσπιε να εχει λασκαρει και το κούμπωσα επιτόπου.
το μοτερ εσβησε στα 5 δευτερα αφου ειχε ξαπλωσει και ξαναπηρε μετα μπρος με 2-3 μιζιες. ουτε βενζίνες ετρεξαν ουτε τιποτα ευτυχως.
και βασικα το μεγαλο δάχτυλο στο δεξι ποδι με ενοχλεί λιγουλακι τωρα που ξημέρωσε αλλά θεωρώ πως είναι κατι περαστικο.
η αντίδραση του τυπου ηταν αρκετα ικανοποιητική θα ελεγα*, μιας και κατέβηκε από το αμαξι και προσφέρθηκε για όποια βοήθεια αλλα και διαδικαστικά (δηλωση) μιας και κατάλαβε οτι έφταιγε αυτος. ειχα προλαβει βεβαια να τον στολιζω αλλα σταματησα μιας και φανηκε να εχει φοβηθεί.
εφυγα χωρις να δωθει περεταίρω διασταση στο θεμα.
τεσπα μονάχα τέτοια να γινονται και τίποτα παραπανω.

*τωρα που το σκέφτομαι ο τυπος θα μπορουσε να κανει την παπια και να μην παραδεχθεί τιποτα μιας και δεν εφταιγε αυτος (τυπικα τουλάχιστον) που εγω σαβουριαστικα.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
edmond έγραψε:εγινε η στραβη τα ξημερώματα.
.

Περαστικά να είναι... δυστυχώς γνωρίζω περίπτωση που η ζημιά ήταν πολύ μεγαλύτερη και αν και το ξέρω ότι ακούγεται βλακώδες γιατί δεν έφταιγες βραδιάτικο να ξαπλώνεις στα βενζινάδικα, θα σου έλεγα να πεις πάλι καλά και να το αφήσεις πίσω σου βλέποντας τι θα κάνεις απο δω και πέρα για να προστατευτείς καλύτερα.

koubeast έγραψε:Πάντως σχετικά με τα 250 vs 300cc της Vespa, τα 3.550€ με τα 4.750€ είναι πολύ μεγάλη διαφορά για να την αγνοήσει κανείς (βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, είναι και το abs στη μέση, οπότε η σύγκριση δεν είναι δίκαιη).

Έτσι ακριβώς είναι αλλά σημαντική η διαφορά τα 1200ευρώ, ωστόσο... όπως και το αν θεωρείς λογικό να σκάσεις κοντά 5 χιλιάρικα για μια βεσπα, δεδομένου ότι υπάρχουν εκεί και πολύ καλύτερες επιλογές (πχ ένα ελάχιστα μτχ forza 300 ή ένα xmax με 2 κατοστάρικα παραπάνω).Αυτή τη στιγμή θα είχα τη δυνατότητα να επιλέξω μόνο μτχ βέσπα στο μπάτζετ μου (τόσο έχει ένα μτχ 300ρι 3-4ετών) ενώ έτσι, με μικρή υποχώρηση στο μοτέρ, παίρνω καινούργιο και με αναβαθμισμένη μπροστινή ανάρτηση... κάπως έτσι το βλέπω...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#138541 σας ευχαριστώ ολους.
δεν κρύβω πως σε κοντινές αποστάσεις είμαι εντελως free τουλάχιστον από ρουχισμο.
κράνος παιζει ΠΑΝΤΑ. ακόμα και ένα μικρο jet εχω πάρει για τις πολλές ζέστες.
ακόμα και αυτή τη φορα όμως φόραγα το full face με ένα μπουφάν (εντάξει ελαφρυ) και μακρια φορμα. δεν λεω ότι είναι δραματικά μέτρα αυτά αλλά και από το να ήμουν με βερμούδα - κοντομάνικο κατι είναι και αυτό.
οι υλικες ζημιές ξερω ότι θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερες. ειχα γενικά κάμποση τυχη.
Άβαταρ μέλους
By apav
#138544 Σωστά αυτά αλλά θα πρέπει να αγοράσεις μοτοσυκλετιστικά ρούχα. Με τις καλοκαιρινές εκδόσεις, μια χαρά θα είσαι όσο κινείσαι. Πέρα από την προστασία που σου δίνει ο συνδυασμός παντελόνι-μπουφάν-γάντια-μπότες, δεν σε καίει ο ήλιος και δεν στεγνώνει το δέρμα από τον αέρα.
Άβαταρ μέλους
By Morx
#138547 edmond ετσι οπως την πατησες παραλιγο να χασω ισορροπια, οχι μια, οχι δυο, αλλα αρκετες φορες!

Σταματας στο ΣΤΟΠ, τσεκαρεις αριστερα, τσεκαρεις δεξια και οπως πας να ξεκινησεις να πεταγεται μπροστα σου ο πεζος σε φαση "στα παπαρια μου σε γραφω και κανω το ζωγραφο"...
Φρενο πανικου, μονο το μπροστα αφου το δεξι ποδι βαζω κατω και το σηκωνω αφου βαλω 2α, λιγα μετρα μετα...

Σιχτιρισμα! Ακομα και οταν στριβω απο καποια διασταυρωση ελεγχω για προτεραιοτητα και οταν τελικα γυρισω το κεφαλι κατα 'κει που πηγαινω και παω να ανοιξω το γκαζι, τσουπ... πεταγεται καποιος.

Αφου εισαι καλα και οι ζημιες παλευονται, μη το ψαχνεις. Τα ματια σου 14!

Το καλοκαιρινο μπουφαν ή 4 εποχων με αφαιρουμενη επενδυση ειναι μεγαλη υποθεση.
1) Προστασια απο γδαρσιμο-χτυπημα
2) Προστασια απο το μαυρισμα του "μπετατζη"
3) Προστασια απο μυγακια κτλ (ειδικα το βραδυ, επιβαλλεται!!)

Θα με θυμηθεις, πως αν παρεις ενα ανοιχτοχρωμο και κυκλοφορεις οταν ο ηλιος καιει τα μεγιστα, ειδικα εκτος πολης, εν τελει ζεσταινεσαι λιγοτερο!
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#138583 8 χρόνια με το xevo 400 ( χωρίς) και πλέον 2 μήνες με τη μπέμπα σε τέτοιες κωλοφασεις καθημερινές πλέον καταλαβαίνω πόσο μεγάλο συν είναι το ABS σε ένα δίτροχο.

send from my cave using smoke signals
Άβαταρ μέλους
By JBT
#138642 Ή ακόμα καλύτερα 3ροδο + ΑΒΣ :superman:
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
#139067 Μετά την ακραπα Σήμερα μπήκε και το φίλτρο αέρα της k&n....Το τελευταίο κομμάτι οι μπίλιες του Dr pulley 30γρ θα μπουν όταν πάρω το οκ από το συνεργείο ότι δεν θα χάσω την εγγύηση οσονούπω δλδ.

send from my cave using smoke signals