Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#131148 Το λιγότερο
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
kacey έγραψε:κατσε ρε συ. Ο βενζινας που πληρωνεται "ηλεκτρονικα" (πχ με καρτα) φορτωνει τις καταθεσεις του "ηλεκτρονικα" και μεσω ebanking πληρωνει και την εταιρια. Γιατι να πληρωνει μετρητα? Εγω εκανα αυτη τη κουβεντα γιατι δεν ηξερα ποσο χρονο κανουν να μπουν τα ηλεκτρονικα λεφτα στο λογαριασμο του βενζινα, απο τη σημερινη πωληση

Οπως τα γραφείς είναι.
Οταν η κάρτα/λογαριασμός του πελάτη είναι ίδιος με του βενζινά, πέρνει τα λεφτά σε 1''
Αμα η κάρτα /λογαριασμός του πελάτη είναι απο διαφορετική τράπεζα, στο κλείσιμο γίνεται clearing (μεταξύ τραπεζών).
Άβαταρ μέλους
By leonp
giannik1977 έγραψε:Web banking δεν εχει ο πρατηριουχος;;;; :s_dunno

Έχει,
αλλά τις εισπράξεις (μετρητά) που έχει θέλει να τις χρησιμοποιήσει για να ξαναγεμίσει τις δεξαμενές του.

Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ είναι να πληρώσει το βυτιοφόρο με μετρητά.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#131154 Το web banking ΕΙΝΑΙ μετρητά. Αλλά ο Λέων είναι κάποιας ηλικίας :lol:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
leonp έγραψε:

Έχει,
αλλά τις εισπράξεις (μετρητά) που έχει θέλει να τις χρησιμοποιήσει για να ξαναγεμίσει τις δεξαμενές του.

Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ είναι να πληρώσει το βυτιοφόρο με μετρητά.

Οι τραπεζες είναι κλειστές για το κοινο αλλά οι διαδικασίες λειτουργουν...

Ο βενζίνας αρκεί να έχει λεφτά στο λογαριασμό του, ebanking και τον αριθμο λογαριασμού του προμηθευτή για να πληρώσει σε 1''.
Άβαταρ μέλους
By kacey
#131158 ρε παιδια, ειναι απλο:
πληρωμη με πιστωτικη = ηλεκτρονικο χρημα το οποιο μολις του εκκαθαριστει = θα εχει "μπει" στο λογαριασμο του = θα μπορει ηλεκτρονικα να πληρωσει το προμηθευτη του

@saxon
ναι, αλλα αλλο "στο τελος της μερας" και αλλο "σε μια εβδομαδα" που εγραψε καποιος αλλος, και με εκανε να θεωρω οτι ειναι καλη δικαιολογια για το "cash only"

ΥΓ Αμα ειχα ακομα το μαγαζι, θα εκανα παρτυ (οσο μπορεις να κανεις παρτυτωρα...
mjacob έγραψε:Μην ανησυχείς, εσύ θα μπορείς να τραβάς από την άλλη κάρτα :shifty:

Αυτο τωρα το ειδα. Δεν εχω "αλλη" καρτα, και δεν εχει (προς το παρον) σημασια γιατι δεν ενδιαφερομαι για αγορες, απο τη στιγμη που τα εξοδα μου αυτη τη στιγμη ειναι μεγαλυτερα απο τα εσοδα* μου.

*τα οποια μαλλον απο σημερα θα μηδενιστουν.
Άβαταρ μέλους
By leonp
saxon_747 έγραψε:
kacey έγραψε:κατσε ρε συ. Ο βενζινας που πληρωνεται "ηλεκτρονικα" (πχ με καρτα) φορτωνει τις καταθεσεις του "ηλεκτρονικα" και μεσω ebanking πληρωνει και την εταιρια. Γιατι να πληρωνει μετρητα? Εγω εκανα αυτη τη κουβεντα γιατι δεν ηξερα ποσο χρονο κανουν να μπουν τα ηλεκτρονικα λεφτα στο λογαριασμο του βενζινα, απο τη σημερινη πωληση

Οπως τα γραφείς είναι.
Οταν η κάρτα/λογαριασμός του πελάτη είναι ίδιος με του βενζινά, πέρνει τα λεφτά σε 1''
Αμα η κάρτα /λογαριασμός του πελάτη είναι απο διαφορετική τράπεζα, στο κλείσιμο γίνεται clearing (μεταξύ τραπεζών).

Αυτό σημαίνει ότι το βυτιοφόρο δεν θα πάρει μετρητά αλλά θα μπούνε τα λεφτά στον λογαριασμό του.

Πολλοί δεν το θέλουν αυτό, γιατί αν μαζευτούν οι εισπράξεις μιας βδομάδας στην τράπεζα και μετά ο πολυχρονεμένος μας πρωθυπουργός κουρέψει τις καταθέσεις, θα χάσουν τα λεφτά τους - και τα λεφτά από τα καύσιμα είναι ΠΟΛΛΑ.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#131161 Σας ξεφεύγει το γεγονός ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το βυτιοφόρο να πάρει μετρητά από τον πρατηριούχο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
leonp έγραψε:

Έχει,

Το να πληρώσεις το βυτιοφόρο με μετρητά θα ήταν παράνομο, γιατί κάθε συναλλαγή πάνω από 1500€ αν θυμάμαι καλά, υποχρεωτικά πάει μέσω τραπέζης.
Σήμερα κι εγώ αποφάσισα να κόψω τον βενζινά που έβαζα τελευταία, γιατί η εταιρία λέει τους είπε μόνον κάρτα Coral να δέχονται.
Ε, την δικιά μου την δέχτηκαν άλλοι, και από εδώ και πέρα δεν θα πατήσω το πόδι μου εκ νέου.
Ακόμη κι αν έλεγε αλήθεια, ας έμενε κλειστός, το θεωρώ απαράδεκτο να "σκουπίζεις" τα δυσεύρετα μετρητά του κόσμου έτσι.

.
Άβαταρ μέλους
By leonp
Corto Maltese έγραψε:Το web banking ΕΙΝΑΙ μετρητά. Αλλά ο Λέων είναι κάποιας ηλικίας :lol:

Αφού είναι μετρητά πήγαινε να τα πάρεις.

Να σου πω τι πάρεις από την τράπεζα; ΑΡΧΙΔΙΑ
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Dodger έγραψε:Σας ξεφεύγει το γεγονός ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το βυτιοφόρο να πάρει μετρητά από τον πρατηριούχο.

Εχω την εντύπωση οτι μπορεί όταν πρόκειται για τραπεζική αργία.

Οπως και να έχει , άλλο ΤΙ ΘΕΛΕΙ ο βενζινας και άλλο ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ.

@kacey
Οι εκκαθαρίσεις γίνονται στο τέλος της ημερας
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
leonp έγραψε:
Αυτό σημαίνει ότι το βυτιοφόρο δεν θα πάρει μετρητά αλλά θα μπούνε τα λεφτά στον λογαριασμό του.

Πολλοί δεν το θέλουν αυτό, γιατί αν μαζευτούν οι εισπράξεις μιας βδομάδας στην τράπεζα και μετά ο πολυχρονεμένος μας πρωθυπουργός κουρέψει τις καταθέσεις, θα χάσουν τα λεφτά τους - και τα λεφτά από τα καύσιμα είναι ΠΟΛΛΑ.

Αφού τα λεφτά είναι πολλά απο τις εισπράξεις, θα είναι και πολλά στις πληρωμές.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#131171 Φαντάσου όλα αυτά τα λεφτά να συσσωρεύονται στον λογαριασμό σου και την άλλη Δευτέρα να μην ανοίξουν οι τράπεζες. :)
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#131172 Μα πως θα συσσωρεύουν αφού θα χρειαστεί να αγοράσει καποιους τόνους βενζίνης...

Αν έχει ηδη κάποια φράγκα στην τράπεζα και φοβάται (δεκτό) , ειτε δεχτεί χρεωστική ειτε όχι τη ζημιά θα την πάθει.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
leonp έγραψε:Φαντάσου όλα αυτά τα λεφτά να συσσωρεύονται στον λογαριασμό σου και την άλλη Δευτέρα να μην ανοίξουν οι τράπεζες. :)

τελικα απο το προβλημα ανεφοδιασμου με μετρητα λογω καπιταλ κοντρολς περασαμε στο κουρεμα χρηματων που ενδεχομενως να εχει ο βενζινας στην τραπεζα?