Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#122955 Μάλλον έχουν εκλείψει οι λόγοι που έκαναν θελκτική την αγορά υδροπνευματικής. Οι σημερινοί ευρωπαϊκοί δρόμοι είναι καλύτεροι και απέχουν αρκετά από τη δεκαετία του 70'-80' ενώ και η εξέλιξη των ηλεκτρονικών με την αυτόματη ηλεκτρονική ρύθμιση της απόσβεσης των αμορτισέρ έδωσαν τη χαριστική βολή.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#128375 Oι 1600αρες xsara του 98 πόσο καλά γερνάνε;Πχ μια στα 250Κ χμ με ελαφρώς λιγότερα απο 1500€ είναι με το ένα πόδι στον τάφο;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#128392 Ακριβή μου φαίνεται. Με λίγο παραπάνω βρίσκεις πολύ νεώτερη και με λιγότερα χιλιόμετρα.
Κατά τ'άλλα, αναλόγως την συντήρηση που είχε.

.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#128401 Είναι ενός γείτονα που έμαθα ότι γενικά τα προσέχει τα αμάξια του.Απλά ανάλογα πως θα εξελιχθεί μια αλλη υπόθεση θα πρεπει να βρω αμάξι με λίγα χρήματα που θα με βγάλει για 50-60Κ χλμ .
Τωρα απλά είμαι στο ψάξιμο/κοιταγμα στο car.gr .Υπάρχει και μια άλλη σκέψη ,μεγάλα κυβικά που θα κρατηθεί με ελληνικές πινακίδες μέχρι τέλους του χρόνου.
Όλα αυτά ακόμα είναι σε φιλολογικό επίπεδο :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#128406 Βασιλη γενικα ο κινητηρας αντεχει. Προσεκτικο ελεγχο πισω αξονα. Αν ειναι ετσι / \ απλα ξεχνα την. Τι εκδοση ειναι; Και φυσικα τι εργασιες εχουν γινει. Υποψιν ιμαντας καθε 60κ ή 5 χρονια αν θυμαμαι καλα. Η αντλια νερου δεν ειναι υποχρεωτικο να αλλαχθει.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#128410 Χμ!Το πισω καμπερ δεν το εχω προσέξει.Αλλά όπως είπα ακόμα είμαι σε φιλολογικό επίπεδο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#128626 Αν δεν το εχεις προσεξει δεν υπαρχει. Αυτο στο οποιο αναφερομαι ειναι εξωφθαλμο και οφειλεται στην φθορα των ρουλεμαν του αξονα. Αν το οδηγησεις εννοειται προσεχεις για θορυβους απο την αναρτηση τοσο μπρος οσο και πισω. Αν το προβλημα υπαρχει και ειναι στην αρχη τοτε θα ακουγεται καποιος μεταλλικος θορυβος απο πισω.Γενικα προαπαθησε να μαθεις οσα περισσοτερα μπορεις. Και οταν γινει πραγματικο το ενδιαφερον εδω είμαστε. Υποψιν ο 90αρης αν και ψοφιος ειναι αρκετα οικονομικος ειδικα σε ταξιδι.
Άβαταρ μέλους
By dstou
Αρκετές οι ανακατατάξεις στην γκάμα της Citroën, με την CEO της εταιρίας, Linda Jackson, να δηλώνει σε πρόσφατη συνέντευξη της ότι η επόμενη γενιά του C5 θα πωλείται σίγουρα στην αγορά της Κίνας, αλλά να μην έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο για την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο λόγος δεν είναι άλλος ότι οι ιθύνοντες της Citroën δεν είναι σίγουροι αν μια επένδυση στην συγκεκριμένη κατηγορία των sedan ότι θα είναι βιώσιμη και θα φέρει τα απαραίτητα έσοδα. Παρότι το D-segment έχει αρκετούς ακόμα “παίχτες” η τάση των αγοραστών δείχνει ξεκάθαρα ότι γυρίζουν τη πλάτη στο συγκεκριμένο τύπο αμαξώματος και επιλέγουν ένα SUV, το οποίο όμως αυτή στιγμή δεν το έχει (μόνο το C4 Aircross).

Αν όμως τελικά κυκλοφορήσει το νέο C5 στην ήπειρο μας, είναι σχεδόν επιβεβαιωμένο ότι οι Γάλλοι θα καταργήσουν την Hydractive υδροπνευματική ανάρτηση για να μειώσουν το κόστος παραγωγής, αλλά και επειδή η τεχνολογία δεν είναι τόσο δημοφιλής μεταξύ των αγοραστών. Η Linda Jackson δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για το πότε θα παρουσιαστεί το νέο C5, αλλά η λογική λέει ότι το πολύ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα κάνει το ντεμπούτο του.

http://www.autoblog.gr/2015/06/30/next-generation-citroen-c5-might-not-be-sold-in-europe/
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#140690 Εχει υποψιν κανεις αν μπορει να γινει κατι για να βγει off το ESP σε C4 mk1;
Καποια ασφαλεια πχ ή τιποτα τετοιο;
Άβαταρ μέλους
By drdino
#140691 Διακοπτάκι στο επιταχυνσιόμετρο που βρίσκεται μπροστά από τον λεβιέ.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#140697 Αυτό δεν το ξέρω. :)
Άβαταρ μέλους
By Billopoulos
#140699 Πιθανα θα χρειαστει λυσιμο, λογικα ειναι κρυμμενο αυτο. :hmmm:

Ευχαριστω παντως! :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#141782 Citroenάκηδες του forum, για πείτε καμιά ιδέα (γιατί δεν βλέπω να συμμετέχετε πολύ στο άλλο :shifty: )

Ένεκα του ότι δεν αντέχω τη stock -ανύπαρκτη- εξάτμιση της C5, σκέφτομαι να κάνω ένα από τα δύο:

- είτε να βάλω απλώς ένα ωραίο tip (βρήκα επιτέλους ένα τραπεζοειδές στον Θεόφιλο)
Εικόνα

- είτε να αλλάξω το τελικό με ένα όσο γίνεται πιο ήσυχο ελευθέρας ροής, πάλι όμως με την ίδια απόληξη (αυτό θα γίνει ενόψει προγραμματισμού, καθώς το τελικό θα δώσει και αυτό το κατιτίς του....)

Η αρχική φαντασίωσή μου να αγοράσω τα αυθεντικά tips, βάσεις και προφυλακτήρα για να το κάνω όπως το 3λιτρο V6 σκόνταψε στο προφανές γεγονός ότι συνολικά αυτή η μόντα κοστολογείται πάνω από 800€ :dizzy:

Εικόνα

Ο προβληματισμός μου έγκειται στο κατά πόσο (και αν) γίνεται πλέον θορυβώδες το αυτοκίνητο σε ταξίδι. Αν ήταν καθαρά αισθητικό, θα έβαζα το tip και τέλος. Αλλά λόγω επαναπρογραμματισμού, σκέφτομαι και το ελευθέρας ροής...
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
#141785 συνηθως αυτα τα τελικα εχουν διαφραγματα , τα οποια περιοριζουν την αποδοση στις ψηλες στροφες του μοτερ, αλλά περιοριζουν και τον ηχο
αν θες να "παρεις" ψηλα, βαζεις ενα ελευθερας τελικο, αλλά θα παρεις και ηχο μαζι
συνηθως ομως το βουητό ειναι πιο εντονο σε καποιο φασμα στροφων και σε καποιες άλλες στροφες ειναι σχεδον ανύπαρκτο
επομενως στο ταξιδι, μπορεις να το δουλευεις στις στροφες που δεν κανει θορυβο, αν σε ενοχλει
οσο ειναι εφικτό αυτό
και που εισαι? δεν χρειαζεται να δωσεις πολλα λεφτα για τελικο
κοιτα και για κανενα μεταχειρισμενο

ξερεις ποση ειναι η διαμετρος της μανησιας εξατμισης σου?