Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#127221 Λέω για Shell γιατί με κάποιο ελάχιστο ποσό βενζίνης παίρνεις το εκάστοτε εργαλείο στα μισά λεφτά. Βάζω που βάζω βενζίνη, αν θέλω το εργαλειάκι, γλυτώνω 20-30 ευρώπουλα :thumbsup:

Αυτό λέω και εγώ ρε συ, ότι σε τσιμέντο και -ειδικά- σίδερο, κανένα επαναφορτιζόμενο δεν κάνει, ούτε τα "μικρά" χειρός, θες σοβαρή ισχύ >800W. Σε τσιμέντο μπορεί τελικά να κάνεις δουλειά για 2-3 τρύπες, αλλά θα φας όλη τη μπαταρία....Έχει τύχει να προσπαθώ να τρυπήσω ατσάλι με "μικρό" χειρός (750W) για κανά μισάωρο, και να μην του έχω κάνει ούτε σημάδι. Αλλά για βιδώματα και τρύπες σε μαλακά υλικά, μια χαρά κάνουν ακόμα και τα επαναφορτιζόμενα....
Άβαταρ μέλους
By thednick
#127235 Τα (απλά) δραπανοκατσάβιδα μπαταρίας δεν κάνουν για τσιμέντο. Αν θέλετε για τσιμένο, υπάρχουν κρουστικά δραπανοκατσάβιδα (βγάζει και το lidl) μπαταρίας αλλά προσωπικά τα βρίσκω λίγο άχρηστα για ερασιτεχνική χρήση γιατί χάνεις το πλεονέκτημα του μικρού μεγέθους/βάρους. Αντίθετα ένα 12volt λιθίου που είναι μικρό, ελαφρύ και μόνιμα φορτισμένο και έτοιμο για δράση (ακόμη και να έχω να το φορτίσω για μήνες) το βρίσκω πολύ πιο πρακτικο. Και έχουν έχουν αρκετή δύναμη για οποιοδήποτε βίδωμα και τρύπημα σε ξύλο (άντε και πλαστικά/μαλακά μέταλλα).

Πήγα το παλιό μου λιθίου (από το lidl) σε έναν θέιο μου που ήταν ξυλουργός (συνταξιούχος πλέον φτιάχνει ότι χαλάει στο σπίτι ή φτιάχνει τπτ σκαμπό για τα εγγόνια). Του λέω δοκίμασε αυτό. Αρχικά με κορόιδεψε, μου λέει "τι είναι αυτό, εγώ έχω επαγγελματικά εργαλεία". Μετά από ένα χρόνο όταν πέρασα και τον ρώτησα πως βιδώνει το εργαλείο είχε μείνει άφωνος. Δεν με πίστευε ότι το πήρα 50Ε :lol:
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
trident1971 έγραψε:ή Bosch η πρασινη σειρα κανουν ΠΟΛΛΑ λεφτα.
μπλε σειρά

trident1971 έγραψε:Impact χρειαζεται για πολυ χοντρες ροπες (πχ σε αυτοκινητο) δεν χρειαστηκα ποτε κατι καλυτερο απο 14αρι B&D, (για ξυλο τουλαχιστον ακομα και αν δεν εκανα προτρυπες. Στο τσιμεντο δουλεια εκανε το κρουστικο και μετα βιδωνα με το απλο μπαταριας ανετα).

όχι απαραίτητα, κατεξοχήν τα χρησιμοποιούν οι αλουμινάδες, και γενικά είναι χρήσιμα όταν θες η βίδα να πάει τελείως μέσα και μπλέκεις υλικά μεταξύ τους π.χ αλουμίνιο-ξύλο, σε περιπτώσεις που ακόμα και τα makita δραπανοκατσάβιδα αγκομαχούν.
Άβαταρ μέλους
By IOANNIS
axel12p έγραψε:Αγόρασα εχθές από τα Lidl ένα δραπανοκατσάβιδο Parkside, επειδή γενικά τα εργαλεία του Lidl μου φαίνονται αρκετά ποιοτικά για τα λεφτά τους.

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=34864

Το πρόβλημα είναι, πως σήμερα που δοκίμασα να κάνω μια τρύπα στον τοίχο, διαπίστωσα πως δεν μπορεί να δεχτεί μύτες από τρυπάνια :dizzy:

Έχει δηλαδή μόνο την εξάγωνη υποδοχή για να μπουν μύτες από κατσαβίδια. Κάνω κάτι λάθος ή απλά την πάτησα; Τα δραπανοκατσάβιδα δεν τρυπάνε κιόλας;

Κρίμα, γιατί κατά τα άλλα μου άρεσε πολύ, και ως προς την ποιότητα και ως προς την δύναμη.

Αυτό που πήρες είναι Παλμικό Κατσαβίδι και όχι Κρουστικό Δραπανοκάτσάβιδο.

Τα Κρουστικά Δραπανοκατσάβιδα έχουν Κρουστική λειτουργία κατά την φορά/διεύθυνση του τρυπήματος.

Τα Παλμικά Κατσαβίδια που κατ εμέ λάθος τα αναφέρουν ως Δραπανοκατσάβιδα έχουν Κρουστική λειτουργία κατά την φορά/διεύθυνση του βιδώματος/ξεβιδώματος

Τα Δραπανοκατσάβιδα Κρουστικά ή μη έχουν βαθμίδες ροπής όπως και οι Κατσαβιδιέρες.
Τα Παλμικά δεν έχουν βαθμίδες ροπής αλλά ταχύτητες λειτουργίας από μία έως τρείς και όχι τα φτηνά και φυσικά και αντίστοιχη ροπή σε κάθε ταχύτητα.

Τα Παλμικά δεν αντικαθιστούν τα Δραπανοκατσάβιδα αλλά δίνουν την δυνατότητα στον κάτοχο να βιδώνει πολύ μεγάλες βίδες/στριφώνια σε διάμετρο και μήκος και όσον αφορά το ξύλο χωρίς προτρύπημα εκεί δηλαδή που ένα Δραπανοκατσάβιδο αδυνατεί λόγο χαμηλής Ροπής. Επίσης άλλη μια κύρια λειτουργία είναι το βίδωμα/ξεβίδωμα σε μηχανόβιδες/παξιμάδια σε μέταλλο ή/και ξύλο.

Με τα παλμικά μπορείς και να τρυπήσεις ξύλο, μέταλλο, αλουμίνιο, κεραμικά, τοιχοποιία (σοφάς-τούβλο) εκτός από μπετό/πέτρα κλπ που εκεί χρειάζεσαι Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο ή Σφυροδράπανο/Περιστροφικό Πιστολέτο SDS-Plus ή Max.

Για να τρυπήσεις τα παραπάνω χρειάζεσαι τρυπάνια με Εξάγωνο στέλεχος 1/4" (ΗΕΧ), η Bosch πρόσφατα κυκλοφόρησε τα “HEX-9 MultiConstruction” τρυπάνια για Παλμικά και απλά.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
IOANNIS έγραψε:
axel12p έγραψε:Αγόρασα εχθές από τα Lidl ένα δραπανοκατσάβιδο Parkside, επειδή γενικά τα εργαλεία του Lidl μου φαίνονται αρκετά ποιοτικά για τα λεφτά τους.

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=34864

Το πρόβλημα είναι, πως σήμερα που δοκίμασα να κάνω μια τρύπα στον τοίχο, διαπίστωσα πως δεν μπορεί να δεχτεί μύτες από τρυπάνια :dizzy:

Έχει δηλαδή μόνο την εξάγωνη υποδοχή για να μπουν μύτες από κατσαβίδια. Κάνω κάτι λάθος ή απλά την πάτησα; Τα δραπανοκατσάβιδα δεν τρυπάνε κιόλας;

Κρίμα, γιατί κατά τα άλλα μου άρεσε πολύ, και ως προς την ποιότητα και ως προς την δύναμη.

Αυτό που πήρες είναι Παλμικό Κατσαβίδι και όχι Κρουστικό Δραπανοκάτσάβιδο.

Τα Κρουστικά Δραπανοκατσάβιδα έχουν Κρουστική λειτουργία κατά την φορά/διεύθυνση του τρυπήματος.

Τα Παλμικά Κατσαβίδια που κατ εμέ λάθος τα αναφέρουν ως Δραπανοκατσάβιδα έχουν Κρουστική λειτουργία κατά την φορά/διεύθυνση του βιδώματος/ξεβιδώματος

Τα Δραπανοκατσάβιδα Κρουστικά ή μη έχουν βαθμίδες ροπής όπως και οι Κατσαβιδιέρες.
Τα Παλμικά δεν έχουν βαθμίδες ροπής αλλά ταχύτητες λειτουργίας από μία έως τρείς και όχι τα φτηνά και φυσικά και αντίστοιχη ροπή σε κάθε ταχύτητα.

Τα Παλμικά δεν αντικαθιστούν τα Δραπανοκατσάβιδα αλλά δίνουν την δυνατότητα στον κάτοχο να βιδώνει πολύ μεγάλες βίδες/στριφώνια σε διάμετρο και μήκος και όσον αφορά το ξύλο χωρίς προτρύπημα εκεί δηλαδή που ένα Δραπανοκατσάβιδο αδυνατεί λόγο χαμηλής Ροπής. Επίσης άλλη μια κύρια λειτουργία είναι το βίδωμα/ξεβίδωμα σε μηχανόβιδες/παξιμάδια σε μέταλλο ή/και ξύλο.

Με τα παλμικά μπορείς και να τρυπήσεις ξύλο, μέταλλο, αλουμίνιο, κεραμικά, τοιχοποιία (σοφάς-τούβλο) εκτός από μπετό/πέτρα κλπ που εκεί χρειάζεσαι Κρουστικό Δραπανοκατσάβιδο ή Σφυροδράπανο/Περιστροφικό Πιστολέτο SDS-Plus ή Max.

Για να τρυπήσεις τα παραπάνω χρειάζεσαι τρυπάνια με Εξάγωνο στέλεχος 1/4" (ΗΕΧ), η Bosch πρόσφατα κυκλοφόρησε τα “HEX-9 MultiConstruction” τρυπάνια για Παλμικά και απλά.

Βρήκα στο Internet τους παρακάτω αντάπτορες, θα κάνουν άραγε δουλειά ή μήπως να το επιστρέψω και να πάρω κάποια στιγμή ένα κανονικό κρουστικό δραπανοκατσάβιδο;

http://www.amazon.com/Neiko-20753A-4-Inch-Keyless-Conversion/dp/B007TCHKXW/ref=pd_sim_469_1?ie=UTF8&refRID=1WNXJX1WZ8MDK94STF13

http://www.amazon.de/gp/product/B001Q3LY3M/ref=s9_hps_bw_g60_i6?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=merchandised-search-3&pf_rd_r=1SYYTE5M01VA5BKH9H5K&pf_rd_t=101&pf_rd_p=494179987&pf_rd_i=4776405031
Άβαταρ μέλους
By fubar.gr
#127539 Αυτό που έχεις είναι μόνο για να βιδώνει-ξεβιδώνει, κακώς το ονομάζουν δραπανοκατσάβιδο.

Η κρούση που κάνει είναι αριστερά-δεξια (όπως τα αερόκλειδα του βουλκανιζατέρ), για τρύπημα τοίχου η κρούση πρέπει να γίνεται μέσα-έξω.

Οπότε χρειάζεσαι άλλο εργαλείο.
Άβαταρ μέλους
By IOANNIS
axel12p έγραψε:OK, thanks!

Εάν χρειάζεσαι Κρουστικό για μπετόν/πέτρα κλπ δεν σε καλύπτει το Παλμικό εδώ δεν θα σε καλύψει το Κρουστικό.

Κυκλοφορούν και λύσεις για ποτυροτρύπανα σε Παλμικά και κατσαβιδιέρες με υποδοχή 1/4" εξάγωνο αλλά είναι ακριβά.

Έκανα αναφορά πιο πάνω για τις δυνατότητες του Παλμικού. Εάν δεν σε ενδιαφέρουν κάνε επιστροφή και πάρε ένα Κρουστικό όπου θα μπορείς να τρυπήσεις μπετόν/πέτρα αλλά το πόσο εύκολα και σε τι διάμετρο εξαρτάτε από την δύναμη που θα έχει, σε μικρές διαμέτρους δεν θα έχεις «προβλήματα» σε μεγάλες καλύτερα να πάρεις περιστροφικό πιστολέτο SDS-plus με 2,5 joule δύναμη κρούσης και πάνω.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#127695 Για το τεχνικο δεν ξερω να σου απαντησω παντως SHELL = ποντοι στην καρτα smart club και το παιρνεις τσαμπα. Δεν το αγορασαν απο βενζιναδικο.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
gakost έγραψε:Για το τεχνικο δεν ξερω να σου απαντησω παντως SHELL = ποντοι στην καρτα smart club και το παιρνεις τσαμπα. Δεν το αγορασαν απο βενζιναδικο.

Δεν υπάρχουν τα εργαλεία στον κατάλογο της shell, τα παίρνεις από τα πρατήρια της shell με ποσότητα βενζίνης, όχι με πόντους από την κάρτα.

https://www.shellsmart.gr/24-ta-en-oiko

Εγώ να πω ότι εδώ και 1.5 χρόνο βάζω αποκλειστικά VΡower γαιτί έχει διπλούς πόντους και η κατανάλωση μου έπεσε 1.5 λίτρο / 100χλμ, είναι μοτέρ με πολλά χλμ ( 320.000 turbo ) και μάλλον καθάρισε το στέλεχος των βαλβίδων και ο χώρος καύσης και ότι μπορεί να καθαριστεί από τα καθαριστικά που λέει ότι έχει η βενζίνη αυτή, πάντως πηγαίνει καλύτερα και καίει λιγότερο, βέβαια έκαιγε και καίει πολύ, από τα 12 /100 έπεσα στα 10.5/100 έτσι πέρνω πίσω τη διαφορά των περίπου 10 λεπτών στο λίτρο που είναι η VRower ακριβότερη.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
gakost έγραψε:Για το τεχνικο δεν ξερω να σου απαντησω παντως SHELL = ποντοι στην καρτα smart club και το παιρνεις τσαμπα. Δεν το αγορασαν απο βενζιναδικο.

21 quadra έγραψε:

Δεν υπάρχουν τα εργαλεία στον κατάλογο της shell, τα παίρνεις από τα πρατήρια της shell με ποσότητα βενζίνης, όχι με πόντους από την κάρτα.

https://www.shellsmart.gr/24-ta-en-oiko

Εγώ να πω ότι εδώ και 1.5 χρόνο βάζω αποκλειστικά VΡower γαιτί έχει διπλούς πόντους και η κατανάλωση μου έπεσε 1.5 λίτρο / 100χλμ, είναι μοτέρ με πολλά χλμ ( 320.000 turbo ) και μάλλον καθάρισε το στέλεχος των βαλβίδων και ο χώρος καύσης και ότι μπορεί να καθαριστεί από τα καθαριστικά που λέει ότι έχει η βενζίνη αυτή, πάντως πηγαίνει καλύτερα και καίει λιγότερο, βέβαια έκαιγε και καίει πολύ, από τα 12 /100 έπεσα στα 10.5/100 έτσι πέρνω πίσω τη διαφορά των περίπου 10 λεπτών στο λίτρο που είναι η VRower ακριβότερη.

Καποτε που ειχα κανει κατι πραξεις σε σχση με τη διαφορα τιμης με αλλες φτηνοτερες βενζινες δεν βολευε η διαφορα με τιποτα. Αμα βεβαια βαζεις ορκισμενα shell τοτε οτι παρεις καλο ειναι.