Τα μοντέλα των κατασκευαστών που οι χρήστες επέλεξαν να έχουν χωριστή ύπαρξη!
Άβαταρ μέλους
By Zorz
drdino έγραψε:Active front splitter λένε.

Όμορφα, one more thing to fall apart. :shifty:

bill33 έγραψε:
j.marr έγραψε:Εικόνα

κατι απο BMW μου φέρνει σε αυτή τη φωτό. :tomato:

Εικόνα
:iconcool:

Το τριγωνάκι Alfa στη μάσκα δεν κάθεται καλά, μου θυμίζει περισσότερο το Tribeca :lol:
Εικόνα

Το εσωτερικό δείχνει θαυμάσιο, με εξαίρεση την εντελώς καγκούρικη θέση του κουμπιού start/stop engine. Περιμένω ποστ κόλαφο από τον ΙΚΕ ειδικά πάνω σε αυτό. :rtfm:

Όλα αυτά με τη προϋπόθεση να τη δούμε από κοντά πρώτα.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#127987 Βρε παίδες τι έγινε, αρχίσαμε να ποστάρουμε πάλι ΚΑΛΟΝΕΣ?

Εικόνα

μουεχεεχεεχεχεχ

-

-

Προσωπικά όπως μου συμβαίνει συνήθως, σε όλα τα πράγματα που "είτε τα λατρεύεις, είτε τα μισείς" η αντίδρασή μου είναι χλιαρή. Οπότε τα σχόλια μου είναι τα εξής:

Από μηχανικής άποψης όλα φαίνονται οκ, βλέπω πως είναι κοντά σε BMW Mercedes που πρακτικά αποτελούν μονόδρομο μιας και μονοπωλούν την αγορά. Αν θες να τους ανταγωνιστείς θα πρέπει να κάνεις κάτι που είναι (κάπου έστω) καλύτερο ή και διαφορετικό. Η Audi είναι ισάξια πάνω κάτω παρόλο που το προϊόν της είναι αρκετά διαφορετικό αλλά εξίσου ξεχωριστό από την ΠΛΕΜΠΑ με τα προσθιοκίνητα ίδια μοντέλα. Από ανταγωνιστές ισάξιες προσπάθειες είναι της Cadillac (πρακτικά στο ίδιο επίπεδο με BMW/MB) και της Jaguar που έκανε την υπέρβαση και παρά την μπουρδολογία που θα ακολουθήσει με τα ΣΥΝΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ, μόνο η XE έχει αλουμινένιο πλαίσιο στην κατηγορία αυτή.
Η Alfa είναι στα ίδια επίπεδα με τους άλλους, δεν βλέπω να υστερεί κάπου (εκτός από το εύρος γκάμας, όπως και οι GM/Jaguar ισοφαρίζει το μικρότερο μέγεθος και πωλήσεις της με την μικρότερη γκάμα) αλλά δεν βλέπω και καμία ιδιαίτερη καινοτομία. Συνήθως σπάνια ξεχωρίζει άλλωστε κάποιος, οι περισσότεροι κατασκευαστές κινούνται πρακτικά ταυτόχρονα.

Υπάρχει ένα 0.002% από αλφίστι, ΓΚ και άτομα με εμπειρία σε συνοδήγηση φεράρι στυλ ΑΕ4ΤΦ που θα ψαρώσουν με τα meccanica delle emozioni, τα σπλίτερ ντιφουζερ κλπ αλλά κλάιν, ας τους αφήσωμε αυτούς. :s_coffee

Σχεδιαστικά οι BMW/MB/Audi έχουν μετακυλίσει σε ένα υπερκιτσογυφταριό εντυπωσιασμού και απλά κάνουν cash-in το όνομά τους. Ομοίως και η Alfa, παρουσιάζει ένα συνοθύλευμα κιτσαρογυφταριού που όπως και τα τραγούδια της eurovision που έχουν latin-roomba-hiphop-bossanova-tsifteteli-κ.α., έτσι και αυτό έχει κάτι απο ΟΛΑ και τελικό σύνολο γτπ.

Η Cadillac και κυρίως η Jaguar έκαναν την υπέρβαση (ειδικά η Jaguar, καμία σχέση με τους υπόλοιπους κλόουν). Θα το βρούν μπροστά τους θετικά σε λίγα χρόνια, το design είναι κυρίως μακροχρόνια επένδυση. Η Alfa για τους περισσότερους, γνώστες ή μή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα εξίσου άσχημο γύφτικο μεσαίο σεντάν. Για κάποιους που επειδή κάποιος μπάρμπας τους έτυχε να αγοράσει μία alfasud πριν 100 χρόνια νομίζουν ότι ΧΑΡΑΧΘΗΚΕ στο dna τους το σήμα υπάρχουν σηματάκια και στολίδια για να γουστάρουν.

Για ένα κινέζο πχ που δεν έχει τέτοια κόμπλεξ, 320, Giulia, C200 είναι 3 ακανόνιστα εξαμβλώματα γεμάτα κίτς στολίδια, άκυρες ψέυτικες βουλωμένες ΤΡΥΠΕΣ και γενικά γυφταριό©. Audi ακολουθεί από πολύ κοντά (ενίοτε τους αφήνει όλους πίσω αμα λάχει, πχ RS6) στη γυφτιά, Cadillac πλησιάζει αν και έχει πολύ δρόμο ακόμα από το υψηλότατο επίπεδο που ξεκίνησε και μόνο η Jaguar έχει σοβαρό design που απλά δεν είναι για γέλια.

Ο κινέζος (ή όποιος) μπορεί μεν να γουστάρει το τσίρκο αυτό και να καμαρώνει αν το αγορασει αλλά το βαριέται αμμέσως, του δίνουν ακόμα περισσότερα σκατουλάκια για να μη βαρεθεί και κάποια στιγμή όταν όλα είναι μία σούπα και η Giulia ή η 330 δεν ξεχωρίζει από το Geelu 307hG6 (επειδή όλα τα σούργελα είναι ίδια) τότε αυτός που θα ξεχωρίσει από την ανάποδη (πχ η μεθεπόμενη XE αν συνεχίσει έτσι) θα φαίνεται όπως ένα ηχοσύστημα B&O μπροστά σε ένα mini stereo FUNAI με μπλέ ledakia.

Οδηγικά πιστεύω πως για να διαφοροποιηθεί θα έχει πιο ΑΓΡΙΕΣ ρυθμίσεις, δηλαδή πιο απότομο τιμόνι κλπ που χωρίς να είναι απαραίτητα κάτι κακό (αν και η 4C δεν είναι καλό δείγμα, κάθε άλλο) είναι εντελώς επιπόλαιος τρόπος διαφοροποίησης.

Οπότε μετά από αυτό το παραλλήρημα θα έλεγα πως είναι καλό για την εταιρία να παρουσιάσει ένα ισάξιο του ανταγωνισμού προίόν (που πάνω κάτω πιστεύω θα είναι) αλλά τίποτα περισσότερο, πιστεύω θα πουλήσει μεν, κλάσμα των BMW/MB/Audi δε (και δικαίως*). Αν έχει συνέχεια και δεν ψοφήσει η γκάμα μετά από 2 χρόνια θα πάει καλά η εταιρία και ίσως όπως και η Jaguar πήγε καλά με την αστεία S-type και την για φάπες X-type κλπ για να φτάσει στη σημερινή αξιοπρεπέστατη από κάθε άποψη γκάμα, κάποια στιγμή να βρεί το δρόμο της.

Αυτιά

Εικόνα

ΥΓ. ACTIVE SPLITTER ----> λιλ , τεχνολογία F1 επιπέδου AE4TF.

ΥΓ2. Αν έψαχνα για αμάξι σε αυτή την κατηγορία/budget δεν θα το αγόραζα λόγω ασχήμιας και μόνο. Έχω αποφασίσει να μην αγοράζω τίποτα κακοσχεδιασμένο, πόσο μάλλον επιδεικτικά κακοσχεδιασμένο.

ΥΓ3. Αποζητάει ο κόσμος μπουρδολογία ΙΚΕ? wat happen :lol:
Άβαταρ μέλους
By Άρης
#127992 ^
Εικόνα

Εντύπωση μου προκάλεσε ότι οι δύο ΑΛΦΙΣΤΙ στο περιβάλλον μου, ένιωσαν από μόνοι τους γυφταρίαση Giulia. Τo truth-spamming απέδωσε, συνεχίστε τον αγώνα κραξίματος του απαράδεκτου design, δείχνει να υπάρχει σωτηρία. Ο ένας αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το Mito του ήδη παλιώνει άσχημα, great success :s_drinks

Μετά από γρήγορη πρώτη ματιά, μου φάνηκε απαράδεκτη αισθητικά. Υπάρχει κάποιο στοιχείο ( δεν το έχω εντοπίσει ακόμα :lol: ) που μου κάνει θετική εντύπωση, είμαι στο ψάξιμο. :hmmm:
Πολύ ωραία αλλαγή στη διάταξη.
Έχουν πει πότε θα είναι διαθέσιμη;
Άβαταρ μέλους
By IKE
Άρης έγραψε:Πολύ ωραία αλλαγή στη διάταξη.

"διάταξη" λένε οι plebs, ΤΥΠΟΛΟΓΙΑ λέγεται στα φορουμιακά.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Άρης έγραψε:Τo truth-spamming απέδωσε, συνεχίστε τον αγώνα κραξίματος του απαράδεκτου design, δείχνει να υπάρχει σωτηρία.

Μίλησέ μας για αυτή σου την προσπάθεια Άρη... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#128037 Την άποψη του ΙΚΕ θα μπορούσε να την έχει κάποιος κόπια τη δεκαετία του '60 βλέποντας την τότε Giulia η οποία έμοιαζε με την αντίστοιχη BMW και την αντίστοιχη Lancia...

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

και να τις θεωρεί γυφτιές ή κουτιά (πιο πιθανό το δεύτερο) σε σχέση με τις προπολεμικές Alfa ή έστω με την πρώτη σειρά Giulietta, 1900 coupe κλπ.

Οι ομοιότητες αυτές ανέκαθεν υπήρχαν ανάμεσα σε κατασκευαστές, οπότε προσωπικά δεν τρελαίνομαι ιδιαίτερα.*
Σε σύγκριση με την 3αρα μου αρέσει περισσότερο αλλά περίμενα κάτι πιο "σκαλισμένο" στο εμπρός μέρος όπως μας είχαν συνηθίσει στο παρελθόν και λιγότερο "τουμπανιασμένο".

Εδώ συνηθίσαμε τη σειρά 1 δεν θα συνηθίσουμε τη Giulia...;

*Γι αυτό το λόγο μου άρεσε πολύ η Brera γιατί ξέφευγε από την μονοτονία των 3 όγκων και προσέφερε ένα shooting brake με φοβερές καμπύλες.

Εικόνα

Το γεγονός ότι οι απανταχού γνώστες το αντιμετώπισαν ως ΧΑΤΣΜΠΑΚ (ενώ αντίστοιχα το Scirocco το θεωρούσαν ΚΟΥΠΕΔΙΑ) εξηγεί και το γιατί η Alfa ακολούθησε πεπατημένες οδούς --> εύπεπτο σχήμα για τις μεγάλες μάζες.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#128063 Όσο και αυτό

Εικόνα

:inlove:
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
EDDIE_147 έγραψε:Την άποψη του ΙΚΕ θα μπορούσε να την έχει κάποιος κόπια τη δεκαετία του '60 βλέποντας την τότε Giulia η οποία έμοιαζε με την αντίστοιχη BMW και την αντίστοιχη Lancia...
.

Τα έβαλες μούρη μόνο που ναι, οι μάσκες τους μοιάζουν. Αν τα βάλεις προφίλ, το ένα είναι κουπέ 2+2 , το άλλο δίπορτο σεντάν τετραθέσιο και το τελευταίο Hardtop coupe διθέσιο ... πιο διαφορετικά καίγεσαι! Μηχανικά δε, ειδικα η φλούβια είναι αλλού αλλά και στο δρόμο δεν έχουν καμία μα καμία απολύτως σχέση (όσο και να σου κάνει εντύπωση και η άλφα με το penw!)!

Συμφωνώ απολύτως, όμως, για τη brera που, ανεξάρτητα αν είναι καλό αυτοκίνητο ή όχι τελικά ( η ΤΒi νομίζω ήταν ), δε μοιάζει με τίποτα και είναι όμορφη χωρίς φουσκώματα και τρύπες και άλλα φφκα...

Με τον ΙΚΕ τα έχουμε πει τόσο για την S-type όσο και για τη σύγχρονη, άχρωμη για μένα, νεα γραμμή της jaguar (έχει ένας δίπλα στο σπίτι μου μια XF και τη χαζεύω κάθε μέρα... και κάθε μερα μου αρέσει και λιγότερο!) που βγάζοντάς τους από την παραδοσιακή πελατεία με τις ¨βρετανικές¨ αρχές, τους έβαλε να ανταγωνιστούν τους γερμανούς κατα μέτωπο (και πιθανώς να φάνε το κεφάλι τους).

Επίσης, ο ΙΚΕ δεν έχει γνωρίσει κινέζο από κοντά... μπορεί να μην ξέρει τι είναι η άλφα ρομέο αλλά το κιτσαριό το έχει στο αίμα του, όπως και προσπαθεί να δειχθεί με ό,τι το γιουροπίαν μπορεί να αγοράσει!! Ακριβώς αυτό είναι αυτό που καθορίζει την αγορά σήμερα, φοβάμαι!

Στο ίδιο λούκι πάει να πέσει και η Αλφα με τη γκούλια αυτή τη στιγμή, αν και προτού κρίνω θέλω να δω περισσότερο το προς τα κάτω άνοιγμα τι κατάληξη θα έχει παρά το προς τα πάνω (ξέρεις ΙΚΕ, 15ρια με τάσι και 1600 ντήζελ με 105 άλογα :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By pik.
#128128 Εικόνα
Εικόνα :hmmm: :hmmm: :hmmm: δυσκολη επιλογη.

Εικόνα
Εικόνα

μαλλον Jag ειναι πιο ομροφη... :vava: :vava: :vava:

Δενμου αρεσουν καθολου τα προβολακια μπροστα ,ειναι πολυ στις ακρες. :protest:
βεβαια το προβλημα μαλλον θα λυνεται με το να παρεις την απλη εκδοση που θα εχει απλα φαναρια... :lol:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#128129 Στα αντίστοιχα σεντάν

Εικόνα
Εικόνα

Για εκπαιδευμένα μάτια... :lol:

Στα κουπέ όντως οι Ιταλοί πετυχαίνουν μια διαφοροποίηση όπως έγινε και στην περίπτωση GT-156 και που πιστεύω θα πετύχουν και τώρα.

Αλλά σε γενικές γραμμές τα σουλούπια είναι κοινά.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#128141 Όσοι περίμεναν μία σύγχρονη 156, έπεσαν για ύπνο. Για να συμβαδίζει με τον ανταγωνισμό, έχει κάτι από BMW, Maserati, Jag, Audi & Lexus μαζί. Εξωτερικά είναι περίεργος όλος αυτός ο συνδυασμός αλλά γρήγορα θα αφομοιωθεί με το μάτι. Άλλωστε οι φώτο ποτέ δεν τα δείχνουν όλα.
Τα specs βέβαια είναι σε άλλο πλανήτη, όπως θα είναι και η τιμή. Περιμένουμε να τη δούμε και σε καμιά πιο γήινη έκδοση...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#128150 Εικόνα

Πλέον περιμένουμε και τοποθέτηση Κίκιζα.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#128152 <3 kg/hp

0-100 3,9" με το manual, το αυτόματο 3,6-3,7" :omg:

Ας ελπίσουμε οι απλές εκδόσεις να έρχονται χωρις τις τρύπες και τα κινητά @@ρακια :lol:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#128157 Καλά αυτά τα νούμερα θα τα ευχαριστηθούν πολυ λίγοι. Περιμένω να δω που θα τα σκατώσουν γιατί κάπου θα τα σκατώσουν δεν μπορεί. Θα δούμε κάνα 1.6m-jet με 105 ψοφίμια και θα τραβάμε τα βυζιά μας...

Επίσης περιμένω εναγωνίως και βάρη απλών εκδόσεων. Αν ξεκινάει από 1400 κιλά τότε πάμε για επανάληψη περίπτωσης 159. Στην QV πάντως τα κιλά που ανακοίνωσαν είναι ΟΚ.