Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ουφφφφφ!
Είπα τι ξέρω και τι δεν ξέρω. Δεν υπάρχει πάνω, ούτε κάτω, ούτε πανωκάτω, ούτε παρακάτω... Το απλό γεγονός, είναι πως ένα Mac Pro, παρόλο που είναι εξαιρετικό για οικιακή χρήση και για κάποιες επαγγελματικές, ΔΕΝ κάνει για την χρήση που το θέλω.

Για κάποιο λόγο έχεις κολλήσει ότι προσπαθώ να σε πείσω ότι κάνει, όταν από την αρχή έχω δεχτεί ότι και μόνο το ζήτημα του λογισμικού τελειώνει τη συζήτηση.
Anonymous Founder έγραψε:Τέλος, σε ότι αφορά την USB θύρα, έχουμε 3 netbooks που τα χρησιμοποιούμε στο πεδίο. Η πόρτα Ethernet σε όλα είναι μια χαρά. Οι USB στα δύο, έχουν ξεχαρβαλωθεί, ενώ στο ένα, μετά από πτώση βέβαια, δεν δουλεύουν οι δύο.
Το ωραίο είναι πως με... εγκαλείς για ελλειπή γνώση, ενώ εκεί που έχει εσύ ελλειπή γνώση, κάνεις... υπολογισμούς! :s_crazy :s_rofl

Έχετε πάρει USB στο χέρι επειδή χρησιμοποιούσαν κάτι τέτοιο:
Image

Όχι, συνήθως κάτι τέτοιο ήταν η αιτία:
Image
Ή κάποιες άλλες φορές, κάποια συνδεδεμένο φλασάκι που πέφτοντας, έκανε ζημιά στην πόρτα.
Αλλά για να σου δώσω δίκιο, ένα έπεσε λόγω του καλωδίου Ethernet: αν είχε αντάπτορα USB, θα την είχε γλιτώσει.

mjacob έγραψε:[δλδ το επιχείρημα του πόσο εύχρηστο είναι το laptop χωρίς ποντίκι, το ανεβάζει σε κρίσιμο επ΄θπεδο, μιας που με τα ποντίκια χαλάνε οι USB?]
το οποίο ειλικρινά δεν μπορώ να δω πως εξασκεί περισσότερη δύναμη στην θύρα από το ethernet απευθείας.

Η γενικά "χαλάνε οι usb" [γιατί το παράδειγμα με την πτώση κάτι τέτοιο μου δείχνει];
Μη σου πω ότι αν τραβηχτεί το καλώδιο αυτό θα βγεί, ενώ το ethernet όχι (το οποίο θα μπορούσες να αναφέρεις σαν πρόβλημα).

Άσε που δεν θα χρειαζόσουν USB, υπάρχουν και καλύτερα ports [:shifty: mode, μην απαντήσεις].
Δλδ άλλοι δεν παίζει να χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου αντάπτορες και να έχουν ατυχήματα στο πεδίο και να έχουν ίδια γνώση; Λέω γω τώρα...

ΕΕΠ για να το τελειώνουμε σιγά σιγά.
Μεταξύ δύο ισάξιων μηχανημάτων, σαφώς θα προτιμούσα να μην χρειάζεται αντάπτορα. Ή να έδινα 20$ παραπάνω για να έχει θύρα και όχι αντάπτορα. Απλώς και μόνο για τη λογική "γιατί να χρειάζεται κάτι παραπάνω".

ΟΚ, ξέρεις ΚΑΙ από πεδίο ρε μπαγάσα; :s_omg
Εγώ προσπαθώ να το ξεχάσω, αλλά κάποιοι άλλοι (ψηλότερα διοικητικά από εμένα) το θυμούνται... :s_cry
Τέσπα, αφού εν τέλει συμφωνούμε σε κάποια, μην κουράζουμε τον κόσμο. Αν πχ το XPS ήταν φθηνότερο και είχε κανονικό docking station, τότε θα το έκανα κι εγώ τουμπεκί. Τώρα, θα πρέπει να πάρω κάτι που είναι για επαγγελματική χρήση.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#13744 Το βύσμα του ethernet μπαίνει όλο μέσα στο σώμα του υπολογιστή οπότε αυτό που προεξέχει είναι μόνο το καλώδιο.

Ακόμα και ένα σκέτο καλώδιο USB, για να μή μιλήσουμε για dongle, προεξέχει πολύ έξω, κάνει μοχλό και ασκεί πολύ μεγαλύτερες δυνάμεις στο socket.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#13765 Εμεις στα καραβια, επειδη ειμαστε μαΝγκες, για τα plc εχουμε λαπτοπ με usb to serial και τα μοχλικα τα βανουμε στον γκωλο των ντιντιδων :s_cool
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
rx8_drifter έγραψε:Εμεις στα καραβια, επειδη ειμαστε μαΝγκες, για τα plc εχουμε λαπτοπ με usb to serial και τα μοχλικα τα βανουμε στον γκωλο των ντιντιδων :s_cool

Έχεις δει πολλά καλά laptop με serial τα τελευταία χρόνια παλικάρι μου; :s_no :s_tongue
Ελάχιστες εταιρείες έβγαζαν κάποτε, πλέον όλες(;) την κατήργησαν. Να τολμήσω βέβαια να πω, πως αν τα PLC σας δουλεύουν με σειριακή, κάτι κάνετε λάθος, είμεθα στα 2014 και έχει ανακαλύφθεί το Ethernet... Ακόμη και η Siemens αναγκάστηκε, εσείς με τι δουλεύετε; :s_dunno
:s_yes

Μίλησε τώρα η τσουτσού για USB to serial, που ακόμη δεν βγήκε από το αυγό και έχει και άποψη! :s_rofl
Τον προηγούμενο μήνα κάναμε sniffing με ένα από δαύτα πάνω στην πόρτα για να φτιάξουμε ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας, άρα άντε τράβα πάγαινε από 'κει! :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
A-Viper7 έγραψε:Κομπουτεράκιδες να μιλάνε για φιλντ... Ο μον ντιε! :s_omg

Ο Ντρίφτης τον υπολογιστή τον έχει να μπαίνει στο fb, τα υπόλοιπα τα λέει για ξεκάρφωμα, μην δίνεις σημασία! :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#13780 Εχουμε και plc allen brandley πανω 20 χρονων και μεχρι να τα κλασουν δεν αλλαζουμε τπτ :s_cool
Στο εγραψα απλως για να σου πω οτι δεν θα παθεις και τπτ αμα βαλεις ανταπτορα, ffs δλδ

Edit. Tα FPG station της siemens μια χαρα εχουν σειριακη ,fyi
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
rx8_drifter έγραψε:Εχουμε και plc allen brandley πανω 20 χρονων και μεχρι να τα κλασουν δεν αλλαζουμε τπτ :s_cool
Στο εγραψα απλως για να σου πω οτι δεν θα παθεις και τπτ αμα βαλεις ανταπτορα, ffs δλδ

Edit. Tα FPG station της siemens μια χαρα εχουν σειριακη ,fyi

Τα PG της Siemens είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ και ουσιαστικά θα τα συναντήσεις μόνον στα έργα που έχει κάνει η Siemens. Έχουν χρησιμότητα μόνον αν δουλεύεις Siemens, οπότε τα Allen Brandley θα τα δούλευες αλλιώς μάλλον... Εγώ, είδα πρώτη φορά στην ζωή μου φέτος, που ανέλαβα ένα έργο που πριν το είχε κάνει η Siemens. Στην εταιρεία, έχουμε κάνει έργα με εξοπλισμό της ακατανόμαστης, θα κάνουμε κι ένα ακόμη μεγαλύτερο απ' ό,τι φαίνεται, και τέτοιο πράγμα ούτε έχουμε, ούτε θα πάρουμε προφανώς...
Όπως και να 'χει, σειριακή πόρτα θα δουλέψεις αναγκαστικά συχνά ακόμη, αφού τα PLC δεν θ' αφήσουν το σειριακό να πεθάνει εύκολα, ακόμη και σήμερα είναι πάρα πολλές οι εφαρμογές του.
Ξεκολλάτε με τους αντάπτορες όμως, δεν έχω καμία όρεξη να κουβαλάω αντάπτορα για να συνδεθώ στο Ethernet. Είναι τυχαίο που ακόμη και η Dell στα επαγγελματικά της ultrabook έβαλε κανονική πόρτα; Άιντε!
:s_omg
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#13786 Εχω ξεκινησει ηδη προτζεκτ για να τα σουταρω, ακριβως γιατι ειναι πανακριβα, αλλα τη σειριακη δεν την γλιτωνω.

Μη μου φωναζεις :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
rx8_drifter έγραψε:Εχω ξεκινησει ηδη προτζεκτ για να τα σουταρω, ακριβως γιατι ειναι πανακριβα, αλλα τη σειριακη δεν την γλιτωνω.

Μη μου φωναζεις :inlove:

Αν δεν την γλιτώνεις και δεν θέλεις να μπλέξεις με ακριβές λύσεις, η Dell έχει και το παρακάτω:
http://accessories.us.dell.com/sna/prod ... noteSearch
Image
Αρκεί να έχεις κάποιον επαγγελματικής σειρά (Latitude πχ και όχι Inspiron) για να είναι συμβατό.
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#13961 Σου ρθε και σενα ε? Με το ζορι κρατιεμαι εδω και καμια ωρα να μην πατησω add to cart για τον 3ΤΒ wd στα 95 εουρος.