Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#123912 Η βίδα φαίνεται να είναι στο λαστιχο πολλές μέρες.
Ακούς ένα τσικ όταν πηγαίνεις σιγά 30 χαω, με ανοιχτά παράθυρα.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
Govus έγραψε:Το ζητούμενο : 205/55/16 91V, με προστασία ζάντας.

Υπάρχουν τα εξής δύο (από τα αξιόλογα..) : Continental PremiumContact 5 και Michelin Premacy 3.

Ποιο λοιπόν από τα δύο :hmmm: ;

Εντιτ : για το Focus

Ρίξε μια μάτια και εδώ,
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... 55-R16.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
Με βαση αυτά τα 2 φαίνεται το Michelin να είναι καλό στο στεγνό και να βγάζει περισσότερα χλμ ενώ το conti καλύτερο στο βρε γμενο.Πάντως και τα 2 είναι από τα καλύτερα touring λάστιχα.
.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#123930 "Μεσανατολικο" το κανατε βρε παιδια με τη βιδα, εχω πατησει καμποσες βιδες ολα αυτα τα χρονια, που ειναι το περίεργο; :iconcool:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
leonp έγραψε:Η βίδα φαίνεται να είναι στο λαστιχο πολλές μέρες.
Ακούς ένα τσικ όταν πηγαίνεις σιγά 30 χαω, με ανοιχτά παράθυρα.

Δεν ηταν πανω απο 24ωρο... Το ενιωθα και στο τιμονι... Αλλα Κυριακη τι να κανω? :metalo:
Άβαταρ μέλους
By elvet
#123966 τη μόνη φορά που έχω πάθει λάστιχο μέχρι τώρα, ήταν το 1997 με την 33. Πάτησα τον …πύργο του Αϊφελ! Ηταν ένα σουβενίρ σαν αυτό Εικόνα περίπου 10 cm ύψος. Το πάτησα με την κορυφή, άκουσα τον κρότο και μέχρι το βουλκανιζατέρ άκουγα μεταλλικό ήχο. Η βάση του πύργου, έπιανε το μισό πέλμα (165/70/13). Ο μάστορας στο βουλκανιζατέρ ήταν σαφής: ρε μεγάλε εδώ πάτησες τον πύργο του Αϊφελ και θέλεις και κόλλημα; Μόνο καινούργιο λάστιχο (2 μηνών χαρτζιλίκι η ζημιά)
Άβαταρ μέλους
By Orestisren
#124282 Υπαρχουν βουλκανιζατερ και μαλιστα αρκετα που Κυριακή ειναι ανοικτά. Εκεί γυρω απο το σπιτι μου μονο εχω 2.
Άβαταρ μέλους
By thednick
#129752 Πριν 1 χρόνο περίπου και 15Κ άλλαξα τα μανίσια Energy Saver με τα Pilot Sport 3 σε Golf 6. Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν πολύ καλές. Το θέμα είναι ότι πλέον γλυστράνε αρκετά μέσα στην πόλη - έως υπερβολικά.

Μετρώντας με ένα παχύμετρο του lidl, μετράω 6.5 χιλιοστά γόμας στα πίσω λάστιχα και 6.2 χιλιοστά στα μπροστά. Δε ξέρω πόσο ήταν καινούρια, αλλά αν η διαφορά πίσω-μπροστά είναι μόνο 0.3 χιλιοστά δεν μπορώ να φανταστώ ότι η φθορά είναι μεγαλύτερη από 0.5mm.

Εβαλά τα PS3 γιατί υποτίθεται ότι έχουν πιο μαλακή γόμα από τα energy saver. Αλλά μου φαίνεται ότι και αυτά δεν λιώνουν (μου άρεσε που στα tire reviews ελεγαν ότι φθείρονται πολύ γρήγορα ως αρνητικό).

Εντωμεταξύ σε καλή άσφαλτο, στροφές και σε βρεγμένο κρατάνε πολύ καλά και εννοείται παρέχουν πολύ καλυτερη αίσθηση από τα saver. Όμως μέσα στην πόλη έχουν το πρόβλημα, όπου μπορεί να είναι και χειρότερα από τα energy saver των 3 ετών... Τί πάιζει? Θέλουν ζέσταμα με 30 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία? Πριν ένα χρόνο δεν ήταν έτσι.... Θέλουν ένα σκίσιμο για να επανέλθούν? :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#129780 Το σκίσιμο θα σκεφτόμουν κι εγώ αλλά βρες άγριο οδόστρωμα. Πρέπει να τριφτεί η επιφανειακή στιβάδα.
Τα σχόλια σε ξένα sites αφορούν σε χώρες με καλό οδόστρωμα που η φθορά είναι πολύ πιο σημαντική.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#133576 Του πατέρα μου πλέον, όχι τα δικά μου. Αλλά τι γούστα να βγάλει έτσι κι αλλιώς η βάρκα? Πολλά km/έτος, η συντριπτική πλειοψηφία τους εκτός πόλης
Άβαταρ μέλους
By Orestis.D
Chris έγραψε:Του πατέρα μου πλέον, όχι τα δικά μου. Αλλά τι γούστα να βγάλει έτσι κι αλλιώς η βάρκα? Πολλά km/έτος, η συντριπτική πλειοψηφία τους εκτός πόλης

Θα σου ελεγα να βαλει κανα Primacy αλλα μαντεψε, δε βγαινουν σε αυτη τη διασταση. Οποτε το μονο λαστιχο που θα αντεξει χιλιομετρα εκτος πολης ειναι παλι το Energy Plus. Δεν εχεις πολλες επιλογες.