Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#128159 Και μένα μου έτυχαν προβλήματα στο taxisnet, κυρίως μεταξύ 11:00-14:00 την τελευταία εβδομάδα. Σε πετάει έξω το σύστημα ιδίως όταν προσπαθείς να δεις τους πληροφοριακούς πίνακες (τόκοι, ιατρικές δαπάνες κλπ).
Σαφέστατα υπήρχαν ελλείψεις (κυρίως στα των προσυμπληρωμένων κωδικών), αλλά ακόμη και νομοθετικές μεταβολές που έγιναν πριν μια βδομάδα (μη επιβολή τεκμηρίων σε όσους έχουν εισόδημα μόνο από τόκους/ακίνητο), εξαιτίας των οποίων έπρεπε να γινει κάποιος επαναπρογραμματισμός του κώδικα για την εκκαθάριση. Όποιος έκανε δήλωση πριν τη μεταβολή αυτή, θα έπρεπε μετά να περιμένει νέα εκκαθάριση...
Προφανώς κατά 90% φταίει το χάος στη ΓΓΔΕ, αλλά για το υπόλοιπο 10% βάζουν και άλλοι το χεράκι τους.

In short...μπάχαλο :lol:
Άβαταρ μέλους
By famas
#128609 Όσες φορές έγινε συμψηφισμός ήταν αυτόματα. Αυτό που θέλει οπωσδήποτε αίτηση είναι η επιστροφή φόρου. Μετράω ήδη 3/3 περιπτώσεις
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#128614 Και επιστροφές γίνονται αυτόματα, και είναι λίγο random η κατάσταση... άλλος πήρε έτσι €900 επιστροφή και άλλος με €15 ακόμα τα περιμένει :lol:

Κατά τα άλλα ανοιχτές οι τροποποιητικές για φέτος στο taxisnet, και ενσωματώθηκαν οι αλλαγές του μινι φορολογικού στην εφαρμογή.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#128814 Πληροφορίες για expats:

Ανακάλυψα το παρακάτω που έχει πληροφορίες για το θέμα. Μεταξύ αυτών, υπάρχει ένας οδηγός σε pdf από τον Απρίλιο.
http://www.publicrevenue.gr/kpi/public/archive/3062/

Επίσης, με το θέμα που προέκυψε για τα τεκμήρια κατοίκων εξωτερικού φαίνεται να βρέθηκε λύση:
http://www.kathimerini.gr/818963/articl ... e3wterikoy
αλλά δεν έχω μάθει ακόμα αν ψηφίστηκε αυτό ή εκκρεμεί ακόμα. :hmmm:

Η δήλωση μου για φέτος βγήκε χωρίς εκπλήξεις. Του χρόνου αρχίζει το μπλέξιμο, γιατί δυστυχώς πλέον έχω ακίνητα στο όνομα μου. :(

Και κάτι άλλο: πάω τον επόμενο μήνα στην Ελλάδα και έχω κανονίσει να κάνω 2-3 δουλειές με δύο εταιρίες όσο θα είμαι κάτω. Ψάχνω τον τρόπο πώς θα γίνει αυτό φορολογικά. Μπορώ απλά να τους κόψω ένα invoice από εδώ (γιατί αν και δουλεύω ως ΙΥ, είμαι ακόμα γραμμένος ως ΕΕ και το έχω απλά σε αδράνεια) και να το προσθέσω στο υπόλοιπο βρετανικό εισόδημα μου. Ο άλλος τρόπος είναι να συντάξουμε ένα τίτλο κτήσης, θα παρακρατήσουν φόρο (20% ?) και χαρτόσημο (?), θα το συμπεριλάβω ως ελληνικό εισόδημα στην ελληνική δήλωση και ως φορολογηθέν foreign income στη βρετανική δήλωση.

Το πιο εύκολο θα ήταν να τα κάνουμε όλα :ninja: , αλλά θέλω να γίνει σωστά, να το περάσουν και αυτοί στα έξοδα τους κλπ. Αν η διαφορά δεν είναι κραυγαλέα, προτιμώ να φορολογηθώ γι αυτό στην Ελλάδα που χρειάζεται πολύ περισσότερο τα χρήματα μου από τον μαλακοπίτουρα τον Osborne.

(αν και με αυτά που γράφουν διάφοροι "πατριώτες" της κακιάς ώρας εδώ μέσα, νιώθω ήδη κάπως |λογοκρισία| που θέλω να φορολογηθώ εθελοντικά :oops: :s_scratchhead )
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#133563 Αναγνώριση δαπανών σε περίπτωση εξόφλησής τους χωρίς τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής
[03.07.2015]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Αθήνα, 3 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εξόφληση δαπανών κατά το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, με απόφασή της κάνει δεκτό ότι οι δαπάνες που αφορούν σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών και εξοφλούνται κατά το χρονικό διάστημα από 28.6.2015 και έως τη λήξη της τραπεζικής αργίας, χωρίς τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής, εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα, κατά παρέκκλιση των διατάξεων της περ. β’ του άρθρου 23 του ν. 4172/2013.

Τα ανωτέρω εφαρμόζονται για την εξόφληση τιμολογίων και γενικά στοιχείων που έχουν εκδοθεί ως και την 28.6.2015.

Πηγή: http://www.taxheaven.gr © Taxheaven Δείτε περισσότερα http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/24380

:lol: Ποτ@να όλα :metalo:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#136551 Ξέρει κανείς αν, στις περιπτώσεις που πράγματι επιτρέπεται η μεταφορά ζημιάς ελεύθερου επαγγελματία από προηγούμενο έτος (E1, κωδ. 415), αυτή είναι υποχρεωτική;