trident1971 έγραψε:Ρε σεις, αμα ο πρατηριουχος πουλησει το περιεχομενο μιας δεξαμενης και παρει ενα καρο μετρητο στο χερι, πως θα το καταθεσει στην τραπεζα για να το εχει διαθεσιμο και να το χρησιμοποιησει στο web banking?
Στην θήκη για cd του υπολογιστή και θα τα μεταφέρει ηλεκτρονικά.
Τι δεν καταλαβαίνεις;
Τα καύσιμα προπληρώνονται,μετρητά ή επιταγή πρέπει να έχει εκκαθαρίσει η πληρωμή πριν φορτώσει το βυτίο.
Πίστωση λίγων ημερών έχουν ελάχιστοι πλέον,τώρα πιθανόν να την έκοψαν και σε αυτούς.
Τα εταιρικά δεν έχουν τους αποπάνω περιορισμούς.
Οι πιστωτικές εκκαθαρίζονται την επόμενη μέρα,δεν ξέρω αν κλείνοντας τα πακέτα πολλέςφορές μέσα στην μέρα μπορεις να τα εισπράξεις στον λογαριασμό σου νωρίτερα.
Αν υπάρχουν λεφτά στον λογαριασμό δεν υπάρχει πρόβλημα,αμφιβάλλω όμως αν μπορεί κάποιος πρατηριούχος να καλύψει πωλήσεις μιας εβδομάδας απο δικά του λεφτά.
Αν ο πρατηριούχος μπορεί με κάποιο τρόπο να κάνει κατάθεση λύνεται το προβλημά του.Υπάρχει αυτός ο τρόπος;Γράφτηκε πιο πάνω για πληρωμή στο διυλιστήριο κατευθείαν ,το είχα γράψει και εγώ πιο πριν,οι της επαρχίας τι θα κάνουν;
Εγώ έγραψα τι ίσχυε για BP πληρωμές και πιστωτικές μέχρι τουλάχιστον πριν ένα χρόνο που ήμουν στο πρατήριο.Αν έχει αλλάξει κάτι απο τότε είμαι offside
trident1971 έγραψε:Ρε σεις, αμα ο πρατηριουχος πουλησει το περιεχομενο μιας δεξαμενης και παρει ενα καρο μετρητο στο χερι, πως θα το καταθεσει στην τραπεζα για να το εχει διαθεσιμο και να το χρησιμοποιησει στο web banking?
Αμα παρει ένα καρο μετρητα στο χέρι που είναι το πρόβλημα;
Δεν το καταθέτει και πληρώνει όπως μπορεί. (πχ μισά με ebanking και το υπολοιπο cash με την παράδοση)
saxon_747 έγραψε:trident1971 έγραψε:Ρε σεις, αμα ο πρατηριουχος πουλησει το περιεχομενο μιας δεξαμενης και παρει ενα καρο μετρητο στο χερι, πως θα το καταθεσει στην τραπεζα για να το εχει διαθεσιμο και να το χρησιμοποιησει στο web banking?
Αμα παρει ένα καρο μετρητα στο χέρι που είναι το πρόβλημα;![]()
Δεν το καταθέτει και πληρώνει όπως μπορεί. (πχ μισά με ebanking και το υπολοιπο cash με την παράδοση)
Τα βυτιά ΔΕΝ μεταφέρουν μετρητά.Δεν επιτρέπεται απο τις εταιρίες ,δεν επιτρέπεται απο τον νόμο (+1500€ κλπ).
Επίσης οι εταιρίες δεν φορτώνουν αν δεν έχουν προπληρωθεί για τα καύσιμα .
bill33 έγραψε:Τα βυτιά ΔΕΝ μεταφέρουν μετρητά.Δεν επιτρέπεται απο τις εταιρίες ,δεν επιτρέπεται απο τον νόμο (+1500€ κλπ).
Τότε θα έπρεπε να παρακαλάνε για πληρωμή με κάρτες (ιδιαίτερα αν έχουν ebanking)
Αν θέλουν μετρητά
kacey έγραψε:στη κυπρο κρατησε σχεδον 2 χρονια η κατασταση.
Στην Κύπρο btw το ημερήσιο όριο αναλήψεως ήταν 300 και όχι 60 ευρώ όπως σ' εμάς ή ιδέα μου;
Tapatalk & XT1068
kacey έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:leonp έγραψε:giannik1977 έγραψε:Web banking δεν εχει ο πρατηριουχος;;;;Έχει,
αλλά τις εισπράξεις (μετρητά) που έχει θέλει να τις χρησιμοποιήσει για να ξαναγεμίσει τις δεξαμενές του.
Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ είναι να πληρώσει το βυτιοφόρο με μετρητά.
Το να πληρώσεις το βυτιοφόρο με μετρητά θα ήταν παράνομο, γιατί κάθε συναλλαγή πάνω από 1500€ αν θυμάμαι καλά, υποχρεωτικά πάει μέσω τραπέζης.
Σήμερα κι εγώ αποφάσισα να κόψω τον βενζινά που έβαζα τελευταία, γιατί η εταιρία λέει τους είπε μόνον κάρτα Coral να δέχονται.
Ε, την δικιά μου την δέχτηκαν άλλοι, και από εδώ και πέρα δεν θα πατήσω το πόδι μου εκ νέου.
Ακόμη κι αν έλεγε αλήθεια, ας έμενε κλειστός, το θεωρώ απαράδεκτο να "σκουπίζεις" τα δυσεύρετα μετρητά του κόσμου έτσι.
.
στο πρωτο bold: καποιος ειπε οτι αν η συναλλαγη γινεται εκτος ωραριου τραπεζων, μπορει να γινει με μετρητα. δεν ξερω.
στο δευτερο bold: ε ενταξει, μεχρι πριν λιγο το θεωρουσες παρανομο και ηθελες να επεμβει η αστυνομια.
Είπα να ελέγξει η αστυνομία αν αληθεύουν οι λόγοι που επικαλείται αδυναμία, κι αν δεν υπάρχουν, να τον κλείσουν.
Διαφωνείς;
.
kacey έγραψε:στο πρωτο bold: καποιος ειπε οτι αν η συναλλαγη γινεται εκτος ωραριου τραπεζων, μπορει να γινει με μετρητα. δεν ξερω.
Δεν ισχύει αυτό. Δεν μπορώ να επικαλεσθώ ότι εξόφλησα τιμολόγιο >500€ ημέρα Σάββατο με μετρητά γιατί οι τράπεζες ήταν κλειστές!
kacey έγραψε:Πλακα πλακα σημερα ηθελα να ΒΑΛΩ χρηματα σε ενα APS (τα τυπου mini-ATM που ειναι μεσα στις τραπεζες και παιρνουν τα χαρτονομισματα ενα-ενα ---> τα μετραει επι τοπου και πιστωνει την ιδια στιγμη το δικαιουχο, σαν να καταθετεις σε λογαριασμο τριτου στο γκισε δηλαδη) για να πληρωσω εναν ανθρωπο και δεν μπορουσα...
Σε άφησαν και μπήκες μέσα σε τράπεζα;
Πάντως είναι παράλογο το ότι οι τράπεζες είναι σε αργία (τελείως κλειστές για τον κόσμο) και δεν δέχονται καταθέσεις. Από την άλλη βέβαια δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να γίνει αν έμπαινε κόσμος για "καταθέσεις"...
GeorgT έγραψε:Μιας κ το συζητάτε το είχα περιέργεια ποσό πάει μ.ο. ή τιμή ενός βυτιου αμόλυβδη? 1500 ευρώ;
Βάλε ακόμη ένα μηδενικό και είσαι μέσα.
Anonymous Founder έγραψε:Είπα να ελέγξει η αστυνομία αν αληθεύουν οι λόγοι που επικαλείται αδυναμία, κι αν δεν υπάρχουν, να τον κλείσουν.
Διαφωνείς;
Αυτό δεν είναι θέμα στο οποίο μπορεί να επέμβει η αστυνομία. Κανένας πωλητής δεν είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να δέχεται κάρτες. Για λόγους εξυπηρέτησης των πελατών του και για να αυξήσει τον τζίρο του, συνάπτει σύμβαση με τράπεζα(ες) και εγκαθιστά POS. Τότε αν δεν δεχθεί πληρωμή με κάρτα, δεν παρανομεί, αλλά παραβαίνει όρο της σύμβασης που έχει συνάψει με την τράπεζα. Αλλοίμονο αν επενέβαινε η αστυνομία επειδή κάποιος δεν τήρησε έναν από τους όρους κάποιου ιδιωτικού συμφωνητικού!
Εγώ πάντως σε όποιον δεν δέχεται κάρτα, θα δώσω άκυρο για πάντα.
.
Scotch έγραψε:elteo έγραψε:Ναι ισχύει. 300€.Στην Κύπρο btw το ημερήσιο όριο αναλήψεως ήταν 300 και όχι 60 ευρώ όπως σ' εμάς ή ιδέα μου;
Τα 60€ οριο σημαίνει ότι οι δικές μας τράπεζες είναι ήδη σε πολύ χειρότερη κατάσταση ρευστότητας απο της Κύπρου τότε. Αλλωστε, οι συζητήσεις για περαιτέρω μείωση του ορίου ανάληψης στα ΑΤΜ, δηλώνει πως σε λίγες μερες, με το ζόρι θα δίνουν -σε όσους έχουν ακόμα λιγα €- καθημερινά μετρητό ... για ψωμάκι και λίγο γάλα ημέρας !

Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ, αν είναι έτσι, πάσο.
Εγώ πάντως σε όποιον δεν δέχεται κάρτα, θα δώσω άκυρο για πάντα.
Ξέρεις, με την ίδια περίπου λογική, σήμερα αύριο να περιμενεις κανένα γνωστό να σου ζητήσει 15-20€, μπάς και πάει ΣΜ. Αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ.
Είναι τόσο δύσκολες οι στιγμές, που δεν ισχύει και δεν είσαι σε θέση να επικαλεσθείς να ισχύσει οποισδήποτε "κανόνας".
Ηδη υπάρχει κόσμος, που δεν έχει υπόλοιπο λογαριασμού, περιμένοντας να πληρωθεί απο την όποια εργασία του, αφού η ζωή τους ήταν εδώ και καιρό "μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει". Και το όλο σκηνικό έγινε πρίν πληρωθούν όλοι, δηλ. με την τελευταία ή 1η μέρα του μήνα.
dimitrisB έγραψε:Ηδη υπάρχει κόσμος, που δεν έχει υπόλοιπο λογαριασμού, περιμένοντας να πληρωθεί απο την όποια εργασία του, αφού η ζωή τους ήταν εδώ και καιρό "μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει". Και το όλο σκηνικό έγινε πρίν πληρωθούν όλοι, δηλ. με την τελευταία ή 1η μέρα του μήνα.
αυτή ακριβώς είναι η μεγαλύτερη αλητεία.
γιατί δεν το έκανε πιο πριν το δημοψήφισμα; για να μην πω γιατί κάνει δημοψήφισμα ψηφισμένος πρωθυπουργός 5 μηνών...

.