Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nass
Lippi έγραψε:Θα ξαναβγούμε στις αγορές του αγίου ποτέ

Θεωρητικά, αν έχεις πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό δεν σε νοιάζει, μπορείς να πιστολίσεις όλον τον πλανήτη.
Η πραγματικότητα διαφέρει φυσικά, στο κάτω πόσον το πρωτογενές πλεόνασμα είναι διατηρήσιμο :)
Άβαταρ μέλους
By axel12p
markvag έγραψε:Το πρόβλημα (κατ' εμέ) είναι ότι δεν έχουμε πολιτικό σύστημα ικανό να χειριστεί το θέμα "αλλαγής σε εθνικό νόμισμα" και γενικότερα τη ρύθμιση της ποσότητας χρήματος που κυκλοφορεί στην οικονομία, με κριτήριο τι συμφέρει τη χώρα και όχι τι συμφέρει την πελατεία του... :s_sorry

Αν ζούσαμε στην Αγγλία, θα την καταλάβαινα τον προβληματισμό σου για Ευρώ ή εθνικό νόμισμα. Στην χώρα που ζούμε όμως, πιστεύεις πως έχουμε τόσο ισχυρή οικονομία και παραγωγή που το μόνο που μας προβληματίζει είναι το αν θα ρυθμίσουν οι πολιτικοί σωστά την ποσότητα χρήματος;

Σε ποια περιοχή της Θεσσαλονίκης μένεις, που σου δίνει την εντύπωση ότι έχουμε ισχυρή οικονομία να έρθω και εγώ :lol:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#132099 Επειδή μου την πέφτετε ΑΔΙΚΩΣ .

Σας είπε τις πληροφορίες μου από τραπεζικούς .
Σας είπε ότι και άλλοι έχουν τις ίδιες πληροφορίες σε άλλα φόρουμ . Και ο συγκεκριμένος είναι μέλος ΔΕΠ σε ελληνικό και ξένο πανεπιστήμιο .
Σας έβγαλα εύκολα 3 σάιτ από μεγάλες εφημερίδες , σαμαρικές και από οικονομικό σάιτ που βρήκα με εύκολη αναζήτηση στον γούγλη .

Σας είπα ότι η εφορία έχει όλες τις συναλλαγές μας των τελευταίων 15 χρόνων και αυτό είναι 110 % σίγουρο και το βλέπουμε από τα αποτελέσματα των ελέγχων .\

Σας είπα ότι λογαριασμοί , θυρίδες , στρώματα , ανοίγουν για πλάκα με μια εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο για πιθανή φοροδιαφυγή .

Σας είπα ότι επικοινωνιακά συμφέρει να χτυπηθούν οι έχοντες και ιδιαίτερα οι έχοντες καταθέσεις έξω .

Σας είπα ότι είμαστε σε περίεργη κατάσταση και ότι συμβεί θα συμβεί με κρατικές συμφωνίες .

Συνεχίστε στην κοσμάρα σας , αλλά μην μου την πέφτετε με βρίσιμο . Βρείτε επιχειρήματα και στοιχεία να το συζητήσουμε .

Ευχές και τσαμπουκάδες , δεν έχουν αποτέλεσμα , όταν οι άλλοι έχουν τα λεφτά σου .

Και για να την σπάσω σε κάποιους :s_biggrin και να ευθυμήσουμε και την κατάσταση

Σκέφτομαι αυτούς που έρχονταν να δουν τα σπίτια και έλεγαν όποια τιμή και να τους έλεγες . Ακριβά είναι . Τώρα όποιοι έχουν μετρητά μιλάνε . Τώρα εγώ έχω ακόμα τα κλειδιά να μπω μέσα σε αυτά . Αυτοί δεν έχουν τα δικά τους .

Η αμετροέπεια είναι κακός σύμβουλος για όλους . Ελπίζω με το ζόρι να βρούμε τον εαυτό μας και την ανθρωπιά μας .
Άβαταρ μέλους
By mjacob
criuser έγραψε:Σας είπε ότι και άλλοι έχουν τις ίδιες πληροφορίες σε άλλα φόρουμ . Και ο συγκεκριμένος είναι μέλος ΔΕΠ σε ελληνικό και ξένο πανεπιστήμιο .

Μέλος ΔΕΠ, εντάξει πες το έτσι :lol:

criuser έγραψε:Σας έβγαλα εύκολα 3 σάιτ από μεγάλες εφημερίδες , σαμαρικές και από οικονομικό σάιτ που βρήκα με εύκολη αναζήτηση στον γούγλη .

μα τα λινκ δεν γράφουν αυτό που λες :hmmm:

criuser έγραψε:Σας είπα ότι επικοινωνιακά συμφέρει να χτυπηθούν οι έχοντες και ιδιαίτερα οι έχοντες καταθέσεις έξω .

Και γιατί δεν το έχουν κάνει χτες αυτό;

criuser έγραψε:Βρείτε επιχειρήματα και στοιχεία να το συζητήσουμε .

Μέχρι στιγμής το επιχείρημά σου είναι "μου το είπαν στελέχη, συνταξιούχοι, μέλη ΔΕΠ".
Από την άλλη θα έπρεπε να έχεις διαβάσει κάποια επιχειρήματα περί του εναντίου.
Άβαταρ μέλους
By Lippi
nass έγραψε:
Lippi έγραψε:Θα ξαναβγούμε στις αγορές του αγίου ποτέ

Θεωρητικά, αν έχεις πρωτογενές πλεόνασμα, αυτό δεν σε νοιάζει, μπορείς να πιστολίσεις όλον τον πλανήτη.
Η πραγματικότητα διαφέρει φυσικά, στο κάτω πόσον το πρωτογενές πλεόνασμα είναι διατηρήσιμο :)

Είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις πλεόνασμα υπό αυτές τις συνθήκες. Το έλλειμμα είναι λίγο πολύ δεδομένο και θα το χρειάζεσαι να το χρηματοδοτείς την πολυπόθητη ανάπτυξη. Και αυτό θα το κάνεις με πληθωριστίκό χρήμα.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#132108 @Lippi

Τα παραπάνω είναι ανοησίες.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είναι πρωτοφανής για Ευρωπαϊκή χώρα.
Θα είναι χρεοκοπία Αφρικανικού τύπου.

Δεν θα υπάρχουν καύσιμα, τρόφιμα, τράπεζες, φάρμακα κλπ.
Το ηλεκτρικό ρεύμα, αν υπάρχει, θα έρχεται για μερικές ώρες τη μέρα.
Το ίδιο για το νερό.

Πως βλέπουμε στις φωτογραφίες Αφρικανούς να ψοφάνε από πείνα και αρρώστιες και λέμε τους καημένους, έτσι θα λένε για τους Έλληνες.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
popolaros έγραψε:ποσο φασιστας μπορει να εισαι...

Ακόμη να λιώσει αυτή η καραμέλα;;; Αηδία καταντήσατε...
Άβαταρ μέλους
By nass
#132115 criuser ρώτα τους φίλους σου, αφού το ξέρουν τόσο καλά το θέμα, γιατί δεν έγινε το ίδιο στην Κύπρο. Η Τράπεζα Κύπρου (και να θυμάμαι καλά και η Λαϊκή) είχαν υποκαταστήματα σε πολλές άλλες χώρες, και στην Ελλάδα.

Το να ανακατεύεις προφανείς, γνωστές και ισχύουσες πληροφορίες (ότι ο εισαγγελέας μπορεί να σου ανοίξει τη θυρίδα αν τίθεται θέμα φοροδιαφυγής, ότι η εφορία έχει τις συναλλαγές μας, ότι αν τα χρήματα είναι προϊόν φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος μπορούν να στα όχι κουρέψουν αλλά κατασχέσουν και ας είναι σε ξένες τράπεζες κτλ.) με φήμες και απόψεις (ότι θα κουρευτούν οι καταθέσεις ελλήνων σε ξένες τράπεζες αδιακρίτως προέλευσης ή νομιμότητας), δε βοηθάει στην ενίσχυση των δεύτερων.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
leonp έγραψε:@Lippi

Τα παραπάνω είναι ανοησίες.
Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είναι πρωτοφανής για Ευρωπαϊκή χώρα.
Θα είναι χρεοκοπία Αφρικανικού τύπου.

Αυτοί τουλάχιστον έχουν ορυκτό πλούτο, εμείς τι θα εξάγουμε, Δημοσίους Υπαλλήλους;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#132119 Ούτε καν, τουλάχιστον Σουδάν και Σομαλία και δεν ξέρω γω ποιος άλλος ανήκει στο "κλειστό" μας club :metalo: είχαν πολέμους, εμφυλίους, σφαγές, λοιμούς και καταποντισμούς....

...εμείς εδώ έχουμε τον Αλέξη και τον Λαπαβίτσα :lipsealed:

Edit: το βρήκα, η Ζιμπάμπουε
Τελευταία επεξεργασία από The Ace και 01 Ιούλ 2015, 11:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By popolaros
axel12p έγραψε:

το γραφει και σενα στο μετωπο σου...
Άβαταρ μέλους
By axel12p
popolaros έγραψε:
axel12p έγραψε:

το γραφει και σενα στο μετωπο σου...

Για να το λες εσύ έτσι θα είναι. :lol:

Δυστυχώς για κάποιους η έλλειψη παιδείας είναι πολύ μεγαλύτερη από την έλλειψη χρημάτων.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#132125 Ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας θα είναι Αφρικανικού τύπου με τον κόσμο να αρπάζει ότι μπορεί από τα λιγοστά φορτηγά με βοήθεια, είναι βέβαιο.

Φαίνεται η αρχή της χρεοκοπίας στις τράπεζες.
Σε λίγο θα στεγνώσουν όλα τα μετρητά.
Εισαγωγές δεν γίνονται και θα υπάρχει ΠΕΙΝΑ - πρωτοφανής για Ευρωπαϊκή χώρα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#132126 Ρε σταματήστε να σφάζεστε :x Ενωμένοι πρέπει να είμαστε. Α συχτήρ πια

ξμαρρ δεν είπα ότι πιστεύω τον Καμμένο, ρωτάω τι σημαίνουν αυτά που είπε.

markvag μπορεί όντως να μην υπάρχει διαδικασία εξόδου κλπ αλλά πώς θα παίρνουμε ρευστό αν δεν υπάρχει αντίκρυσμα;

Εντάξει για όλα τ'άλλα γελάω, πχ να εξάγουμε. Τι να εξάγουμε; Τυρί ή λάδι; Ανάπτυξη της βιομηχανίας. Πώς; Για να γίνει αυτό πρέπει να πέσει κι άλλο το ΦΠΑ και οι μισθοί και να επενδύσουν οι έχοντες.

Τα πράγματα είναι απλά, χωρίς να θέλω να πάρω θέση ανάμεσα σε ναι ή όχι, αλλά σκεπτόμενος λογικά. Με την χρεωκοπία ή/και την δραχμή ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ. Δεν θα κινείται καμία αγορά, δεν θα γίνονται εισαγωγές, δεν θα μπορούμε να πάρουμε κινεζιές απ'το ebay, θα περνάνε τα πάντα τελωνείο κλπ κλπ. Αυτοί που πιστεύουν το αντίθετο νομίζω ότι μιλάνε εκ του ασφαλούς, ότι δηλαδή έχουν αμέτρητα...μετρητά σε € ή δεν έχουν στον ήλιο μοίρα (φτωχοί, άνεργοι) οπότε ο καμμένος τη φωτιά δεν την φοβάται.