Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Corto Maltese έγραψε:
trident1971 έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:H Βουλγαρία είναι μία ώρα από το σπίτι περίπου 2 εκατομμυρίων Ελλήνων. Αν τα 194 ευρώ ήταν ισοδύναμα με 400 ευρώ εδώ, σε πληροφορώ ότι και τα 2 εκατομμύρια θα ήταν κάθε βδομάδα εκεί. Reality check -> δεν είναι.

Δεν πανε για ψωνια στη Βουλγαρια, για οδοντιατρους, για βενζινη/υγραεριο οι Βορειοελλαδιτες?

Θα κάνω μία απέλπιδα προσπάθεια να μιλήσω σοβαρά. Το "και τα 2 εκατομμύρια" το είδες ή δεν το είδες; Το ότι πάνε 100-200-500 από το Πολύκαστρο ή το Σιδηρόκαστρο και το δείχνει στον ΑΝΤ1 καταλαβαίνεις ότι απέχει από το όλοι που θα ήταν η περίπτωση αν τα 194 ευρώ μας ξαφνικά μετατρέπονταν σε 400; Στο φινάλε βάλε και λίγο το νιονιό να δουλέψει. Εδώ μέσα είμαστε πάνω απο 100. Πόσοι πάμε και κάθε πότε;

Οι εδω μεσα δεν θεωρω οτι ειναι το δειγμα που ζηταμε. Σιγουρα δεν πανε ΟΛΟΙ στη Βουλγαρια/Σκοπια, πανε ομως αρκετοι, και σιγουρα πανω απο τους 10-100-500 που λες.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#127424 Σε έναν ευφυή άνθρωπο το ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους 100 δεν το κάνει, θα έπρεπε να λέει κάτι. Αλλά αφού το είδες στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ποιος είμαι εγώ που θα σου χαλάσω τη βεβαιότητα.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
#127428 εποχες 2008 που τα πραγματα ηταν ακομη "χαλαρα" στα excrusion των συνωρων τα νουμερα των ελληνικων πινακιδων την εβδομαδα εφταναν τις 30-50 χιλιαδες και μερικα σ/κ εφταναν και τις 80.000 και για τουρκια ηταν ακομη πιο μεγαλα....
μαλιστα σε μερικες περιπτωσεις δεν κοιταγαμε καν χαρτια πια διοτι ειχαν καταντησει πολλοι θαμωνες βουλγαροι και μη (και μαλιστα θυμαμαι βουλγαρους να ερχονται εδω για να αγορασουν σφελα και κεφαλοτυρια )
Άβαταρ μέλους
By kacey
#127429 Η ΕΛΛ.ΠΗΔ(ΗΜ)Α ερχεται...

Zorz έγραψε:
kacey έγραψε:@zorz
θες να σου πουμε το αυτονοητο οτι ολοι οι σκατομπατσοι που βαρανε χωρις λογο και μετα το παιζουν και νομος, θελουν βρωμοξυλο μεχρι να μεινουν παραλυτοι? προφανες ειναι. Μου εβαλες τη φωτο που ο μαλακας ψεκαζει εξ'επαφης το Γλεζο στα καλα καθουμενα, για να μου περασεις τι? οτι στη παρακατω φωτο τα "παιδια" κρατανε "σημαιες"?

Μη κάνεις το λάθος να νομίζεις ότι λόγω πολιτικού προσανατολισμού ή δε ξέρω γω τι, είμαι εναντίον της αστυνομίας γενικώς. Είμαι εναντίον της κακής αστυνομίας. Για μένα δεν είναι σκατόμπατσος αυτός που τρέχει πρωί βράδυ στα οδικά δυστυχήματα και βλέπει χυμένα μυαλά από τους μαλάκες που οδηγούν μεθυσμένοι/χωρίς ζώνη/χωρίς κράνος κλπ, ούτε αυτός που ρισκάρει το κεφάλι του επειδή κάτι άλλοι άνιωθοι που την έχουν δει εμπαναστάτες πήραν ένα ΑΚ47 και όποιον πάρει ο χάρος.
συμφωνουμε απολυτα
Ο έντιτ_μοντ όμως, που ψεκάζει απρόκλητα μαθητές που κάθονταν κάτω ή σημαδεύει και τραυματίζει επίτηδες δημοσιογράφους ή φυτεύει πλαστά πειστήρια και έπειτα ψευδορκεί όμως είναι σκατόμπατσος. Και στα ΜΑΤ ειδικά, η |λογοκρισία| είχε χτυπήσει κόκκινο, σε σημείο που να λειτουργούν ως ένστολη συμμορία τραμπούκων, με την ανοχή και το σιγοντάρισμα των προηγούμενων κυβερνήσεων.- :iconcool: .
συμφωνουμε απολυτα
Τις φωτογραφίες τις έβαλα γιατί κάποιοι εδώ μέσα (βλ. Μανόσκι, Χρήστος Λάππας κλπ) προσπαθούνε να περάσουνε το παραμυθάκι ότι παλιά ήταν όλα ωραία και καλά και δεν υπήρξε ποτέ απρόκλητη αστυνομική βία. Τις λίγες φορές που υπήρξε χρήση βίας, ήταν δικαιολογημένη γιατί οι άλλοι πήγαιναν γυρεύοντας. Και αν υπήρξαν και 1-2 κραυγαλέα περιστατικά που δεν μπορούμε να κρύψουμε κάτω από το χαλί, πετούσαμε ένα "μεμονωμένο περιστατικό" και τέλειωνε η ιστορία. Ενώ τώρα που διαδηλώνουν οι νοικοκυραίοι με τα κουστούμια και τα ταγέρ ήσυχα και ωραία, δεν έχει λόγο να ασκήσει βία η αστυνομία, γι αυτό και δεν ασκεί. :s_roses
δεν νομιζω να προσπαθησε κανεις να πεισει οτι ΠΟΤΕ ή σχεδον ποτε δεν εγιναν απροκλητες επιθεσεις+ξυλο. η κουβεντα ξεκινησε απο το (μεσες-ακρες, μη ψαχνω τωρα) "προχθες δεν σας πειραξε κανεις και μπορεσατε να διαδηλωσετε χωρις κανενα προβλημα ενω επι προηγουμενων επεφτε ξυλο+χημικα", στο οποιο οι παραπανω απαντησαν οτι ξυλο+χημικα επεφταν γιατι ΣΥΝΗΘΩΣ κατι ΑΡΧΙΔΙΑ σαν τους προχθεσινους 20 ή αυτους που σου εδειξα στη φωτο (και αυτος ειναι ο λογος που την εβαλα) εσπαγαν+εκαιγαν ξενες περιουσιες και τραμπουκιζαν οποιον δε δεχοταν αυτα που λενε (νοειται και ως αριστερη "ελευθερια της εκφρασης" απο διαφορους τετοιους). Στο οποιο εσυ για να μας πεις οτι δεν ειναι ετσι, εβαλες τη φωτο του αθωου παππουλη γλεζου για να δειξεις οτι "συνηθως" η αστυνομια τους εδερνε χωρις λογο. Ε οχι...
Ε, το παραμυθάκι δεν ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, γιατί δεκάδες φορές η αστυνομία χτυπούσε άνευ λόγου ανθρώπους που διαδήλωναν ήσυχα και ωραία, γιατί βόλευε την πολιτική τους ηγεσία.
αυτη η αστυνομια πρεπει να φαει ξυλο.
Η διαφορά είναι ότι η τωρινή κυβέρνηση (με όλα τα στραβά της), σε αυτό το θέμα δεν έχει λόγο να απαντήσει με βίαιη καταστολή, γι αυτό και βλέπεις αντικυβερνητικούς να φτάνουν στο περιστύλιο της Βουλής, να μένει ανοιχτό το μετρό και να μην τους ανοίγουν το κεφάλι με τα γκλομπ (οκ, ενοχλήθηκε η Ζωή αλλά βασικά χεστήκαμε). Όχι γιατί αυτοί διαμαρτύρονται "πολιτισμένα".
οχι μαστορα μου, αυτη η κυβερνηση δεν "δερνει" ακριβως επειδη δεν εχει λογο, και δεν εχει λογο ακριβως επειδη διαμαρτυρονται πολιτισμενα. Ειναι ΤΟΣΟ απλο. Και αν ξεφυγουν απο το "πολιτισμενα" να τους γαμησουν και αυτους.

bibendum έγραψε:Δυστυχως ενας υπαλληλακος ειμαι που αν δουλευα στην Βουλγαρια θα ειχα πολυ χειροτερες αποδοχες απ οτι εχω εδω, αν ημουν επιχειρηματιας ευχαριστως να δεχομουν τις συμβουλες σου.

α μπραβο. αυτο ειναι το θεμα: που θα συνεχισεις να εισαι υπαλληλακος (ποσο μαλλον να γινεις "υπαλληλαρας", στο θεμα του μισθου) οταν ολοι οι εργοδοτες θα χαιρετανε ο ενας μετα τον αλλο για να πανε σε αυτα τα μερη που χλευαζεις? αυτο δεν σημαινει "ΝΑ γινουμε Βουλγαρια" οσον αφορα τους υπαλληλους, αλλα οτι δεν μπορουμε να μη γινουμε "Βουλγαρια" (και μιλαω για τη καθε βουλγαρια, κυπρο κλπ) εστω σε ολα τα αλλα θεματα που αφορουν την επιχειρηματικοτητα...αν ουτε αυτο μπορει να γινει, τουλαχιστον να μη γαμαμε ευφανταστα με kinder-εκπληξη-εισφορες κλπ οσους εχουν απομεινει...
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 24 Ιουν 2015, 02:16, έχει επεξεργασθεί 3 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Corto Maltese έγραψε:Σε έναν ευφυή άνθρωπο το ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από τους 100 δεν το κάνει, θα έπρεπε να λέει κάτι. Αλλά αφού το είδες στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ποιος είμαι εγώ που θα σου χαλάσω τη βεβαιότητα.

Τι θα επρεπε να λεει? Πες μου τωρα οτι το δειγμα των "100" που ειναι εδω (τοσοι δεν γραφουν ολοι μαζι εν τω μεταξυ) ειναι αντιπροσωπευτικο της Βορειας Ελλαδας. :lol:
Άβαταρ μέλους
By trident1971
cabala10 έγραψε:εποχες 2008 που τα πραγματα ηταν ακομη "χαλαρα" στα excrusion των συνωρων τα νουμερα των ελληνικων πινακιδων την εβδομαδα εφταναν τις 30-50 χιλιαδες και μερικα σ/κ εφταναν και τις 80.000 και για τουρκια ηταν ακομη πιο μεγαλα....
μαλιστα σε μερικες περιπτωσεις δεν κοιταγαμε καν χαρτια πια διοτι ειχαν καταντησει πολλοι θαμωνες βουλγαροι και μη (και μαλιστα θυμαμαι βουλγαρους να ερχονται εδω για να αγορασουν σφελα και κεφαλοτυρια )

Οι 100 ομως δεν πηγαιναν :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By kacey
#127437 news.in.gr/world/article/?aid=1500007147

Μεγάλος Αδελφός» στο Μέγαρο των Ηλυσίων
Wikileaks: Μυστικές συναντήσεις Ολάντ για το ενδεχόμενο Grexit

O γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, οργάνωνε το 2012 μυστικές συναντήσεις μεταξύ Γάλλων αξιωματούχων, αλλά δρομολογούσε και επαφές με τη γερμανική αντιπολίτευση, χωρίς τη γνώση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, για να συζητηθούν οι συνέπειες από μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από απόρρητο έγγραφο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) που έδωσε στη δημοσιότητα το Wikileaks.

Στο επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 22 Μαΐου 2012, το οποίο είναι διαβαθμισμένο ως «Άκρως Απόρρητο» (Top Secret), καταγράφεται υποκλαπείσα από την NSA συνομιλία Γάλλων αξιωματούχων καθώς και ιδιαίτερα αποκαλυπτικά σχόλια των αναλυτών της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το έγγραφο, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 18 Μαΐου, ο Φρανσουά Ολάντ έδωσε εντολή στον πρωθυπουργό Ζαν Μαρκ Αϊρό να κανονίσει μια συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τη συμμετοχή, εκτός του ιδίου και του πρωθυπουργού, των «αρμόδιων υπουργών».

Ο κ. Ολάντ φέρεται να ζητούσε να κρατηθεί η συνάντηση μυστική, καθώς όπως εκτιμούσαν εκείνη την εποχή η αμερικανοί αναλυτές στην εν λόγω απόρρητη αναφορά τους , ο Γάλλος πρόεδρος ανησυχούσε ότι θα επιδεινωνόταν η κρίση αν γινόταν γνωστό ότι η Γαλλία επεξεργάζεται σχέδια για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Παράλληλα η γαλλική πλευρά προετοίμαζε μυστικές συναντήσεις στο Παρίσι μεταξύ Γάλλων αξιωματούχων και μελών του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Για τη συνάντηση αυτη ο Γάλλος πρωθυπουργός φέρεται να προειδοποίησε τον κ. Ολάντ για τον κίνδυνο διπλωματικού επεισοδίου, σε περίπτωση που η γερμανίδα καγκελάριος ανακάλυπτε ότι η γαλλική κυβέρνηση επρόκειτο να συναντηθεί εν αγνοία της με την αντιπολίτευση της χώρας της.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της απόρρητης αναφοράς, ο Φρανσουά Ολάντ στη συνάντησή του με την Ανγκελα Μέρκελ ανακάλυψε ότι η καγκελάριος έχει εμμονή με το Σύμφωνο Σταθερότητας και ανησυχούσε ότι ο ελληνικός λαός θα μπορούσε να αντιδράσει ψηφίζοντας κάποιο εξτρεμιστικό κόμμα. Μετά τη συνάντηση αυτή με την Ανγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ κάλεσε τον πρόεδρο του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Παρίσι για να συζητήσουν.

ελα μωρε, παραστασεις για το ποπολο ειναι ολα αυτα αφου μας εχει γνωστοποιηθει εδω μεσα απο τους γνωστες της καταστασης οτι ουτε υπαρχει, ουτε υπηρξε ποτε πραγματικη πιθανοτητα να μας διαολοστειλουν. Ενα show ειναι ολα...
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
#127472 2 παραδειγματακια για μερικα προβατα....

Α) Επιχειρηση με κερδη 500,000
Φορος: 145,000
Προκαταβολη φορου: 145,000
Εκτακτη εισφορα: 60,000
Φορος Μερισματων: 35,000
Τελος επιτηδευματος: 1,000
Συνολο φορων 386,500
Υπολοιπο: 113,500

Και εσυ προβατο πιστευεις πως αυτη η επιχειρηση (που εν μεσω κρισης τζιραρει μυρια) θα συνεχισει να καθεται στην Τανγκανικα, για να μην χασουν τους μισθους τους οι ιερες αγελαδες του δημοσιου. Επισεις προβατο πιστευεις οτι θα ερθουν και αλλοι |λογοκρισία| σαν τον παραπανω να επενδυσουν στην μονη χωρα της Αφρικης με λευκους κατοικους.... :s_rofl

Β) Ατομικη επιχειρηση με κερδη 10,000
Φορος: 2,900
Προκαταβολη φορου: 1,595
Τελος επιτηδευματος: 650
Συνολο φορων: 5,145
Υπολοιπο για να ζησει: 4,855

Δηλαδη 346,79 το μηνα (ναι ρε προβατα ειναι δια 14 ντε, μονο εσεις θα περνετε δωρα?). Αυτα λοιπον τα 346,79 που σιγουρα ειναι χωρις ωραρια, χωρις αδειες, χωρις ΣΚ, χωρις, χωρις,χωρις.... Αλλα μαλλον και αυτος κεφαλαιο ειναι για τους μπετοβλακες της αριστερας, επειδη ΤΟΛΜΗΣΕ να εχει δικια του δουλεια....

Αϊ στα γαμηδια πρωϊνιατικα με τα ζωαδια.... :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
kacey έγραψε:
bibendum έγραψε:Δυστυχως ενας υπαλληλακος ειμαι που αν δουλευα στην Βουλγαρια θα ειχα πολυ χειροτερες αποδοχες απ οτι εχω εδω, αν ημουν επιχειρηματιας ευχαριστως να δεχομουν τις συμβουλες σου.

α μπραβο. αυτο ειναι το θεμα: που θα συνεχισεις να εισαι υπαλληλακος (ποσο μαλλον να γινεις "υπαλληλαρας", στο θεμα του μισθου) οταν ολοι οι εργοδοτες θα χαιρετανε ο ενας μετα τον αλλο για να πανε σε αυτα τα μερη που χλευαζεις? αυτο δεν σημαινει "ΝΑ γινουμε Βουλγαρια" οσον αφορα τους υπαλληλους, αλλα οτι δεν μπορουμε να μη γινουμε "Βουλγαρια" (και μιλαω για τη καθε βουλγαρια, κυπρο κλπ) εστω σε ολα τα αλλα θεματα που αφορουν την επιχειρηματικοτητα...αν ουτε αυτο μπορει να γινει, τουλαχιστον να μη γαμαμε ευφανταστα με kinder-εκπληξη-εισφορες κλπ οσους εχουν απομεινει...

Την βαλιτσα ετοιμη την εχω ούτως η αλλως, όπως εφυγα άλλες δυο φορες ετσι μπορει να να φυγω ξανα. Α και που σαι, τα λεφτα που παιρνω εινα μια χαρα :)
Άβαταρ μέλους
By criuser
#127481 Εγώ το έχω πει ότι είναι πολλαπλά χρήσιμη η άνοδος της αριστεράς στην κυβέρνηση .
Θα διαλύσει τις αριστερές ιδεοληψίες που έχουμε από το 1974 και θα διαλύσει και τα αστικά κόμματα , ώστε επιτέλους να έχουμε φιλελεύθερο κόμμα στην Ελλάδα , που θα λέει ξεκάθαρα ότι όποιος δεν δουλεύει και είναι υγιής , απλά δεν τρώει , πέραν των επιδομάτων ανεργίας .

Οσο περισσότερο θυμώνει ο κόσμος της εργασίας , τόσο θα ωριμάζουν οι συνθήκες .
Δώσε παρεάκι φόρο στον ιδιωτικό τομέα και πρόωρες συντάξεις και επιδόματα στους δημόσιους .

Αλλά πριν οι του ιδιωτικού τομέα φωνάξουν στο παρεάκι , να θυμηθούν ότι ακόμα δεν έχουν καθαρίσει την κόπρο του πιτσαδόρου και της παρέας του από τον χώρο του . Και βέβαια ότι δεν έχουν φυλακίσει αυτούς που προκλητικά τα έφαγαν .

Θυμήθηκα πριν λίγες μέρες , τις ανακοινώσεις για τους υπερχρεωμένους δήμους που είχαν γίνει πριν λίγα χρόνια .
Ουδείς βέβαια τιμωρήθηκε και τα λεφτά εις υγείαν των κορόιδων .
Άβαταρ μέλους
By mjacob
EDDIE_147 έγραψε:Δεν είναι κερδοφόρες οι εταιρείες στη Silicon Valley;
:hmmm:

αχ βρε πτωχέ (τω πνεύματι) μου eddie :(
Δεν βγαίνουν έτσι τα λεφτά στο Valley (sic).

Θα στα πει ο manosky καλύτερα, που γνωρίζει και κατιτίς παραπάνω για την ΗΠΑμερικάνικη επιχειρηματική κουλτούρα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#127484 Δεν το πιασα...
:sorry:
Άβαταρ μέλους
By junior gt
EDDIE_147 έγραψε:@junior

Αν ήθελε να φορολογήσει πλουτισμό, έπρεπε να φορολογήσει μέρισμα μετοχής και όχι γενικά τις εταιρείες βάσει κερδοφορίας.

:

Κοίτα να δεις που άμα τα κάνουμε νια νια θα βρούμε άκρη.
Άρα λοιπόν συμφωνείς να φορολογήσει το μέρισμα. Σωστά?
Πες μου λοιπόν εσύ ποια η διαφορά για την ανάπτυξη μιας επιχείρησης ή όπως λες για να κάνει προσλήψεις και όχι απολύσεις μεταξύ του καθαρού κέρδους της επιχείρησης και του κέρδους το οποίο διανέμεται στους μετόχους πέρα από τη δυνατότητα κάλυψης μελλοντικών ζημιών ή την βελτίωση κάποιων δεικτών για τις τράπεζες ώστε να είναι τόσο σοβαρή η διαφορά φορολόγησης των μερισμάτων σε σχέση με το κέρδος της επιχείρησης.
Εδώ βέβαια να θυμίσω ότι το 2011 είχαν πληρώσει έκτακτη εισφορά όλες οι επιχειρήσεις ΒΑΣΕΙ ΤΖΙΡΟΥ για το τζίρο του 2010 και όχι βάσει κέρδους.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Hannibal έγραψε:2 παραδειγματακια για μερικα προβατα....

Α) Επιχειρηση με κερδη 500,000
Φορος: 145,000
Προκαταβολη φορου: 145,000
Εκτακτη εισφορα: 60,000
Φορος Μερισματων: 35,000
Τελος επιτηδευματος: 1,000
Συνολο φορων 386,500
Υπολοιπο: 113,500

Και εσυ προβατο πιστευεις πως αυτη η επιχειρηση (που εν μεσω κρισης τζιραρει μυρια) θα συνεχισει να καθεται στην Τανγκανικα, για να μην χασουν τους μισθους τους οι ιερες αγελαδες του δημοσιου. Επισεις προβατο πιστευεις οτι θα ερθουν και αλλοι |λογοκρισία| σαν τον παραπανω να επενδυσουν στην μονη χωρα της Αφρικης με λευκους κατοικους.... :s_rofl

Β) Ατομικη επιχειρηση με κερδη 10,000
Φορος: 2,900
Προκαταβολη φορου: 1,595
Τελος επιτηδευματος: 650
Συνολο φορων: 5,145
Υπολοιπο για να ζησει: 4,855

Δηλαδη 346,79 το μηνα (ναι ρε προβατα ειναι δια 14 ντε, μονο εσεις θα περνετε δωρα?). Αυτα λοιπον τα 346,79 που σιγουρα ειναι χωρις ωραρια, χωρις αδειες, χωρις ΣΚ, χωρις, χωρις,χωρις.... Αλλα μαλλον και αυτος κεφαλαιο ειναι για τους μπετοβλακες της αριστερας, επειδη ΤΟΛΜΗΣΕ να εχει δικια του δουλεια....

Αϊ στα γαμηδια πρωϊνιατικα με τα ζωαδια.... :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:

Εσύ μέχρι τώρα είχες την επιχείρησή σου στην Ελλάδα και έφυγες λόγω αύξησης της φορολογίας από το ΣΥΡΙΖΑ?
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας

Καμιά άποψη για το κατά πόσο είναι θεμιτό να γίνονται τέτοιες αντιδιαδηλώσεις, έχουμε από τους καλούς συμφορουμίτες;

Μήπως ήταν και και αυτοί προβοκάτορες του παρακράτους της δεξιάς;