Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
dimviii έγραψε:
Nikos! έγραψε:
Panosss έγραψε:Πες στο αφεντικό σου και τον συγγενή σου ότι οι 'αριστεροί' στο πετρολχεντς λένε ότι δεν υπάρχει κάνα πρόβλημα, τα πράγματα είναι όπως ήταν και πριν τις εκλογές. :iconcool:

Το ίδιο είπα στον αλουμινα που ήρθε να κλείσουμε ένα έργο στο σπίτι και μου έλεγε ότι η δουλειά έχει πέσει πάρα πολύ, οι προμηθευτές ζητάνε μετρητά πριν τη παράδοση ενώ πέρσι αυτό δεν ίσχυε και τα πράγματα είχαν ισσοροπησει.

Μα τι λες, του είπα.

< >

πες του αλουμινα σου,οτι ο διευθυντης πωλησεων μιας απο τιςμεγαλυτερες εταιριες του κλαδου στην Ελλαδα,λεει οτι σου λεει μαλακιες.

Έγινε.

Φέτος ίδια με πέρσι να του πω?

< >
Άβαταρ μέλους
By junior gt
j.marr έγραψε:Άμα δεν θές λιτότητα μάθε να παράγεις προϊόντα και υπηρεσίες σε τιμή που να θέλουν οι άλλοι να αγοράσουν και οχι να απλώνεις το χέρι για δανεικά.

:whistlink: :whistlink:

Οκ παλιό αλλά πολύ ξεπερασμένο και δε μετράει πια. Άλλαξε κασσέτα. Ξέρεις άλλο τα οικονομικά ενός μπακάλικου και άλλο μιας χώρας.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
junior gt έγραψε:
Nikos! έγραψε:
junior gt έγραψε:Μπήκες στον κόπο να τον ρωτήσεις τι εννοεί όταν λέει ότι τα πράγματα είχαν ισορροπήσει?
Για να καταλάβω: το κριτήριο της ισορροπίας είναι άμα σου δίνουνε πίστωση οι προμηθευτές σου ?
Γιατί εγώ νόμιζα ότι το κριτήριο είναι να έχεις δουλιές.
Και το κριτήριο να έχεις δουλιές είναι να μην υπάρχει λιτότητα.
πέρασε από το μυαλό σου να ρωτήσεις τον αλουμινά σου αν οι δουλιές του είχαν μια συνεχή φθίνουσα πορεία η οποία μαθηματικά θα τον οδηγούσε στο λουκέτο είτε του έδιναν πίστωση οι προμηθευτές του είτε όχι?
Τόσο απλά είναι τα πραγματάκια αρκεί να βάλεις λίγο το μυαλουδάκι σου να σκεφτείς από το να προσπαθείς να επιβεβαιώσεις με δήθεν προσωπικά παραδείγματα του κ@λου τα πληρωμένα ρεπορτάζ του μέγκα που απευθύνονται σε ηλίθιους.

Δήθεν? Μάλλον να σου δώσω καλύτερα το τηλέφωνο του ανθρώπου να τον ρωτήσεις κι εσύ.

Γιατί εμένα μου απάντησε ότι πέρσι είχε περισσότερα έργα από φέτος και η πίστωση του έδινε τη δυνατότητα ευελιξίας χωρίς να χρειάζεται να δεσμεύει δικό του κεφάλαιο για να κινηθεί.

Το προφανές δηλαδή. Αλλά εσύ πιστεύεις ότι νταξ, και πέρσι έτσι ήταν.

< >

Επειδή δεν είναι τι πιστεύω αλλά τυχαίνει αυτά να τα νοιώθω ο ίδιος στο πετσί μου και όχι να μου τα λέει ο αλουμινάς ή ο αφεντικός μου ή ο συγγενής μου που ειναι επιχειρηματίας σου λέω ότι φέτος είναι χειρότερα από πέρσι. Και με την ίδια πολιτική της λιτότητας του χρόνου θα είναι χειρότερα από φέτος. Και κάποια στιγμή θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις. Και τότε βέβαια με διαλυμένες τις σχέσεις εργασίας, με μισθούς Βουλγαρίας θα γίνουμε εργάτες των πολυεθνικών τα οποία όντως θα παράγουν 'ελληνικά' προιόντα σε ανταγωνιστικές τιμές πουλέει και ο άλλος από πάνω και νομίζει ότι αυτή είναι η ανάπτυξη και ευημερία. Ευημερία τύπου Βουλγαρίας και Μπαγκλαντές.
Άμα αυτό είναι το όνειρό σας εγώ δε θα πάρω.
Είναι μια διαπίστωση για μια προδιαγεγραμμένη πορεία αν δεν αλλάξουν τα πράγματα που δε χρειάζεται να είσαι Αινστάιν για να την καταλάβεις.

Άρα φέτος είναι χειρότερα από πέρσι.

Που διαφωνείς?

< >
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#126437 Άμα δεν κατάλαβες ακόμα που διαφωνώ sorry αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω την κουβέντα.
Μάλλον θα'σουνα από αυτούς τους αστερίες που πήγαν στο Σύνταγμα τις προάλλες . :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
junior gt έγραψε:Άμα δεν κατάλαβες ακόμα που διαφωνώ sorry αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω την κουβέντα.
Μάλλον θα'σουνα από αυτούς τους αστερίες που πήγαν στο Σύνταγμα τις προάλλες . :dizzy:

Κοίτα να δεις, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε να πούμε τίποτα με τις απόψεις που εχεις περί βουλγαροποιησης και πολυεθνικων.

Άλλο γράφαμε, άλλο απάντησες, άλλο σχολιασες... Ένα χάλι...

Τι είχαν αυτοί που πήγαν στο σύνταγμα και δεν είχαν οι άλλοι που είχαν πάει στο παρελθόν? Γιατί τόσος διχασμος ??

< >
Άβαταρ μέλους
By junior gt
Nikos! έγραψε:
junior gt έγραψε:Άμα δεν κατάλαβες ακόμα που διαφωνώ sorry αλλά δεν μπορώ να συνεχίσω την κουβέντα.

Κοίτα να δεις, η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε να πούμε τίποτα με τις απόψεις που εχεις περί βουλγαροποιησης και πολυεθνικων.

Άλλο γράφαμε, άλλο απάντησες, άλλο σχολιασες... Ένα χάλι...

Τι είχαν αυτοί που πήγαν στο σύνταγμα και δεν είχαν οι άλλοι που είχαν πάει στο παρελθόν? Γιατί τόσος διχασμος ??

< >

Είχανε το ότι πιστεύουν βλακωδώς ότι η αιτία του κακού είναι η τεχνητή οικονομική ασφυξία την οποία εκβιαστικά και φασιστικά μας έχουν επιβάλλει οι δανιστές και όχι τα μέτρα λιτότητα και το μη βιώσιμο του χρέους.
Αυτο ισχυρίζεστε και εσείς προσπαθώντας να το αποδείξετε με παραδείγματα κου κου ρου κου από δήθεν ανθρώπους της αγοράς κουμπάρους του μπαντζανάκη της γυναίκας μου.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#126458 Ολα ειναι αλληλενδετα.…
Η απαραίτητη ληψη μετρων για την παράλληλη μειωση δαπανών και αύξησης εσοδων ειναι επιβεβλημενη.. ασχετα απο την οικονομικη-πολιτικη συγκυρία της εποχής που διανύουμε…
Η πολυμηνη απραξια σε ολους τους τομείς αρμοδιοτητας των δεκάδων υπουργών ειναι πρωτοφανης εως καταστροφικη για την πορεία μας…

Γνωριζαν με την 4μηνη παράταση που ζητήθηκε τελη φλεβαρη… οτι θα κοπει καθε προσβαση σε κοινοτικα κονδύλια… αρα γνωριζαν οτι θα επρεπε να λειτουργησει η κρατική μηχανη με δικούς μας πορους…

Με τη δικαιολογία της οικονομικής ασφυξιας (γνωστης εκ των προτερων) πανε κι ερχονται στα υπουργεια, υπουργοί, αναπληρωτες, γενικοί, συμβουλοι, γραμματείς και φαρισαιοι… 4 ολοκληρους μηνες, για το απολυτο τιποτα…

Εκτος βεβαια απο το υποικ που εχει το βαρος της διαπραγματευσης… το οικονομιας (Σταθακης) … ναυτιλίας (Δριτσας) …μεταφορων (Σπιρτζης).. δικαιοσύνης (Παρασκευοπουλος) … παιδείας (Μπαλτας) … πολιτισμου (Ξυδακης) … γεωργίας (Αποστολου)… περιβαλλοντος (Τσιρωνης) …μακεδονιας-θρακης (Τσαρουχα) … κλπ… κλπ. Τι στο π@υτσ@ μου κανουν τοσους μηνες εκτος απο συνεντευξεις… ?
Γιατι περα απο αποφάσεις και νομοσχέδια που απαιτούν χρηματοδοτηση (που δεν υπαρχει..) υπαρχουν και αποφασεις και νομοσχεδια που δεν απαιτούν χρηματοδοτηση αλλα ειναι εξισου σημαντικα και απαραιτητα και επιβεβλημενα άμεσα να προωθηθούν…

Οταν απαιτειται 10ωρο υπουργικό συμβούλιο για να αποφασίσουμε εαν ο ΦΠΑ που θα προτείνουμε ειναι 6,5% ή 6%… ποσος χρόνος θα απαιτηθεί για να αποφασιστεί η πωληση της ΔΕΗ λχ… ή η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομιων…?
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#126468 vice 246
Πολύ απαιτητικό σε βρίσκω, με Έλληνες πολιτικούς και με διαδρομιστές Βουλής και Υπουργείων έχεις να κάνεις, νόμιζες επειδή 1η φορά αριστερά θα άλλαζε ο Έλληνας ?

Είπαμε να βρεθει ένας ή μερικοί να σταματήσουν τον κατήφορο που έχουμε πάρει και ας φοράει ότι χρώμα θέλει, αλλά αυτά που ζητάς είναι πράγματα παράλογα παλικάρι μου, εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι παίξε - γέλασε.

Και οι αριστεροί ατελή όντα είναι σαν τους δεξιούς, του κεντρώους και τους απολιτικούς, και πίνουνε, και κοιμούνται, και διορίζουν, και γαμάνε, και σε πάρτυ πάνε, και απλώνουν το χέρι στο δημόσιο χρήμα ( αν δεν έγινε ακόμα θα γίνει σύντομα που θα γίνουν κατεστημένο σαν όλους τους άλλους ) μην έχεις ψευδαισθήσεις ότι αυτοί διαφέρουν.

Σε 1-2 χρόνια που θα έχουν μάθει τα κόλπα εκεί να δείς τι γλέντι θα γίνει και πόσα νέα τζάκια θα στηθούνε, είπαμε, να βρεθούν μερικοί να σταματήσει ο κατήφορος αλλά μέχρι εκεί, τα υπόλοιπα γιατί να αλλάξουν ?
Μην έχουμε και υπεραπαιτήσεις από τους ανθρώπους, μη ζητάμε να υπερβούν τα ισχύοντα στο πολιτικό σύστημα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Πραγματικά έτσουξε αυτή η διαδήλωση, έτσι; :lipsealed:

Άστα να πάνε. Μάτι δεν κλείσαμε 2 μέρες τώρα που βγήκε ο Μπουμπούκος και η κ. Βακαλάου στο Σύνταγμα... :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By IKE
ΑΕ4ΤF έγραψε:

Άστα να πάνε. Μάτι δεν κλείσαμε 2 μέρες τώρα που βγήκε ο Μπουμπούκος και η κ. Βακαλάου στο Σύνταγμα... :s_rofl

Σε έτσουξε και εσένα σύντροφε της γηραιάς αλβιώνος?
Άβαταρ μέλους
By junior gt

Μη μου πεις ότι πήγες κι εσύ? :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
21 quadra έγραψε:Πολύ απαιτητικό σε βρίσκω, με Έλληνες πολιτικούς και με διαδρομιστές Βουλής και Υπουργείων έχεις να κάνεις, νόμιζες επειδή 1η φορά αριστερά θα άλλαζε ο Έλληνας ?

Είπαμε να βρεθει ένας ή μερικοί να σταματήσουν τον κατήφορο που έχουμε πάρει και ας φοράει ότι χρώμα θέλει, αλλά αυτά που ζητάς είναι πράγματα παράλογα παλικάρι μου, εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι παίξε - γέλασε.

Και οι αριστεροί ατελή όντα είναι σαν τους δεξιούς, του κεντρώους και τους απολιτικούς, και πίνουνε, και κοιμούνται, και διορίζουν, και γαμάνε, και σε πάρτυ πάνε, και απλώνουν το χέρι στο δημόσιο χρήμα ( αν δεν έγινε ακόμα θα γίνει σύντομα που θα γίνουν κατεστημένο σαν όλους τους άλλους ) μην έχεις ψευδαισθήσεις ότι αυτοί διαφέρουν.

Σε 1-2 χρόνια που θα έχουν μάθει τα κόλπα εκεί να δείς τι γλέντι θα γίνει και πόσα νέα τζάκια θα στηθούνε, είπαμε, να βρεθούν μερικοί να σταματήσει ο κατήφορος αλλά μέχρι εκεί, τα υπόλοιπα γιατί να αλλάξουν ?
Μην έχουμε και υπεραπαιτήσεις από τους ανθρώπους, μη ζητάμε να υπερβούν τα ισχύοντα στο πολιτικό σύστημα.

παρα πολυ σωστα. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By vice246
#126483 Ενταξει !!
εαν μετα απο την περιπετεια που περναμε δεν αλλαξει τιποτα και ικανοποιηθουμε μονο με την αλλαγη των ονοματων… .αξιζει να ξαναγινουμε τουρκική επαρχια… γιατι οχι και τμημα του ΙΚ…