Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Arrow
Cosmonaut21 έγραψε:Eρώτηση.Έστω ότι βρίσκεται λύση και κάποια στιγμή ανοίγουν οι τράπεζες ακόμη και αν ισχύουν ακόμη τα capital controls.Θα μπορώ να πάω στο γκισέ και να ζητήσω να αλλάξω το είδος ενός λογαριασμού που έχω ώστε να βγάλω για αυτόν κάρτα και να κάνω αναλήψεις? Πιο απλά,τα λεφτά που μπορεί να έχει κάποιος κλειστά θα μπορέσει να τα ακουμπήσει?

δεν βλέπω το λόγο να έχεις πρόβλημα! βεβαια δε ξέρω πότε θα σου δώσουν τη κάρτα
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#131816 Πήγε η μάνα μου το πρωί (κατά τις 11) στο super market (Γαλαξία), γεμίζει το καρότσι (όχι από πανικό, πάει μια φορά τη βδομάδα και παίρνει κρέατα ιστορίες για όλη τη βδομάδα), πάει στο ταμείο, χτυπάει η ταμίας, δίνει την κάρτα (χρεωστική) η μάνα μου, βάζει το PIN το δέχεται όλα ΟΚ, αλλά η συναλλαγή δε μπορεί να εκτελεστεί! :slap: Της είπε η υπάλληλος ότι και χθες είχαν το ίδιο πρόβλημα μέχρι τις 13:00. :hmmm:
Τα άφησε και έφυγε.

Λένε ότι θα ανοίξουν αύριο μεθαύριο οι τράπεζες για συνταξιούχους και λοιπούς που δεν έχουν κάρτα.
Θα ανοίξουν μόνο τα γκισέ; Ή θα γίνονται και άλλες δουλειές πχ έκδοση κάρτας κλπ κλπ;; :hmmm:
Geako ποια είναι η πληροφόρηση σας;
Άβαταρ μέλους
By panos2171
Spartan έγραψε:
j.marr έγραψε:@spartan

Με ναι και αρα με συμφωνία για ΕΥΡΩ/προγραμμα/φιλτρο/χοανη θα εχεις και ολους τους μηχανισμούς τη ΕΕ που σε στήριζαν τόσο καιρό. Ομαλοποίηση οχι αμεση αλλα σε κάποιο νορμάλ χρόνο.

1ον "Νορμάλ χρόνος", δεν λέει τίποτα, είναι γενική έννοια και στην τελική, 'Ο,ΤΙ κι αν σημαίνει, είναι χρόνος που δεν έχεις.

2ον Αν υπήρχαν αποσύρσεις καταθέσεων πριν το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών, φαντάσου τί έχει να γίνει στη συνέχεια, μετά την κρυάδα που πήρε ήδη για αρχή ο ελληνικός λαός. Η εμπιστοσύνη χάθηκε (δεν κλονίστηκε), το θεμέλιο δηλαδή του τραπεζικού-χρηματοοικονομικού συστήματος, ο καπιταλισμός στην Ελλάδα τελείωσε. Μετά απο αυτό, δεν σηκώνεις κεφάλι, ούτε με διαγραφή 70% του χρέους.

Γνωμη μου, μπορεί να κάνω και λάθος. ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ!

Με τη μ@λ@κια που πήγε και έκανε μας πήγε πίσω χρονικά οπότε αν πχ θέλαμε ακόμα 2-3 χρόνια να στρώσουν τα πράγματα τώρα θα θέλουμε 4-5. Καλά με το όχι δεν υπάρχει λόγος συζήτησης για το χρόνο που θα χρειαστεί η ανάκαμψη (αν γίνει ποτέ). 10 χρόνια; Μπορεί και παραπάνω...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#131827 Κι εγώ σήμερα σε μεγάλα καταστήματα είχα προβλήματα στη συναλλαγή με χρεωστική κάρτα της Πειραιώς. Υπόλοιπο υπήρχε, θέμα ορίου δεν υπήρχε...κι όμως δεν εγκρινόταν οι συναλλαγή. Οι ταμίες μου είπαν ότι το ίδιο πρόβλημα είχαν και με άλλους πελάτες με τέτοια κάρτα.
Άβαταρ μέλους
By elteo
Bayern7 έγραψε:Πήγε η μάνα μου το πρωί (κατά τις 11) στο super market (Γαλαξία), γεμίζει το καρότσι (όχι από πανικό, πάει μια φορά τη βδομάδα και παίρνει κρέατα ιστορίες για όλη τη βδομάδα), πάει στο ταμείο, χτυπάει η ταμίας, δίνει την κάρτα (χρεωστική) η μάνα μου, βάζει το PIN το δέχεται όλα ΟΚ, αλλά η συναλλαγή δε μπορεί να εκτελεστεί! :slap: Της είπε η υπάλληλος ότι και χθες είχαν το ίδιο πρόβλημα μέχρι τις 13:00. :hmmm:
Τα άφησε και έφυγε.

Λένε ότι θα ανοίξουν αύριο μεθαύριο οι τράπεζες για συνταξιούχους και λοιπούς που δεν έχουν κάρτα.
Θα ανοίξουν μόνο τα γκισέ; Ή θα γίνονται και άλλες δουλειές πχ έκδοση κάρτας κλπ κλπ;; :hmmm:
Geako ποια είναι η πληροφόρηση σας;

Μόνο για αυτούς και θα παίρνουν μόνο 120€ και τέλος. Από Δευτέρα μετά.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#131831 Γαμώ το διάολο. Λεφτά δε θέλω (προς το παρόν). Τη γαμημένη κάρτα που έληξε θέλω να αλλάξω..... :rant:
Γαμώ τον Τσίπρα μου μέσα. :rant:
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#131834 Ρε παιδιά τι πάθατε; Αν πάτε σε προηγούμενα ποστ θα δείτε...'αριστερούς' να λένε ότι δεν τρέχει και τίποτα που επιβλήθηκαν capital controls.
Τι;;; Δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα; :s_omg Γίνεται να κάνουν λάθος;
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:
GTS έγραψε:Α ρε HiFi. Ο λογος που το κανουν ειναι γιατι χρειαζονται hard currency για να αγορασουν φαγητο και να ζησουν. Αυτο πριν 15 χρονια. Οταν τελειωσουν τα χαρτονομισματα εδω περα και κλεισει η οικονομια (σε στυλ κομμουνισμου) αυτο θα γινει και εδω.

Μάλιστα.
Άρα όσοι έχουν hard currency δεν χρειάζεται να εκπορνεύονται; :ninja:

Οχι εκτος και αν σου αρεσει. Προσπαθεις να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα. Οι Κουβανοι που πουλουσαν τις κορες τους μεσα στο σπιτι τους βρισκονταν σε μια κλειστη χωρα/οικονομια που του παρειχε ελαχιστα και ηταν ο μονος τροπος να επιζησουν (σε μια ανοιχτη χωρα θα ειχαν μεταναστευσει).
Άβαταρ μέλους
By kacey
j.marr έγραψε:
Spartan έγραψε:
j.marr έγραψε:@spartan
Με ναι και αρα με συμφωνία για ΕΥΡΩ/προγραμμα/φιλτρο/χοανη θα εχεις και ολους τους μηχανισμούς τη ΕΕ που σε στήριζαν τόσο καιρό. Ομαλοποίηση οχι αμεση αλλα σε κάποιο νορμάλ χρόνο.

1ον "Νορμάλ χρόνος", δεν λέει τίποτα, είναι γενική έννοια και στην τελική, 'Ο,ΤΙ κι αν σημαίνει, είναι χρόνος που δεν έχεις.
2ον Αν υπήρχαν αποσύρσεις καταθέσεων πριν το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών, φαντάσου τί έχει να γίνει στη συνέχεια, μετά την κρυάδα που πήρε ήδη για αρχή ο ελληνικός λαός. Η εμπιστοσύνη χάθηκε (δεν κλονίστηκε), το θεμέλιο δηλαδή του τραπεζικού-χρηματοοικονομικού συστήματος, ο καπιταλισμός στην Ελλάδα τελείωσε. Μετά απο αυτό, δεν σηκώνεις κεφάλι, ούτε με διαγραφή 70% του χρέους.
Γνωμη μου, μπορεί να κάνω και λάθος. ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ!

Αν υπάρξει συμφωνία μαλλον ο ELA ξαναρχίζει. Απο εκεί και πέρα το πότε θα αρχίσουν να επιστρέφουν χρήματα αοπ καταθέτες δεν το ξέρω γιατί όπως αναφέρεις δεν υπαρχει εμπιστοσύνη. Αυτό θα έρθει σιγά σιγά. Αλλα ας δούμε πως θα πάει μέχρι την κυριακή και μετά βλέπουμε.

τι λες τωρα και συ μωρε? Με το που θα ελευθερωθουν τα "κάπτα κοντρός" που ειπε και μια πρωην πελατισσα (οποτε ειναι αυτο, στη καλυτερη σε μηνες), ολοι θα πανε να αδειασουν τα παντα "και βλεπουμε".
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
GTS έγραψε:
GTS έγραψε:Α ρε HiFi. Ο λογος που το κανουν ειναι γιατι χρειαζονται hard currency για να αγορασουν φαγητο και να ζησουν. Αυτο πριν 15 χρονια. Οταν τελειωσουν τα χαρτονομισματα εδω περα και κλεισει η οικονομια (σε στυλ κομμουνισμου) αυτο θα γινει και εδω.

Μάλιστα.

Οχι εκτος και αν σου αρεσει. Προσπαθεις να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα. Οι Κουβανοι που πουλουσαν τις κορες τους μεσα στο σπιτι τους βρισκονταν σε μια κλειστη χωρα/οικονομια που του παρειχε ελαχιστα και ηταν ο μονος τροπος να επιζησουν (σε μια ανοιχτη χωρα θα ειχαν μεταναστευσει).

ΟΚ, άρα στον δυτικό κόσμο, που έχει ανοιχτή οικονομία, εκπορνεύονται επειδή το θέλουν και όχι επειδή αναγκάζονται.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#131865 Παντού για τα λεφτά το κάνουν. Γιατί όμως σχεδόν όλες οι βίζιτες ήταν από κράτη της Ανατολικής Ευρώπης; :)

Όπως τώρα θα γεμίσει η Ευρώπη Ελληνίδες βίζιτες.
Άβαταρ μέλους
By GTS
GTS έγραψε:

Μάλιστα.

ΟΚ, άρα στον δυτικό κόσμο, που έχει ανοιχτή οικονομία, εκπορνεύονται επειδή το θέλουν και όχι επειδή αναγκάζονται.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι.

.

Μονο που η Ελληνικη οικονομια βαδιζει προς κλεισιμο και υπαρχει και κοσμος που δεν μπορει να φυγει τοσο ευκολα (ειτε γιατι θελεις αρχικα καποια χρηματα ειτε γιατι το μορφωτικο επιπεδο δεν το επιτρεπει). Πχ αν βγεις από την ΕΕ που θα πας αφου θα χρειαζεσαι βιζα; Το σκεφτηκες καθολου αυτό?
Άβαταρ μέλους
By mousatos
GTS έγραψε:Πχ αν βγεις από την ΕΕ που θα πας αφου θα χρειαζεσαι βιζα; Το σκεφτηκες καθολου αυτό?

Στα Ζωνιανά τσι Κρήτης. Βασικά οπουδήποτε στην Κρήτη .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#131875 Ο καθένας έχει δικαίωμα να δέχεται ή να μην δέχεται πληρωμή με κάρτα.

Για τα βενζινάδικα σούπερ μάρκετ νομίζω έχει προβλεφθεί κατάθεση ίσως και με συνοδεία προστασίας.

Και για να πάμε στις τράπεζες που είναι και το θέμα μας.

Η εμπιστοσύνη χάθηκε. Αν/όταν επιτραπούν οι αναλήψεις/μεταφορές πολλοί θα τα πάρουν είτε για το στρώμα τους είτε για εξωτερικό. Αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί. Εκτός αν συνεχιστεί ο κεφαλαιικός έλεγχος (capital control).
Και αυτοί που έχουν νόμιμα λεφτά (ή και παράνομα) εκτός Ελλάδας γιατί να τα γυρίσουν πίσω; Θα φέρουν μόνο όσα τους χρειάζονται για να αγοράσουν/επενδύσουν και δεκάρα παραπάνω. Άλλωστε είναι τόσο εύκολο να μεταφέρεις λεφτά που μπορείς να μεταφέρεις κάθε 2-3 μέρες μόνο όσα χρειάζεσαι για βενζίνη, σούπερμάρκετ, κανένα γλεντάκι, ψώνια.
Εκτός αν δοθούν πολύ καλά επιτόκια που φυσικά θα αντικατοπτρίζουν το ρίσκο οπότε μερικοί θα φέρουν κάποια χρήματα αλλά πάλι φιεδωλά.
Για μένα οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν πολύ δύσκολα. Ευτυχώς έχουν ήδη λιγοστέψει αλλά ίσως χρειαστεί κι άλλη σύμπτυξη.
Από την άλλη είναι γνωστό ότι ο Έλληνας ξεχνάει εύκολα, πολύ εύκολα.

Γενική τραπεζική ερώτηση: όταν κάποιοι καταθέσαν πχ 1.000.000 ευρώ αυτά που πάνε. Τα χρησιμοποιεί η τράπεζα για επενδύσεις/δάνεια κλπ από τα οποία θα βγάλει κέρδος. Άρα δεν χάνονται (νομίζω έχουν ακόμα πάνω από 100δις). Απλά στα ταμεία έχουν κρατήσει μόνο το πχ 1%. Οπότε το πρόβλημα είναι ότι τα λεφτά είναι δεσμευμένα, όχι ότι χάθηκαν. Και πως αναπληρώνεται η ρευστότητα; Φροντίζει η τράπεζα να αποδεσμεύει επενδύσεις της ώστε να διατηρεί το 1% ή όσο προβλέπεται διαθέσιμο;
Για εξηγήστε μου πως λειτουργεί το σύστημα;