Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#129032 Δεν χρειάζονται συστάσεις. Αυτό είναι ένα οδηγοκεντρικό πιλοτήριο. Όλα για τον οδηγό.
Χωρίς πολλά παπαριλίκια. Χαμηλή θέση οδήγησης και μακριά κολόνα τιμονιού για αγωνιστική οδήγηση.
Χωνευτά όργανα. Ξεχωρίζει το έντονο μπάκετ κάθισμα.
Εικόνα

Από αυτή τη γωνία λήψης μπορεί να γίνει αντιληπτό και από τον πλέον δύσπιστο ότι είναι φυσική σχεδιαστική εξέλιξη της μάρκας. Αμέσως μου έρχεται στο μυαλό η προκάτοχος 159.
Εικόνα

Μούρη Alfa Romeo ενώ τα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα θυμίζουν αυτά της 147 facelift
Εικόνα

Εικόνα

Στο λευκό χρώμα γίνεται καλύτερο αντιληπτό το πίσω μέρος ότι είναι και αυτό σχεδιαστική εξέλιξη της μάρκας και όχι κάποια αντιγραφή.

Εικόνα

Εδώ φαίνεται η τέλεια σιλουέτα της Giulia. Σαφώς ανώτερη από αυτήν της γερμανικής τρόικα αλλά και της βρετανής Jaguar XE.
Εικόνα

Εδώ η Giulia QV φανερώνει το πόσο μυώδης είναι. Μην ξεγελαστείτε από το παρελθόν και πείτε @ρχίδι@ Alfa Romeo. Αυτή είναι Alfa Romeo με @ρχίδι@. Τα κρύβει κάτω από το μυώδες καπό.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#129037 περιμενα πολυ καλυτερα απο την αλφα ρομεο.Δεν ειναι απο τα σκαρια που θα μιλας χρονια μετα.
δλδ 156 & 159 πολυ πιο ομορφες και ξεχωριστες στην εποχη τους.
Σε αυτην εχω την εντυπωση οτι εαν βγαλεις την καρδια απο το κεντρο της μασκας,θα μπορουσε να εχει πολλα σηματα στο καπω,ακομα και απο ανατολη. :lipsealed:
Δεν σου δινει την εντυπωση της φινετσας,αλλα εντυπωση γοτθικου στυλ.
Δεν ξερω το κατα ποσο καλη θα ειναι οδηγικα,προφανως θα ειναι,αλλα αυτες οι ''προδιαγραφες'' αξιζαν καλυτερο ''περιτυλιγμα'' imho.
Άβαταρ μέλους
By pik.
Giuseppe Busso έγραψε:....

λεγε εκδοση που θες και χρωμα.... :metalo:

λες να γινω Αλφιστας ; :help: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
dimviii έγραψε:περιμενα πολυ καλυτερα απο την αλφα ρομεο.Δεν ειναι απο τα σκαρια που θα μιλας χρονια μετα.
δλδ 156 & 159 πολυ πιο ομορφες και ξεχωριστες στην εποχη τους.
Σε αυτην εχω την εντυπωση οτι εαν βγαλεις την καρδια απο το κεντρο της μασκας,θα μπορουσε να εχει πολλα σηματα στο καπω,ακομα και απο ανατολη. :lipsealed:
Δεν σου δινει την εντυπωση της φινετσας,αλλα εντυπωση γοτθικου στυλ.
Δεν ξερω το κατα ποσο καλη θα ειναι οδηγικα,προφανως θα ειναι,αλλα αυτες οι ''προδιαγραφες'' αξιζαν καλυτερο ''περιτυλιγμα'' imho.

Τουναντίον η 159 ήταν πιο "βαριά" και αυστηρή σχεδιαστικά. Η Giulia είναι πιο φινετσάτη. Η 156 είχε πολύ πιο μαζεμένες διαστάσεις από τα σημερινά D-segment.
Στην Alfa Romeo δεν σχεδιάζουν ανφάς και στο τέλος κοτσάρουν έναν θυρεό. Η σχεδίαση ξεκινά από το θυρεό. Άρα λανθασμένη η εντύπωση σου.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
pik. έγραψε:

Λευκή QV, alcantara μέσα με πράσινες ραφές.
Παρά ταύτα και η 4cyl 2.0lt βενζίνης με τους 330+ ίππους θα είναι θεσπέσια.
Άβαταρ μέλους
By pik.
Giuseppe Busso έγραψε:
pik. έγραψε:

Λευκή QV, alcantara μέσα με πράσινες ραφές.
Παρά ταύτα και η 2.0lt βενζίνης με τους 330+ ίππους θα είναι θεσπέσια.

σε προλαβε ο Τσιπρας....αντε γεια. :(
Άβαταρ μέλους
By Zorz
Giuseppe Busso έγραψε:Κακεντρεχείς σταματήστε. Αν πάρεις τον V8 της Ferrari 488 GTB των 3.902cc και του "κόψεις"
2 κυλίνδρους, τι έχεις; Τον κινητήρα της Giulia QV με 2926cc...
Κρατηθείτε.... 510 ίπποι. Ξέρετε, ιταλικά καβάλι μωρέ (στο καβάλι βγάλτε το δεύτερο άλφα και τονίστε στη λήγουσα, το ίδιο κάνει...)

Αν πάρεις τώρα τον V6 της QV των 2926cc και του κόψεις το ένα bank, τι έχεις; :shifty:

Έναν Ι3 του σχεδόν 1.5 λίτρου, με 255 ίππους και καβαλίωτικο ήχο κατά το ήμισι. :metalo: :help:

Μιλώντας για μυώδες καπό...

Εικόνα
Εικόνα
+ μια ντουζίνα Jaguar :shifty:
Άβαταρ μέλους
By pik.
Giuseppe Busso έγραψε:Κάνω προσφυγή σε δημοψήφισμα με το ερώτημα: Έχει ή δεν έχει μυώδες καπό η Giulia QV;

εχει!!!!!!!!! :lol:

Η Μ3 Ε92 ειχε; :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
pik. έγραψε:
Giuseppe Busso έγραψε:Κάνω προσφυγή σε δημοψήφισμα με το ερώτημα: Έχει ή δεν έχει μυώδες καπό η Giulia QV;

εχει!!!!!!!!! :lol:

Είχε γιατί είχε και ένα V8 με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών.

Ρε φίλε τι γίνεται; Μπήκα να γράψω μετά από κάνα χρόνο και γίνεται δημοψήφισμα. Την επόμενη φορά που θα γράψω, θα σας ανακοινώσω πόσα εκατομμύρια δραχμές θα κοστίζει η Giulia.
Άβαταρ μέλους
By pik.
Giuseppe Busso έγραψε:
pik. έγραψε:

εχει!!!!!!!!!

Είχε γιατί είχε και ένα V8 με περιεχόμενη γωνία 90 μοιρών.

Ρε φίλε τι γίνεται; Μπήκα να γράψω μετά από κάνα χρόνο και γίνεται δημοψήφισμα. Την επόμενη φορά που θα γράψω, θα σας ανακοινώσω πόσα εκατομμύρια δραχμές θα κοστίζει η Giulia.

Η giulia γινεται ιστορικο αμαξι για εμας αδελφε

< note >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#129178 Λοιπόν να πω κι εγώ τα δικά μου. Πρώτα να πω ότι αν και εκτιμώ την Alfa Romeo ο ενθουσιασμός μου εκτονώνεται στα πισωκίνητά της (και στην Sprint), Veloce, Giulia, Spider (που χάρηκα για κάμποσα χρόνια), Giulietta, Alfetta, GTV. Από τη στιγμή που το γύρισε σε προσθιοκίνητα χαριτωμένα ή και πολύ όμορφα, καλά κλπ αλλά δεν μου κάνουν κλικ.

Όμορφη ως πολύ όμορφη η νεοφερμένη Ιουλία μας αλλά είναι λίγο φλύαρη σχεδιαστικά. Και έξω και μέσα. Και το εμπρός της 159 με τα 3 χωστά φώτα ήταν ανώτερο και πιο σπέσιαλ και θα μπορούσε να παραμείνει και σαν μόνιμο χαρακτηριστικό της Αλφα.
Το ότι μπορεί να μοιάζει σε πολλά και διάφορα το προσπερνώ εύκολα, όλα μοιάζουν κάπου, το θέμα είναι ότι δείχνει ομοιογενής αισθητικά. Μόνη παραφωνία αυτά που αναφερθήκανε σαν μυς στο καπώ και εμπρός.... ατσούμπαλες προεξοχές στραβοχυμένων λουκουμάδων.... ελπίζω οι απλές εκδόσεις να είναι πιο σωστές μπροστά.
Πόσο θα κοστίζει, θα πουλήσει; Δεν ξέρω και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αφού δεν θα την αγόραζα προτού περάσουν μερικά χρόνια ώστε να δείξει η Alfa Romeo πόσα από τα κακά ιταλικά στοιχεία έχει διατηρήσει.
Θέλω όμως να πάει καλά γιατί μου αρέσουν τα πισωκίνητα και ολίγον ανταγωνισμός και ποικιλία μόνο καλό είναι για όλους. Μπας και ξυπνήσουν και τίποτα Ιάπωνες...

Brera: μπορεί τεχνικά, οικονομικά, οδηγικά να μην μπορούσε να κάνει τη διαφορά από το Σιρόκο κλπ αλλά δεν της αξίζει να τσουβαλιάζεται μαζί τους. Το ότι ακόμα και τώρα και είμαι σίγουρος για αρκετά χρόνια ακόμα τη βλέπεις και γλύφεσαι είναι κάτι που το σιρόκο και τα άλλα, απλά δεν (ειδικά το σιρόκο γέρασε πολύ γρήγορα). Πείτε το φινέτσα, αρχοντιά, διαχρονική σχεδίαση.... δεν ξέρω αλλά έχει το κάτι (κι ας υστερεί σε αρμονία-ισορροπία). Το αν θα μείνει έτσι ή θα χαθεί λόγω της προσθιοκίνησής της τώρα που επανέρχεται η πίσω είναι άλλο θέμα. Και το πόσοι είναι σε θέση να εκτιμήσουν κάποια πράματα σε κάποια αυτοκίνητα επίσης δεν έχει σημασία, αν όλοι εκτιμούσαμε και θαυμάζαμε τα ίδια πράματα τι κόσμος θα ήτανε;
Αυτό το κάτι συν αρμονία έχει και η κουπέ έκδοση του 406 (by Pininfarina) που αν αντί για Peugeot έγραφε κάτι άλλο, πιο πρίμιουμ τότε θα ήταν κλασικό.
Αντίστοιχα μια παλιά BMW 635CSi ή ακόμα και μια 850i θα μείνουν στην μνήμη πολλών ενώ οι προτελευταίες 6άρες θα χαθούν και κανένας δεν θα θέλει να τις θυμάται (οι μεταπωλητικές τους αξίες είναι ήδη στον πάτο) γιατί όσο χλιδάτες, με ποιότητα κύλισης κλπ κλπ να είναι απλά δεν βλέπονται. Είναι χυδαίες και ως τέτοιες τους αξίζει να παραμείνουν θαμμένες στο μουσείο της εταιρείας σαν παράδειγμα προς αποφυγή (μαζί με τις 7άρες της ίδιας εποχής).

Και η έννοια της κατηγορίας έχει βάση, δεν μπορούμε να τις απαξιώνουμε γιατί έτσι. Ναι υπάρχει αλληλεπικάλυψη και μερικές φορές κάποια λάθη αλλά απλά επειδή κάποια αυτοκίνητα έχουν παρόμοιο στυλ, χώρους κλπ δεν πάνε αναγκαστικά την ίδια κατηγορία ούτε είναι άμεσα συγκρίσιμα (πχ Μονδεο-5άρα). (αυτό βέβαια δεν απαγορεύει να κάνει κανείς όποια συγκριση θέλει, ειδικά σε μτχ που οι χρηματικές διαφορές εκμηδενίζονται. Οι άλλες διαφορές όμως μένουν αν όπως είπαμε μπορεί κάποιος να τις εκτιμήσει)
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#129363 Καλά... η κουβέντα έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά προς το παρόν περάστε μέσα να το συζητήσουμε αν θα είναι η όχι καλύτερη η qv από τη Μ3...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By mmarkom
#129461 Δεν θέλω απαισιοδοξίες, αν γυρίσουμε στη δραχμή θα αυξηθούν κατακόρυφα οι εξαγωγές και ο τουρισμός, θα γίνουν βιομηχανικές επενδύσεις λόγω φθηνού κόστους παραγωγής,
θα εκτιναχθεί το 1ογενες πλεόνασμα και εννοείτε πως θα εισάγεται η κορυφαία έκδοση της Giulia και όχι συμβιβασμοί τύπου 1750 Tbi ή diesel που κροταλίζουν και ψοφάνε μετά τις 3500
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#129973 Εικόνα

Παρακάτω παραθέτω σχόλια από ιδιωτική μου συνομιλία:

Το πιο τρομερό είναι ότι ίσως μέσα στην επόμενη διετία να δούμε μια έκδοση βασισμένη στη Quadrifoglio, τύπου πως είναι η 458 Speciale σε σχέση με την 458 Italia...
H Alfa Romeo ξαναδημιούργησε το δικό της ανεξάρτητο R&D παίρνοντας ναι το καλύτερο από Ferrari,Maserati,Fiat/Abarth,Alfa,Marelli τις άλλες θυγατρικές και τους προμηθευτές, με σκοπό να δημιουργήσει κάτι που δεν θα είναι ferrari ή maserati αλλά Alfa Romeo....
Ναι πήρε DNA Ferrari στους κινητήρες, αλλά μήπως η τελευταία δεν ιδρύθυκε το 1947 κλέβοντας το project της Alfa S10 του αντικαταστάτη της 8C;

Μήπως η Ferrari δεν έγινε αποδεκτή στο κοινό επειδή αποτελούσε το αγωνιστικό τμήμα της κορυφαίου αυτοκινητιστικού ονόματος τότε
της Alfa Romeo;

Η Ferrari σήμερα είναι μια εξέλιξη της προπολεμικής φιλοσοφίας των Alfa Romeo

Αλλά παρότι είναι σίγουρα ο κορυφαίος σε αποδοχή κατασκευαστής σήμερα, όσο και αν ακούγεται περίεργο για όποιον δεν έχει διαβάσει αυτοκινητιστική ιστορία δεν έχει φτάσει ακόμα στη θέση που είχε η Alfa ως τα μέσα της δεκαετίας του '50 πριν κάνει την είσοδο της στη μαζική παραγωγή.

ο νέος 2.9V6 ναι έχει καταβολές από τον V8 της 488 και της California T αλλά η επιλογή έγινε λόγω της παράδοσης και των νικών της 155 με τον V6 90 μοιρών τη δεκαετία του '90, που εξασφαλίζει χαμηλότερο κέντρο βάρους και υψηλότερες στροφές, και δεν έκανε την εύκολη λύση να χρησιμοποιήσει μια έκδοση του εξαιρετικού V6 60 μοιρών που παράγει η Ferrari για τη Maserati, επίσης έχει σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων μια καινοτομία που πρώτη η Alfa Romeo είχε παρουσιάσει ιστορικά (Alfetta CEM-Controllo Elettronico del Motore, 1981, έκθεση Φρανκφούρτης).

Η αρχιτεκτονική που έχει παρουσιάσει η Alfa δεν φέρει σε δύσκολη θέση την Μ ή την ΑΜG στα μεγάλα και μεγαλομεσαία σεντάν, είναι μια αρχιτεκτονική που ντροπιάζει τα σεντάν της Maserati και της Porsche.