Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
saxon_747 έγραψε:Επικαιροποιηση στοιχειων, με την ευκαιρία της αλλαγής της κάρτας. Πλεον γίνεται ανα τακτά χρονικά διαστηματα .

Και επειδή αυτοί θέλουν να κάνουν επικαιροποίηση στοιχείων (ποιον στοιχείων δλδ; ) μείναμε εμείς Σ/Κ χωρίς λεφτά να ζητάμε δανεικά να πιούμε έναν καφέ..........
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#129475 Έχω μια κάρτα Citibank. Χρωστούσα χοντρικά €100. Πάω να πληρώσω στο ATM στο Δημαρχείο Πειραιά, το μόνο που ακόμη δέχεται πληρωμές και είναι σε λογική απόσταση από το σπίτι. Το ATM χαλασμένο και μόνο ένα από τα δύο που υπήρχαν. Φεύγω άπρακτος. Τηλέφωνο από εισπρακτική 2 ημέρες μετά. Τους εξηγώ τί έγινε και τους λέω πως, όταν μπορέσω ξανά, θα πάω να πληρώσω και πως έφαγα τόκους χωρίς να ευθύνομαι. Μετά από 2 ημέρες παίρνω SMS: αύριο λήγει ή προθεσμία, σύμφωνα με αυτά που είπαμε στο τηλέφωνο (δεν είπαμε, αλλά ας το προσπεράσουμε). Πηγαίνω και πληρώνω 2 ημέρες μετά. Μετά από 2 ημέρες νέο τηλεφώνημα από εισπρακτική: έχετε πληρώσει; Τους ρώτησα αν βλέπουν το σύστημα, αν γνωρίζουν πως έχω πληρώσει ή αν το ATM μου έφαγε το χρήμα, οπότε θα πρέπει να κινηθώ νομικά. Ξαφνικά είδαν ότι έχω πληρώσει, αλλά καμία απάντηση για τους τόκους που μου έβαλαν, χωρίς να ευθύνομαι. Τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα τηλέφωνο προς Alpha μεριά, που έχουν απορροφήσει την Citibank στην Ελλάδα, να δω τί θα πουν.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
KiloMeater έγραψε:Έχεις κάποιο όριο πόσα ευρώ μπορείς να έχεις στην τσέπη στο αεροπλάνο ανάμεσα σε ευρωπαϊκές χώρες;
Κατεβαίνει η οικογένεια για ενάμιση μήνα.... Γμτ το timing μου

Aπό και προς Αγγλία, μέχρι το 2011, κουβαλούσα αρκετά μετρητά. Τώρα δεν ξέρω αν γίνεται κάποιος έλεγχος. Παλιότερα, αρχές δεκαετίας '90, πηγαίνοντας στη Ρωσία, δηλώναμε τα λεφτά (δολάρια) που παίρναμε μαζί μας.

@Bayern7 και γω σήμερα πήρα 20 euros από την αδερφή μου, μιας και είδα ΤΟΝ πανικό στα ΑΤΜ. Γμσ τα
Άβαταρ μέλους
By bill33
pipinos1976 έγραψε:Έχω μια κάρτα Citibank. Χρωστούσα χοντρικά €100. Πάω να πληρώσω στο ATM στο Δημαρχείο Πειραιά, το μόνο που ακόμη δέχεται πληρωμές και είναι σε λογική απόσταση από το σπίτι. Το ATM χαλασμένο και μόνο ένα από τα δύο που υπήρχαν. Φεύγω άπρακτος. Τηλέφωνο από εισπρακτική 2 ημέρες μετά. Τους εξηγώ τί έγινε και τους λέω πως, όταν μπορέσω ξανά, θα πάω να πληρώσω και πως έφαγα τόκους χωρίς να ευθύνομαι. Μετά από 2 ημέρες παίρνω SMS: αύριο λήγει ή προθεσμία, σύμφωνα με αυτά που είπαμε στο τηλέφωνο (δεν είπαμε, αλλά ας το προσπεράσουμε). Πηγαίνω και πληρώνω 2 ημέρες μετά. Μετά από 2 ημέρες νέο τηλεφώνημα από εισπρακτική: έχετε πληρώσει; Τους ρώτησα αν βλέπουν το σύστημα, αν γνωρίζουν πως έχω πληρώσει ή αν το ATM μου έφαγε το χρήμα, οπότε θα πρέπει να κινηθώ νομικά. Ξαφνικά είδαν ότι έχω πληρώσει, αλλά καμία απάντηση για τους τόκους που μου έβαλαν, χωρίς να ευθύνομαι. Τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα τηλέφωνο προς Alpha μεριά, που έχουν απορροφήσει την Citibank στην Ελλάδα, να δω τί θα πουν.

Ευχαριστώ.

Για τους τόκους γιατί δεν ευθύνεσαι; :hmmm:
Δοκίμασες σε άλλο ΑΤΜ και πάλι δεν δούλευε;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
saxon_747 έγραψε:Αγορες με πιστωτική - χρεωστική δοκίμασε κανεις;

Ναι, σήμερα χρησιμοποίησα πιστωτική (Visa της Alpa) για αγορά ~180€.

Γιατί ρωτάς; Ήρθε το τέλος του κόσμου;

Sent Through Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By babakos
saxon_747 έγραψε:Αγορες με πιστωτική - χρεωστική δοκίμασε κανεις;

Ναι, με Alpha Visa & American Express κανένα πρόβλημα..
Άβαταρ μέλους
By kacey
KiloMeater έγραψε:Έχεις κάποιο όριο πόσα ευρώ μπορείς να έχεις στην τσέπη στο αεροπλάνο ανάμεσα σε ευρωπαϊκές χώρες;
Κατεβαίνει η οικογένεια για ενάμιση μήνα.... Γμτ το timing μου

10χιλιαρικα. Πες 9.999 για να εισαι καλυμμενος. Και πες και που και ποτε προσγειωνονται για να :ninja:

:lol:
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
bill33 έγραψε:Για τους τόκους γιατί δεν ευθύνεσαι; :hmmm:

Όταν η περιοχή εξυπηρετείται από ένα κατάστημα δεν μπορεί να μου ζητάς να πάω αλλού γιατί αφαίρεσες το ένα ATM και το άλλο χάλασε. Και στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί το ATM, να πάω εκεί να πληρώσω; Άσε που η λίστα είναι παλιά και δεν ξέρεις ποιο υπάρχει ακόμη και ποιο όχι. Π.χ. γνωρίζω 3 στην περιοχή που κακώς υπάρχουν στη λίστα, αφού έχουν κλείσει εδώ και καιρό. Άσε που με την απορρόφηση από την Alpha το μπλέξιμο είναι μεγαλύτερο (τα κανονικά ATM της Alpha από Ιούλιο θα συνεργάζονται, αφότου μας στείλουν νέες κάρτες),.

http://www.citibank.com/greece/homepage/index.htm

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By bill33
pipinos1976 έγραψε:
bill33 έγραψε:Για τους τόκους γιατί δεν ευθύνεσαι; :hmmm:

Όταν η περιοχή εξυπηρετείται από ένα κατάστημα δεν μπορεί να μου ζητάς να πάω αλλού γιατί αφαίρεσες το ένα ATM και το άλλο χάλασε. Και στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί το ATM, να πάω εκεί να πληρώσω; Άσε που η λίστα είναι παλιά και δεν ξέρεις ποιο υπάρχει ακόμη και ποιο όχι. Π.χ. γνωρίζω 3 στην περιοχή που κακώς υπάρχουν στη λίστα, αφού έχουν κλείσει εδώ και καιρό. Άσε που με την απορρόφηση από την Alpha το μπλέξιμο είναι μεγαλύτερο (τα κανονικά ATM της Alpha από Ιούλιο θα συνεργάζονται, αφότου μας στείλουν νέες κάρτες),.

http://www.citibank.com/greece/homepage/index.htm

Ευχαριστώ.

Ας πήγαινες σε κατάστημα σε ταμείο.Αν έμενες σε περιοχή που δεν έχει κανένα κατάστημα/ΑΤΜ δεν θα πλήρωνες καθόλου;
Γιατί δεν βάζεις να πληρώνεται η πιστωτική αυτόματα για να μην έχεις τρεχάματα τέτοιου είδους;
(αν και με citi μάλλον δεν γίνεται αυτό πλέον,πρεπει να γίνει αλφα )
Σε ταχυδρομείο δεν θα μπορούσες να πληρώσεις;Εχει έξοδα βέβαια.Ή και σε Πειραιώς αλλά στο μηχάνημα που έχουν μέσα στο κατάστημα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#129516 H city μια χαρά πληρώνεται από alpha χωρίς προμήθεια. Και από το web banking. Εγώ την έχω πάντα σε αυτόματη εξόφληση όλου του ποσού και δεν με νοιάζουν τέτοια προβλήματα.

.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#129533 Είδα ένα φίδι που πέταγε! Εχουν και φτερά??? :dizzy:

Λοιπόν : Αν χρωστάς μόνο 100-200-300€ και αν την κάρτα την κινείς εδώ και μήνες-χρόνια, όντας καλοπληρωτής σταθερά κάθε μήνα του πλείστου του ποσού, αφήνοντας σαφώς κι ένα υπόλοιπο κάθε μήνα μετά την εξόφληση, (πχ: οφειλές συνολικά 500€, πληρωμή με την 31 τρέχοντος έστω 200 € , νέο υπόλοιπο 300 και τον επόμενο μήνα έχεις προσθέσει χρέος 100€, δεν θα σε ενοχλήσουν κάν την 1η φορά που δεν θα καταβάλεις ακόμα και το "ελάχιστο ποσό" (πχ: 20€), παρά μόνο αν το επαναλάβεις και τον επόμενο μήνα.
Αν ήταν νέα κάρτα και με το που την "κίνησες" , τους "ντουφέκισες" έστω και για 100€ με 2 ημέρες καθυστέρηση, ... ενδέχεται να σε ενόχλησαν !

Η ιστορία σου πιπίνε , ΜΠΑΖΕΙ ! :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#129543 Μπαίνω λιγο σφήνα αλλά δεν μπορώ να βρώ απάντηση στην παρακάτω τραπεζική απορία : ( δεν ξέρω κιόλας εάν έχει απαντηθεί )

Σε ενδεχόμενη αλλαγή νομίσματος ( λέμε τώρα ... τυχαίο παράδειγμα )

- έχω 10000 Ε στην τράπεζα , θα γίνουν 10000 δραχμές ή θα συνεχίσω να έχω 10000 ευρώ ?
- το τραπεζικό δάνειο 5000 Ε που έχω θα μείνει η υποχρεωση μου σε Ε ή σε δραχμές ?

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#129547 Τα λεφτά θα αλλάξουν αυτόματα οπως εγινε με το ευρό. Θα έχεις 10000 δρχ που θα υποτιμούνται ανάλογα.

Για το δάνειο δεν ξέρω ακριβώς αλλά η λογική μου λέει οτι την αξία που πήρες σε ευρώ αυτή πρέπει να ξεχρεώσεις. Εκτός αν αναφέρει κάτι το συμβόλαιο ή αν τα βρείτε με την τράπεζα. The house never loses.