- 21 Σεπ 2014, 09:33
Είδαμε c3 Πικάσσο, Νότε, Οκτάβια. Το τελευταίο ντιλίτ άμα τη εμφανίσει από την κυρά ('μαούνα').
Για το Νότε τώρα : Πρακτικότητα και χώροι στο μάξιμουμ. Με το μπροστά κάθισμα στη θέση που θέλω, το πίσω
συρόμενο κάθισμα τέρμα πίσω στο πορτμπαγκάζ, κάθισα πίσω και άπλωσα τα πόδια μου εντελώς ευθεία (και το πέλμα μαζί) και δεν εύρισκαν πουθενά! Το κάτω μέρος του μπροστινού καθίσματος έχει περί τα 25-30 εκατοστά απόσταση σε ύψος από το δάπεδο

, με αποτέλεσμα να μπαίνει μέσα το πόδι του καθήμενου μέχρι τη μέση του καλαμιού περίπου ανενόχλητο. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε αμάξι 4,08 μήκος, βγάζει χώρους που πρέπει να πας σε πολύ μεγαλύτερο για να τους βρεις.
Επιπλέον, άνοιγμα πορτών σε 90 μοίρες, ψηλό σχετικά κατώφλι, άπλετη ορατότητα πανταχόθεν, πορτμπαγκάζ α λα καρτ με συρόμενο πίσω κάθισμα (θεόσταλτο feature, έπρεπε να το είχαν ΌΛΑ), διπλό πάτωμα διαιρούμενο, αφαιρούμενη εταζέρα με μπόλικα επιπλέον λίτρα μέχρι την οροφή λόγω τετραγωνισμένου αμαξώματος, ψυχόμενο ντουλαπάκι τεραστίων διαστάσεων, καλή τιμή, τεμπέλης σε κάθε κάθισμα και εργοστασιακός πιλότος.

Ντισλάηκ : Φτηνά υλικά καμπίνας αν και δείχνουν ανθεκτικά, αμφιλεγόμενης αισθητικής πίσω φώτα δίκην πτερυγίων δεινόσαυρου, διαβάζω και για χοροπηδήματα του πίσω άξονα σε λακούβες, πρέπει να το δω και εν κινήσει.
Ο Πικάσος έφαγε και αυτό αμέσως ντιλίτ. Καλά υλικά καμπίνας, και τίποτα άλλο. Το Νότε το πάει φίφα λοκώ στα άλλα, το αμάξι είναι αλλού.
Παρεμπιμπτόντως επί της ευκαιρίας είδαμε και το αστέρι του μαγαζιού, τον νεοαφιχθέντα Κάκτο. Εντυπωσιακό σε πολλά του. Και το συγκεκριμένο με καλό για τα γούστα μου συνδυασμό χρωμάτων, σκούρο γκρι η λαμαρίνα, λίγο ανοιχτότερο γκρι οι πλαστικές πανοπλίες, κάτι άσπρα- μαύρα και κίτρινα-μαύρα που έχω δει παραείναι φανταιζί. Γαμάτα μπροστινά καθίσματα, τεμπέλης από άλλο πλανήτη, καλό σχετικά πορτμπαγκάζ. Δυστυχώς πολύ κλειστοφοβικό πίσω κάθισμα με παράθυρα χαμηλού ύψους που δεν ανοίγουν κανονικά και θηριώδη μπροστινά καθίσματα που στερούν από τους πίσω κάθε ορατότητα καθώς και περίεργο καντράν, αλλά δεν είχε μπαταρία για να το δούμε τι δείχνει και πως.
20.500 το έκθεμα, πετρέλαιο 92 ημίονοι, αυτόματο με αυτιά στο τιμόνι, οθονάρα όρθια πάνω στην κονσόλα και κόκκινους (!) εξωτερικούς καθρέπτες (τι το ήθελαν αυτό?).
Καμμένο αυτοκίνητο το Scenic RX4, λίγη σοβαρότης, είναι η αγορά του αιώνα.
Επόμενο να δούμε το C-max σε 1.600.