Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By JBT
#134995 Και ποιος κέρδισε;
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#134997 Δεν κέρδισε κανένας, απλά σκεφτόμασταν να αρχίσουμε να ανοίγουμε φύλο αντί να κάνουμε ασκήσεις για πήχεις.

ΗΟΤ: Το δε ζύμωμα το κόβω ακόμα πιο hardcore για τέτοιες καταστάσεις.
ΝΟΤ: Να περιδρομιάζεις μετά αυτό που ψήνεις.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
EDDIE_147 έγραψε:Θα ήθελα προτάσεις για:
- αρτοπαρασκευαστή

Συνυπογραφω για kenwood, ειχα τετοιο κατι χρόνια, (απο τοτε που ο Εισαγγελατος ειχε κανει εκπομπη για τα ψωμια) το κορυφαιο μοντελο τοτε (ΒΜ 350). Μας εκανε καλη δουλεια, δεν γογγυξε ποτε.

ΑΛΛΑ (μικροσεντόνιους επειδη εχω κατσει απο πανω απειρες ωρες) εχε υποψη σου:

- το 3ωρακι του και κανα μισαωρο και παραπανω αν μιλαμε για μαυρο ψωμι, το θελει.
- το ψωμι που φτιαχνει ειναι φλωραντζα Ευρωπαϊκη*, αμα περιμενεις χοντρη κορα που να κανει χορταστικο "κρατς" -βλεπε χωριατικο απ' το φουρνο- ξεχνα το, δεν εχει τοση "δυναμη" το ψηστηρι του, ο'τι και να λεει το διαφημιστικο.
- επειδη εχει αναγκαστικα περιορισμενες διαστασεις, το καρβελι του "κιλου" που βγαζει (εχει 3 βαρη καρβελιου και αντιστοιχη δοσολογια) ξεγελαει. Μια φετα 2cm απο αυτο ειναι 3-4 φετες απο κανονικη φραντζόλα. Πατσοκοίλια alert. :rtfm:
- Επειδη η φαση ειναι "χημεια"** θελει και προσοχη απο μερους σου στη δοσολογια που περιγραφει. Πχ υγρος χειμωνας=λιγοτερο νερο, καλοκαιρι λιγο παραπανω νερο, πιθανα πειραματα με το αλατι κλπ. μεχρι να γινεις σωστος αρτεργατης.
- Σεβεσαι τη σειρα που λεει για τα υλικα, δεν βαζεις αλατι και μαγια και ζαχαρη μαζι, μπαινουν σε διαφορετικες γουβιτσες στο αλευρι, ειδικα αν παιξεις με τη φαση "τα βαζω το βραδυ και εχω το πρωϊ ψωμι ετοιμο"
- Παντα βρεχεις μια χαρτοπετσετα/χαρτι κουζινας με λαδι και λαδωνεις ΚΑΛΑ τα τοιχωματα γιατι -βλεπε καλοκαιρι/νερο κλπ- καμμια φορα κολλαει η ζυμη εκει περισσοτερο ή ξεκολλαει και γυριζει μονη της.
- Εχει και συνταγες για κεϊκ κλπ, αλλα βγαζει εκεινες τις μαλακιες τις Γερμανικες, πχ λασπη με δαμασκηνα μεσα, εμενα δεν μου αρεσαν.
- τις πρωτες φορες θα καθεσαι απο πανω να το κοιτας, οπως τα σκυλια κοιτανε τα πλυντηρια και κολλανε. :lol:
- Μπορεις να εκμεταλλευτεις ενα προγραμμα για ζυμωμα και μετα να τα ψηνεις στο φουρνο. Δεν το εκανα ποτε γιατι βαριομουν, αν εισαι πιο μερακλης ισως σου κανει και αυτο δουλεια.

*Αλευρι πας και παιρνεις απο φουρνο και ζητας το χωριατικο το πιο "χοντρο και κιτρινο" που εχει (οσο πιο κιτρινο τοσο καλυτερα για εμενα που ειμαι καρβελοφονιάς), με τα αλευρια που παιρνεις απο σουπερμαρκετ φτιαχνεις Ευρωπη. Αναλογα το γουστο βεβαια.
** Η μαγια (σε φακελακια) υποβοηθείται απο τη ζαχαρη και την κατευναζει το αλατι. Η ισορροπια μεταξυ τους τους ειναι φαση "ειμαι χρονια μαγος" κλπ. Για αρχη πας με το μπουσουλα.

Περα απο τη φαση "φτιαχνω ο'τι ψωμι θελω" το βαζεις και δουλευει και σιγα σιγα το σπιτι μυριζει ψωμακι ψημενο, εμενα μου αρεσε αυτο. :)
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#135012 Επισης, το ψωμι που φτιαχνεις το αφηνεις να κρυωσει πρωτα και μετα το κοβεις, αλλιως κολλαει στο μαχαιρι και δεν κοβεται καλα, γινεται οργιο. Το φυλας μεσα στο φουρνο τυλιγμενο σε πετσετα, αλλιως ξεραινεται η πλευρα που εχεις κοψει.

Το κερατακι που ζυμωνει συνηθως οταν βγαζις το καρβελι εχει μεινει μεσα και χρειζεται να το βγαλεις, το καρβελι αποκτα κωλοτρυπιδα. Αμα το χασεις πληρωνεις 13 ευρω, οπως εγω :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#135018 Να προσθέσω σε αυτά που είπε ο Θοδωρής ότι αυτό το ψωμί κρατάει 3-4 μέρες για πλάκα αν είναι τυλιγμένο σε βαμβακερό πανί.
ΌΧΙ ΣΕ ΣΑΚΟΎΛΑ ΝΆΙΛΟΝ.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Νίκος Παππάς έγραψε:Να προσθέσω σε αυτά που είπε ο Θοδωρής ότι αυτό το ψωμί κρατάει 3-4 μέρες για πλάκα αν είναι τυλιγμένο σε βαμβακερό πανί.
ΌΧΙ ΣΕ ΣΑΚΟΎΛΑ ΝΆΙΛΟΝ.

Από το Moto G

Ναι, οπωσδηποτε οχι ναυλον και ψυγεια κλπ.

ΕΔΙΤ
Οπωσδηποτε μια ζυγαρια κουζινας με max ρυθμιση 2 κιλα για να ζυγιζεις με καλη ακριβεια το αλευρι που θα βαζεις μεσα.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#135144 Μόνο που τα διάβασα κουράστηκα :lol:

Εδδυ έχεις δοκιμάσει να κάνεις ζυμαρακι με τα χεράκια σου; Εγώ χρειάζομαι 5-6 λεπτά χωρίς ζόρι για να το ετοιμάσω και μετά κάνεις ο,τι θέλεις (πχ την αφήνεις στο φούρνο όση ώρα γουστάρεις και την ψήνεις όποτε θέλεις).

Κι από κορη... Άλλο τίποτε :lol:

Κάνεις και σχήματα που θέλεις κλπ κλπ :iconcool: :iconcool: :iconcool: :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#135147 Συνδροφε ΕΔΔΙΕ_147. Το μόνο που θές για να φτιάξεις ψωμί -κάτι απλό τουλάχιστον- είναι ενας φούρνος και ενα μιξερ. Και το μίξερ προαιρετικό αν το αντέχεις το ζύμωμα (το οποίο ψωμί θέλει κάμποσο).

Μη δώσεις λεφτά σε |λογοκρισία|.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#135174 Ο αρτοπαρασκευαστης δεν ειναι μαλακιες. Σε 5 λεπτα και πολλα λεω, εχεις ηδη πατησει το κουμπι και εχεις φυγει να πας να πιεις καφε. Οταν επιστρεψεις, εχεις ψωμακι.
Τα υπολοιπα που εγραψα ειναι συσσωρευμενη εμπειρια, advanced level. :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By thednick
#135278 Πάντως στη μαγιά (αν μιλάμε για την αποξηραμένη μαγιά στιγμής) δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στις αναλογίες. Ακόμη και χωρίς καθόλου ζάχαρη να την βάλεις (προσωπικά πλέον δεν βάζω ούτε αλάτι ούτε ζάχαρη στο ψωμί) θα φουσκώσει μία χαρά αν βρίσκεται σε χλιαρό μέρος. Απλά με τη ζάχαρη φουσκώνει πιο γρήγορα. Μάλιστα στη Γαλλία νομίζω ότι απαγορεύεται να υπάρχει ζάχαρη στο κλασικό γαλλικό ψωμί που πρέπει να φτιαχνεται μόνο με νερό, αλάτι, μαγιά και αλεύρι.

Το πρόβλημα μαλλον προκύπτει στους αρτοπαρασκευαστές όπου αν η ζύμη δεν προλάβει να φουσκώσει μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, την πάτησες. Όπως επίσης αν βάλεις λίγο παραπάνω αλεύρι ή λιγο παραπάνω νερό.

ΥΓ. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση πριν μερικά χρόνια (φαντάζομαι δεν έχει αλλάξει κάτι) που σχεδόν σε όλους τους φούρνους που ζήτησα ειδική παραγγελία ψωμί χωρίς αλάτι (για λόγους υγείας) μου είπαν ότι χρησιμοποιούν έτοιμα μείγματα και αυτοί δεν προσθέτουν κάτι παραπάνω. Ακόμη και τα ειδικά ψωμία που είχαν με πχ. λιγότερο αλάτι ήταν απλά διαφορετικά έτοιμα μείγματα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#135284 Κατεψυγμένες ζύμες όπως lidl ?
Άβαταρ μέλους
By gakost
trident1971 έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Θα ήθελα προτάσεις για:
- αρτοπαρασκευαστή

Συνυπογραφω για kenwood, ειχα τετοιο κατι χρόνια, (απο τοτε που ο Εισαγγελατος ειχε κανει εκπομπη για τα ψωμια) το κορυφαιο μοντελο τοτε (ΒΜ 350). Μας εκανε καλη δουλεια, δεν γογγυξε ποτε.

ΑΛΛΑ (μικροσεντόνιους επειδη εχω κατσει απο πανω απειρες ωρες) εχε υποψη σου:

- το 3ωρακι του και κανα μισαωρο και παραπανω αν μιλαμε για μαυρο ψωμι, το θελει.
- το ψωμι που φτιαχνει ειναι φλωραντζα Ευρωπαϊκη*, αμα περιμενεις χοντρη κορα που να κανει χορταστικο "κρατς" -βλεπε χωριατικο απ' το φουρνο- ξεχνα το, δεν εχει τοση "δυναμη" το ψηστηρι του, ο'τι και να λεει το διαφημιστικο.
- επειδη εχει αναγκαστικα περιορισμενες διαστασεις, το καρβελι του "κιλου" που βγαζει (εχει 3 βαρη καρβελιου και αντιστοιχη δοσολογια) ξεγελαει. Μια φετα 2cm απο αυτο ειναι 3-4 φετες απο κανονικη φραντζόλα. Πατσοκοίλια alert. :rtfm:
- Επειδη η φαση ειναι "χημεια"** θελει και προσοχη απο μερους σου στη δοσολογια που περιγραφει. Πχ υγρος χειμωνας=λιγοτερο νερο, καλοκαιρι λιγο παραπανω νερο, πιθανα πειραματα με το αλατι κλπ. μεχρι να γινεις σωστος αρτεργατης.
- Σεβεσαι τη σειρα που λεει για τα υλικα, δεν βαζεις αλατι και μαγια και ζαχαρη μαζι, μπαινουν σε διαφορετικες γουβιτσες στο αλευρι, ειδικα αν παιξεις με τη φαση "τα βαζω το βραδυ και εχω το πρωϊ ψωμι ετοιμο"
- Παντα βρεχεις μια χαρτοπετσετα/χαρτι κουζινας με λαδι και λαδωνεις ΚΑΛΑ τα τοιχωματα γιατι -βλεπε καλοκαιρι/νερο κλπ- καμμια φορα κολλαει η ζυμη εκει περισσοτερο ή ξεκολλαει και γυριζει μονη της.
- Εχει και συνταγες για κεϊκ κλπ, αλλα βγαζει εκεινες τις μαλακιες τις Γερμανικες, πχ λασπη με δαμασκηνα μεσα, εμενα δεν μου αρεσαν.
- τις πρωτες φορες θα καθεσαι απο πανω να το κοιτας, οπως τα σκυλια κοιτανε τα πλυντηρια και κολλανε. :lol:
- Μπορεις να εκμεταλλευτεις ενα προγραμμα για ζυμωμα και μετα να τα ψηνεις στο φουρνο. Δεν το εκανα ποτε γιατι βαριομουν, αν εισαι πιο μερακλης ισως σου κανει και αυτο δουλεια.

*Αλευρι πας και παιρνεις απο φουρνο και ζητας το χωριατικο το πιο "χοντρο και κιτρινο" που εχει (οσο πιο κιτρινο τοσο καλυτερα για εμενα που ειμαι καρβελοφονιάς), με τα αλευρια που παιρνεις απο σουπερμαρκετ φτιαχνεις Ευρωπη. Αναλογα το γουστο βεβαια.
** Η μαγια (σε φακελακια) υποβοηθείται απο τη ζαχαρη και την κατευναζει το αλατι. Η ισορροπια μεταξυ τους τους ειναι φαση "ειμαι χρονια μαγος" κλπ. Για αρχη πας με το μπουσουλα.

Περα απο τη φαση "φτιαχνω ο'τι ψωμι θελω" το βαζεις και δουλευει και σιγα σιγα το σπιτι μυριζει ψωμακι ψημενο, εμενα μου αρεσε αυτο. :)

Γι' αυτό λέω Panasonic και πάλι Panasonic, ούτε χημείες ούτε γουβίτσες ούτε τίποτα. Βάζεις όσο λέει με την σειρά που λέει και γίνετε ΠΑΝΤΑ ψωμί. Εγώ μετά από τόσα χρόνια μόνο το νερό και και το αλεύρι κάπως μετράω στο περίπου. Τα υπόλοιπα με το μάτι και πάντα ΄βγαίνει σωστό χωμί χειμώνα καλοκαίρι. Να καταλάβεις μέχρι και με προζύμι φτιάχνω πλέον ψωμί χωρίς να υπάρχει συνταγή. Επίσης εννοείται ότι ούτε κολλάει ο κάδος ούτε τίποτα και προφανώς ούτε λάδια ούτε τίποτα. Αυτό προφανώς με την τρύπα στην μέση ισχύει και εμένα επειδή μετά από καμιά 10αρια χρόνια η λεπίδα έχει χάσει την αντικολλητική επίστρωση είναι ένα θέμα.

Επίσης και απο συνταγές έχει άπειρες γαλικά ιταλικά με λιαστές ντομάτες, ούτε που θυμάμαι πια και πέρα από τα κεικ που και μένα είναι βαρία αλλά μου αρέσουν έχει κάτι μπριος και κάτι άλλα που δεν ασχολήθηκα ποτέ σοβαρα. Πλέον μόνο ψωμί και ζύμη πίτσας - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. Το γρήγορο του πρόγραμμα είναι 1:55.

Για όσους δεν έχουν αρτοπαρασκευαστή ΧΑΝΟΥΝ. Βάζεις τον χρονοδιακόπτη και το πρωί που ξυπνάς έχεις φρέσκο ζεστό ψωμί που σου σπάει την μύτη, επιλέγεις ότι υλικά θέλεις και κάνεις και οικονομία σε σχέση με το ζήμωμα και από πλύσιμο στα διάφορα σκεύη αλλά και από το ρεύμα. Ο δικός μου είναι 600 wattακια όλα κι όλα η κουζίνα να μην είναι 4000;

Το μόνο μειονέκτημα στον δικό μου είναι ότι ο κάδος δεν μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων τα πιο καινούργια μοντέλα δεν ξέρω.

Διάβασε τι λένε οι κριτικές στο amazon πχ και τι λένε για άλλους αλλά και από εμπειρίες γνωστών και φίλων μάλλον επιβεβαιώνουν τις κριτικές.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#135330 Να πώ και εγώ την εμπειρία μου. Μια μέρα πριν από 8 περίπου χρόνια πηγαίνοντας να αγοράσουμε ψωμί, έτυχε να δούμε πως ξεφόρτωναν τα ψωμιά από το βαν που τροφοδοτούσε το πρατήριο της γειτονιάς. Η καρότσα του βαν σε άθλια κατάσταση, τα ψωμιά μέσα σε διάτρητα πλαστικά τελάρα που ο οδηγός τα άφηνε στο δρόμο και ερχόταν ο πρατηριούχος να τα παραλάβει. Αηδιάσαμε και την επόμενη μέρα αγοράσαμε αρτοπαρασκευαστή. Δεν θυμάμαι την μάρκα αλλά τον πλήρωσα γύρω στα 120 ευρώ, ήταν διπλός (με δύο αναδευτήρες) και ο κάδος του ήταν μακρόστενος, έβγαζε δηλαδή ένα ψωμί σε φόρμα πιο μακρόστενη από τον κύβο που βγάζουν οι περισσότεροι μονοί.

Όλα καλά και ωραία στην αρχή. Μετά από κανένα εξάμηνο λειτουργίας, παρατήρησα φθορές στο τεφλόν του (αφαιρούμενου) κάδου, κυρίως στα σημεία γύρω από τους αναδευτήρες. Επειδή το τεφλόν κάθε άλλο παρά βρώσιμο είναι, αγόρασα καινούριο κάδο, μη πάθουμε και τίποτε. Μάλιστα όταν πήραμε τον καινούριο κάδο, η σύζυγος άρχισε να χρησιμοποιεί τον αρτοπαρασκευαστή μόνο για την ανάμιξη και το φούσκωμα του ψωμιού και το ψήσιμο το έκανε στο φούρνο, κυρίως γιατί δεν μας άρεζε το τουβλοειδές σχήμα του ψωμιού αλλά και γιατί στο φούρνο το ψήσιμο ήταν πολύ καλύτερο. Σε ένα εξάμηνο τα ίδια και αυτός ο κάδος.

Ο αρτοπαρακευαστής πήρε δρόμο. Η σύζυγος άρχισε να ζυμώνει στο χέρι και το φούσκωμα γινόταν στο φούρνο (NEFF με πρόγραμμα φουσκώματος ζύμης) όπου στην συνέχεια και χωρίς να βγεί το ταψί, συνέχιζε το ψήσιμο.

Η όλη δυσκολία πλέον ήταν στο ζύμωμα στο χέρι. Επειδή και το παλιό μας Braun μίξερ είχε γεράσει, αγοράσαμε μια κουζινομηχανή (Kenwood Titanium Major KMM020) και τέρμα. Ο κάδος του είναι τεράστιος, παίρνει πολύ περισσότερο αλεύρι από τον αρτοπαρασκευαστή, συνεπώς μπορείς να κάνεις όση ποσότητα ζύμης θέλεις. Αλεύρι, νερό, μαγιά ξερή, λίγο αλατάκι και λίγη ζάχαρη στον κάδο. Καλή ανάμιξη με τον αναμεικτήρα για ζύμη, κόψιμο της ζύμης σε κομμάτια και τοποθέτηση σε λαδόκολλα στο ταψί, φούσκωμα της ζύμης στο φούρνο και ψήσιμο. Το αποτέλεσμα (εμφάνιση, ψήσιμο, κόρα, ακόμη και η μυρωδιά στο σπίτι) δεν έχει καμία σχέση με το ψωμί του αρτοπαρασκευαστή. Είναι σαν να αγοράζεις ψωμί της ώρας από τον φούρνο.

Σωθήκαμε και ελπίζω οι ποσότητες τεφλόν που φάγαμε εν αγνοία μας να μην μας έκαναν ζημιά...

Bonus, ελευθερώθηκε και ένα μέρος του πάγκου (όσο και να έχεις δεν φτάνει...) όπου και τοποθετήσαμε την κουζινομηχανή, που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται πλέον καθημερινά για ένα σωρό δουλειές.

Για να μη παρεξηγηθώ, δεν προτείνω να δώσει κάποιος 800 ευρώ για να αγοράσει κουζινομηχανή για να ζυμώνει ψωμί! Την εμπειρία μου μετέφερα για τον τρόπο που φτιάχνει η σύζυγος το ψωμί από το 2007 έως σήμερα και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με τον αρτοπαρασκευαστή.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#135385 Κι εγώ θα διαφωνήσω με αγορά αρτοπαρασκευαστή, αλλά αγόρασέ τον (και μετά βάλ' τον μετά στην αποθήκη όπως κάνουν οι περισσότεροι :lol: ).
Το καλύτερο ψωμί είναι στο φούρνο.

Αλλά έτσι και αρχίσεις να το φτιάχνεις στο φούρνο, επειδή θα σου αρέσει, θα καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες.
Και δε λέει να φτιάξεις πατσοκοιλιά από ψωμιά :lol: !

Οπότε ούτε αρτοπαρασκευαστές ούτε τίποτα, μια φορά το μήνα θα φτιάχνεις στο σπίτι, τις υπόλοιπες θα αγοράζεις (αυτή θα είναι η κατάληξή σου ακόμα κι αν αγοράσεις αρτοπαρασκευαστή :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By trident1971
gakost έγραψε:Γι' αυτό λέω Panasonic και πάλι Panasonic, ούτε χημείες ούτε γουβίτσες ούτε τίποτα. Βάζεις όσο λέει με την σειρά που λέει και γίνετε ΠΑΝΤΑ ψωμί. Εγώ μετά από τόσα χρόνια μόνο το νερό και και το αλεύρι κάπως μετράω στο περίπου. Τα υπόλοιπα με το μάτι και πάντα ΄βγαίνει σωστό χωμί χειμώνα καλοκαίρι. Να καταλάβεις μέχρι και με προζύμι φτιάχνω πλέον ψωμί χωρίς να υπάρχει συνταγή. Επίσης εννοείται ότι ούτε κολλάει ο κάδος ούτε τίποτα και προφανώς ούτε λάδια ούτε τίποτα. Αυτό προφανώς με την τρύπα στην μέση ισχύει και εμένα επειδή μετά από καμιά 10αρια χρόνια η λεπίδα έχει χάσει την αντικολλητική επίστρωση είναι ένα θέμα.

Επίσης και απο συνταγές έχει άπειρες γαλικά ιταλικά με λιαστές ντομάτες, ούτε που θυμάμαι πια και πέρα από τα κεικ που και μένα είναι βαρία αλλά μου αρέσουν έχει κάτι μπριος και κάτι άλλα που δεν ασχολήθηκα ποτέ σοβαρα. Πλέον μόνο ψωμί και ζύμη πίτσας - ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. Το γρήγορο του πρόγραμμα είναι 1:55.

Για όσους δεν έχουν αρτοπαρασκευαστή ΧΑΝΟΥΝ. Βάζεις τον χρονοδιακόπτη και το πρωί που ξυπνάς έχεις φρέσκο ζεστό ψωμί που σου σπάει την μύτη, επιλέγεις ότι υλικά θέλεις και κάνεις και οικονομία σε σχέση με το ζήμωμα και από πλύσιμο στα διάφορα σκεύη αλλά και από το ρεύμα. Ο δικός μου είναι 600 wattακια όλα κι όλα η κουζίνα να μην είναι 4000;

Το μόνο μειονέκτημα στον δικό μου είναι ότι ο κάδος δεν μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων τα πιο καινούργια μοντέλα δεν ξέρω.

Διάβασε τι λένε οι κριτικές στο amazon πχ και τι λένε για άλλους αλλά και από εμπειρίες γνωστών και φίλων μάλλον επιβεβαιώνουν τις κριτικές.

Μη λες πραγματα περιεργα.
Ο τροπος λειτουργιας μαγιας ζαχαρης και αλατιου ειναι αυτος που ειπα, period. Ψωμακι θα φτιαξει ο αρτοπαρασκευατης ετσι και αλλιως, δεν ειναι θεμα μαρκας. Το λαδι γυρω γυρω (δεν μιλαμε για μπανιο, λιγο σε ενα χαρτι κουζινας και ενα περασμα) βοηθουσε σημαντικα και στο ξεκολλημα και στο ψησιμο, εκανε χρωμα. Υποψιν, δε χρησιμοποιουσα "κανονικο" αλευρι, εβαζα το κιτρινο, που ρεπει λιιιιγο προς το σιμιγδαλι.
Μπριος φτιαχνει μια χαρα, αλλα το τρως για πλακα και μετα η ζυγαρια βαραει, ο eddie προσεχει νομιζω. Το γρηγορο ειναι 1.30 απο οτι θυμαμαι, προυποθετει χλιαρο μερο και διπλασια μαγια. Τα υπολοιπα που λες για ωραιες μυρωδιες και φρεσκο το πρωι ισχυουν.