Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
saxon_747 έγραψε:
Nikos! έγραψε:Η προοπτική της δραχμής είναι μια εντελώς άγνωστη και επικίνδυνη κατάσταση που εκτός του φοβερού πληθωρισμού θα φέρει και απομόνωση της χώρας.

Δεν διαφωνώ με αυτό που θες να πεις αλλα αφού είναι εντελώς άγνωστη πως ξέρεις οτι είναι επικίνδυνη; :lol:

Όσο άγνωστο είναι και το βήμα στο κενό χωρίς πτέρυγα πάνω από το κεφάλι σου.

Στην περίπτωση μας βέβαια δεν είναι και τόσο άγνωστο. Το έχουν κάνει και άλλες χώρες και δεν φαίνεται να τα έχουν πάει και τόσο καλά. Τα παραδείγματα της Αργεντινής και της Βενεζουέλας είναι εκεί για όποιον αναρωτιέται. Και εμείς ΔΕΝ έχουμε ούτε καν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους.

Όσο για τον τουρισμό που υποτίθεται ότι θα μας ξελασπώσει, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να αναρωτηθούμε κατά πόσο θα παραμείνει δελεαστικό το τουριστικό μας προϊόν με την χώρα μας βυθισμένη σε ανεξέλεγκτη φτώχια -συγκλονιστικά μεγαλύτερη από αυτή που βιώνει τώρα- και τις κοινωνικές ταραχές που αυτή συνεπάγεται.

Bonus οι χιλιάδες μετανάστες στην βιτρίνα του προϊόντος που θα θέλουμε -πλέον απελπισμένα- να προωθήσουμε.

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από Χρήστος Λάππας και 21 Ιουν 2015, 11:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#126327 Η Αργεντινή χρεοκόπησε επειδή ακολούθησε την πολιτική κλειδώματος του νομίσματός της στο δολάριο.
Σώθηκε όταν κατήργησε την κλειδωμένη ισοτιμία.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Panosss έγραψε:Γιατί κανείς σχεδόν δεν θέλει ουσιαστικές αλλαγές, αλλιώς 5 χρόνια τώρα θα τις είχαμε κάνει.
Κι ο Τσίπρας βγήκε με πολλές υποσχέσεις για αναδιανομή του πλούτου των πλουσίων και καμιά υπόσχεση για παραγωγή πλούτου.
Για την 'αριστερά' εξάλλου, ο πλούτος απλά υπάρχει, τον κατέχουν οι πλούσιοι, δεν χρειάζεται να τον παράγουμε, απλά να τον αναδιανείμουμε.
Κι όποιος παράγει, ας πρόσεχε, πέος μεγάλο έχει φάει κι ένα μεγαλύτερο τον περιμένει.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος είναι πάρα πολύ ευκολόπιστος και αφελής, έχει ακραία χαρακτηριστικά οπαδισμού, νομίζει ότι τα ξέρει όλα και έχει πλήρη άγνοια των συνεπειών γιατί πολύ απλά...νομίζει ότι τα ξέρει όλα. :lol:

Έχουμε παραδείγματα στο φόρουμ. Ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε... :shifty:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#126332 Το ερώτημα δεν μπορω να το απαντήσω γιατί η αλήθεια είναι οτι οι συνέπειες εξόδου είναι όντως άγνωστες.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Πανούσης κατά Ζωής και ΣΥΡΙΖΑ: Φασιστικό να ασκείται κριτική στους διαδηλωτές υπέρ του ευρώ

Εικόνα

Τα πυρά του τόσο κατά της Προέδρου της Βουλής αλλά και του εσωτερικού του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Μάλιστα μιλώντας στο Mega έδωσε συνέχεια στην κόντρα του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημειώνοντας ότι «Βοηθός πρωθυπουργός απ” όσο ξέρω δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα. Δεν είπα ποτέ ότι η Αστυνομία είναι πάνω από τη Βουλή, αλλά δεν μπορείς να παρεμβαίνεις σε άλλους θεσμούς».

Παράλληλα ο Γιάννης Πανούσης έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι «είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή», ενώ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός κατά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «εάν κατέβουν οι 148 σε εκλογές και ο Τσίπρας μόνος του, πάλι ο Τσίπρας θα κερδίσει».

Τέλος ο υπουργός χαρακτήρισε «φασιστικό» να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ κριτική στους διαδηλωτές υπέρ του ευρώ, ενώ, σημείωσε ότι όταν δύο βουλευτές βρίζουν έναν υπουργό τότε πρέπει να πέσουν κεφάλια.

http://goo.gl/3OHKT9
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#126335 @saxon πρωτίστως επικίνδυνες και δευτερευόντως άγνωστες.

ντιμάκο...τι λέει ρε συ ο Πανούσης? Γερμανοτσόλιασε κι αυτός? :(

Κατά των υποστηρικτών της δραχμής
Πανούσης: Η ρήξη με τους εταίρους θα ήταν εθνική καταστροφή

Αθήνα
Σφοδρή κριτική στις φωνές για ρήξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σε συνέντευξή του στο Mega. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην κριτική εκ των έσω που δέχεται, καθώς και στη σύγκρουση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Η Αριστερά είχα πάντα ένα πρόβλημα. Ταύτιζε τις ευχές της με την πραγματικότητα. Να το δούμε αυτό το σενάριο, να μας το πούνε ότι τα λεφτά θα έρθουν από το Ντουμπάι, να η υπογραφή, τα λεφτά θα έρθουν από μια 'x' χώρα, όχι θα βρούμε (...) αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Αν εγώ κάνω λάθος, έχω κάνει λάθος εγώ. Ένας είμαι. Αν κάνουν λάθος αυτοί που λένε ότι δεν είναι και τίποτα η δραχμή, αυτοί καταστρέφουν μια χώρα» δήλωσε.

«Δεν καταλαβαίνουν τι μπορεί να προκαλέσει μια αστάθεια της οικονομίας; Νομίζουν ότι μόνο η δραχμή είναι το διακύβευμα. Αλλά και η δραχμή να ήταν μόνο το διακύβευμα, τόσο απλά το λένε; Γυρνάμε στο '50, θα έχουμε δελτίο» πρόσθεσε ο κ. Πανούσης και επανέλαβε ότι ακόμα και μια επώδυνη συμφωνία θα τη στηρίξει ο κόσμος, αλλά τη ρήξη δεν θα τη στηρίξει κανένας.

«Αν παίξει τη ζαριά σήμερα η Αριστερά θα είναι πολύ τραυματισμένη και δύσκολα θα βγει από αυτή τη συμφωνία και δυσκολότερα θα μπορέσει να κυβερνήσει», επισήμανε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ρήξης.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πανούσης είπε ότι «με την κριτική που κάνω στηρίζω τον Τσίπρα, αλλά δεν μπορώ να μην λέω και τη γνώμη μου». «Δεν κάνω πόλεμο με κανέναν. Δεν προσωποποιώ τίποτα. Δέχομαι πόλεμο και απαντώ με τις απόψεις μου. Δεν απαντάω με προσωπικές επιθέσεις», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στη σύγκρουσή του με την πρόεδρο της Βουλής. «Όταν έγινε αυτή η ιστορία είπα ότι ο κάθε θεσμός να σέβεται κάθε θεσμό. Δεν είπα ότι ο ένας θεσμός είναι ανώτερος από τον άλλο. Προφανώς η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία. Αλλά έχεις δημοκρατία χωρίς αστυνομία; Υπάρχει τέτοιο μοντέλο και δεν το ξέρω;»

«Οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο πρωθυπουργός. Όλοι οι άλλοι έχουν κάθετες. Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα» είπε ο κ. Πανούσης και συμπλήρωσε: «Ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες (...) Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την κ. Κωνσταντοπούλου και ως βουλευτές περνάγαμε μια χαρά τα 2,5 που ήμουν στη ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η επίθεση με υπαινιγμούς. Δεν ξέρω που δίνει αναφορά ο καθένας και που δίνει διαπιστευτήρια όταν βγάζει λόγους».

«Οι ιστορίες περί Κίνας και Ρωσίας είναι αστείες»

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο κ. Πανούσης επαναλαμβάνει ότι «η ρήξη με τους εταίρους θα είναι εθνική καταστροφή» και τάσσεται υπέρ μίας συμφωνίας, ακόμη και επώδυνης.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση. Και αυτές τις ιστορίες περί Κίνας και Ρωσίας εγώ τις βρίσκω αστείες. Δεν μπορεί να κάνεις παιχνίδια κόντρας σε αυτήν την Ένωση. Θες να βγεις; Βγες. Να μου πεις, πού πας; Πού θα πας μόνος σου; Όταν βγεις, νομίζει ότι βγαίνεις μόνο από το ευρώ; Δεν βγαίνεις από΄όλα τα ταμεία για τους πρόσφυγες;»

Ερωτηθείς για τις απόψεις που εκφράζει ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο κ. Πανούσης απαντά χαρακτηριστικά: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να γυρίσουν στο 1950, να γυρίσουν. Απλώς να είναι υπόλογοι. Ξέρετε αυτό που δεν αντέχω στην Ελλάδα είναι η ανοησία και η ανευθυνότητα -αν φορολογούνταν, δεν θα είχαμε ανάγκη από άλλα λεφτά».

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500006445

Άβαταρ μέλους
By Serf
#126339 Σε κάθε περίπτωση, η όλη κατασταση έχει τρομάξει πολύ κόσμο. Εμείς πληρωθηκαμε την Παρασκευή για τον Ιούνιο... ο αφεντικος προτίμησε να πληρώσει τώρα που μπορεί. Επίσης, συγγενής επιχειρηματίας πλήρωσε τους υπαλλήλους απο την Πεμπτη και πήρε δάνειο για να ξεπληρωσει υποχρεωσεις προς προμηθευτές που ληγουν τέλη Ιουνίου... φοβάται τυχόν όριο κινήσεων που δε θα του επέτρεπαν να ξεπληρώσει με αποτέλεσμα να του κοπεί η πίστωση απο τους προμηθευτές...

.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#126345 Πες στο αφεντικό σου και τον συγγενή σου ότι οι 'αριστεροί' στο πετρολχεντς λένε ότι δεν υπάρχει κάνα πρόβλημα, τα πράγματα είναι όπως ήταν και πριν τις εκλογές. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
mirage έγραψε:@jmarr
Φυσικα και εχει δικαιωμα να κανει οτι θελει. Και εμενα ειναι επισης δικαιωμα μου να μην αγοραζω τα προιοντα της. Απλο.
@ οργισμενο, μονιμως, kacey
Η ΦΑΓΕ δεν ειναι η βιοτεχνια της κυρα Σουλας. Μιλαμε για μια κερδοφορα εξαγωγικη εταιρεια, που κομματι του brand της ειναι το Greek και η ελληνικη σημαια, που επελεξε να παει στο Λουξεμβουργο για να γλιτωσει τους φορους σε περιοδο κρισης για την χωρα. Δικαιωμα τους. Δικαιωμα μου ειναι να προτιμω προιοντα αλλων εταιρειων. Τοσο απλο.

Έτσι ακριβώς, και επίσης πρέπει να μάθουν κάποιοι και την έννοια της εταιρικής ευθύνης.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#126356 Στη δημιουργία κόμματος προχωρά ο Αλέκος Παπαδόπουλος
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500006450

ΝΑΤΟ ΝΑΤΟ το κομματάκι ψάξε ψάξε και θα το βρεις.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Panosss έγραψε:Πες στο αφεντικό σου και τον συγγενή σου ότι οι 'αριστεροί' στο πετρολχεντς λένε ότι δεν υπάρχει κάνα πρόβλημα, τα πράγματα είναι όπως ήταν και πριν τις εκλογές. :iconcool:

Το ίδιο είπα στον αλουμινα που ήρθε να κλείσουμε ένα έργο στο σπίτι και μου έλεγε ότι η δουλειά έχει πέσει πάρα πολύ, οι προμηθευτές ζητάνε μετρητά πριν τη παράδοση ενώ πέρσι αυτό δεν ίσχυε και τα πράγματα είχαν ισσοροπησει.

Μα τι λες, του είπα.

< >
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#126360 Μπήκες στον κόπο να τον ρωτήσεις τι εννοεί όταν λέει ότι τα πράγματα είχαν ισορροπήσει?
Για να καταλάβω: το κριτήριο της ισορροπίας είναι άμα σου δίνουνε πίστωση οι προμηθευτές σου ?
Γιατί εγώ νόμιζα ότι το κριτήριο είναι να έχεις δουλιές.
Και το κριτήριο να έχεις δουλιές είναι να μην υπάρχει λιτότητα.
πέρασε από το μυαλό σου να ρωτήσεις τον αλουμινά σου αν οι δουλιές του είχαν μια συνεχή φθίνουσα πορεία η οποία μαθηματικά θα τον οδηγούσε στο λουκέτο είτε του έδιναν πίστωση οι προμηθευτές του είτε όχι?
Τόσο απλά είναι τα πραγματάκια αρκεί να βάλεις λίγο το μυαλουδάκι σου να σκεφτείς από το να προσπαθείς να επιβεβαιώσεις με δήθεν προσωπικά παραδείγματα του κ@λου τα πληρωμένα ρεπορτάζ του μέγκα που απευθύνονται σε ηλίθιους.