Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByF&G
nass έγραψε:@F&G
Με δεδομένο ότι η υποτίμηση νομίσματος (διότι δεν είναι αυτή καθ΄αυτή η αλλαγή το πρόβλημα, είναι το ό,τι το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί άμεσα και πολύ (30-40-50%)) όπως έχει δείξει η ιστορική εμπειρία πλήττει κυρίως τα αδύναμα στρώματα, όπως επίσης το ίδιο συμβαίνει και με τον υψηλό πληθωρισμό (αν θυμούνται κάποιοι τις εποχές με 20+% πληθωρισμό μέχρι κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90), αυτό που θα τους πω αυτών που λες είναι: θα διαπιστώσουν the hard way ότι έχει και πιο κάτω.

Νασο σημερα ημουν με δυο ατομα στην παραλια και τα λεγαμε . Ο ενας εκανε γεωτρησεις με δικα του μηχανηματα και ο αλλος ηλεκτρολογος ανεργος. Ανυπαντροι με ελαχιστα ευρω στην ακρη για τον πρωτο και χωρις καθολου λεφτα ο δευτερος.
Και οι δυο μου κατεθεσαν οτι οσο κατω και να πανε με τη δραχμη η προοπτικη της ανακαμψης θα ερθει πολυ ποιο γρηγορα απ οτι με την εξωντοτικη λιτοτητα .
Εγω να πω την αληθεια συμφωνησα σε αυτο.
Εσυ τι λες?
Άβαταρ μέλους
By nass
#126240 Δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι η ανάκαμψη με δραχμή θα είναι γρήγορη. Και γω μπορεί να λέω, με εξίσου μεγάλες πιθανότητες, να είμαι σωστός, ότι θα είναι ακόμα χειρότερα.
Ο λόγος είναι απλός: δεν είναι το ευρώ η αιτία της κρίσης.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
F&G έγραψε:
nass έγραψε:@F&G
Με δεδομένο ότι η υποτίμηση νομίσματος (διότι δεν είναι αυτή καθ΄αυτή η αλλαγή το πρόβλημα, είναι το ό,τι το νέο νόμισμα θα υποτιμηθεί άμεσα και πολύ (30-40-50%)) όπως έχει δείξει η ιστορική εμπειρία πλήττει κυρίως τα αδύναμα στρώματα, όπως επίσης το ίδιο συμβαίνει και με τον υψηλό πληθωρισμό (αν θυμούνται κάποιοι τις εποχές με 20+% πληθωρισμό μέχρι κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 90), αυτό που θα τους πω αυτών που λες είναι: θα διαπιστώσουν the hard way ότι έχει και πιο κάτω.

Νασο σημερα ημουν με δυο ατομα στην παραλια και τα λεγαμε . Ο ενας εκανε γεωτρησεις με δικα του μηχανηματα και ο αλλος ηλεκτρολογος ανεργος. Ανυπαντροι με ελαχιστα ευρω στην ακρη για τον πρωτο και χωρις καθολου λεφτα ο δευτερος.
Και οι δυο μου κατεθεσαν οτι οσο κατω και να πανε με τη δραχμη η προοπτικη της ανακαμψης θα ερθει πολυ ποιο γρηγορα απ οτι με την εξωντοτικη λιτοτητα .
Εγω να πω την αληθεια συμφωνησα σε αυτο.
Εσυ τι λες?

Σόρυ που θα στο πω έτσι, αλλά δε ξέρει τι του γίνεται.

Η προοπτική της δραχμής είναι μια εντελώς άγνωστη και επικίνδυνη κατάσταση που εκτός του φοβερού πληθωρισμού θα φέρει και απομόνωση της χώρας.

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι μπερδεύονται με το πως περνούσαν επί δραχμής και πιστεύουν ότι θα είναι το ίδιο και τώρα.

Αν αυτή τη στιγμή η χώρα γυρίσει σε εθνικό νόμισμα, την ίδια μέρα οτιδήποτε εισάγεται θα αυξηθεί σε 3πλάσια+ επίπεδα.

Η χώρα μας δυστυχώς δεν έχει παραγωγή, οπότε τα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες θα αυξηθούν. Μέσα σε αυτή τη κατάσταση, ενδεχομένως εταιρίες θα αναγκαστούν να κλείσουν (ειδικά αυτές με εισαγωγικό χαρακτήρα) οπότε η ανεργία θα εκτοξευθεί και η αγοραστική δύναμη θα πέσει ακόμα περισσότερο.

Αυτά τα λέει η λογική και η εμπειρία από άλλες παρόμοιες καταστάσεις.

Πάντως ακόμα δεν έχω λάβει απάντηση από τα άλλα παιδάκια. :inlove:
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#126248 Ας το δεχθω κι αυτο.
Αφου αποτυχαμε στη διαχειρηση λοιπον του ευρω , και χρεωθηκαμε για 30 ισως και 50 χρονια , αν παιρναγαμε στην διαχειρηση της δραχμης και ξεκινουσαμε απο το 0 αλλαζοντας απο μονοι μας αναγκαστικα τη νοοτροπια που μας εφτασε εδω , θα καναμε κατι καλυτερο σε βαθος χρονου?
Ας δουμε δηλ και αυτην την πολυ τραγικη περιπτωση.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
F&G έγραψε:Ας το δεχθω κι αυτο.
Αφου αποτυχαμε στη διαχειρηση λοιπον του ευρω , και χρεωθηκαμε για 30 ισως και 50 χρονια , αν παιρναγαμε στην διαχειρηση της δραχμης και ξεκινουσαμε απο το 0 αλλαζοντας απο μονοι μας αναγκαστικα τη νοοτροπια που μας εφτασε εδω , θα καναμε κατι καλυτερο σε βαθος χρονου?

Τι σημασία έχει αυτή η συζήτηση?

Το θέμα είναι που βρίσκεσαι τώρα και τι αποφάσεις θα πάρεις.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#126252 Όσοι αναπολούν τη δραχμή δεν έχουν καταλάβει ότι τότε ζούσαμε κάπως αξιοπρεπώς διότι μας δάνειζαν απ´ έξω. Τώρα αν γυρίσουμε στη δραχμή τα δάνεια πάπαλα...

Sent from space >
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
F&G έγραψε:Ας το δεχθω κι αυτο.

Και παρεμπιπτόντως, δεν έχει γίνει "λάθος διαχείριση του ευρώ", αλλά λάθος διαχείριση της χώρας...

Το ευρώ δε σου φταίει σε τίποτα.
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#126255 Δεν εχει σημασια γιατι? Αφου σου λενε οι δικοι μας πως δεν εχουν προβλημα απο την στιγμη που σου δειξουν την εξοδο οι δανειστες να αλλαξουν νομισμα.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#126258 Λες και το κανουν πλεον συστηματικά προσυνενοημενα… αντικρουομενες, διορθωτικές καθε μερα δηλώσεις απο τον καθε προβεβλημενο συριζαιο… σε επιπεδο πολεμου χαρακωματων.…
Η πρωτοφανής ενδοκομματικη πολυφωνία φανερωνει και την αβεβαιότητα που θα εχει το Μαξιμου στην υπερψηφιση της οποίας συμφωνίας … ή παράλληλα την διαπραγματευτικη αδυναμια στην κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης… η δημιουργική ασάφεια μαλλον εξυπηρετουσε εσωτερικη χρονικη παραταση παρα διαπραγματευτικο ελιγμο εκ μέρους του Βαρουφακη στις βρυξέλλες…

Με την δυναμικη των αναληψεων της τελευταίας βδομαδας.. και την περιπου ανακοινωσιμη αδυναμια καταληξης σε συμφωνια το βραδυ της δευτερας… εαν τυχον αποφασιστεί η εφαρμογη πλαφον στις τραπεζες, θα ειναι σαν να μπαινει ταφοπλακα στην εσωτερικη αγορα και οικονομια… οποτε απο κει κι επειτα η επιστροφη στη δραχμη θα απασχολεί ακομη λιγοτερους σε σχεση με σημερα…

Οπως υποστηριζουν καποιοι οικονομολογοι (περα απ την υποκειμενικοτητα και πιθανά συμφεροντα ) με εθνικο νομισμα ο δρόμος προς την αναπτυξη θα ειναι περισσοτερο ανηφορικος… αλλα συντομοτερος…
και για οποιον βρισκεται στο μηδέν ακουγεται καλυτερη επιλογη…και οπως εγραψε και καποιος.. " 15 χρόνια στο € και ακομα δεν εχω ουτε ενα… "
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#126262 Δεν επιμενω στη δραχμη φυσικα αλλα εδω πλεον με η χωρις πλαφον στις τραπεζες εχουμε κυβερνηση που φλερταρει ανοιχτα μαζι της.
Ταφοπλακα σαν την περιπτωση απο πανω σημαινει ποιο κοντα στην εξοδο.
Αφου ο Βαρουφακης δεν ενοχλειται απο τους μονοδρομους της δραχμης που τυχον υπαρξουν σημαινει οτι ναι εχουμε Αριστερη κυβερνηση και σοβαρολογει.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
nass έγραψε:
dimviii έγραψε:
nass έγραψε:
Είδες κατευθείαν αυτό που σου 'λεγα, το "όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας" mode ? Β' πληθυντικό :svivhaha:

που το εγραψα ή εννοησα αυτο? :dizzy:

Πάλι τα ίδια :slap: ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ, ότι εσύ μπαίνεις πολύ εύκολα σε τέτοιο mode και δεν το καταλαβαίνεις καν. Απόδειξη: η χρήση Β΄ πληθυντικού στο παραπάνω, απαντώντας σε μένα, ενώ απλούστερη και λογικότερη θα ήταν η χρήση Β΄ ενικού.

η χρηση του β πληθυντικου ηταν γιατι και ο Hellenic tifosi ειχε συμφωνησει με αυτο που ελεγες εσυ.
Οποτε ακυρος ο συλλογισμος σου για mode ''οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εναντιον μας''.

ειναι η 2η φορα που προσπαθεις να αποδειξεις το ιδιο, ενω σου εχω πει οτι κατι τετοιο δεν το εχω πει ,ουτε εχω αφησει να εννοηθει.Ευχομαι να μην χρειαστει και 3η φορα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#126267 Εικόνα
https://www.facebook.com/christos.k.dim ... 4658497924

Δημοκρατία παίδες. Όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν συγκεντρώσεις, αρκεί να είναι αυτοί που εγκρίνει το κόμμα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#126268 @maltezos
δεν θυμάμαι καμία δημοσκόπηση να παρουσιάζει νούμερα με αυτό τον τρόπο.

Πάντα αθροίζουν στο 100% ΜΕ τους αναποφάσιστους για να φαίνεται η πραγματική ισορροπία ανάμεσα στα κόμματα και πώς/αν αυτή μπορεί να μεταβληθεί από την αδιευκρίνιστη ψήφο.

Όπως είπα ψιλοαδιάφορο καθώς μια δημοσκόπηση μπορεί να μαγειρευτεί ποικιλοτρόπως (πχ το πιο απλό να ρώτησαν μόνο σε περιοχές που ο συριζα είχε τα υψηλότερα νούμερα) αλλά είναι ενδεικτικό του πόσο χοντραίνει το επικοινωνιακό παιχνίδι.

Στη Σοβιετία BTW είναι πολύ πιθανό οι σούμες να ξεπερνούσαν το 100%.

:s_rofl :s_rofl