Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
Anonymous Founder έγραψε:Το παλιό μου desktop στην δουλειά, παραπάλιωσε και ζήτησα να εγκριθεί καινούριος υπολογιστής.
Διάλεξα το Dell Latitude E7240, μαζί με docking station για να βλέπει δύο οθόνες.
Πώς σας φαίνεται σαν επιλογή; Αν όλα πάνε καλά και εγκριθεί βέβαια...
https://www.skroutz.gr/s/4450576/Dell-L ... -SSDD.html
Τα βασικά κριτήρια ήταν η ταχύτητα μαζί με φορητότητα, χωρίς να βγει κάτι πανάκριβο.
Θα ήθελα το XPS, αλλά δεν έχει Ethernet πόρτα, άρα έφαγε άκυρο!

Για προσωπικο λαπτοπ θα το απεριπτα αμεσως λογω αναλυσης οθονης. Για δουλεια με docking station φαινεται καλη ιδεα όμως θα είναι αργο συντομα γιατι οι επεξεργαστες U είναι για μεγαλη διαρκεια μπαταρια. Αμφιβαλλω αν υπαρχουν όμως πολλες επιλογες πια σε αυτή την κατηγορια (επαγγελματικο με dock etc).

Πρεπει να εχει και touchscreen. Δεν εχει back lit keyboard. Επισης εχει μια ακομα θεση για mSata. Καλο φαινεται.
Τελευταία επεξεργασία από GTS και 21 Σεπ 2014, 12:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:Εννοείς ότι θα προεξέχει ενα καλώδιο, εκει που θα συνεχίζει ολόκληρο το καλώδιο του Ethernet?
Έχεις δίκιο.

Για το λειτουργικό δεν το συζητάμε. ΕΦ όσον θες προγράμματα που δεν υπάρχουν τελειώνει φυσικά η συζήτηση.

Για το που είναι καλύτερο, ας την αφήσουμε τη συζήτηση. Εγώ δε θα ήθελα να ξαναπάρω λαπτοπ χωρίς Mac os ποτέ. Για desktop δεν θα με ένοιαζε και τόσο.

Ναι, μιλάμε για τέτοιους:
Image
ή τέτοιους
Image
Τον τελευταίο, δεν τον συζητάω καν, αν είμαι μπροστά από έναν πίνακα κρατώντας το laptop στο ένα χέρι και πληκτρολογώντας με το άλλο, και το ethernet καλώδιο να κρέμεται και ν' ασκεί πίεση στην πόρτα USB. Πόσο γρήγορα θα την πάρω στο χέρι;
Υπάρχουν και δουλειές που δεν είναι γραφείου, οπότε δέξου πως ο αντάπτορας, ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα και έχει προβλήματα και περιορισμούς.

Το λειτουργικό, είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αφού δεν υπάρχει σχεδόν κανένα από τα προγράμματα που θέλω σε MacOS. Καταλαβαίνω πως τα gestures που έχει είναι πολύ ωραία, να ξέρεις πάντως πως ειδικά στα Windows 8, υπάρχουν πάνω κάτω τα ίδια... Αν υπάρχει και κάτι ακόμη που μου διαφεύγει, πες το.
Ξαναλέω επίσης, δεν θα έχω ΚΑΙ desktop. Έναν υπολογιστή θα έχω με docking station.
Άβαταρ μέλους
By gakost
manosky έγραψε:Μια βίδα τροφοδοτικού PC έχει χάσει τις βολτες της και δεν βγαίνει (γυρνάει χωρίς να ξεβιδώνεται).
Ούτε με πένσα τραβιέται, λυγίζει η λαμαρίνα, αλλά δεν.
Τι κάνουμε; :s_sad

Παίρνεις κάτι λεπτό που να χωράει ανάμεσα στην βίδα και την λαμαρίνα (ανάλογα το κενό από χαρτοκόπτη μέχρι κοφτάκι πενσάκι ότι χωράει) το κάνεις μοχλό προς τα έξω και συγχρόνος ξεβιδώνεις με το κατσαβίδι.

@ HiFi
Θα σου έλεγα να ρίξεις και καμιά ματιά προς portege μεριά αλλά μάλλον ανεβαίνουν σε τιμή.
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
bill33 έγραψε:
manosky έγραψε:Μια βίδα τροφοδοτικού PC έχει χάσει τις βολτες της και δεν βγαίνει (γυρνάει χωρίς να ξεβιδώνεται).
Ούτε με πένσα τραβιέται, λυγίζει η λαμαρίνα, αλλά δεν.
Τι κάνουμε; :s_sad

Λίγη λόγκο για να κολλήσει με το κατσαβίδι και μετά την ξεβιδώνεις τραβώντας της.Αλλιώς αν μπορεις να βάλεις κάτι στο πασο και να σηκωθεί το κεφάλι της ;Σίγουρα δεν έχει παξιμαδι απο μέσα;

Αυτό.

Εγώ τις βγάζω με δύο κατσαβίδια, το ένα κάτω απο το κεφάλι για να την σπρώχνω ελαφρά προς τα έξω και με το άλλο ταυτόχρονα ξεβιδώνω. Συνήθως μόλις πάρει μια στροφή μετά πιάνει στο σπείρωμα και ξεβιδώνει χωρίς σπρώξιμο.

Δέν έχω δεί ποτε παξιμάδι σε PC, όλες οι βίδες πιάνουν σε σπείρωμα ανοιγμένο απευθείας στο σασί.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#13013 Το εγραψα για να αποκλείσω καθε πιθανότητα. :s_crazy :s_tongue

Σαχλαμάρες to be honest. :s_blush Ουτε και εγώ εχω συναντήσει,εκτός απο εκείνα που κρατάνε την μητρική και είναι παξιμάδια απο την μια πλευρά και βίδες απο την άλλη.
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#13031 Προς χρηστες windows 8.1.

Διαβασα, πως το fastboot των windows 8.1, δεν ειναι συμβατο με ολα τα hardware! Εγω με το δικο μου λαπτοπ, που ειχα τα κουλα με το num lock, καποιες φορες αναβε και καποιες φορες δεν αναβε με το fastboot. Τελικα το εβγαλα εντελως, και εκτος του οτι μου αναβει καθε φορα το num lock, το μηχανημα αναβει και σβηνει πιο γρηγορα! :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Mad_Max_Geo έγραψε:Προς χρηστες windows 8.1.

Διαβασα, πως το fastboot των windows 8.1, δεν ειναι συμβατο με ολα τα hardware! Εγω με το δικο μου λαπτοπ, που ειχα τα κουλα με το num lock, καποιες φορες αναβε και καποιες φορες δεν αναβε με το fastboot. Τελικα το εβγαλα εντελως, και εκτος του οτι μου αναβει καθε φορα το num lock, το μηχανημα αναβει και σβηνει πιο γρηγορα! :s_crazy

Windows.... :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By manosky
#13117 Ευχαριστώ για τις συμβουλές για τη βίδα του τροφοδοτικού.
Δοκίμασα κάτι ανάλογο, δηλαδή την έπιασα μ' ένα μυτοτσίμπιδο και την τράβηξα προς τα έξω στρίβοντάς τη. Δεν έπιασε.
Τελικά, μάλλον θα μείνει στο συγκεκριμένο κουτί προς το παρόν. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By trident1971
manosky έγραψε:Ευχαριστώ για τις συμβουλές για τη βίδα του τροφοδοτικού.
Δοκίμασα κάτι ανάλογο, δηλαδή την έπιασα μ' ένα μυτοτσίμπιδο και την τράβηξα προς τα έξω στρίβοντάς τη. Δεν έπιασε.
Τελικά, μάλλον θα μείνει στο συγκεκριμένο κουτί προς το παρόν. :s_tongue

Μοιαζει αλλα δεν ειναι αναλογο, δεν μπορει να δωσει τη ροπη που πρεπει. Ακομα και ενα νυχι κατω απο τη βιδα να τη σπρωχνει προς το κατσαβιδι, θα κανει καλυτερη δουλεια απο το να την τραβας με μυτοτσιμπιδο περιστρεφοντας ταυτοχρονα.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#13138 Αν μπορείς να την πιάσεις με μυτοτσίμπιδο τότε την στραβώνεις λίγο και κοντράρει απο μόνη της.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Τον τελευταίο, δεν τον συζητάω καν, αν είμαι μπροστά από έναν πίνακα κρατώντας το laptop στο ένα χέρι και πληκτρολογώντας με το άλλο, και το ethernet καλώδιο να κρέμεται και ν' ασκεί πίεση στην πόρτα USB. Πόσο γρήγορα θα την πάρω στο χέρι;
Υπάρχουν και δουλειές που δεν είναι γραφείου, οπότε δέξου πως ο αντάπτορας, ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα και έχει προβλήματα και περιορισμούς.

Για τον πρώτο, υπολογίζω ότι όσες πόρτες Ethernet έχεις πάρει στο χέρι, άλλες τόσες θα πάρεις usb.
Anonymous Founder έγραψε:Το λειτουργικό, είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αφού δεν υπάρχει σχεδόν κανένα από τα προγράμματα που θέλω σε MacOS. Καταλαβαίνω πως τα gestures που έχει είναι πολύ ωραία, να ξέρεις πάντως πως ειδικά στα Windows 8, υπάρχουν πάνω κάτω τα ίδια... Αν υπάρχει και κάτι ακόμη που μου διαφεύγει, πες το.
Ξαναλέω επίσης, δεν θα έχω ΚΑΙ desktop. Έναν υπολογιστή θα έχω με docking station.

Το πρόβλημα το δέχτηκα. Προφανώς.
Τα άλλα σου είπα, δεν την ξανακάνω τη συζήτηση.
[κάτι που ξέρεις είναι πάνω κάτω το ίδιο με κάτι που δεν ξέρεις. Δίκιο θα έχεις και εδώ nass. Συγγνώμη, HiFi, μπερδεύομαι με τους admin :shifty:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#13321 Εχω το ταμπλετ Lg V500 , πολλα βιντεακια απο το φορουμ εδω κ απο αλλα sitesδεν τα παιζει..(τα παιζει ασπρομαυρα με πολλες γραμμες).
Χρειαζεται να κατεβασω καποιον player?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
mjacob έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τον τελευταίο, δεν τον συζητάω καν, αν είμαι μπροστά από έναν πίνακα κρατώντας το laptop στο ένα χέρι και πληκτρολογώντας με το άλλο, και το ethernet καλώδιο να κρέμεται και ν' ασκεί πίεση στην πόρτα USB. Πόσο γρήγορα θα την πάρω στο χέρι;

Για τον πρώτο, υπολογίζω ότι όσες πόρτες Ethernet έχεις πάρει στο χέρι, άλλες τόσες θα πάρεις usb.
Anonymous Founder έγραψε:Το λειτουργικό, είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ, αφού δεν υπάρχει σχεδόν κανένα από τα προγράμματα που θέλω σε MacOS. Καταλαβαίνω πως τα gestures που έχει είναι πολύ ωραία, να ξέρεις πάντως πως ειδικά στα Windows 8, υπάρχουν πάνω κάτω τα ίδια... Αν υπάρχει και κάτι ακόμη που μου διαφεύγει, πες το.

Το πρόβλημα το δέχτηκα. Προφανώς.
Τα άλλα σου είπα, δεν την ξανακάνω τη συζήτηση.
[κάτι που ξέρεις είναι πάνω κάτω το ίδιο με κάτι που δεν ξέρεις. Δίκιο θα έχεις και εδώ nass. Συγγνώμη, HiFi, μπερδεύομαι με τους admin :shifty:

Ουφφφφφ!
Είπα τι ξέρω και τι δεν ξέρω. Δεν υπάρχει πάνω, ούτε κάτω, ούτε πανωκάτω, ούτε παρακάτω... Το απλό γεγονός, είναι πως ένα Mac Pro, παρόλο που είναι εξαιρετικό για οικιακή χρήση και για κάποιες επαγγελματικές, ΔΕΝ κάνει για την χρήση που το θέλω.
Τέλος, σε ότι αφορά την USB θύρα, έχουμε 3 netbooks που τα χρησιμοποιούμε στο πεδίο. Η πόρτα Ethernet σε όλα είναι μια χαρά. Οι USB στα δύο, έχουν ξεχαρβαλωθεί, ενώ στο ένα, μετά από πτώση βέβαια, δεν δουλεύουν οι δύο.
Το ωραίο είναι πως με... εγκαλείς για ελλειπή γνώση, ενώ εκεί που έχει εσύ ελλειπή γνώση, κάνεις... υπολογισμούς! :s_crazy :s_rofl

Για το MacOS λοιπόν και τα φορητά της Apple, ΔΕΝ ξέρω πολλά, γιατί δεν τα χρησιμοποιώ. Για τα υπόλοιπα όμως που τα χρησιμοποιώ, ε, επίτρεψέ μου να έχω κι εγώ μια άποψη...
:s_tongue
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Wagner669 έγραψε:
Τα χω περίπου ενάμιση χρόνο και δουλεύουν μια χαρά!
Τα TP-Link που είχα πριν, άλλαζα ζευγάρι ανα 6μηνο/8μηνο!
Παλι καλα που το πλαίσιο έκανε την αλλαγη (εντός εγγύησης) την ιδια μερα.
Μετα μου έδωσαν της NetGear και ειναι μια χαρά!
Θελω να πάρω κ ενα με WiFi :)

Thanks! Θα το δοκιμάσω σε ενσύρματο και netgear γιατί είναι και το router μου της ίδιας μάρκας. Στόχος να κάνω screen sharing pc με TV που είναι ακροβολισμένα στις δύο άκρες του σπιτιού.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Anonymous Founder έγραψε:Ουφφφφφ!
Είπα τι ξέρω και τι δεν ξέρω. Δεν υπάρχει πάνω, ούτε κάτω, ούτε πανωκάτω, ούτε παρακάτω... Το απλό γεγονός, είναι πως ένα Mac Pro, παρόλο που είναι εξαιρετικό για οικιακή χρήση και για κάποιες επαγγελματικές, ΔΕΝ κάνει για την χρήση που το θέλω.

Για κάποιο λόγο έχεις κολλήσει ότι προσπαθώ να σε πείσω ότι κάνει, όταν από την αρχή έχω δεχτεί ότι και μόνο το ζήτημα του λογισμικού τελειώνει τη συζήτηση.
Anonymous Founder έγραψε:Τέλος, σε ότι αφορά την USB θύρα, έχουμε 3 netbooks που τα χρησιμοποιούμε στο πεδίο. Η πόρτα Ethernet σε όλα είναι μια χαρά. Οι USB στα δύο, έχουν ξεχαρβαλωθεί, ενώ στο ένα, μετά από πτώση βέβαια, δεν δουλεύουν οι δύο.
Το ωραίο είναι πως με... εγκαλείς για ελλειπή γνώση, ενώ εκεί που έχει εσύ ελλειπή γνώση, κάνεις... υπολογισμούς! :s_crazy :s_rofl

Έχετε πάρει USB στο χέρι επειδή χρησιμοποιούσαν κάτι τέτοιο:
Image
[δλδ το επιχείρημα του πόσο εύχρηστο είναι το laptop χωρίς ποντίκι, το ανεβάζει σε κρίσιμο επ΄θπεδο, μιας που με τα ποντίκια χαλάνε οι USB?]
το οποίο ειλικρινά δεν μπορώ να δω πως εξασκεί περισσότερη δύναμη στην θύρα από το ethernet απευθείας.

Η γενικά "χαλάνε οι usb" [γιατί το παράδειγμα με την πτώση κάτι τέτοιο μου δείχνει];
Μη σου πω ότι αν τραβηχτεί το καλώδιο αυτό θα βγεί, ενώ το ethernet όχι (το οποίο θα μπορούσες να αναφέρεις σαν πρόβλημα).

Άσε που δεν θα χρειαζόσουν USB, υπάρχουν και καλύτερα ports [:shifty: mode, μην απαντήσεις].
Δλδ άλλοι δεν παίζει να χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου αντάπτορες και να έχουν ατυχήματα στο πεδίο και να έχουν ίδια γνώση; Λέω γω τώρα...

ΕΕΠ για να το τελειώνουμε σιγά σιγά.
Μεταξύ δύο ισάξιων μηχανημάτων, σαφώς θα προτιμούσα να μην χρειάζεται αντάπτορα. Ή να έδινα 20$ παραπάνω για να έχει θύρα και όχι αντάπτορα. Απλώς και μόνο για τη λογική "γιατί να χρειάζεται κάτι παραπάνω".