Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#128547 καλα κερδιζουν απο αλλου, δες πιο περα απο τον τοιχο.

Παρ ολ αυτα η πηγη που σου μετεφερε οτι 18/6 θα ειχαμε συμφωνοα, τι λεει τωρα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#128552
bibendum έγραψε:καλα κερδιζουν απο αλλου, δες πιο περα απο τον τοιχο.

Παρ ολ αυτα η πηγη που σου μετεφερε οτι 18/6 θα ειχαμε συμφωνοα, τι λεει τωρα



Ο,τι και το υπόλοιπο κόμμα τους...

< >
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#128573
junior gt έγραψε:Άφθονη λάσπη, ως συνήθως, επειδή... δεν αντέχει


Επειδή και εγώ δεν αντέχω όμως να αφήνονται υπόνοιες για το όνομα μου, θα μου επιτρέψετε να εξηγήσω κάτι, ελπίζω για τελευταία φορά.

α) Αν το πραγματικό μου ενδιαφέρον ήταν η... BMW, πάρα πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ επ ουδενί λόγω συμφωνία, καθώς με τις κόκκινες γραμμές σε ERTOPEN, συντάξεις και ΣΙΑ, νομοτελειακά θα αυξηθούν οι φόροι πρώτα από όλα στα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα για να μαζευτούν τα κερατιάτικα. Αν η επιθυμία μου ήταν να μην πληρώνω ΕΓΩ, θα ήμουν πρώτος στο σύνταγμα να διαδηλώνω υπέρ της δραχμής και του να κρατήσουμε ότι έχει προλάβει να αρπάξει ο κώλος μας μέχρι τώρα.

β) Το σκι που αναφέρεται ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ ως δείγμα πλουτισμού στοιχίζει πολύ πιο φτηνά από ότι νομίζει κανείς. Οι 9 φορές που ανέβηκα στα βουνά πέρσι στοίχισαν συνολικά €330 για όλη την χιονοδρομική σεζόν:
Κάρτες* = €140
Καύσιμα + διόδια** = €160
Snacks/νερό €30

Αυτό είναι το... σπάταλο lifestyle που προσπαθεί να καταδείξει ο φίλος μας.

Ελπίζω να μην ξεχάσει να περάσει παράνομα από τα διόδια χωρίς να πληρώνει, κολλώντας πίσω από κάποιον μ@λάκα που πληρώνει, όπως είναι η προσφιλής του συνήθεια. Εμένα θα μου επιτρέψει να παίζω το παιχνίδι ΜΕ του κανόνες του.



*2 στο Μαίναλο από €10 και 7 στον Παρνασσό (4 από €15 + 3 από €20)
**Την μια φορά ανεβήκαμε με ένα φίλο που χρωστούσε χάρη και δεν δέχτηκε καν το μερίδιο μας στο diesel του. Την δεύτερη με ένα φίλο από €30 το άτομο για diesel+διόδια με το fiesta του και τις υπόλοιπες 7 φορές με το δικό μου Bora με €55 βενζίνη+διόδια μοιρασμένο στα 3 (€15/άτομο),
Άβαταρ μέλους
By criuser
#128576 Άστοχο σχόλιο ΧΛ . Γιατί να απολογηθείς στον καθένα κολλημένο ?

Εδώ δεν απολογούνται οι ΔΥ που μας στοιχίζουν 3-4000 τον μήνα όπως έδειξα πιό πριν και θα απολογηθούν οι πραγματικά εργαζόμενοι ?

Τροποποίησε το σχόλιο σου .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#128583 Ποια είναι η έννοια του "πραγματικά εργαζόμενου";
Πραγματικά εργαζόμενος είναι για εμένα αυτός που κάνει την δουλειά του υπεύθυνα και ζει από αυτήν.
Ο Χρήστος Λάππας ξόδεψε 2 μηνιάτικά του, για το χόμπι του και τα θεωρεί λίγα. Σωστό είναι αυτό, γιατί έχει και άλλα εισοδήματα. Γι' αυτό και δεν είναι "πραγματικά εργαζόμενος" αφού αυτά που βγάζει είναι ένα κλάσμα αυτών που χαλάει.
Ο "πραγματικά εργαζόμενος" είναι και αυτός που εξαρτάται από την δουλειά του.

Γενικώς cruiser , το να τσουβαλιάζεις κατ' αυτόν τον τρόπο τους ΔΥ δεν σε τιμά. Με τον ίδιο τρόπο, θα σε τσουβαλιάσουν και αυτοί λέγοντας πως οι εργολάβοι είναι μια φάρα της ρεμούλας, της φοροδιαφυγής, και των ψεμμάτων. Λέω εγώ τώρα...
:s_blush
Άβαταρ μέλους
By criuser
#128588 Ας το ξαναπάρουμε πάλι .
Η οικοδομή άνθισε το 70 και το 80 , τότε που οι ΔΥ ήταν λιγότεροι από το 40 % των σημερινών .
Γμτ , δεν την πρόλαβα .
Βέβαια θα ήμουν πιό γέρος τώρα :lol:
Αρα κάτι είναι και αυτό . :whistlink:

Ετσι λοιπόν πάντα κάποιοι θα αγόραζαν και ας μην ήταν ΔΥ . Αλλωστε οι περισσότεροι δεν ήταν . Ακόμη μην ξεχνάμε ότι μέχρι το 1998 υπήρχαν μόνο τα δάνεια της Κτηματικής και του ΟΕΚ πρακτικά και αυτά δεν αφορούσαν κυρίως ΔΥ .

Πριν 2 εβδομάδες είχα γράψει , πόσο καλά εξυπηρετήθηκα από ΔΥ στην επαρχία που είχα κάποιες δουλειές .
Συνεχίζω να εξυπηρετούμαι αν και υπάρχουν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από άλλους συναδέλφους τους που δεν έκαναν καλά και έντιμα την δουλειά τους .

Δεν τσουβαλιάζω λοιπόν , αλλά όπως και να το κάνουμε υπάρχει πρόβλημα με το Δημόσιο .
Και το πρόβλημα είναι ότι όσο αφήνονται ατιμώρητα τα λαμόγια και οι προστάτες τους , τόσο θα μειώνονται οι πραγματικά εργαζόμενοι , αφού θα εκμαυλίζονται από την ατιμωρησία και την χλιδή των άλλων .
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#128596 Δεν αρνήθηκε κανένας πως το Δημόσιο έχει πρόβλημα και είναι χρόνιο. Αλλά με το να απολύσεις τους μισούς, δεν λύνεις κανένα πρόβλημα, απλά καταστρέφεις τα πάντα.
Το Δημόσιο πρέπει να μπει σε νέες βάσεις και για να γίνει αυτό χρειάζεται πάνω απ' όλα σχέδιο και οργάνωση και όχι αποσάρθρωση. Επιπλέον, όσο λέμε πως όλοι οι ΔΥ είναι ξύστιδες, δεν νομίζω να βοηθάμε και την παραγωγικότητα των καλών...
:lol:
Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι:
-Απολύσεις απλώς για...οικονομία τέλος.
-Πραγματική αξιολόγηση, όποιος δουλεύει δεν έχει να φοβάται κάτι, όποιος δεν δουλεύει, μπαίνει σε διαθεσιμότητα και υπάρχει η διαδικασία και της απόλυσής του. Έλεγχοι ακόμη και από εξωτερικές εταιρείες συμβούλων αν απαιτηθεί.
-Ενιαίο μισθολόγιο παντού, πλήν μερικών σημαντικών θέσεων που απαιτούν πολλή δουλειά και ιδιαίτερη δουλειά.
-Μείωση στο ελάχιστο των μπλοκακίων πολυτελείας και των συνεχών συμβάσεων ορισμένων που υπάρχουν απλώς για να εισπράττουν.
-Εθελοντικές μετατάξεις αρχικά, κατόπιν υποχρεωτικές εντός νομού ή με κάποια άλλη φόρμουλα.

Όλα τα παραπάνω, θα μπορούσαν να γίνουν εύκολα και να τα αποδεχτούν στην πλειοψηφία τους οι ΔΥ (εκτός από κάποιους βολεμένους, αλλά δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί) αν επιτέλους σταματούσε η ανοησία με τις απολύσεις που αγγίζουν τους πάντες (αυτούς που δουλεύουν και αυτούς που ξύνονται). Επικοινωνιακά εννοώ. Και η εξοικονόμηση θα ήταν μεγάλη και η αποδοτικότητα θα ήταν ακόμη πιο σημαντική.
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#128605
criuser έγραψε:Άστοχο σχόλιο ΧΛ . Γιατί να απολογηθείς στον καθένα κολλημένο ?

Εδώ δεν απολογούνται οι ΔΥ που μας στοιχίζουν 3-4000 τον μήνα όπως έδειξα πιό πριν και θα απολογηθούν οι πραγματικά εργαζόμενοι ?

Τροποποίησε το σχόλιο σου .


Θέλω αν μπορείς να κάνεις μια άσκηση:
άνοιξε τα κιτάπια σου και πες μας σε αναλογία πόσα σπίτια πούλησες σε ΔΥ και πόσα στους υπόλοιπους μετά το 90 .
Σύγκρινέ το μετά με το ποσοστό των ΔΥ με τους υπόλοιπους και θα δεις ότι ειδικά εσύ δε θα έπρεπε να μιλάς. :lipsealed:
Τα υπόλοιπα σεντόνια, αναλύσεις και ιστορικές αναδρομές του κατασκευαστικού κλάδου είναι για να χουμε να λέμε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#128616 Οι ΔΥ παραδοσιακά ήταν από αυτούς που αγόραζαν πιο εύκολα ένα σπίτι. Είχαν εγγυημένο εισόδημα (παλιά, πλέον όχι...) , είχαν προνομιακό δανεισμό, έκαναν εκ των πραγμάτων πιο μετρημένη ζωή (μικρότερα εισοδήματα) και δεν επένδυαν ποτέ σε κάτι άλλο πλην των ακινήτων.
Ο "υπαλληλάκος" λοιπόν με τον μέσο μισθό του Δημοσίου, ήταν ο καλύτερος πελάτης του εργολάβου. Αυτός ήταν που θ' αγόραζε το 3άρι σε λαϊκή γειτονιά ή και σε μια μεσαία σαν το Χαλάνδρι που αγαπάει ο cruiser. Ποιος θα ήταν, ο επιχειρηματίας που τα ακίνητα τα είχε στην ofshore;
:lol:
Πώς θα ξαναξεκινήσει η οικοδομή, όταν λέμε πως θα ξεσκίσουμε τους καλούς πελάτες αυτής; :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By pik.
#128619 γιατι να ξεκινησει η οικοδομη;

Τοσα αδεια σπιτια εχει η Αττικη...
Πας Αθηνα μετα απο μια μεση ευρωπαικη πολη και νομιζεις οτι εισαι στην Βηρυττο.
Πρωτα πρεπει να γκεμιστει η μιση Αθηνα οποτε μετα φτιαξτε παλι απο την αρχη.
Ετσι ναι.

κλεινω το οφ τοπικ
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#128622
Anonymous Founder έγραψε:Ο "υπαλληλάκος" λοιπόν με τον μέσο μισθό του Δημοσίου, ήταν ο καλύτερος πελάτης του εργολάβου. Αυτός ήταν που θ' αγόραζε το 3άρι σε λαϊκή γειτονιά ή και σε μια μεσαία σαν το Χαλάνδρι


Ο καλύτερος πελάτης δεν είναι αυτός που θα αγοράσει το προϊόν σου με τα λεφτά σου. Είναι αυτός που έχει κερδίσει τα λεφτά του με έργο/υπηρεσίες που προσφέρει σε ανθρώπους που είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν για αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#128623 Κατάλαβες τι έγραψες; Ή πέταξες τσιτάτα σε τυχαία σειρά;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#128624 Ο δάσκαλος ή ο καθηγητής ΔΥ δεν έχει προσφέρει έργο δηλαδή;
Δεν έχει κερδίσει τα λεφτά του γιατί προσέφερε υπηρεσίες;

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#128625 Παρανοια. :dizzy: :dizzy: :dizzy:
Αυτο το μηνα περνα απο του Panosssssssssssssssssssssssssssssssssss να του επιστρεψεις το επιδομα του ΟΑΕΔ που σου εδωσε με τα λεφτα ΤΟΥ. Για να μην πω απο του kacey.