Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By famas
#135253 Έχω ένα φίλο (octapus) που κάθε χρόνο δίνει χοντρά ποσά για πιστοποίηση των οργάνων που βάζει στις κούνιες. Επειδή τα τελευταία χρόνια τα λεφτά για κούνιες έρχονται από το πράσινο ταμείο οι προδιαγραφές είναι αυστηρές(χρώμα,υλικό, συναρμογή) κι ως εκ τούτου δεν μπορείς να ξεφύγεις.
Άβαταρ μέλους
By apav
#135311 Έχουμε πετύχει πιστοποιημένες κούνιες σε σχολείο, παραλίγο στην μέση του πουθενά. Είχαν πιστοποίηση TUV και ήταν EU funded project. Η επιφάνεια που τις είχαν τοποθετήσει, έμοιαζε με άσφαλτο αλλά συμπιεζόταν σαν σκληρό σφουγγάρι.

https://www.google.co.uk/maps/@56.37508 ... 312!8i6656
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#135316 Mήπως είναι ταρτάν; Κάποιο συνθετικό υλικό, όπως αυτά στον στίβο; Στο εξωτερικό το έχω δει και σε παιδικές χαρές.
Άβαταρ μέλους
By apav
#135321 Δίκιο έχεις. Απλώς μοιάζει με την πίσσα που έχει το υπόλοιπο προαύλιο και δείχνει ομοιόμορφο. Όμως μόλις περπατήσεις εκεί, το νιώθεις να υποχωρεί.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#135812 απ'οσο εχω δει σε καναδυο κούνιες εδώ, ταρταν μου μοιάζει παστωμένο ώστε να εχει κάποιο παχος και ετσι να γινεται η προβλεπόμενη απορρόφηση των κραδασμών ειτε από πέσιμο ειτα από απλο βάδισμα - τρέξιμο.
ενθυμούμενος τα παιδικά μου χρονια(μέσα 80's) οπου πέφταμε και αμα λαχει βάζαμε χωμα πανω στην πληγή για να σταματήσει το αιμα, τα παραπάνω μου μοιάζουν λιγο..trendy.
όπως μαθαίνουν τα παιδια μας πλεον, σε λιγο θα κάνουν μηνύσεις σε...εμάς τους ίδιους τους γονεις! :help:
και αλίμονο αν δεν έχουμε...πιστοποίηση σαν γονεις!!! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By apav
#135825 Μοιάζει με το υλικό του στοίβου αλλά είναι πάρα πολύ μαλακό. Δεν μπορείς να τρέξεις σε αυτό και ακόμη και σε απλό βάδισμα, υποχωρεί. Για μικρά παιδιά, θα υποχωρεί λιγότερο λόγω βάρους.

Οι πιστοποιήσεις δεν είναι κάτι κακό. Δημιουργούν και θέσεις εργασίας. Πχ νομοθεσία καυσαερίων αυτοκινήτων, μειώθηκαν οι καταναλώσεις και δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας που αναπληρώνουν το κενό που δημιουργεί η νέα τεχνολογία.

Για τις πιστοποιήσεις γονέων, έχει γραφτεί πολλές φορές ότι μερικοί, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει γονείς, αλλά ούτε καν να πλησίαζουν παιδιά.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
apav έγραψε:μερικοί δεν θα έπρεπε ούτε καν να πλησίαζουν παιδιά.

ο φόβος κάθε γονέα :shifty:

Εικόνα

pun intended, ε :oops:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#136081 Τρόμος!

Και καθόλου pun!!! :rtfm: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#137015 Όσοι ενδιαφερόμενοι προσέλθετε, εκδόθηκε η προκυρηξη του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς για τον Σεπτέμβρη του 2015 ...
προϋπόθεση βασική :οικογενειακό εισόδημα έως 27.000€ για οικογενειες με έως 2 παιδια , 30.000€ για 3 παιδιά, κ.ο.κ... Σε κάθε περίπτωση όχι πάνω από 36.000€..
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#137274 Ένα σύντομο ερώτημα, αν ξέρει κανείς.

Η ανηψιά μου, 4 ετών, εμφάνισε στην κοιλιά χαμηλά ένα εξόγκωμα. Η παιδίατρος είπε ότι είναι βουβωνοκήλη και θα πάει για εγχείριση μέσα στην εβδομάδα. Το ερώτημα: γίνεται λαπαροσκοπική σε παιδάκια τέτοιας ηλικίας;

Ο γιατρός, στον όποιον τους έστειλε η παιδίατρος, λέει ότι δεν γίνεται. Θα κάνει, λέει, κανονική τομή και θα βγει σε μία ημέρα, αλλά θα πρέπει να προσέχει για μία εβδομάδα. Εγώ θα προτιμούσα λαπαροσκοπική, γιατί ως παθών με εγχείριση βουβωνοκήλης σε ηλικία 36 ημερών, βλέπω την τομή ακόμη και το θεωρώ κάτι το αντί-αισθητικό, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για κοριτσάκι. Αντίθετα, στην μητέρα μου, με λαπαροσκοπική, δύσκολα καταλαβαίνεις ότι κάτι έχει γίνει, αφού οι τρύπες έχουν εξαφανιστεί σχεδόν.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#137289 Ρώτησα τώρα ξάδερφο που κανει ειδικότητα γενικής χειρουργικης, έχοντας ηδη περάσει απο τον τομέα της παιδοχειρουργικης και μου είπε κι εκείνος οτι κανονική θα έκαναν, δεν νομίζει να προτιμούταν λαπαροσκοπική σε τόσο μικρο.
Μου είπε οτι υπάρχει φόβος για τους συνδέσμους της μήτρας, που σε αυτές τις ηλικίες τα πραγματα μέσα είναι πολύ πιο πακτωμενα απο οτι όσο μεγαλωνουμε. Οποτε για να μη γίνει ζημιά σε αυτούς, προτιμάται η κανονική. Μου είπε επισης οτι σε τέτοιες ηλικίες οι ουλές πρακτικά εξαφανίζονται (εδώ να προσθέσω εγώ οτι ακομα καλυτερα θα ηταν κι η χρηση μιας ειδικής επουλωτικης αλοιφης μετεγχειρητικά, ας είναι κι ακριβουτσικες...αξίζουν. Εγώ πχ είχα φερει mederma απο εξω γιατί εδώ δεν έβρισκα. Υπαρχουν όμως κι αλλες παρόμοιες στην εγχώρια αγορά.).
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#137611 Ευχαριστούμε πολύ και τον ξάδελφο κι εσένα. Τελικά, όλες οι γνώμες συμπίπτουν στην κανονική εγχείριση, οπότε θα την κάνουμε. Από χρήματα ζήτησαν κάπου €1500, από τα οποία δεν βλέπω να επιστρέφει και τίποτε η ιδιωτική ασφάλεια που έχουν για το παιδί. Σε Δημόσιο Νοσοκομείο δεν θέλουν να πάνε. Ο λόγος άγνωστος, φυσικά, οπότε θα πάνε προς Ιασώ ή κάτι παρόμοιο.

Ευχαριστούμε και πάλι.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#137617 Τι εννοεις; Δεν τα καλύπτει ή ασφαλιστική;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#137624 @ pipinos1976:
Στο Μητέρα, πριν από δύο μήνες περίπου, η επέμβαση αυτή μας στοίχισε ... 5.600 (ευτυχώς με ιδιωτική ασφάλιση). Λαπαροσκοπικά δε γίνεται σ' αυτές τις ηλικίες (19 μηνών ο δικός μας), το σημάδι ίσα που φαίνεται (αντιθέτως στον μεγάλο μετά από 5 χρόνια φαίνεται αρκετά - δημόσιο νοσοκομείο εδώ και λίγο διαφορετική επέμβαση) και δεν έβαλαν πλέγμα (όπως βάζουν στους μεγάλους).

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
giannik1977 έγραψε:Τι εννοεις; Δεν τα καλύπτει ή ασφαλιστική;

Δεν ξέρω ακριβώς πώς έχει γίνει το πράγμα, αλλά από αυτά που μου είπαν κατάλαβα ότι η ασφαλιστική θέλει να το ονομάσει "συγγενές" το πρόβλημα, δηλαδή ότι υπήρχε στο παιδί η προδιάθεση, οπότε, υπάρχει όρος στο συμβόλαιο που λέει πως για αυτά δεν πληρώνει. Τι θα γίνει τελικά δεν το γνωρίζω, αλλά θα είναι μεγάλη απάτη αν πάει να κάνει κάτι τέτοιο.

Scotch έγραψε:@ pipinos1976:
Στο Μητέρα, πριν από δύο μήνες περίπου, η επέμβαση αυτή μας στοίχισε ... 5.600 (ευτυχώς με ιδιωτική ασφάλιση). Λαπαροσκοπικά δε γίνεται σ' αυτές τις ηλικίες (19 μηνών ο δικός μας), το σημάδι ίσα που φαίνεται (αντιθέτως στον μεγάλο μετά από 5 χρόνια φαίνεται αρκετά - δημόσιο νοσοκομείο εδώ και λίγο διαφορετική επέμβαση) και δεν έβαλαν πλέγμα (όπως βάζουν στους μεγάλους).

Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα τι γίνεται σε αυτές τις ηλικίες. Ξέρω ότι έχω κάνει ίδια ακριβώς εγχείριση σε ηλικία 36 ημερών και το σημάδι φαίνεται πολύ, οπότε έλεγα μήπως μπορούσε να το αποφύγει η μικρή, γι' αυτό και ρώτησα. Άσε που δεν εμπιστεύομαι γιατρούς πλέον. Οι περισσότεροι πάνε να φάνε χρήμα. Πλέγμα, ναι, ήξερα ότι δεν βάζουν στα παιδιά. Παλαιότερα δεν έβαζαν ούτε και στους ενήλικες αν ήταν η 1η φορά που το πάθαιναν (βλ. ο πατέρας μου που πήγε να τραβήξει το αυτοκίνητο με τα χέρια και την πάτησε).

Ευχαριστώ.