- 11 Ιούλ 2015, 14:10
#137502
Scotch έγραψε:ThanasisN έγραψε:Η προθεσμιακή αυτή δίνει τους τόκους κάθε μήνα, σωστά;
Αν λοιπόν πρόκειται για ένα σεβαστό ποσό με ένα καλό επιτόκιο βγαίνουν μερικά 60άρια που λογικά θα μπορέσεις να τα βγάλεις.
Σωστά. Ό,τι ακριβώς ισχύει και με τους "απλούς" λογαριασμούς ταμιευτηρίου. Εξάλλου ή διάφορα στο επιτόκιο είναι αστεία.
ThanasisN έγραψε:Από εκεί και πέρα, δεν έπρεπε να έχεις όλα τα χρήματα σε προθεσμιακές, έπρεπε να έχεις και μερικά σε βιβλιάριο για τις καθημερινές ανάγκες.
Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ή υπάρχει κάποιος άτυπος τραπεζικός κανόνας; Στη συγκεκριμένη προθεσμιακή δε βλέπω άλλο λόγο να κανείς κάτι τέτοιο πέραν των cc (και των εκάστοτε πνπ).
Tapatalk & XT1068
Για το πρώτο, δεν είναι ακριβώς το ίδιο, οι τόκοι αποδίδονται κάθε μήνα και το επιτόκιο είναι μεγαλύτερο. Για παράδειγμα για 100.000 με 2% επιτόκιο οι τόκοι είναι περίπου 150 ευρώ κάθε μήνα. Δεν είναι πολλά αλλά τουλάχιστον αυτά μπορείς να τα πάρεις ενώ σε μια κλασική προθεσμιακή οι τόκοι κεφαλαιοποιούνται και δεν θα έπαιρνες τίποτα μέχρι να λήξουν τα cc.
Για το δεύτερο, έτσι λέει η "τραπεζική λογική"

και η λαϊκή σοφία (όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι κλπ κλπ).
Για τη συγκεκριμένη κατάθεση έχει ένα δίκιο αν μπορούσες να "σπάσεις" εύκολα το ποσό που χρειάζεσαι κάθε φορά χωρίς ποινή.
Όμως δες το κι αλλιώς: αν στις 25/6 είχες όλα μα όλα τα λεφτά σου σε μια τέτοια κατάθεση χωρίς ευρώ στο πορτοφόλι σου ή σε άλλο λογαριασμό και
δεν έκλειναν οι τράπεζες, τι θα έκανες τον Ιούλιο; Θα πήγαινες στην τράπεζα κάθε εβδομάδα και θα έλεγες χρειάζομαι 500 ευρώ ή 100 ευρώ; Μου φαίνεται περίεργο και άβολο.
Χωρίς παρεξήγηση, από περιέργεια ρωτάω, έτσι κι αλλιώς ότι έγινε έγινε.