Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By italakias
dimitrisB έγραψε:Τελευταίες "αναλαμπές", πρίν την επερχόμενη .... φτώχεια! :innocent:

Φιλαρακο λιγες μερες μετα την συμφωνια,αυτο το φαι θα στο φερνουν στο τραπεζι και θα το δινεις στα σκυλια να το φανε. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#137428 Εικόνα

Το βρήκα στο ντουλάπι! Έχω πάντα μια καβάτζα για τα κέλογκς...
Αν κ τουλάχιστον άντεχε έως τον Ιανουάριο, δεν αλλοιώθηκε... !!!

Φρεσκότατο!!!

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
elteo έγραψε:Εικόνα

φυσικά ξέρω ότι τα γάλατα αυτά είναι για τον φούτσο... αλλά δες που 6 μήνες μετά τα νερά αυτά αντέχουν :metalo:

ΥΓ: μισό λεπτό να πάω τουαλέτα........ :lol: :lipsealed: :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
PeterPan έγραψε:φυσικά ξέρω ότι τα γάλατα αυτά είναι για τον φούτσο... αλλά δες που 6 μήνες μετά τα νερά αυτά αντέχουν :metalo:
Επιβεβαιώνω. Eπειδή αυτό, αλλά και το "πράσινο" με τα λιγότερα λιπαρά, τηρείται σε απόθεμα 12άδας σταθερά και "ανακυκλώνεται" ανά 2μηνο, έτυχε 3-4 φορές να βρώ μπερδεμένο στο ντουλάπι τεμάχιο που είχε λήξει 2-3 μήνες πρίν.
ΑΘΑΝΑΤΟ ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By italakias
PeterPan έγραψε:Εικόνα

Φρεσκότατο!!!

Sent from space >

Και ηπιες αυτο το πραμα που εχει ληξει εδω και μηνες ,γιατι;
Για να κερδισεις ενα ευρω. :protest:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#138362 Και κατι που ξεχασα.
Το γαλα σε ανθρωπους ανω των 30 ετων ειναι αχρηστο να το πινει κανεις αφου δεν απορροφαει το ασβεστιο.
Και αυτα τα κελογκς τιγκα στην ζαχαρη και στα συντηριτικα.θεωρεις οτι τρως πρωινο τωρα εσυ;
Καλυτερα κατσε νηστικος. :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#138366 Εφω παντως τον τελευταιο καιρο τρωω τα fitness με -30% ζαχαρη ή τα αλλα με κατι φρουτα μεσα..

Απο τα κρουασαν σοκολατας και βουτηρου νομιζω οτι ειναι καλυτερα :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By italakias
#138369 -30% ζαχαρη αλλα εχουν αλλες γλυκαντικες ουσιες.
Καταλαβετε ενα πραμα.Ολες αυτες οι συσκευασμενες τροφες ειναι ΓΤΠΚ ,μονο κακο κανουν στην υγεια .
Εαν θελετε να φατε για πρωι κατι που να ειναι γλυκο ,φατε μελι ή μαρμελαδα που εχετε φτιαξει οι ιδιοι.
Αλλα αυτες οι τροφες δεν σε κρατανε.
Διαφορετικα λιγο τυρακι με ψημενο ψωμι ,κανα αυγο βραστο .
Εγω τρωω οτι ναναι,μεχρι και φασολαδα για πρωινο και με κραταει για πολλες ωρες ή δεν τρωω καθολου πρωινο.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#138391 Είχα ξεχασμένη στο βάθος του ντουλαπιού μια μουστάρδα.
Λογικά είχα πάρει 2, μπήκε η μια στο ντουλάπι η άλλη ψυγείο. Και όποτε τελείωνε του ψυγείου έπαιρνα καινούρια.
Κοιτάω πριν λίγο καιρό και την βλέπω στα άδυτα του ντουλαπιού, τη βγάζω, ημερομηνία λήξης μέσα 2013.
Την ανοίγω τη δοκιμάζω, μια χαρά γεύση. Κοντεύει να τελειώσει τώρα, μια χαρά. Λιτότητα κύριοι. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#138401 Αντί για κέλογκς και λοιπές επεξεργασμένες αηδίες όπως σωστά (περιέργως) επισημαίνει ο ιταλάκιας, χίλιες φορές καλύτερα (από άποψη υγιεινής διατροφής) νιφάδες βρώμης.

dstou έγραψε:Καλό είναι να πλένετε καλά με νερό τα μανιτάρια πριν το καθάρισμα και το μαγείρεμά τους σε αντιδιαστολή με αυτά που λένε πολλές συνταγές για σκούπισμα κ.α. αρκουδιάρικα. Είναι απίστευτο τι βρωμόχερα τα ακουμπάνε, χώρια τη σκόνη κ.α. που έχουν πάνω τους, κάποια δε μανιτάρια μεγαλώνουν πάνω σε κοπριά ιπποφορβείων ή πτηνοτροφείων. Ένας λόγος παραπάνω να τα πλένετε καλά αν μπουν σε σαλάτα ωμά.
Επίσης ζαμπόν και μπέικον είναι συνήθως γευστικότερα όταν είναι ωμά, δεν έχουν μπει μέσα στο φούρνο και δεν έχουν ψηθεί.
Η συμβολή μου στο νήμα καθότι μανιτάρια γεμιστά κάνω πολλά χρόνια, είναι από τις σπεσιαλιτέ μου.

Κι αν πλύνεις κάτι, με σκέτο νερό υποθέτω, γιατί να πεθάνουν τα μικρόβια;
Μήπως μόνο αν χρησιμοποιήσουμε σαπουνάδα πλένονται πραγματικά;
Άβαταρ μέλους
By italakias
Bayern7 έγραψε:Είχα ξεχασμένη στο βάθος του ντουλαπιού μια μουστάρδα.
Λογικά είχα πάρει 2, μπήκε η μια στο ντουλάπι η άλλη ψυγείο. Και όποτε τελείωνε του ψυγείου έπαιρνα καινούρια.
Κοιτάω πριν λίγο καιρό και την βλέπω στα άδυτα του ντουλαπιού, τη βγάζω, ημερομηνία λήξης μέσα 2013.
Την ανοίγω τη δοκιμάζω, μια χαρά γεύση. Κοντεύει να τελειώσει τώρα, μια χαρά. Λιτότητα κύριοι. :rtfm:

Μας δεν εφαγες μουσταρδα φιλε μου,συντηριτικο εφαγες με γευση μουσταρδας.
Άβαταρ μέλους
By apav
#138441 http://www.eemmo.gr/PLHROFORIES_GIA_ASTHENEIS/16.php

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης ασβεστίου για τον ενήλικα κυμαίνεται στα 1000 mgr (χιλιοστά γραμμαρίου).
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
italakias έγραψε:
PeterPan έγραψε:Εικόνα

Φρεσκότατο!!!

Sent from space >

Και ηπιες αυτο το πραμα που εχει ληξει εδω και μηνες ,γιατι;
Για να κερδισεις ενα ευρω. :protest:

Δεν κατάλαβες... τα μπερδεύεις... το ήπια όχι για να κερδίσω ένα €, το ήπια γιατί δεν είχα άλλο γάλα... όπως έγραψα, ήταν η καβάτζα που είχα...

italakias έγραψε:Και κατι που ξεχασα.
Το γαλα σε ανθρωπους ανω των 30 ετων ειναι αχρηστο να το πινει κανεις αφου δεν απορροφαει το ασβεστιο.
Και αυτα τα κελογκς τιγκα στην ζαχαρη και στα συντηριτικα.θεωρεις οτι τρως πρωινο τωρα εσυ;
Καλυτερα κατσε νηστικος. :lol:

εεεεεεεεεεπ, εγώ είμαι κάτω των 30 :shifty: :lol:
Κάνεις λάθος στην απορρόφηση ασβεστίου... Απορροφάται το 30% του ασβεστίου. Δείξε μου μια έρευνα ή ένα κείμενο σοβαρό όπου γράφει πως δεν απορροφάται καθόλου...

Παραθέτω αποσπάσματα

"Όλο το ασβέστιο που συγκρατείται στο σώμα μετά την γέννηση μας, λαμβάνεται από την διατροφή και το ποσοστό απορρόφησης του εξαρτάται από την ηλικία και την διατροφή. Στους ενήλικες απορροφάται περίπου το 30% του ασβεστίου που λαμβάνουν από την διατροφή, οι έγκυες γυναίκες απορροφούν το 50%, ενώ τα βρέφη και τα παιδιά απορροφούν το 75% του ασβεστίου της τροφής. Το ασβέστιο αυτό απορροφάται από τον εντερικό βλεννογόνο με την δράση της Βιταμίνης D."
Πηγη: http://www.diaitologia.gr/erotisi-asvesteio-galaktos/

"Πως μπορώ να εξασφαλίσω την ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη ασβεστίου μέσω της τροφής;

Μεγάλες ποσότητες ασβεστίου περιέχονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί ). Τα προϊόντα αυτά περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου, αν σκεφτεί κανείς ότι 3-4 κούπες γάλακτος ή γιαουρτιού ημερησίως τροφοδοτούν τον οργανισμό με την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου. Μη ξεχνάτε όμως ότι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, αλλά είναι και πλούσια σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά εφόσον είναι πλήρη. Οπότε συνιστάται η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλών λιπαρών (μέχρι 2%). Έτσι, ένα φλιτζάνι άπαχο γάλα παρέχει 306mg ασβεστίου, έχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ είναι ταυτόχρονα πλούσιο σε βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. "

Πηγή: http://www.diatrofi.gr/index.php/food/s ... E%B9%CE%BF
Προσωπικά πίνω γάλα ακόμη κ με το πιτόγυρο :lol: Γάλα, γιαούρτι, φέτα, κεφαλοτύρι, μοτσαρέλα, ροκφόρ κτλ είναι :eat: :metalo:
Όσο για τα δημητριακά, έχεις δίκαιο. Αλλά ποιος είπε ότι όσοι καπνίζουν τσιγάρο, το κάνουν γιατί είναι υγιεινό? Για μένα είναι μια ευχαρίστηση :metalo:
Για εναλλαγή τρώω μούσλι, αλλά κ εκείνα δεν είναι καλύτερα...