Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#136477 Σύμφωνοι. Από την άλλη το να χάσω εγώ ακόμα €500 σε τέλη, δεν ξέρεις ότι θα με φέρει ακόμα πιο κοντά στην προσωπική χρεοκοπία (και δεν σε ενδιαφέρει). Θα είναι όμως πιο δίκαιο από το να φορολογηθούν λίγο και αυτοί που τώρα δεν πληρώνουν τίποτα;

More to the point, θα είναι πιο αποτελεσματικό για την είσπραξη των φόρων, για να μπουν αρκετά χρήματα στα ταμεία του κράτους που πνίγεται;

Τι πιστεύεις ότι θα γίνει αν αυτοί που δεν πληρώνουν καθόλου τέλη τώρα αναγκαστούν να δίνουν €250/χρόνο, και τι πιστεύεις ότι θα γίνει αν η κυβέρνηση προτιμήσει να αυξήσει τα τέλη (+φόρο πολυτελείας) στα τρίλιτρα από τα €2000 που είναι τώρα στα €3000/χρόνο;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#136492 Χρήστο, σε αντιλαμβάνομαι αλλά δεν θα ήθελα να συνεχίσω, γιατί το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό. Νομίζω κατάλαβες αυτό που έγραψα.

Μη ξεχνάς ότι πλέον λίγο πολύ όλοι μας στα ίδια σκατά κολυμπάμε. :s_bye
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#136499 'Έλα που δεν κολυμπάμε στα ίδια σκ@τά όμως. Κάποιοι παραπονιόνται γιατί διαφαίνεται η περίπτωση να πληρώνουν τέλη ενώ τώρα δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα.

Για να πω την αλήθεια πάντως, στην παρούσα φάση η συζήτηση είναι απλά για να γίνεται κουβέντα. Έχουμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα αυτή τη στιγμή από το αν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε ένα αυτοκίνητο ή θα αναγκαστούμε τελικά να του αφαιρέσουμε πινακίδες για να απαλλαγούμε από τα εξωφρενικά τέλη.
Τελευταία επεξεργασία από Χρήστος Λάππας και 09 Ιούλ 2015, 15:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By apav
#136503 Πώς μπορείς να απαιτήσεις να σου μειωθούν τα τέλη στα €250, ποσό μικρότερο από αυτό που πληρώνει ένα «αρχαίο» 1.6; Τέλη €500 είναι €1.37 την ημέρα είναι ελάχιστα για ένα αυτοκίνητο που καίει 15-17l/100km.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
Νίκος Παππάς έγραψε:Είναι τόσο λογικό όσο να αγοράσεις σήμερα αυτοκίνητο 40-50Κ€ για να μην σου κουρέψουν τα χρήματα στην τράπεζα και με το που βγεις από την αντιπροσωπεία έχεις χάσει 5Κ :s_dunno

γινετε αυτο?
δλδ να αγορασεις αυτοκινητο τωρα που ειναι κλειστες οι τραπεζες και τα λεφτα σου ειναι μεσα?
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#136524 γιατι να μην γίνεται, ebanking θες κ το ποσο ανοιχτά μεσα στη τραπεζα! Παραγγέλνεις τους στέλνεις το ποσο σε δόσεις των 15k που ειναι το οριο εμβάσματος κ εφυγες βολτα!
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
GeorgT έγραψε:γιατι να μην γίνεται, ebanking θες κ το ποσο ανοιχτά μεσα στη τραπεζα! Παραγγέλνεις τους στέλνεις το ποσο σε δόσεις των 15k που ειναι το οριο εμβάσματος κ εφυγες βολτα!

δλδ η αντιπροσωπεια θα παρει τα χρηματα σε μετρητο αμεσα?
Άβαταρ μέλους
By GeorgT
#136530 Μετρητο? Κατάθεση στον λογαριασμό τους θα πάρει άμεσα! Είδη τα άρθρα περί αυξήσεις στις πωλήσεις λόγο φόβο κουρέματος ξεφυτρώνουν σε πολλά sites!

Από περιέργεια ήθελα να περάσω από καμία αντιπροσωπεία να το επιβεβαιώσω ότι γίνεται να αγορασεις με τη συγκεκριμένη διαδικασία αλλά δε έτυχε μέσα στο άγχος των ημερών!
Άβαταρ μέλους
By dekouk
#136532 Γίνεται. Φίλος που δουλεύει στο χώρο μου είπε για τρεις πωλήσεις... Βασικά ότι έχουν διαθέσιμα άμεσα. Ηλεκτρονικές συναλλαγές... Φυσικά
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#136538 και θα δεχτει η καθε εταιρεία να εχει απλα μια μεταφορα καταθεσης στην λογοριασμο της και οχι σε μετρητο?
κι αν γινει κουρεμα, αυτα δεν θα της τα κουρεψουν?
Άβαταρ μέλους
By edmond
alexandros.K έγραψε:και θα δεχτει η καθε εταιρεία να εχει απλα μια μεταφορα καταθεσης στην λογοριασμο της και οχι σε μετρητο?
κι αν γινει κουρεμα, αυτα δεν θα της τα κουρεψουν?

θα της τα κουρέψουν.
τι θα πει όμως, ότι δεν πουλάμε γιατί δεν θέλουμε λεφτα στους λογαριασμούς μας?
ή πόσοι νομίζεις πανε με κασέρι στην αντιπροσωπεία για την αγορά?
και δεν λεω μόνο για τώρα.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#136544 ενταξει, πριν οπως και να το αγοραζες το αμαξι, η αντιπροσωπεια τα ειχε διαθέσιμα τα χρηματα αμεσα για να κινηθεί ( και σε μετρητο αν ηθελε)
τωρα θα τα εχει μονο θεωρητικά στο λογαριασμο της (εκτος αν μπορει κι αυτη να τα μεταβιβασει στα κεντρικα της καθε μητρικης εταιριας στο εξωτερικο πχ, για προμήθεια εμπορευματος κτλ)

παντως εγω αν ειχα μια εταιρεια τωρα, θα απεφευγα να πληρωθώ με "θεωρητικά" λεφτα, με κίνδυνο να μην τα παρω ποτε(εστω και ενα μερος αυτων)
γι αυτο μου φαινεται περιεργο που δέχονται να πληρωθουν ετσι τωρα
Άβαταρ μέλους
By GTS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Σύμφωνοι. Από την άλλη το να χάσω εγώ ακόμα €500 σε τέλη, δεν ξέρεις ότι θα με φέρει ακόμα πιο κοντά στην προσωπική χρεοκοπία (και δεν σε ενδιαφέρει). Θα είναι όμως πιο δίκαιο από το να φορολογηθούν λίγο και αυτοί που τώρα δεν πληρώνουν τίποτα;

More to the point, θα είναι πιο αποτελεσματικό για την είσπραξη των φόρων, για να μπουν αρκετά χρήματα στα ταμεία του κράτους που πνίγεται;

Τι πιστεύεις ότι θα γίνει αν αυτοί που δεν πληρώνουν καθόλου τέλη τώρα αναγκαστούν να δίνουν €250/χρόνο, και τι πιστεύεις ότι θα γίνει αν η κυβέρνηση προτιμήσει να αυξήσει τα τέλη (+φόρο πολυτελείας) στα τρίλιτρα από τα €2000 που είναι τώρα στα €3000/χρόνο;

Η απαντηση στο ερωτημα σου ειναι οτι δεν ειναι δικαιο να φορολογηθουν πολυ αυτοι που εχουν αμαξι κατω απο 100 ρυπους ωστε να σωθουν τα μεγαλα κυβικα απο μια ακομα αυξηςη γιατι υπαρχει τρελλη διαφορα στην αποδοση (και στην καταναλωση) μεταξυ των δυο αυτοκινητων. Αν δεν θελεις Χρηστο να πληρωνεις επιτελους παρτο αποφαση και σκοτωσε το.

Για την εισπραξη φορων μεγαλυτερη αποδοςη εχει να φορολογησεις ολους απο λιγο ομως δεν ειναι δικαιο γιατι τοτε οι πλουσιοι θα πληρωνουν πολυ λιγα σε σχεση με το εισοδημα τους και την περιουσια τους. Η δικη σου περιπτωση, που δεν μπορεις να φυγεις απο Ελλαδα, σιγουρα πρεπει να τραβηξει μεγαλο παλουκι με το Συριζα αν οντως ειναι αριςτερη κυβερνηςη (που δεν ειμαι σιγουρος) ομως ειναι δικαιο να γινει κατι τετοιο αφου η χωρα εχει χρεοκοπησει.
Άβαταρ μέλους
By GTS
alexandros.K έγραψε:ενταξει, πριν οπως και να το αγοραζες το αμαξι, η αντιπροσωπεια τα ειχε διαθέσιμα τα χρηματα αμεσα για να κινηθεί ( και σε μετρητο αν ηθελε)
τωρα θα τα εχει μονο θεωρητικά στο λογαριασμο της (εκτος αν μπορει κι αυτη να τα μεταβιβασει στα κεντρικα της καθε μητρικης εταιριας στο εξωτερικο πχ, για προμήθεια εμπορευματος κτλ)

παντως εγω αν ειχα μια εταιρεια τωρα, θα απεφευγα να πληρωθώ με "θεωρητικά" λεφτα, με κίνδυνο να μην τα παρω ποτε(εστω και ενα μερος αυτων)
γι αυτο μου φαινεται περιεργο που δέχονται να πληρωθουν ετσι τωρα

Εξαρταται ποια εταιρεια εισαι. Αν εισαι μικρομαγαζο ισως να μην το δεχτεις. Οι μεγαλες εταιρειες δουλευουν με δανεια και credit lines. Σε αυτην την περιπτωση ειναι αδιαφορο γιαυτες αν θα κουρευτουν γιατι μολις τους τα βαλεις στον λογαριασμο πανε κατευθειαν στο credit line.