Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#126794 Εγώ θυμάμαι τις μεταχρονολογημένες από το 1978 που ήρθα στην Ελλάδα να δουλέψω μετά που άφησα τη θάλασσα.
Οι μεταχρονολογημένες επιταγές είναι / ήταν, καθεστώς, στους καλούς συνεργάτες υπήρχαν μεγάλα πλαφόν και ανοιχτοί λογαριασμοί, στα προ κρίσης χρόνια δεν υπήρχε προμηθευτής που να μην επιδοτεί την πελατεία του είτε με μεταχρονολογημένες είτε με ανοιχτούς λογαριασμούς όλο αυτό το σκηνικό ήταν επιδότηση αφού στους μόνιμους συνεργάτες υπήρχε πάντα ένα υπόλοιπο στο λογιστήριο που δεν έκλεινε ποτέ.
Η αγορά πάντα εύρισκε τρόπο να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να αυτορρυθμιστεί στις συναλλαγές της, τώρα δεν γνωρίζω τι γίνεται, υποθέτω ότι όλοι είναι μαζεμένοι αν και όσοι πλήρωναν και πληρώνουν θα έχουν μια σχετική άνεση κινήσεων, πάντως έχουμε φτάσει στο σημείο να είναι οικονομικότερο να μην δουλεύεις παρά να χρεώνεσαι συνεχώς και να μην εισπράττεις, σχήμα λόγου είναι αυτό που όμως δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Προσωπικά από το 2000 έκλεισα λογαριασμούς και έφυγα από τις δικές μου επιταγές και δεν ξαναέβγαλα μπλόκ, οι επιταγές πελατείας που έπερνα πήγαιναν όλες στους προμηθευτές και αφού ήταν μεγάλες αρκετών χιλιάδων € φρόντιζα να ψωνίζω μόνο από 3 προμηθευτές και από το 2010 που είδα που πήγαινε η κατάσταση έκλεισα το μεγάλο μηχανουργείο των 250 μ2 που νοίκιαζα και είχα γενικά έξοδα 2.500 τον μήνα και μαζεύτηκα στο δικό μου των 70μ2 στριμώχνοντας εργαλεία κλπ και μίκρυνα πολύ τη δουλειά μου στρεφόμενος σε άλλο κλάδο που τον γούσταρα από χρόνια με δουλειές κάτω των 500€ για να μπορέσω να πληρώνομαι πέρνοντας και τα μισά προκαταβολή, έτσι δεν έχω πια το άγχος μη σκάσει καμμιά επιταγή κλπ και κάνω συντήρηση μέχρι να τελειώσω σιγά - σιγά το CNC που θα αλλάξει πάλι το τοπίο για μένα και θα ανοιχτώ ξανά, αυτό είναι το πρόγραμμα μου, αν το πετύχω θα το δείξει η νεκροψία.
Άβαταρ μέλους
By kacey
junior gt έγραψε:
red_monster έγραψε:
junior gt έγραψε:Σίδηρο αγοράζω κατακευασμένο 0,57 μετρητοίς, 0,59 τρίμηνη επιταγή :whistlink:

Και εγώ 0,57 (+ΦΠΑ) το παίρνω στους μεγάλους (Λιανός/Μπήτρος κλπ) αλλά εμείς μιλάμε για πίστωση και όχι για επιταγή/ γραμμάτιο..

Δυστυχώς η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.
Λοιπόν άκου σύντροφε:
Τουλάχιστον τα τελευταία δεκατρία χρόνια η πιάτσα μας δουλέυει με μεταχρονολογημένες επιταγές. Τράβα ρώτα τον Μπήτρο πότε έδινε πίστωση ενενήντα ημέρες χωρίς επιταγή. Το πολύ πολύ σε κάναν Άκτωρα κάποτε στον οποίο τα τελευταία χρόνια εάν δεν πληρώσει κας το προηγούμενο τιμολόγιο απλά δεν του φορτώνει.

και τα δυο πιστωση ειναι. Η μεταχρονολογημενη επιταγη ειναι πιστωση ταδε ημερων (μεχρι την ημερομηνια της επιταγης) και αμα επαναλαμβανονται οι επιταγες ειναι και συνεχομενη πιστωση, ποσου εως οσο ειναι η επιταγη. Ενω η πιστωση που λεει ο red monster ειναι καποιας μορφης ανοιχτη πιστωση, με ή χωρις διασφαλισεις.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Anonymous Founder έγραψε:
junior gt έγραψε:Καλά γραμμάτια δεν έχω δει ποτέ μου γιατί απλά δεν έχω κάνει μαντράς αυυτοκινήτων :lol:

Πφφφφ! Εγώ είμαι τόσο γαμάτος που μου κάνουν ΚΑΙ άτοκες δόσεις, τι πίστωση και γραμμάτια μου λέτε;
:s_gamer
junior gt, το ξέρεις τώρα πως θα ακολουθήσει αποστομωτικό ποστ από red_monster. Το λέω για να σε προειδοποιήσω, εμένα κάθε φορά με ρίχνει στο καναβάτσο.
:s_shout

Τι να μου πει? Ότι γ@μηθήκανε πέντε σελίδες τώρα ότι δε δίνει κανείς πίστωση πλέον λόγω ΣΥΡΙΖΑ και ότι αυτό είναι η αιτία του κακού φέρνοντας ο ένας παράδειγμα τον αλουμινά που του έλεγε παραμύθια για να τσιμπήσει την προκαταβολα, ο άλλος τον συγγενή του επιχειρηματία και ο τρίτος το αφεντικό του και στο τέλος κατέληξε να μας πει ότι οι επιταγές δεν είναι πίστωση ?
Είναι αυτό που λένε οι δήθεν έγκριτοι 'ανθρωποι της αγοράς' :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Nikos! έγραψε:
Να υποθέσω ότι ο μάνατζερ σου σας λέει ότι τα πράγματα είναι ίδια? Κανένα πρόβλημα ?

δεν εχω μανατζερ,και δεν τον χρειαζομαι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
red_monster έγραψε:
dimviii έγραψε:
red_monster έγραψε:
Μπορεί όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου να έχουν άδικο, και ο ντιμάκος ( θύμισε μου ντιμ, από ποιο πόστο μας το αναφέρεις αυτό) δίκιο :s_whiteflag

εσυ εμαθες πως δουλευουν οι τουρμπινες,που θελέις να επεκταθεις και στις πωλησεις?

Δεν είμαι εγώ πλασιέ καρντιά μου :inlove:

κριμα,θα μπορουσες να βγαζεις περισσοτερα.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#126869 Τελικά τι έγινε;
Δεν βρήκε ο Γιάνης τον τρόπο να σκίσει το Μνημόνιο χωρίς να χάσει το ευρώ;
Περισσότερα μέτρα από πριν;
Παρατηρώ μια περίεργη ατμόσφαιρα και προσπαθώ να καταλάβω γιατί τον Φεβρουάριο πανηγύριζαν οι αναλυτές των θριάμβων της 1ης Φοράς.

Πάντως, μάνι-μάνι, υπολόγισα ότι φέτος θα πληρώσω περισσότερους φόρους - ΧΩΡΙΣ να υπολογίσω τους έμμεσους που θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Ναι, ξέρω, φταίει το ευρώ...... :s_hang

ΑΥΤΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ._______________
Άβαταρ μέλους
By dimviii
red_monster έγραψε:

Το ενδεχόμενο να σε δουλεύει το έχεις σκεφτεί ??

Σε έχει βρει γνώστη του πολιτικού και οικονομικού γίγνεσθαι και σου δίνει απόρρητες πληροφορίες :metalo:

δεν εχει λογο να με δουλεψει,δεν εχουμε ουτε πελατειακη σχεση ουτε καποια οικονομικη σχεση/συναλλαγη.Απλα ειναι γνωστος και οταν βρισκομαστε συζηταμε τα του χωρου μας, μιας και ειναι κοντα τα αντικειμενα της δουλειας μας ,και εχουμε πολλες ιδιες περιοχες κατω απο την ευθυνη μας.
να με δουλεψει δεν μπορει γιατι εχω ιδια γνωμη για το τι συμβαινει στην αγορα εδω και 25 χρονια.
Το αντιθετο απ εσενα δλδ που πιστευεις ακομα τον Σαχλαμαρα με την ισορροπια της αγορας που ειχε επελθει.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
manosky έγραψε:Τελικά τι έγινε;
Δεν βρήκε ο Γιάνης τον τρόπο να σκίσει το Μνημόνιο χωρίς να χάσει το ευρώ;
Περισσότερα μέτρα από πριν;
Παρατηρώ μια περίεργη ατμόσφαιρα και προσπαθώ να καταλάβω γιατί τον Φεβρουάριο πανηγύριζαν οι αναλυτές των θριάμβων της 1ης Φοράς.

Πάντως, μάνι-μάνι, υπολόγισα ότι φέτος θα πληρώσω περισσότερους φόρους - ΧΩΡΙΣ να υπολογίσω τους έμμεσους που θα αυξηθούν κατακόρυφα.

απο το παμε στα βραχια,μαζεψτε κωλοχαρτο,θα μας πεταξουν εξω απο την ευρωπη,εχουν σχεδιο και κανουν πως διαπραγματευονται,φτασαμε στο δεν ειναι καλη η συμφωνια.
στο οτι δεν μπορεσατε να την κλεισει ποτε η δεξια με το συνεταιρακι το πασοκ ,υπογραφωντας μεχρι και 6 δις πρωτογενες για φετος και με ανοιχτες κανουλες για 2 χρονια κουβεντα.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#126877 Η τρομερή αριθμητική του dimviii.

ΟΚ, για πες μου τώρα αν είναι Μνημόνιο ή Συμφωνία τούτο εδώ.

Και αν η συμφωνία είναι καλύτερη από αυτό που ίσχυε πριν.

Και αν άδειασαν τα αποθεματικά (που θα πρέπει να ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΝ ασφαλώς) για χειρότερο αποτέλεσμα.

[edit mod]
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#126878 Ωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για το φετινό φορολογικό σύστημα; Ωραίος ρε μανόσκυ, αλλά θα μου λύσεις μία απορία; Σας λένε αυτά που πρέπει να λέτε, εσείς άποψη δεν έχετε; Να πείτε ρε αδερφάκι μου "θα μας πάρουν με τις ντομάτες ωρε!". Κάτι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
manosky έγραψε:Η τρομερή αριθμητική του dimviii.

ΟΚ, για πες μου τώρα αν είναι Μνημόνιο ή Συμφωνία τούτο εδώ.

Και αν η συμφωνία είναι καλύτερη από αυτό που ίσχυε πριν.

Και αν άδειασαν τα αποθεματικά (που θα πρέπει να ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΝ ασφαλώς) για χειρότερο αποτέλεσμα.

[edit mod]

εσυ ετρεξες να την χαρακτηρισεις χειροτερη χωρις καν να εχουν συμφωνησει ακομα.
[edit mod]

manosky έγραψε:

Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#126881 Τα πούρα και οι φλωροφιλελεδες των menoumevropistas έσπασαν το μπλόκο των ΜΑΤ στη Βουλή.
Σύμφωνα με καλά ανεπιβεβαίωτες φήμες ο maltezos και ο μιτζακωβος τρώνε τις ζαρτιερες τους... :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Govus
Corto Maltese έγραψε:Ωστε ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για το φετινό φορολογικό σύστημα; Ωραίος ρε μανόσκυ, αλλά θα μου λύσεις μία απορία; Σας λένε αυτά που πρέπει να λέτε, εσείς άποψη δεν έχετε; Να πείτε ρε αδερφάκι μου "θα μας πάρουν με τις ντομάτες ωρε!". Κάτι.

Αφού "δε φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ" (όπως δεν έφταιγε "πριν" ο μπλε, "πιο πριν" ο πράσινος και "παραπριν" ο ροζ λεκές-τα χρώματα ενδεικτικά, μην έχουμε και παρεξηγήσεις :hmmm: ), τι στο καλό "διαπραγματεύεται" τόσους μήνες :lol: ;