bibendum έγραψε:Αφου λεει την αληθεια ο Γιουνκερ, θα πιστεψουμε που μας ψυχοποναει εμας τους πολιτες οποτε θα βρει και λυση αρα don t worry. Ο Γιουνκερ μας αγαπαει το ειπε
Σε ερώτηση για τις πολιτικές αντιθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης, η πρώην υπουργός της ΝΔ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι βασικά φιλέλληνας»
http://www.zougla.gr/politiki/article/n ... noisi-tora
Χέστηκα(με) για τον Γιούνκερ.
Να τελειώνουν το θέατρο και θα πείσουμε εμείς το αριστερό τσόκαρο ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ αυτό που υπογράφουν.
Γκώσαμε.
Χρήστος Λάππας έγραψε:Πριν από λίγο πάντως άκουσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να παραδέχεται ότι ο Γιούνκερ όντως είπε την αλήθεια.
αυτη ειναι η δηλωση του κυβερνητικου εκπροσωπου,και δεν βλεπω κατι τετοιο.
Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για ψέματα προς τον ελληνικό λαό, αρνούμενος ταυτόχρονα ότι οι δανειστές έχουν ζητήσει να επιβληθούν ορισμένα από τα μέτρα που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.
«Το κείμενο που παραδόθηκε στον Έλληνα πρωθυπουργό την προηγούμενη Τετάρτη επισήμως από τους θεσμούς περιλάμβανε 10% αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και αύξηση 4,5% στο ΦΠΑ στα φάρμακα, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση των εσόδων από το ΦΠΑ κατά 1,8 δισ. και μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.
«Ποτέ δεν είπαμε ότι είναι άποψη της Κομισιόν και του κ. Γιουνκέρ προσωπικά, αλλά ότι είναι συνθετική πρόταση των τριών θεσμών. Είναι θετικό που ο κ. Γιούνκερ καταθέτει την διαφοροποίησή του ως προς αυτές τις κατευθύνσεις», πρόσθεσε.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό, μεταφέροντας παράλληλα τα βάρη από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ενώ έχει προτείνει και την μείωση των αμυντικών δαπανών», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Anonymous Founder έγραψε:Είσαι σίγουρος για την υπογραφή; Γιατί υπάρχει κόσμος που φοβάται...
Έβλεπα σε επανάληψη τις δηλώσεις Ρουμελιώτη στον ορό της αλήθειας και έλεγε ότι το 2010 όλη η Ευρώπη θεωρούσε ΔΕΔΟΜΕΝΟ το ότι η Ελλάδα τελικά δεν θα κατέφευγε στο ΔΝΤ.
Δεν περίμεναν ότι ο ΓΑΠ ήταν τόσο καθυστερημένος.
Challenge accepted?

μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ
Η πεμπτουσία της μπούρδας βρίσκεται εδώ.
Οι κατοχικές δυνάμεις ζητούν να σταματήσουν τα πεσκέσια στον αγωνιζόμενο λαό (πρόωρες κλπ) και η πρώτη φορά αριστερά το μετέφρασε "μείωση στις συντάξεις".
#dhmiourgikh_asafeia
EDDIE_147 έγραψε:μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,8 δισ. ευρώ
Η πεμπτουσία της μπούρδας βρίσκεται εδώ.
Οι κατοχικές δυνάμεις ζητούν να σταματήσουν τα πεσκέσια στον αγωνιζόμενο λαό (πρόωρες κλπ) και η πρώτη φορά αριστερά το μετέφρασε "μείωση στις συντάξεις".
#dhmiourgikh_asafeia
THIS
Για να βρεθεί το ποσό, πρέπει να πέσει βαθύ μαχαίρι.
Anonymous Founder έγραψε:Λες να γίνει εξοικονόμηση 1,8 δις ευρώ με κόψιμο μόνον των πρόωρων;
κοιτα να δεις ομως ρε παιδακι μου τι παιχνιδια μπορει να παιχτουν.
Σκουζουν οι δεξιοι για τις προωρες συνταξεις,που εβγαζε η δεξια ακομα και εν μεσω μνημονιων.
Anonymous Founder έγραψε:Λες να γίνει εξοικονόμηση 1,8 δις ευρώ με κόψιμο μόνον των πρόωρων;
Ποσα (λεμε τωρα, το νουμερο ειναι αγνωστο) χρηματα εχει δωσει το κρατος απο την αρχη του χρόνου (ενα 6μηνο δηλαδη), σε συνταξεις ΜΟΝΟ του ΔΤ, σε ατομα που ειναι κατω των 60 ετων? (δε συζηταω για κατω απο 65 ή 67 ετη, γιατι εχω στειλει τη φουστανελα στο καθαριστηριο
)Μιλαμε για ΔΕΚΟ, θυγατερες, Ολυμπιακη, και αλλες βασανιΖμενες κοινωνικες ομαδες.
Ενα (που λεει ο λογος) απλο query ειναι. Πιστευω αν μπορουσαμε να το βγαλουμε το νουμερο θα τρομαζαμε.
Σκουζουν οι δεξιοι για τις προωρες συνταξεις,που εβγαζε η δεξια ακομα και εν μεσω μνημονιων.![]()
![]()
![]()
QsisVTS έγραψε:@kacey
α) ισχύει, αλλά όχι όταν αγγίζει τα όρια του γελοίου..και αν σου φαίνονται γελοίες οι δικές μας απαιτήσεις, οι δικές τους είναι σεφερλής..
β) επίσης αν ήταν τόσο αρχιδάτοι και γαμάτοι και δε μας είχαν ανάγκη όπως πολλοί πιστεύετε, δε θα καθόντουσαν τόσο καιρό να το συζητάνε...προφανώς και έχουν να χάσουν πολλά και οι μαλακίτσες που πετάνε ότι η ευρώπη μπορεί να αντέξει χωρίς την ελλάδα ή τη πλήρη χρεοκοπία της ελλάδας, είναι σα να κάνουμε συζητήσεις για τους ΕΛ και τους ψεκασμούς..
εδώ μια τράπεζα πήδηξε την αμερική και δε θα πηδήξει μια χώρα την ευρώπη![]()
απλά θέλουν να μας δείξουν ότι έχουν το μαχαίρι και το καρπούζι, πράγμα που φυσικά ισχύει μέχρι ένα (μεγάλο) βαθμό, αλλά δε μπορούν να συνεχίσουν να πνίγουν έτσι τη χώρα, αλλιώς και τις επόμενες 10ετιες πάλι τις ίδιες κουβέντες θα κάνουμε
QsisVTS έγραψε:δεν έχω ιδιαίτερη διάθεση σήμερα για ειρωνικά ποστ
α) εξήγησέ μου εσύ με τις οικονομικές σου γνώσεις πώς θα αναπτυχθούμε με τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές..
και πώς οι προτάσεις τους αποτελούν ένα ρεαλιστικό πλάνο ώστε να συνεχίζουμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας σε βάθος χρόνου και πάνω από όλα να υπάρχουμε..![]()
εγώ να συμφωνήσω ότι οι δικοί μας είναι καραγκιοζοπαίκτες, πείτε μου γιατί αυτά τα χρόνια δεν έχω καταλάβει ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ?
εσύ δηλαδή βλέπεις αυτά που λένε και δε σκέφτεσαι ότι οι άνθρωποι είναι άσχετοι και πολύ απλά θα μας πεθάνουν;
νομίζω ότι γίνονται διαρκώς λογικά άλματα μόνο και μόνο για να υποστηρίξουμε τις πολιτικές μας προτιμήσεις και αυτό είναι σχεδόν λυπηρό..
α) ε μετα απο τοσους μηνες παιξιματους ΠΟΥΛΟΥ απο πλευρα της ελληνικης κυβερνησης, δεν επρεπε (ή εστω: "δεν περιμεναμε") και αυτοι να στειλουν μια προταση τυπου "κοιταξτε, υπαρχει και αυτο το γαμησι αν δεν γουσταρετε τα αλλα"?
β) ναι, θα χασουν. Αλλα θα χασουν πολυ λιγοτερο απο εμας και ειναι γελοιο να τους απειλουμε με παιδιαστικες μαλακιες του τυπου "θα κοψω το χερι μου και θα στο πεταξω στο κεφαλι"...
QsisVTS έγραψε:thednick έγραψε:Έχουν πέσει σε κάτι οι δανειστές? Γιατί εγώ δεν βλέπω να ζητάνε κατι λιγότερο, αλλά περισσότερα απο ότι πριν...
Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Γιουνκερ πριν μερικές ώρες είπε ότι η ελληνική πλευρά απέρριψε τη μείωση των αμυντικών δαπανών (αντί των συντάξεων), τη στιγμή που χθες αναφερόταν ότι το ΔΝΤ (και όχι η Ελλάδα) απέρριψε αυτή την πρόταση...
γιατί οι δανειστές μας είναι σοβαροί τεχνοκράτες και ζητάνε αυτά που ανέκαθεν ζητούσαν ( το λένε και οι συμφορουμίτες)
τους τόκους που με πολύ κόπο έβγαλαν και θέλουν να συνεχίσουν να βγάζουν με αφορμή αυτή την ιστορία
είναι να σε πιάνει η ψυχή σου, να θέλει ο τοκογλύφος τα λεφτά του και να το παίζεις δύσκολος..![]()
αλλά έλα μωρέ είναι καλά παιδιά που μας δανείζουν σε "φιλικές" τιμές, για να διασώσουν το περήφανο λαό μας το κάνουν
Ναι, μας δανειζουν σε φιλικες τιμες. Τοκογλυφος αυτος που σου δανειζει με 1.κατι % (τοσο δεν ειναι?) για να πηγαινεις μετα και να του μιλας για κοκκινες γραμμες και ιερες αγελαδες, ενω δεν εχεις καμμια διαθεση να στρωσεις ολους αυτους τους |λογοκρισία| που βαζουν χερι στο κρατικο ταμειο ενω δεν πρεπει?
trident1971 έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Λες να γίνει εξοικονόμηση 1,8 δις ευρώ με κόψιμο μόνον των πρόωρων;
Ποσα (λεμε τωρα, το νουμερο ειναι αγνωστο) χρηματα εχει δωσει το κρατος απο την αρχη του χρόνου (ενα 6μηνο δηλαδη), σε συνταξεις ΜΟΝΟ του ΔΤ, σε ατομα που ειναι κατω των 60 ετων? (δε συζηταω για κατω απο 65 ή 67 ετη, γιατι εχω στειλει τη φουστανελα στο καθαριστηριο)
Μιλαμε για ΔΕΚΟ, θυγατερες, Ολυμπιακη, και αλλες βασανιΖμενες κοινωνικες ομαδες.
Ενα (που λεει ο λογος) απλο query ειναι. Πιστευω αν μπορουσαμε να το βγαλουμε το νουμερο θα τρομαζαμε.
Δεν δηλώνω ειδικός, βρήκα αυτή τη σελίδα πρόχειρη...
http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/ ... -sintaxeon

Σε ό,τι αφορά αποκλειστικά στις συντάξεις γήρατος και αν τα υπολόγισα σωστά, γύρω στους 49.000 συνταξιούχους (σε σύνολο ...2.021.315 τον Μάρτιο) παίρνουν από 2.168,40 € έως ... 4.614,69 κατά Μ.Ο. κάθε μήνα...
Αν τα κάνεις κατά κατηγορία επί 12 βγαίνουν γύρω στα 1,35 δις γιούροζ, οπότε δε λείπουν και πολλά ακόμα.
(διαβάστε και άλλους αριθμούς εκεί μέσα, έχουν ενδιαφέρον, όπως π.χ. το 12,6% των συνταξιούχων -334.500 άτομα- που παίρνει ΤΡΕΙΣ συντάξεις. Επίσης, το 38% των συνταξιούχων -δηλ. πάνω από ...ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΤΟΜΑ- ήταν τον Μάρτιο 51-70 ετών
)
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός των συνταξιούχων τον Μάρτιο του 2015 ήταν 2.654.784
- το 25% των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 81 ετών, το 32% κυμαίνεται μεταξύ 71 και 80 ετών, το 38% μεταξύ 51 έως 70 ετών.
25% +32%+38%=95%... το 95% των συνταξιουχων ειναι απο 51 και πανω....
το υπολοιπο 5% (ητοι 132.740 ατομα) λογικα αφορα το ηλικιακο επιπεδο 50 ΚΑΙ ΚΑΤΩ.
Κανω καποιο λαθος?***Προφανως ειναι μεσα και δικαιες συνταξεις πραγματικα αναπηρων, τυφλων που δεν βλεπουν κλπ, τιποτα πιλοτοι μαχητικων... πόσοι ομως ειναι πραγματικα αυτοι?, οι αναπηροι γενικα εινα 9,11% του συνολου λεει...
Επιπλέον το Μάρτιο ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κύριων συντάξεων σε ποσοστό που ξεπερνά το 49,5% αφορά συνταξιούχους ηλικίας 56-61 ετών και 62-67 ετών. Το 31% στην ηλικιακή κατηγορία 51-55 ετών είναι νέοι συνταξιούχοι του Δημοσίου.
Κατι κουραΖμενα παλληκαρια...

EDIT
Αν ΔΕΝ κανω λαθος, εγω ο ΑΣΧΕΤΟΣ τυχαρπαστος που βρηκα ενα αρθρο που εβαλε ενας αλλος και εκανα κατι μπακαλιστικες προσθεσεις...
φανταστειτε τα τρελα αγορια της Μερκελ και καθε Μέρκελ, τι συμπερασματα μπορουν να βγαλουν με ολα τα στοιχεια.
#mekelminkoloneisgamamastokerato