- 22 Ιουν 2015, 15:31
D-Jet έγραψε:Morx έγραψε:...
Όλα αυτά στο σκούτερ ;;; Αφού σου έχει μείνει το χούι, ρε μάστορα, τι κάθεσαι και ασχολείσαι και δεν παίρνεις ένα καλό ss πάλι να τελειώνεις;
Εγώ, πάντως, αν πάρω τη βέσπα θα της βάλω μια σέλα μαλακή με τζελ για να μην πιάνεται ο κώλος μου, τίποτα παραπάνω...
Καλοτάξιδο και από εμένα, πες μου από πλευράς μοτέρ πως το βλέπεις κάποια στιγμή...
Τα ειπα και τα ξαναλεω, για την ωρα τελειωσαν αυτα. Ειμαι χωρις αυτ/το και το μοναδικο μεσο που μπορει να μου καλυψει ολα τα γουστα ΜΕ πολλους αποθηκευτικους χωρους, ΜΕ προστασια απο τη βροχη χωρις γκει μπαγαζιερες κτλ ... ειναι αυτο το μηχανακι που πηρα. Μεταχειρισμενο στα 4000 επαιρνα και ss και motart και οτι ηθελα, πρακτικα ομως που να μου αρεσαν, σχεδον κανενα. Ποσο μαλλον οταν βαζεις και το καινουριο vs μεταχειρισμενο στη μεση, ετσι;
edmond έγραψε:D-Jet έγραψε:Morx έγραψε:...
Όλα αυτά στο σκούτερ ;;;
+1
μήπως παίζει κατι από εργοστάσιο στο συγκεκριμένο τεμάχιο?
ή εχεις κάποια εντελως διαφορετική αντίληψη - προσέγγιση ως προς το τι να περιμένεις!!
το δικο μου Beverly 250 10ετιας ρίχνει άγκυρες κατ' επανάληψη!
Τα φρενα δεν εχουν θεμα. Μεχρι στιγμης ολα κι ολα εκανα 5000χλμ
Θα σου εξηγησω τι γινεται, γιατι χθες σε μεγαλη εκδρομη (400+ χλμ) το παρατηρησα εντονα και ειχα την ευκαιρια να το δοκιμασω σε στροφιλικια διαδρομης 60 χλμ.
Οποιοσδηποτε θα παρει ενα τετοιο μηχανακι βαρους σχεδον 200 κιλα γεματο +75 αναβατης για πρωτο θα πει ουαου εχει φρεναρες! Ναι εχει καλα φρενα για πρωτο πατημα. Θα μπλοκαρεις και τον πισω και τον μπροστα τροχο και θα σταματησεις εξαντλωντας την προσφυση σου. Και εγω κατα τη μεταβαση μου σε αυτο, στα πρωτα χιλιομετρα που εκανα, αυτο σκεφτηκα, μεχρι να αρχισω να το συνηθιζω και να το χρησιμοποιω σαν μοτο. ΔΕΝ ειναι! Τουλαχιστον δεν τις πλησιαζει καθολου, ακομα και μικρα 250άρια (Ninja κτλ) στα φρενα! Αυτο λογω βαρους.
Το πισω φρενο, δισκοπλακα και δαγκανα ... ειναι ηδη ζεστο απο τη χρηση και παραμενει ζεστο απο τον κινητηρα και την τριβη των γραναζιων που εχει στην τελικη μεταδοση. Δεν κρυωνει ευκολα και αν κρυωσει σε πορεια, εχεις 2-3 καλα πατηματα στη διαθεση σου με καλο αρχικο δαγκωμα. Μετεπειτα, απλα πιεζεις τη μανετα και μπορει με τον δεικτη και τον μεσαιο φτανοντας την να βρει στα αλλα δυο δακτυλα που εχεις απο κατω, στο γκριπ χωρις να μπλοκαρεις τροχο!
Το μπροστα, αρχικο δαγκωμα εχει καλο, εξασθενει ευκολα. Απο τελικη 155-0 που δοκιμασα (σε συνδυασμο με πισω) εξασθενει καπου στα 40χλμ/ω ΑΡΚΕΤΑ! Εξακολουθει να φρεναρει καλα σε κατ'επαναληψη φρεναρισματα, αλλα ειναι τοσο ευαισθητο ως προς τις θερμοκρασιες που δεν το λες σε καμια περιπτωση αξιοπιστο. Μπορει να σε προδωσει πιστευω.
Χθες, εκανα μια εκδρομη 400χλμ και κατι παραπανω. Σε καποια φαση απο ηλιο το γυρισε σε εντονη συννεφια και περασαμε μεσα απο καταιγιδα. Ημασταν σε δρομο επαρχιακο με συνεχεις στροφες και τα φρενα ηδη ζεστα.
Οταν φτασαμε στο σημειο που οι ψιχαλες εγιναν μεγεθους κορομηλου και η θερμοκρασια επεσε κατακορυφα μαζι με την υγρασια που εφτασε στο θεο, το πρωτο πατημα της μανετας και ολα τα επομενα ηταν ΑΓΚΥΡΕΣ! Μιλαμε για τελειως διαφορετικη συμπεριφορα! Ειναι ΣΚΟΥΤΕΡ και δεν μου κανει τοσο εντυπωση, αλλα το λεω και το ξαναλεω γιατι σε φορουμ σκουτεραδικο διαβαζα ΠΑΠΑΔΕΣ περι στησιματος, φρενων και τα σχετικα.
Τα τακακια που εχω, ειναι τα εργοστασιακα της πιατζιο μπρος πισω και οι αλενοβιδες στους αποστατες και στη δαγκανα ειναι ζωγραφισμενες απο τον ελεγχο της γραμμης παραγωγης προφανως! Εχω πολυ ψωμι ακομα τουλαχιστον στο μπροστα που βλεπω με το ματι (το πισω το χρησιμοποιω κατα 30% σε σχεση με το μπροστα). Θα φανει στην πορεια με αλλα τακακια.
Επισης... και οι δυο δισκοπλακες, μελανιαζουν αν πιεσω αρκετα.
Στον κινητηρα τωρα. 5000χλμ περιπου.
Καταναλωση στα τελευταια 1500χλμ που μετραω, ειναι στα 3,8/100 (50-50 εντος πολης-εκδρομες).
Εντος πολης βαρυ χερι χωρις να εξαντλω τα περιθωρια του κινητηρα (μεχρι 6000rpm).
Σε εκδρομες ή περιφερειακο μεχρι 7600rpm.
Βελτιστη καταναλωση 3,4λ/100. Σε στρωσιμο ειδα 3.1λ/100
Η χειροτερη ηταν 4.4λ/100 με αποκλειστικη σχεδον χρηση εντος πολης δικαβαλο.
Παει πολυυυ πιο κατω αν κυνηγας τα νουμερα αλλα καλυτερα αυτοκτονα αν θες να επιταχυνεις σε 10" μεχρι τα 60 και να αφηνεις το γκαζι 200 μετρα πριν το φαναρι.
Μια αλλαγη λαδιου φιλτρου εχει γινει στα 1000χλμ και παρακολουθω τη σταθμη λαδιου. Δε φαινεται να εχει θεμα ουτε ακουστηκε κατι για τον 300άρη της πιατζιο. Σωστο ζεσταμα και μετα απο πορεια, το αφηνω ρελαντι για 30 δευτερολεπτα πριν σβησω.
Κλασσικο κροταλισμα απο τις σιαγωνες του συμπλεκτη εμφανιστηκε οπως σε πολλα piaggio ...
Στα 10000χλμ που εχω σερβις, θα τον αλλαξω με καποιον aftermarket αφου εντοπισω τι σκατα γινεται.
Το συνεργειο λεει, οι πυροι που συγκρατουν τις 3 σιαγονες του συμπλεκτη, αποκτουν μποσικα και κατα την απαλη συμπλεξη/αποσυμπλεξη κουνιουνται μεχρι να πατησουν πληρως.
Συμβαινει μονο κατα την επιβραδυνση λιγο πριν ριξει ρελαντι ή αν κινουμαι με τοσες στροφες που ουσιαστικα δεν εχει συμπλεξει πληρως.
Στα 110χλμ/ω κινειται ΤΕΛΕΙΩΣ ξεκουραστα, παραμενει οικονομικος (πρεπει να καιει γυρω στα 3λ/100) και στα 130χλμ/ω ειναι ακομα κατω απο τα 4λ/100 εκτιμω καπου στα 3,5.
Απο σταση μεχρι τα 30-40χλμ/ω η μεταδοση δεν αφηνει τις στροφες να ανεβουν δινοντας αρκετη ροπη ενω αμεσως μετα, σηκωνει 6500 και επιταχυνει γραμμικα μεχρι τα 120.
Ρεπριζ 30-90 ή 60-110 πολυ καλες.
Και κατι τελευταιο. Η πιατζιο απ'οτι φαινεται εχει βαλει για silent block τσιχλοφουσκες. Ολο το τρεμουλο του μονοκυλινδρου, εξαφανιζεται οταν απο το ρελαντι 1650rpm περιπου ξεπερασεις τις 1800. ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΕΜΕ! Ακομα και μεχρι τις 9000rpm ... κανενας συντονισμος, κανενας κραδασμος, κανενα μουδιασμα σε χερια,κωλο,ποδια.
Μειονεκτημα ... ασφαλεια του πισω στις ανωμαλιες του δρομου.
Τα αμορτισερ του, εχουν μετριες αποσβεσεις συμπιεσης/επαναφορας ... αλλα πιο πολυ την αισθηση του "στιβαρου" πλαισιου, την χαλανε οι βασεις του κινητηρα. Ειπαμε, ανεση θελουμε!
Αυτα! All in all ... καλο value for money ... και απο τα λιγα σκουτερ της κατηγοριας του, που ΒΛΕΠΟΝΤΑΙ !!
Δε θα με χαλαγε να το παντρευτω για καθημερινο και να τσιμπησω ξανα στο μελλον ενα τερας.