Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#126533
Corto Maltese έγραψε:Aπό ότι βλέπουμε και η Αμερική επηρρεάστηκε από την ελληνική ισοτιμία στον πληθωρισμό

Εικόνα

μονο που αυτοί δεν κατάλαβαν ότι όλα ήταν λόγω της ελληνικής ισοτιμίας και το αποδίδουν σε άσχετους παράγοντες. Τζιμαρ σε ζητάνε στο Αμέρικα. Τρέχα να κονομήσεις, μην περιμένεις εδώ τζάμπα τον αποπληθωρισμό


Το γενικό τρέντ μπορεί να το ακολουθεί αλλα δεν βλέπω στα γραφήματα που βρίσκω στα ιντερνέ τον πληθωρισμό της αμερικής να έχει φτάσει πάνω απο 14-15% στις ίδιες χρονικές περιόδους.

Οπως και να το κάνουμε αλλο 15 αλλο 25.

Εικόνα


http://2012books.lardbucket.org/books/m ... cture.html


Anonymous Founder έγραψε:Να θυμίσουμε επίσης πως ο αρνητικός πληθωρισμός είναι κάτι παρά πολύ κακό για την οικονομία.


Δεν έχω πειστεί για αυτό. Αλλα δεν έχει και σημασία.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#126556 @Νικος
Μετα απο τοση ασάφεια… θα μπορουσαν οι πιστωτες να απαιτουσαν το 100% των μετρων…

Αποδείχθηκε οτι (παρα την αποψη του καθενα μας για τις μεθόδους που ακολούθησαν) υπηρχε περιθωριο διαπραγματευσης σε σχεση με τις προηγουμενες κυβερνήσεις που πηγαιναν βρυξέλλες για αναψυχη…

Η (οπως φαινεται…) αναδιάρθρωση του χρεους…
Η ευελιξια στις απαιτησεις των μνημονιακων υποχρεωσεων…
Η διεθνοποιηση του ελληνικου προβληματος στο υψηλοτερο δυνατο επιπεδο..
Άβαταρ μέλους
By IKE
#126563 Εγώ έχω εντελώς άλλη εικόνα από αυτά που λέτε στα 2 παραπάνω ποστ:

- η τωρινή κυβέρνηση δεν έχει αποδεχτεί στην πράξη τίποτα, το 80% δε λέει τίποτα, μπορεί να το είπαν έξω για να δείχνουν ότι "συζητάνε", στο εσωτερικό λένε εντελώς άλλα (οργανωμένο σχέδιο ΔΝΤ για καταστροφή Ελλάδας <-----------ΕΠΙΣΗΜΟ πόρισμα της κυβέρνησης). Γενικά θεωρώ απίθανο αυτή η κυβέρνηση να συμφωνήσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ με τρόικα. Είναι θέμα αρχής

- Είναι εντελώς λάθος να λεμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε διαπραγματεύσεις. Η τωρινή είναι αυτή που δεν διαπραγματέυεται, απλά χρονοτριβεί. Η προηγούμενη έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις με ρίσκο να μη δωθούν οι δόσεις (και να βαρέσει κανόνι). Απλά οι διαπραγματεύσεις ήταν εις βάρος του ελληνικού λαού στο σύνολό του, η τρόικα πρότεινε μέτρα για να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία (ΚΑΙ να βελτιωθεί η κατάσταση των πολιτών, τρόικα, έλληνες και ελληνική οικονομία έχουν εναρμονισμένα συμφέροντα) αλλά ο αντώνης πάλευε για να προστατεύσει τις συντεχνίες του με κάθε κόστος. Ξαναλέω, η ΝΔ τις προηγοούμενες φορές διαπραγματεύτηκε σκληρά ΕΝΑΝΤΙΑ στα ελληνικά συμφέροντα.

Αυτό είναι και το μεγάλο ρίσκο για τις φιλοευρωπαϊκές συγκεντρώσεις, ο κίνδυνος να αναδειχτεί σαν σωτήρας αυτός που πρωτίστως μεγάλωσε (και δημιουργησε σε προηγούμενη φάση) το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#126565
j.marr έγραψε:
Corto Maltese έγραψε:Aπό ότι βλέπουμε και η Αμερική επηρρεάστηκε από την ελληνική ισοτιμία στον πληθωρισμό

Εικόνα

μονο που αυτοί δεν κατάλαβαν ότι όλα ήταν λόγω της ελληνικής ισοτιμίας και το αποδίδουν σε άσχετους παράγοντες. Τζιμαρ σε ζητάνε στο Αμέρικα. Τρέχα να κονομήσεις, μην περιμένεις εδώ τζάμπα τον αποπληθωρισμό


Το γενικό τρέντ μπορεί να το ακολουθεί αλλα δεν βλέπω στα γραφήματα που βρίσκω στα ιντερνέ τον πληθωρισμό της αμερικής να έχει φτάσει πάνω απο 14-15% στις ίδιες χρονικές περιόδους.

Οπως και να το κάνουμε αλλο 15 αλλο 25.

Εικόνα


http://2012books.lardbucket.org/books/m ... cture.html


Anonymous Founder έγραψε:Να θυμίσουμε επίσης πως ο αρνητικός πληθωρισμός είναι κάτι παρά πολύ κακό για την οικονομία.


Δεν έχω πειστεί για αυτό. Αλλα δεν έχει και σημασία.

Δεν έχει σημασία να πεισθείς. Μείνε όπως είσαι.
https://en.wikipedia.org/?title=Deflation
Άβαταρ μέλους
By vice246
#126567
IKE έγραψε:… .
- Είναι εντελώς λάθος να λεμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε διαπραγματεύσεις. Η τωρινή είναι αυτή που δεν διαπραγματέυεται, απλά χρονοτριβεί. Η προηγούμενη έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις με ρίσκο να μη δωθούν οι δόσεις (και να βαρέσει κανόνι)…… .

Δεν θυμαμαι αναβολη, παραταση, αδιεξοδο, απανωτα έκτακτα γιουρογκρουπ και συμβούλια κορυφης τα προηγουμενα χρονια…
Θυμαμαι τα μπες-βγες στα υπουργεία η τροικα… κλαρινο οι υπουργοι… επισκεψη στις βρυξελκες… αυθημερόν ψήφιση τα νεα μετρα…. πολιτικη ψεκαστε, σκουπιστε, τελειωσαμε…
Άβαταρ μέλους
By IKE
#126568 Τα προηγούμενα χρόνια ήταν πιο ελαστικοί οι δανειστές (κάθε επόμενη της υποτίθεται τελευταίας φοράς είναι λιγότερο ελαστική) και εκτός αυτού τό ότι δε το θυμάσαι δε σημαίνει ότι δεν έγινε έτσι. Το ότι είχε φύγει η τρόικα επί μήνες το θυμάσαι?

Δεν ήταν ακριβώς ίδιες οι συνθήκες (ούτε στην επόμενη δόση θα είναι ίδιες με τώρα), το γεγονός όμως είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά (το ανέφεραν και στα ΜΜΕ, σαν κατόρθωμα του Αντώνη), απλά διαπραγματευόταν εναντίων των Ελληνικών συμφερόντων. Αν θυμάσαι ρίσκαρε το να μην πάρει η Ελλάδα την δόση τοτε (ότι κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα) για να μη θιχτούν τα δικά της παιδιά στα ΕΑΣ.

Έχουν περάσει πάνω από 3 μέρες όμως, ποιος τα θυμάται αυτά..
Άβαταρ μέλους
By markvag
#126576 @kacey: Καλά προφανώς συμφωνούμε και δεν λέω ότι έγινε ποτέ κάτι παράτυπο από τις τράπεζες. :) Τώρα, αν κάποιος πιστεύει ότι η προειδοποίηση σημαίνει όριο στις αναλήψεις, ε... δεν μπορείς να κάνεις κάτι... :)

giannik1977 έγραψε:Παντως επειδη (λογω δουλειας) ειμαι λιγο καχυποπτος ,ειναι |λογοκρισία| να θες να παρεις τα λεφτα σου απ την τραπεζα κ να πρεπει να τα παραγγειλεις 2-3 μερες πριν..Ποιος μου λεει εμενα οτι δεν μπορει να ενημερωθει ο χ, ψ,ω κλεφτης ,πρεζονας οτιδηποτε κ να στην πεσει βγαινοντας απ την τραπεζα γνωριζοντας οτι εισαι φορτωμενος... :oops:
Απ την αλλη ομως ποσα € να εχει κ καθε υποκαταστημα , 20 πελατες απο 5Κ να τραβηξουν ...


Σωστός και στα δύο. Γι' αυτό κι εγώ φώναζα ότι εκτός από την περίπτωση του να τα θέλεις για το στρώμα / σεντούκι χρησιμοποιείς τραπεζικές επιταγές. Ασφαλείς και βγαίνουν αυθημερόν. :iconcool:

Τώρα ποιος με άκουγε, άλλη κουβέντα... Ακόμα και όταν σε έναν του έκλεψαν 20Κ ακριβώς έξω από το υποκατάστημα, πάλι...

j.marr έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Να θυμίσουμε επίσης πως ο αρνητικός πληθωρισμός είναι κάτι παρά πολύ κακό για την οικονομία.


Δεν έχω πειστεί για αυτό. Αλλα δεν έχει και σημασία.


Ίσως ο αποπληθωρισμός να είναι καλός για πολύ μικρές περιόδους σε πολύ ειδικές περιστάσεις (και πάλι με πολλούς αστερίσκους). Εκτός από αυτές τις ειδικές περιπτώσεις που ΙΣΩΣ να κάνει καλό (και πάλι για πολύ λίγο), δεν υπάρχει κάπου που να βοηθάει...

Η μόνη περίπτωση να σε συμφέρει είναι να έχεις λεφτά στην άκρη. Κατά τα άλλα δεν συμφέρει πουθενά και σε κανέναν.
Άβαταρ μέλους
By nass
#126586
Οι υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς σε ΦΠΑ και ασφαλιστικό και η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων διασφαλίζουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 1% του ΑΕΠ εφέτος και στο 2% του ΑΕΠ το 2016. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμφωνία θεωρείται η διευθέτηση του χρέους «εδώ και τώρα».

Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω από την «κόκκινη γραμμή» που αφορούσε στη μη μείωση μισθών και συντάξεων, ικανοποιώντας την εμμονή του ΔΝΤ για προσαρμογές στο ασφαλιστικό. Έτσι, πρότεινε χθες το βράδυ μέτρα που οδηγούν σε εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό σύστημα και τα οποία προβλέπουν αύξηση εισφορών για εργαζομένους και εργοδότες της τάξης του 2%. Ακόμη, διαφοροποίησε την πρόταση για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με την νέα πρόταση να προβλέπει την κατάργησή τους σε βάθος τριετίας, αντί εξαετίας, με τις πρώτες προσαρμογές να γίνονται εντός του Ιουλίου.

Για να καλυφθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2015 και του 2016 η κυβέρνηση προχωρά και στην επιβολή έκτακτης εισφοράς 12% στις επιχειρήσεις με ετήσια κέρδη άνω των 500.000 ευρώ. Η αρχική πρόταση αφορούσε στην επιβολή του εν λόγω συντελεστή σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω του 1 εκατ. ευρώ. Αυτή η πρόταση οδηγούσε σε εκτιμώμενα φορολογικά έσοδα 1,22 δισ. ευρώ, ενώ η νέα πρόταση οδηγεί τις εκτιμώμενες εισπράξεις κοντά στα 1,7 δισ. ευρώ τα οποία θα πληρωθούν σε δυο δόσεις, μια εφέτος και μια το 2016.

Πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως η νέα πρόταση της Ελλάδας προς τους θεσμούς προβλέπει και χαμηλότερο όριο εισοδήματος πάνω από το οποίο θα αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης. Στην τελευταία πρόταση που έχει στείλει στους θεσμούς η κυβέρνηση είχε αποδεχτεί την αύξηση των συντελεστών της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ από 1,4% σήμερα στο 2% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ.
Τα παραπάνω μέτρα υπερκαλύπτουν τη δημοσιονομική απόσταση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ύψους 0,5% του ΑΕΠ, κάτι που αναγνώρισαν με δηλώσεις τους και οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Ως αντάλλαγμα των σκληρών αυτών δημοσιονομικών μέτρων που εκτιμάται πως θα αποδώσουν έσοδα άνω των 5 δισ. ευρώ η ελληνική πλευρά διεκδικεί σήμερα τόσο σε επίπεδο Eurogoup όσο και σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών την άμεση ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με τρόπο που θα περιορίζει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα.


http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500006558

Ο ρεαλισμός αρχίζει να φαίνεται να επικρατεί, για να δούμε :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By spoky
#126618
nass έγραψε:
Ο ρεαλισμός αρχίζει να φαίνεται να επικρατεί, για να δούμε :hmmm:


Αυτός ειναι ρεαλισμός; Ας τα φέρουν. Σε 9 μήνες στα ίδια και χειρότερα θα είμαστε αν φέρουν τέτοια ρεαλιστικά μέτρα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#126626 Αύξηση ΦΠΑ, αύξηση φορολογίας φυσικών προσώπων, αύξηση φορολογίας επιχειρήσεων κλπ --> περαιτέρω υφεσιακά μέτρα. Όσο για την ελάφρυνση του χρέους, για να δούμε το ιστορικό μέχρι τώρα (εκτός των PSI που ήταν μια τρύπα στο νερό για λόγους που δεν είναι της παρούσης):

-Στην αρχή μας είπαν "φροντίστε να έχετε πρωτογενές πλεόνασμα και τότε το συζητάμε". Πολύ σωστό αυτό, γιατί ακόμα και όλο το χρέος να μας χάριζαν, αν δεν σταματούσε το έλλειμα και αν δεν άλλαζε ο τρόπος που δουλεύει το κράτος (ΙΜΟ σε αυτό έχει γίνει ελάχιστη διαρθρωτική δουλειά ως τώρα) πολύ γρήγορα θα καταλήγαμε στα ίδια.

-Πετύχαμε το (πέτσινο, αλλά ας πάει στα κομμάτια) πρωτογενές πλεόνασμα. Μας απάντησαν "καθίστε πρώτα να το επιβεβαιώσει και η Eurostat γιατί δεν εμπιστευόμαστε τα δικά σας νούμερα". Δεκτό και αυτό, γιατί με αυτά που κάναμε (από Σημίτη μέχρι Αλογοσκούφη κ.ο.κ. :s_devil ) μας βγήκε το όνομα.

-Επιβεβαιώσε και η Eurostat το πρωτογενές πλεόνασμα. Tι θα γίνει με τη μείωση του χρέους; "Περιμένετε πρώτα τις γερμανικές εκλογές να ξαναβγει η Μέρκελ και θα ασχοληθούμε τότε με αυτό, όταν θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια κινήσεων. Είναι ξέρετε λίγο ευαίσθητο πολιτικά θέμα για να το ανακινήσουμε προεκλογικά".

-Πέρασαν οι γερμανικές εκλογές το '13, ξαναβγήκε η Μανταμέρκελ. Tι θα γίνει με τη μείωση του χρέους; "Περιμένετε πρώτα τις ευρωεκλογές να ξαναβγούμε και θα ασχοληθούμε τότε με αυτό. Είναι ξέρετε λίγο ευαίσθητο πολιτικά θέμα για να το ανακινήσουμε προεκλογικά"

-GOTO η μείωση του χρέους παραπέμπεται για του Άη Πέους ανήμερα.

-Τη περασμένη βδομάδα βγαίνει ο Βενιζέλος και λέει: "Μύθος του Τσίπρα ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το χρέος" Εικόνα(Παρεμπιπτόντως, γιατί είναι ακόμα ζωντανός -ή έστω εκτός φυλακής- αυτός ο παλιό(edit mod); :s_devil )

Κατά τα άλλα, με σχεδόν 180% public debt/GDP, 6+ χρόνια ύφεση και >25% ανεργία, σε μια ουσιαστικά στάσιμη ευρωπαϊκή οικονομία, περιμένουν να έχουμε πλεονάσματα επιπέδου σχεδόν Κίνας για τα επόμενα 50 χρόνια. ΟΚ... :superman:

Δεν ξέρω που τον βλέπεις τον ρεαλισμό, εγώ φοβάμαι ότι είναι τόσο εκτός πραγματικότητας, που ακόμα και αν κάνουμε όλα όσα μας ζητάνε, πάλι την έχουμε γαμήσει. :hmmm: :help:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#126630
Zorz έγραψε:Δεν ξέρω που τον βλέπεις τον ρεαλισμό, εγώ φοβάμαι ότι είναι τόσο εκτός πραγματικότητας, που ακόμα και αν κάνουμε όλα όσα μας ζητάνε, πάλι την έχουμε γαμήσει. :hmmm: :help:

Ναι, αλλά αν ονομάσεις αυτό "ρεαλισμό" (τύπου έστω ανοιχτήρι), την υπόσχεση για μείωση χρέους "τίμια πολιτική" και όχι "τάζω αριστερίστικα ψέμματα", δες πόσο διαφορετικά γίνονται τα πράγματα...

Όσο για το ποιοι την έχουν γαμήσει και ποιοι όχι, δεν πιστύω πραγματικά ότι ακόμα "όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι" ε; :lol:
Είναι σαν το "ευρώ πάση θυσία" και όταν γίνεται το Χ, Υ, Ζ [μακρά η λίστα] τότε ----> λεφτά έξω, επιχειρήσεις έξω, θα πάρω την περιουσία μου και γεια σας κ.ο.κ.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#126633
giannik1977 έγραψε:Παντως επειδη (λογω δουλειας) ειμαι λιγο καχυποπτος ,ειναι |λογοκρισία| να θες να παρεις τα λεφτα σου απ την τραπεζα κ να πρεπει να τα παραγγειλεις 2-3 μερες πριν..Ποιος μου λεει εμενα οτι δεν μπορει να ενημερωθει ο χ, ψ,ω κλεφτης ,πρεζονας οτιδηποτε κ να στην πεσει βγαινοντας απ την τραπεζα γνωριζοντας οτι εισαι φορτωμενος... :oops:
Απ την αλλη ομως ποσα € να εχει κ καθε υποκαταστημα , 20 πελατες απο 5Κ να τραβηξουν ...

Ή επαγγελματίας κλέφτης που 'χει κονέ με υπάλληλο της τράπεζας...το άκουσα στο ράδιο.
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#126634 Δες πως γίνεται και αλλιώς αυτό:

Anonymous Founder έγραψε:
j.marr έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Να θυμίσουμε επίσης πως οι μπάμιες είναι κάτι παρά πολύ κακό για τον ανθρωπο.


Δεν έχω πειστεί για αυτό. Αλλα δεν έχει και σημασία.

Δεν έχει σημασία να πεισθείς. Μείνε όπως είσαι.
https://en.wikipedia.org/wiki/Okra


ή


Anonymous Founder έγραψε:
j.marr έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Να θυμίσουμε επίσης πως ο νεοφιλελευθερισμός είναι κάτι παρά πολύ κακό για την οικονομια και τον ανθρωπο.


Δεν έχω πειστεί για αυτό. Αλλα δεν έχει και σημασία.

Δεν έχει σημασία να πεισθείς. Μείνε όπως είσαι.
http://www.left.gr, http://www.rizospastis.com, http://www.lapavitsas.kp, http://www.taxitzides.gr, http://www.katastroika.com




Επειδή για κάμποσα θέματα υπάρχουν ΚΑΙ διαφορετικές απόψεις απο ανθρώπους αλλων "σχολών" -των οποίων τα επιχειρήματα βρίσκω λογικά στο συγκεκριμένο θέμα- καλό είναι να μην νομίζεις οτι έχεις απόλυτο δίκιο πετώντας λυγξ απο Βικιπεδια.