Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By postruck
#133707 :iconcool: βάση ταχογράφου του ΜΑΝ η ώρα ηταν σχεδόν 3 :) την πινακίδα και το συρματόπλεγμα στις πορτοκαλιές αυτή το κατεδάφισε με το... :hmmm: corsa???
Άβαταρ μέλους
By bill33
#133713 Ναι ,14:30 εγινε το συμβαν όταν πέρασες ήταν και η τροχαία εκεί οπότε ήταν πιο αργά.Το δικό μου κοκκινο κουπε χιουντάι ήταν σταματημένο μετα την διασταυρωση για να μην κλείνει τον δρόμο.Το δικό της ,χιουνται λευκό ,ι20 νομίζω ήταν δεξιά σταματημένο στην ευθεία απο εκεί που βγήκε.Αυτά που λες ήταν ηδη χτυπημένα απο προηγούμενο τρακάρισμα,μάλλον προηγούμενης μέρας.
Άβαταρ μέλους
By postruck
bill33 έγραψε:Ναι ,14:30 εγινε το συμβαν όταν πέρασες ήταν και η τροχαία εκεί οπότε ήταν πιο αργά.Το δικό μου κοκκινο κουπε χιουντάι ήταν σταματημένο μετα την διασταυρωση για να μην κλείνει τον δρόμο.Το δικό της ,χιουνται λευκό ,ι20 νομίζω ήταν δεξιά σταματημένο στην ευθεία απο εκεί που βγήκε.Αυτά που λες ήταν ηδη χτυπημένα απο προηγούμενο τρακάρισμα,μάλλον προηγούμενης μέρας.

το coupe το θυμάμαι,οπως και την τροχαία,τώρα αν ήταν corsa ή i20, :sorry: Τώρα στο θέμα σου,αν και δεν είδα την ζημιά σου,οι ασφαλιστικές βασίζονται σε τιμές απο το autotriti και το car.gr.Αν θέλεις να το φτιάξεις και να το κρατήσεις,το κάνεις μεταβίβαση,νόμιμα,σε κάπιον δικό σου και με τα χρήματα απο την επιταγή το φτιάχνεις. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#137038 Λοιπόν..............σήμερα πήρε τηλέφωνο ο πραγματογνώμονας .Η έκθεση του στάλθηκε ,ασύμφορη επισκευή,προτείνει 1500€ αποζημίωση.Τα € είναι όχι καλά αλλά όχι και άσχημα.Απο εβδομάδα μου είπε να καλέσω την εταιρία να μας πουν και αυτοί τι αποφάσισαν και να κανονίσουμε την πληρωμή.Εγώ με αυτά τα χρήματα θα ήθελα να κρατήσω το αυτοκίνητο,οχι να το φτιάξω αλλά να το δώσω πχ για ανταλλακτικά κομμάτι κομμάτι ή να το δώσω σε ανακύκλωση για να βγεί απο εκεί κάποια χασούρα.
Γίνεται κάτι τέτοιο;
Μπορώ να το ζητήσω;
Αν δεν δεχτούν πρέπει να τους μεταβιβάσω το αμάξι;
Η Ευρωπαική πίστη πως πληρώνει συνήθως;Δεν πιστεύω να βαρέσει κανόνι ! :lol: :ninja:

Συγνώμη για τις ίσως χαζές ερωτήσεις αλλά δεν έχω και αλλο τρόπο πληροφόρησης.Ο ασφαλιστης μου ειναι στην Κρήτη και δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ,ξέρει ότι δεν θα είμαι πελάτης του πλέον.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#137043 Αν στο έβγαλαν ολική, θα πρέπει πρακτικά να τους το μεταβιβάσεις, δεν μπορείς και να πάρεις την αποζημίωση και να κρατήσεις το όχημα. Και συνήθως η τιμή ολικής βγαίνει από το μέσο κόστος του αντίστοιχου μοντέλου από car, autotriti κλπ. Οπότε διαλέγεις και παίρνεις, ή το όχημα ή την αποζημίωση. Η πληρωμή γίνεται συνήθως αρκετά γρήγορα, εντός 5-10 εργάσιμων, πες δυο βδομάδες να είσαι μέσα....
Άβαταρ μέλους
By Alxnks
#137061 Σε αντίστοιχη περιπτωση, προτίμησα να δωθεί το αυτοκίνητο σε ανακύκλωση (ήρθαν και το πήραν, αφού είχα συνεννοηθει μαζί τους σχετικα με το τι έχω σκοπό να ξηλωσω....βασικά θέλουν να έχει πόρτες, μηχανή, ρόδες....εξάτμιση, καθίσματα, καθρέφτες, μηχανισμούς παραθύρων, αεροτομή, φαναρια κτλ τα χα πάρει..η ασφαλιστική δεν χρειαζεται να το ξέρει αυτό, η συνεννόηση γίνεται με το ανακυκλωτηριο) και να βγαλω εγω καποια εξτρα χρηματα παρα να το πάρει η ασφαλιστική και να κονομησει πουλώντας το. Η εταιρεια ανακυκλωσης σου δινει ενα χαρτί παραλαβής και καποιες μέρες μετα σου έρχεται και μια βεβαίωση καταστροφής κι έτσι αποζημιωνεσαι απο την ασφαλιστική.
Η οποία αποζημίωση είναι κι αυτή διαπραγμάτευσιμη να ξέρεις. Εγώ μαλωνα μπολικες μέρες στο τηλέφωνο με την υπεύθυνη... μέχρι που ενω μιλούσαμε στο τηλέφωνο, μπήκαμε κι οι δυο στο car και βαλαμε τα ίδια κριτήρια κι αρχισε και μου λεγε για μέσο ορο κτλ...και την ξεχεσα γιατί λάμβανε υπόψη της κάποια τελειωμενα, τρακαρισμένο, ρημαγμενα αυτοκίνητα με τριπλάσια χιλιομετρα, δηλαδή το άκρως αντίθετο με το δικο μας...περιποιημένο, προσεγμένο, με πολυ λιγότερα χιλιόμετρα κτλ. Εκεί της είπα...ή μου δίνεις τοσα (ενα πολύ καλό ποσο είναι η αλήθεια..μιας που έτσι κι αλλιως το προοριζαμε να πουληθεί για να αγοραστεί άλλο εκείνο τον καιρό..κι ηταν η τιμή που θα το πουλουσαμε) και το αμάξι θα το δώσω σε ανακύκλωση κι όχι σε σας ή αλλιως ξεχνάμε το θέμα ολική και πάμε δικαστικά για πληρη αποκατάσταση του αυτοκινήτου στην κατασταση που ηταν..μου είχε ανοίξει τα ματια φαναρτζης..μάλιστα μου είχε πει αν θέλω να μου το φτιαξει χωρίς να του δώσω τίποτα και να κυνηγήσει εκείνος την ασφάλεια.
Δεν μπορούν να σε αναγκάσουν να πάρεις ολική, εαν θες να το τραβήξεις ειναι υποχρεωμένοι να φέρουν το αμαξι σου στην κατάσταση που ηταν πριν το τρακαρισμα...ειτε τους συμφέρει ειτε όχι, πρόβλημα τους.
Μάντεψε...μετα απο μια ωρα είχα τηλέφωνο ότι συμφωνούσε στην τιμή που της είχα πει. Οποτε πηραμε αυτά, συν τα έξτρα απο οτι είχα αφαιρέσει και τελικά βγήκε πιο συμφερον το deal απο το να το πουλουσαμε απλα :D
Άβαταρ μέλους
By gakost
#137390 Η αποζημίωση είναι διαπραγματεύσιμη και προφανώς δεν θέλεις να πεις ναι στην πρώτη προσφορά. Άλλωστε εσύ έχεις το πάνω χέρι και το ξέρουν. Αν το πας δικαστικά θα επιβαρυνθούν με έξοδα και άλλα όπως "ψυχική οδύνη - σοκ" κλπ. Πίεσε τους για καλύτερη στυμφωνία.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#137567 Ξέρουμε αν πήραν παράταση ισχύος ασφάλειες που λήγουν αυτές τις μέρες;
Άβαταρ μέλους
By tazio
#137607 Απ ότι άκουσα τη περασμένη εβδομάδα ναι. Θεωρούνται ότι ανανεώθηκαν αυτόματα.

tptlk
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#137696 Εμένα μου τη χρέωσαν κανονικά προχθες κ ανανεώθηκε για ένα χρόνο προς 180 στη πιστωτική!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#137776 Ναι, είναι στα νέα μέτρα.

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By nEK
#154697 Μου ρθε ανανεωση ασφαλειας επαγγελματικου αυτοκινητου 1.3 ~5ετιας σχεδον 200€ :dizzy:
Περσυ ηταν γυρω στα 180, παλιοτερα εκει γυρω αλλα με μεγαλυτερη αξια δηλωμενη. Τι εγινε ρε παιδια? γιατι ανεβηκε το κοστος, αλλαξε κατι? και γιατι τοσο ψηλα? στα ιχ τα 150€ ειναι πολλα!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#154725 Διάβασε το προηγούμενο post. :(