Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#131951 Αυτό δεν παίζει, πόσο μάλλον αν ο λογαριασμός που στάλθηκε έχει αλλάξει, δλδ αν τα λεφτά έχουν πάει σε 3ο λογαριασμό. Αλλά δεν παίζει ούτως ή άλλως για ξένες καταθέσεις.

Στην Κύπρο δεν κούρεψαν καμία κατάθεση άνω των 100.000€ που ήταν σε Γερμανία...

Ερώτηση: τα δάνεια στην Ελλάδα μετατρέπονται σε δραχμές ή παραμένουν σε € ? Γιατί αν γίνει το 2ο, τότε κάηκε ο κόσμος... :omg:
δάνεια σε ελβ. φράγκα τον ήπιαν φαντάζομαι...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
saxon_747 έγραψε:Οταν αλλάζει το νόμισμα, αλλάζει παντού.

το νόμισμα όμως δεν αλλάζει γενικώς, εξακολουθεί να υπάρχει...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
criuser έγραψε:Οι καταθέτες έχουν στοιχεία και εθνικότητα . Οι αποστολές έξω υπάρχουν όλες στα αρχεία των τραπεζών . Μιλάω για το ευρωσύστημα , άρα Αγγλία και Ελβετία δεν παίζει .

Το επιβεβαιώνουν διάφοροι τραπεζικοί σε ψηλές θέσεις και ισχύει σίγουρα για την περίπτωση της μετατροπής σε δρχ , γιατί οι καταθέσεις είναι στο εθνικό μας νόμισμα . Αν λοιπόν αυτό αλλάξει τότε οι καταθέσεις των πολιτών στο ευρωσύστημα , θα ακολουθήσουν στο νέο σύστημα .

Oι τράπεζες μου εδώ ξέρουν για μένα όνομα, διεύθυνση, ημ. γέννησης, προηγούμενες διευθύνσεις που έμενα εδώ. Δεν έχουν στοιχεία για την υπηκοότητα (και προφανώς όχι εθνικότητα, εκτός αν περιμένεις να τα πάρουν και από τη Μαρία Μενούνος, George Michael, Νίκο Αλιάγα κλπ). Επίσης έχω φίλους και γνωστούς στην Ελλάδα ξένης εθνικότητας. Αν αυτοί στέλνουν λεφτά πίσω στις χώρες τους, πώς προτείνεις να τους ξεχωρίσουν οι τράπεζες για να μη τους τα πάρουν;

Τέλος, (που έπρεπε να το είχα γράψει πρώτο μιας και από μόνο του είναι επαρκής απόδειξη του πόσο ηλίθιο είναι αυτό που μεταφέρεις) οι λογαριασμοί αυτοί είναι στο εθνικό νόμισμα της εκάστοτε χώρας (*), όχι στο νόμισμα της χώρας προέλευσης του καταθέτη. Δηλαδή όσοι ζούμε στο εξωτερικό, δουλεύουμε και πληρωνόμαστε σε €, £, $, ντιρχάμ και δεν συμμαζεύεται, νομίζεις δηλαδή ότι θα μας βρούνε και θα μας τα κάνουν δραχμές; :lol: Αν έχω διπλή ιθαγένεια, τι προτείνεις να γίνεται;

Ελεος δηλαδή, το τερμάτισες. Ούτε καν να σε κοροϊδέψω δεν μου κάνει διάθεση, απλά τρομάζω με τις |λογοκρισία| που αναπαράγονται! :help: :lipsealed:

*προφανώς δεν μιλάμε για λογαριασμούς συναλλάγματος.

PeterPan έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Οταν αλλάζει το νόμισμα, αλλάζει παντού.

το νόμισμα όμως δεν αλλάζει γενικώς, εξακολουθεί να υπάρχει...

Το νόμισμα της Ελλάδας όμως αν αλλάξει, θα αλλάξει σε όλες τις εσωτερικές συμβάσεις. Και δάνεια και καταθέσεις.- (Εκτός και αν ρητά πήρες δάνειο σε τρίτο νόμισμα, που σωστά γράφεις --> τον πούλο αυτοί.)
Τελευταία επεξεργασία από Zorz και 30 Ιουν 2015, 23:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#131956 Τι έννοεις;
Εγώ λέω πως όταν οι τράπεζες μετατρέψουν τα € σε δραχμές , θα μετατρέψουν και τα δάνεια απο ευρώ σε δραχμές.
Άβαταρ μέλους
By bill33
criuser έγραψε:Οι καταθέτες έχουν στοιχεία και εθνικότητα . Οι αποστολές έξω υπάρχουν όλες στα αρχεία των τραπεζών . Μιλάω για το ευρωσύστημα , άρα Αγγλία και Ελβετία δεν παίζει .

Το επιβεβαιώνουν διάφοροι τραπεζικοί σε ψηλές θέσεις και ισχύει σίγουρα για την περίπτωση της μετατροπής σε δρχ , γιατί οι καταθέσεις είναι στο εθνικό μας νόμισμα . Αν λοιπόν αυτό αλλάξει τότε οι καταθέσεις των πολιτών στο ευρωσύστημα , θα ακολουθήσουν στο νέο σύστημα .

Δεν θα είχαν πρόβλημα αν πτώχευε μιά Ελληνική Τράπεζα , η ίσως ακόμη και το Ελληνικό κράτος αν και αυτά είναι κάπως αχαρτογράφητα .

Ακόμη λένε ότι αν τα έχεις κάνει ομόλογα του ξένου κράτους , τότε προφανώς δεν πειράζονται .

Δεν έχω λόγο να τρομάξω κανένα . Ρωτήστε και εσείς .

Oι καταθέσεις είναι σε € .Γιατί να αλλάξουν νόμισμα;Είχαν καταθέσεις σε δρχ οι ξένες τράπεζες πριν το €;Αν είναι καταθέσεις σε $ ?
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
saxon_747 έγραψε:Τι έννοεις;
Εγώ λέω πως όταν οι τράπεζες μετατρέψουν τα € σε δραχμές , θα μετατρέψουν και τα δάνεια απο ευρώ σε δραχμές.

κ εμένα μου φαίνεται λογικό, αλλά από την άλλη με τη μέθοδο αυτή θα κουρευτούν τα δάνεια 60%. Δύσκολο να το αποδεχτούν αυτό οι τράπεζες, ειδικά όταν το € εξακολουθεί να υπάρχει. Σαν το ελβετικό φράγκο ένα πράγμα...
Άβαταρ μέλους
By cabala10
PeterPan έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Τι έννοεις;

κ εμένα μου φαίνεται λογικό, αλλά από την άλλη με τη μέθοδο αυτή θα κουρευτούν τα δάνεια 60%. Δύσκολο να το αποδεχτούν αυτό οι τράπεζες, ειδικά όταν το € εξακολουθεί να υπάρχει. Σαν το ελβετικό φράγκο ένα πράγμα...

ναι γιατι θα ρωτησουν τις τραπεζες νομιζεις σε αυτη την κατασταση
Άβαταρ μέλους
By Zorz
PeterPan έγραψε:κ εμένα μου φαίνεται λογικό, αλλά από την άλλη με τη μέθοδο αυτή θα κουρευτούν τα δάνεια 60%. Δύσκολο να το αποδεχτούν αυτό οι τράπεζες, ειδικά όταν το € εξακολουθεί να υπάρχει. Σαν το ελβετικό φράγκο ένα πράγμα...

Γιατί να κουρευτούν τα δάνεια 60%; Η μετατροπή θα γίνει και στα 2. Και όπως θα πέσουν τα assets, αντίστοιχα θα πέσουν τα liabilites. Θα συνεχίσεις να χρωστάς στο όποιο εθνικό νόμισμα θα έχεις τότε, € ή Δρχ.

Είδα τον Σαμαρά να λέει στις ειδήσεις επίτηδες ότι θα δραχμοποιηθούν και κουρευτούν οι καταθέσεις σου, αλλά θα συνεχίσεις να χρωστάς σε σκληρό ευρώ. Το τι κίνητρα έχει και το λέει αυτό, αφήνεται ως άσκηση στον αναγνώστη. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε:Η εμπιστοσύνη χάθηκε. Αν/όταν επιτραπούν οι αναλήψεις/μεταφορές πολλοί θα τα πάρουν είτε για το στρώμα τους είτε για εξωτερικό. Αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί. Εκτός αν συνεχιστεί ο κεφαλαιικός έλεγχος (capital control).

Γι' αυτό και θα συνεχιστεί για ένα διάστημα, μέχρι να κριθεί (από τις αρχές) ότι δεν θα τρέξουν όλοι να τα βγάλουν από τις τράπεζες και να τα βάλουν στο στρώμα. :)

sknipper έγραψε:Γενική τραπεζική ερώτηση: όταν κάποιοι καταθέσαν πχ 1.000.000 ευρώ αυτά που πάνε. Τα χρησιμοποιεί η τράπεζα για επενδύσεις/δάνεια κλπ από τα οποία θα βγάλει κέρδος. Άρα δεν χάνονται (νομίζω έχουν ακόμα πάνω από 100δις). Απλά στα ταμεία έχουν κρατήσει μόνο το πχ 1%. Οπότε το πρόβλημα είναι ότι τα λεφτά είναι δεσμευμένα, όχι ότι χάθηκαν. Και πως αναπληρώνεται η ρευστότητα; Φροντίζει η τράπεζα να αποδεσμεύει επενδύσεις της ώστε να διατηρεί το 1% ή όσο προβλέπεται διαθέσιμο;
Για εξηγήστε μου πως λειτουργεί το σύστημα;

Υπάρχουν κανόνες που προβλέπουν ότι ένα Χ% των δανείων σου πρέπει να το έχεις ως ρευστά διαθέσιμα. Αν δεχτούμε ότι είναι το 1%, τότε για κάθε εκατομμύριο η τράπεζα έχει ταμείο 10.000, κοινώς επενδύει τα 990.000

Το σύστημα βασίζεται στο ότι δεν θα σου έρθουν όλοι οι καταθέτες σε μία μέρα να τραβήξουν όλα τα λεφτά τους! Και είναι και ο λόγος που και η καλύτερη τράπεζα του κόσμου μπορεί να κλείσει σε μία ώρα, αν αρκετοί καταθέτες πάνε και βγάλουν τα λεφτά τους για τον Χ ή Ψ λόγο. Και γι' αυτό είναι τόσο επιρρεπές σε φήμες... Αν πχ ακουστεί ότι η ΧΨΩ τράπεζα πάει για φούντο και (ανεξάρτητα από το αν είναι σωστό ή όχι) το πιστέψουν οι πελάτες της, τότε ΟΛΟΙ θα πρέπει να τρέξουν στο ταμείο να βγάλουν τα λεφτά τους, καθώς η ΧΨΩ τράπεζα θα μπορεί να ικανοποιήσει μόνο το πρώτο 1% (ή όποιο ποσοστό έχει ως ρευστό διαθέσιμο) και τους υπόλοιπους ΟΤΑΝ και ΑΝ μπορέσει. Και φυσικά η ΧΨΩ τράπεζα όντως θα φουντάρει... :lol:

Κάπως αντίστοιχα λειτουργούν και οι ασφάλειες.

Προφανώς βέβαια, είναι πολύ πιο περίπλοκα στην πράξη και τα δύο, αλλά αυτή είναι η βασική αρχή

criuser έγραψε:Αφού επιβεβαίωσα ότι σε περίπτωση δραχμής η κουρέματος η και τα δύο , την τρώνε και οι καταθέσεις εσωτερικού και οι καταθέσεις εξωτερικού , που ανήκουν σε Ελληνες πολίτες , προφανώς αν πάμε σε κούρεμα η περίοδος με τις κλειστές τράπεζες είναι ιδανική για κούρεμα .

Πως θα κουρευτούν καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, αδυνατώ να το δω... :dizzy:

Ακόμα και υποκατάστημα Ελληνικής τράπεζας στο εξωτερικό θεωρείται ξένη τράπεζα και εκεί δεν θα γίνει κούρεμα... Καταθέσεις (οποιουδήποτε) στην Deutsche Bank πχ δεν παίζει ούτε γι' αστείο να πειραχτούν...

Ποιος τραπεζικός τα λέει αυτά;;;;; :dizzy:

Zorz έγραψε:
*προφανώς δεν μιλάμε για λογαριασμούς συναλλάγματος.

Ούτε αυτές παίζει να πειραχτούν (πχ καταθέσεις ευρώ στο UK), εκτός κι αν γενικότερα το ευρώ μας αφήσει χρόνους (απλά θα μετατραπούν τότε βέβαια στο εκάστοτε εθνικό νόμισμα)...

Zorz έγραψε:Είδα τον Σαμαρά να λέει στις ειδήσεις επίτηδες ότι θα δραχμοποιηθούν και κουρευτούν οι καταθέσεις σου, αλλά θα συνεχίσεις να χρωστάς σε σκληρό ευρώ. Το τι κίνητρα έχει και το λέει αυτό, αφήνεται ως άσκηση στον αναγνώστη. :iconcool:

Ε, καλά... Ο Σαμαράς είναι γνωστός ηλίθιος... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
markvag έγραψε:Ακόμα και υποκατάστημα Ελληνικής τράπεζας στο εξωτερικό θεωρείται ξένη τράπεζα και εκεί δεν θα γίνει κούρεμα... Καταθέσεις (οποιουδήποτε) στην Deutsche Bank πχ δεν παίζει ούτε γι' αστείο να πειραχτούν...

Ποιος τραπεζικός τα λέει αυτά;;;;; :dizzy:

Οι ελληνικές τράπεζες έξω εξαρτάται από το αν λειτουργούν ως υποκαταστήματα ή wholly owned subsidiaries που λειτουργούν ως χωριστές τράπεζες με τοπική έδρα και τη κάλυψη του τοπικού συστήματος προστασίας καταθέσεων. Λχ. Alpha Bank London
https://www.alpha.gr/page/default.asp?id=2544&la=2

Όσο για το 2ο:
http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/s ... s-trapezas
:metalo:

Ούτε αυτές παίζει να πειραχτούν (πχ καταθέσεις ευρώ στο UK), εκτός κι αν γενικότερα το ευρώ μας αφήσει χρόνους (απλά θα μετατραπούν τότε βέβαια στο εκάστοτε εθνικό νόμισμα)...

Εννοώ $ κλπ στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By criuser
#131984 http://www.kathimerini.gr/808394/articl ... -th-draxmh
http://www.protothema.gr/economy/articl ... tin-krisi/
http://www.moneyonline.gr/site/article/ ... ti-drachmi

Σε ΚΑΘΕ περίπτωση , επειδή η χώρα συνεισέφερε στο ευρώ τα συναλλαγματικά της αποθέματα και τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών στο ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ , στην πιθανή αντίστροφη κίνηση θα συμβεί το ίδιο αντίστροφα .

Το κλειδί είναι ότι ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ Η ΔΡΑΧΜΗ .

Αλλά οι συζητήσεις είναι με υψηλόβαθμους τραπεζικούς , εν ενεργεία και συνταξιούχους .
Άβαταρ μέλους
By skous
#131997 Δεν υπάρχει μια στο εκατομύριο να γίνει κάτι τέτοιο, καμία χώρα δεν θα κάνει μια τέτοια διακρατική συμφωνία, καθώς δεν την συμφέρει. Νομίζω είαν μπαρούφες α' διαλογής....
Άβαταρ μέλους
By criuser
#131998 Εγώ τα άκουσα από ειδικούς .
Τα βρήκα με ψάξιμο 0,0001 δευτερολέπτων στο νετ , εσείς λέτε αυτό που θέλετε , όχι αυτό που θα συμβεί ΑΝ πάμε .

Ηδη οι φετεινές δηλώσεις ζητάνε να πούμε αν έχουμε καταθέσεις έξω και να βάλουμε τους τόκους .

Οι τράπεζες έχουν δώσει στην εφορία , εδώ και 3 χρόνια , ΟΛΑ τα στοιχεία των λογαριασμών μας από 1-1-2000 και βάσει αυτών γίνονται οι έλεγχοι μεγάλου πλούτου .

Εσείς νομίζετε ότι θα έχει καταρρεύσει η χώρα και δεν θα σκίσουν όσους τα έβγαλαν έξω . :s_sarcastic
Ασε που θα είναι και πιασάρικο επικοινωνιακά για την κυβέρνηση να δαγκώσει τους φοροφυγάδες που τα έβγαλαν έξω και δεν τα δήλωσαν .

Τα ακίνητα πλήρωσαν και πληρώνουν , τα αυτοκίνητα πλήρωσαν και πληρώνουν , ήρθε και η σειρά των καταθέσεων .
Ακόμα να ενημερώσω ότι το άνοιγμα των θυρίδων , είναι ένα απλό χαρτί εισαγγελέα γιά έλεγχο φοροδιαφυγής .
Άβαταρ μέλους
By kacey
#131999 και μονο που εξισωνεις "εβγαλες λεφτα εξω = φοροφυγας" μου αρκει. Επισης μας λες "θα καταρρευσει η χωρα και δεν θα σκισουν οσους εβγαλαν λεφτα εξω?" Εγω λεω οτι θα μου υποθηκευσουν και το παιδι, ΟΤΑΝ κανω.
criuser έγραψε:Αφού επιβεβαίωσα ότι σε περίπτωση δραχμής η κουρέματος η και τα δύο , την τρώνε και οι καταθέσεις εσωτερικού και οι καταθέσεις εξωτερικού , που ανήκουν σε Ελληνες πολίτες , προφανώς αν πάμε σε κούρεμα η περίοδος με τις κλειστές τράπεζες είναι ιδανική για κούρεμα .
Ισως αυτά συνδυαστούν και με επιστροφή χρημάτων στο ΔΝΤ , ώστε να έχουμε να κάνουμε μόνο με τους εταίρους .

εγω αυτο αν δεν το δω, δεν το πιστευω ΟΠΟΙΟΣ και αν το λεει. Υπο αυτη τη λογικη και αφου "ειναι τσεκαρισμενο", τοτε ΑΥΡΙΟ πρεπει να πανε ολοι οι ελληνες να αδειασουν τους λογαριασμους τους σε ευρω σε ολο το κοσμο (ευρωπη μονο?). Μετα να αρχισει να μεταδιδεται το θεμα, να γεννατε φοβος, κλπ κλπ.
edit: βλεπω με προλαβαν αλλοι.

criuser λες κατι το οποιο και εμενα μου βροντοφωναζει MIDDLETONS.
Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ, άρα στον δυτικό κόσμο, που έχει ανοιχτή οικονομία, εκπορνεύονται επειδή το θέλουν και όχι επειδή αναγκάζονται.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

Αυτο που σου λενε και δεν γινεται να μη καταλαβαινεις, ειναι οτι καποιες πουλανε το κωλο τους για 5$ για να εχουν να φανε ψωμι, και καποιες αλλες πουλανε το μουνι τους για 500$ για να εχουν να φανε χαβιαρι, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

επισης οτι καποιες (απο τις δευτερες παντα) ναι δεν το κανουν απο αναγκη. αυτο δεν σημαινει αναγκαστικα οτι τους αρεσει, αλλα οτι το δεχονται σαν μορφη εργασιας και να ειναι το μουνι τους ενα προιον. Ελεος πια.