Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#13221
spiros έγραψε:
dstou έγραψε:
Όχι οτι λεει μπαρούφες...κάθε άλλο....αλλα γιατί επαναλαμβάνεται μια μονολιθική απαρέγκλιτη πολιτικη γραμμή απο τότε που δημιουργήθηκε ως κόμμα.....μου θυμίζουν λόγους ιεραρχών απο αμβωνος...


Aυτό. Είχε μπει σε tape mode, η ομιλία δεν είχε χρονικό προσδιορισμό πέραν της κρίσης. Θα μπορούσε να είχε ειπωθεί δηλαδή το 2009 το Δεκέμβρη, το 2011, το 2013. Εννοείται ότι θα ξαναειπωθεί το 2015 και εντεύθεν. :s_bored

δεν σας φταιει ο Κουτσουμπας αν εσεις δεν μπορειτε να σκεφτειτε με λογικη 100ετιας πισω. :s_mad


Τα ίδια προβλήματα υπήρχαν και τότε και τώρα. Απλά άλλαξαν μερικά μέσα παραγωγής. Τότε πουλούσαν αυτοκίνητα, τώρα πουλάνε αυτοκίνητα και υπολογιστές. Big deal...
Άβαταρ μέλους
By nass
#13248 Ολους αυτούς που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά και πρόλαβαν και πήραν σύνταξη, θα τους κυνηγήσει κανείς για αχρεωστήτως καταβληθέντα ? (για να μην πω να τους μειωθεί η σύνταξη για τον ίδιο λόγο)
Άβαταρ μέλους
By dstou
#13349 Δεν θα έβλεπα με κακό μάτι τον υποβιβασμό της σύνταξης στο επίπεδο αυτών με ΥΕ, των αποφοίτων του δημοτικού δηλαδής. Άλλωστε του δημοτικού είναι. :s_cool
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#13360 Το λάθος είναι ότι ο μισθός συνδέεται με την αμοιβή και όχι με την δυσκολία ή την ευθύνη. Ο οδηγός λεωφορείου που δεν έχει απολυτήριο Λυκείου κάνει μια δουλειά πολύ δυσκολότερη από τον συνάδελφο του που βγάζει το πρόγραμμα των δρομολογίων καθισμένος στο γραφείο του πίνοντας καφέ...
Άβαταρ μέλους
By manosky
#13402 Το ίδιο ισχύει και για τον λοχία ΕΜΘ με τον ταξίαρχο. Ο πρώτος είναι μέσα στις λάσπες και τον κωλόκαιρο, ο δεύτερος πίνει καφέδες και κοιτάζει χάρτες με γυαλισμένες μπότες. Λοιπόν;
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#13410 Ατυχέστατο παράδειγμα. Ο ΕΜΘ κάνει μια σκληρή δουλειά μεν, δεν έχει ιδιαίτερες ευθύνες δε. Ο Ταξχος είναι υπεύθυνος για το αν θα ζήσει ο ΕΜΘ σε μια Επιχείρηση και συνολικά για εκατοντάδες στελέχη και εξοπλισμό εκατομμυρίων €. Το πιο σημαντικό από όλα δε, είναι υπεύθυνος για την άμυνα μιας ολόκληρης περιοχής της χώρας. Καμία σχέση λοιπόν με τον συνάδελφο του οδηγού που μπορεί και ίδιος να ήταν πρώην οδηγός και απλά πήρε μετάθεση στα γραφεία για να κάνει την γραφειοκρατική δουλειά.
Άβαταρ μέλους
By spiros
#13429
nass έγραψε:Ολους αυτούς που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά και πρόλαβαν και πήραν σύνταξη, θα τους κυνηγήσει κανείς για αχρεωστήτως καταβληθέντα ? (για να μην πω να τους μειωθεί η σύνταξη για τον ίδιο λόγο)

στην Ελλαδα να κοψουν συνταξη πλαστογραφου και να ζητησουν και λεφτα πισω;;; :s_omg
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#13454
nass έγραψε:Ολους αυτούς που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά και πρόλαβαν και πήραν σύνταξη, θα τους κυνηγήσει κανείς για αχρεωστήτως καταβληθέντα ? (για να μην πω να τους μειωθεί η σύνταξη για τον ίδιο λόγο)




:s_music :s_music
Άβαταρ μέλους
By vice246
#13457 Μειώνουν, παίρνουν πίσω, φορολογούν κλπ εκεί που πιστεύουν οτι μπορουν να το κάνουν. ....κοινως απ' όπου τ' αρπάξουμε. ..χωρις προγραμμα και όρους. ...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#13485

[b]Επτά άτομα στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ για συμμετοχή στη δράση των τζιχαντιστών



Για πρώτη φορά φέρεται να προκύπτει παρουσία Έλληνα υπηκόου στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους – Ποιος ο ρόλος της μητέρας του στη «στρατολόγησή του»
Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές μπροστά στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).[/b]

Υπό τον φόβο η χώρα μας να βρεθεί εκτεθειμένη στη φρίκη και την ωμότητα της οργάνωσης, η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιεί εκτεταμένες έρευνες απέναντι στην απειλή των τζιχαντιστών, παρά την ανακοίνωσή της στην οποία διαψεύδει τα περί εκπαίδευσης τους στην Ελλάδα.

Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αρνούνται ότι υπάρχουν πυρήνες εξτρεμιστών στην Ελλάδα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται επτά άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή ή πρόθεση συμμετοχής στον «αγώνα» των τζιχαντιστών. Και οι επτά φέρονται να θέλουν να ταξιδέψουν στη Συρία, ενώ πέντε εξ αυτών φέρονται να επιχείρησαν να το πράξουν χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τουλάχιστον δύο άτομα που βρίσκονταν στην Ελλάδα και μετέβησαν στη Συρία έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις, ενώ άλλη μία γυναίκα δεν έχει επιστρέψει εδώ και δύο μήνες.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά προκύπτει παρουσία Έλληνα υπηκόου που να δραστηριοποιείται στους κόλπους της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» οι ελληνικές αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες, κατά τις οποίες ένας 27χρονος Έλληνας υπήκοος (πήρε την ιθαγένεια το 2001) βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και φέρεται να πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται μάλιστα και η συριακής καταγωγής μητέρα του, η οποία φέρεται να κάνει «φανατικές» αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δράση του ISIS, από την πατρίδα της όπου πλέον βρίσκεται. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να ήταν εκείνη που τον «στρατολόγησε» στις τάξεις του ISIS.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η Αθήνα φέρεται να χαρακτηρίζεται ως μέρος προσηλυτισμού τζιχαντιστών, ενώ ανησυχία υπάρχει και για περιπτώσεις που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα.


http://www.protothema.gr/world/article/411975/epta-atoma-sto-mikroskopio-tis-elas-gia-summetohi-sti-drasi-ton-tzihadiston-/


πω πωωωωω, και να μου το έλεγαν, δε θα το πιστευα :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#13493
manosky έγραψε:Το ίδιο ισχύει και για τον λοχία ΕΜΘ με τον ταξίαρχο. Ο πρώτος είναι μέσα στις λάσπες και τον κωλόκαιρο, ο δεύτερος πίνει καφέδες και κοιτάζει χάρτες με γυαλισμένες μπότες. Λοιπόν;

Για ποιες λασπες και κωλοκαιρο μιλας; Μόλις πέσουν οι πρώτες ψιχαλες ακυρωνονται τα παντα... :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By Serf
#13499 Σε ότι αφορά την επιστροφή μισθών:

Δάσκαλε που δίδασκες… με πλαστό πτυχίο!
Επί 9 χρόνια δίδασκε σε δημοτικά σχολεία της Καβάλας ο «μαϊμού» δάσκαλος, που καλείται να επιστρέψει τους μισθούς που έχει λάβει μέχρι σήμερα.

Η αποκάλυψη ενός 40χρονου στην Καβάλα που διορίστηκε με πλαστό πτυχίο και εδώ και εννέα χρόνια δίδασκε σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα «απίστευτα και όμως ελληνικά».

Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, με το Δημόσιο να αξιώνει την επιστροφή όλων των μισθών που έχει λάβει ο δάσκαλος «μαϊμού», με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται σε 150.000 ευρώ.

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπαθεί να μπλοκάρει την αποχώρηση υπαλλήλων που ελέγχονται για πλαστά δικαιολογητικά, με διάταξη που θα προβλέπει ότι σε περίπτωση που ένας δημόσιος υπάλληλος καταθέσει την παραίτησή του, θα ακολουθεί αυτεπάγγελτος έλεγχος των δικαιολογητικών του πριν αποχωρήσει από την υπηρεσία του.


Γενικότερα: https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&es_th=1&ie=UTF-8#safe=off&q=%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%20%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%20%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%20%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%8E%CE%BD
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#13517
nass έγραψε:Ολους αυτούς που προσλήφθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά και πρόλαβαν και πήραν σύνταξη, θα τους κυνηγήσει κανείς για αχρεωστήτως καταβληθέντα ? (για να μην πω να τους μειωθεί η σύνταξη για τον ίδιο λόγο)


Δέν νομίζω οτι στέκει νομικά κάτι τέτοιο.

Αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό: Κάθε δαπάνη στην οποία δεν αντιστοιχεί ίσης αξίας παραδοθέν προϊόν, έργο ή υπηρεσία σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης ή απόφασης με την οποία αναλήφθηκε η υποχρέωση της δαπάνης.


Αχρεωστήτως καταβληθέντες θα ήταν οι μισθοί αν πχ. δέν πάταγαν ποτέ στη δουλειά. Απο τη στιγμή που έπαιρναν το λεοφωρείο και το οδηγούσαν τότε παρείχαν την υπηρεσία για την οποία πληρώνονταν.
Άβαταρ μέλους
By nass
#13527 Μην κολλάς στον όρο, νομίζω είναι προφανές τι εννοώ.
Αν για τη δουλειά που έκαναν έπαιρναν παραπάνω μισθό επειδή είχαν τα πλαστά πτυχία, δεν πρέπει να επιστραφεί η διαφορά ?
Πόσο δε μάλλον αν τα εν λόγω πτυχία ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνουν τη δουλειά ? (πχ. ο δάσκαλος ή ο γιατρός που πιάστηκαν... μπορεί κάποιος χωρίς τα αντίστοιχα πτυχία να κάνει αυτές τις δουλειές ?) Δεν είναι τότε αχρεωστήτως καταβληθέντα ?