Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
BEAMS έγραψε:Από το Σείριο όλοι λέμε. Άσπιλοι, αμόλυντοι και προπαντώς.... καθόλου ρατσιστές.

Σορρυ που το ειδα λιγο αργα το παραπανω και αυτο:

Αλλά βλέπεις, είχε και πλάτες εντός Ελλάδας ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, που εκτός από καθυστερημένος ήταν και τυφλά φανατικός.
Όταν λόγω του ξεριζωμού στη Μικρά Ασία ήρθε ένα κομμάτι ελληνισμού απίστευτα προοδευμένο αντί να το υποδεχτούνε όπως άρμοζε να υποδεχθούν αδελφό, πολλοί εγχώριοι άπλυτοι ταλιμπάν το αντιμετώπισαν με το χειρότερο τρόπο.
Τυπίδια που είχαν τσακωθεί με το νερό και η μάκα στο δέρμα τους δεν έβγαινε ούτε με γυαλόχαρτο 4, έλεγαν τις Σμυρνιές παστρικές επειδή μέσα στη δυστυχία τους και στα αντίσκηνα έβρισκαν τον τρόπο να είναι όσο γίνεται καθαρές. Λαμόγια έβρισκαν τρόπους για να τρώνε χρήματα και τιμαλφή. Και άλλα πολλά που σε κάνουν να ντρέπεσαι όταν τα διαβάζεις ή αν είχες την "τύχη" να τα ακούσεις από πρώτο χέρι.

μηπως θα ειχες την καλωσυνη να εξηγησεις μεσα απο ποιες πολυπλοκες εγκεφαλικες διαδρομες (αγνωστες για το ευρυ κοινο) οδηγηθηκες στο συμπερασμα οτι μοναδικος (ή εστω ο σημαντικοτερος) λογος που συνεβαιναν ολα τα παραπανω ηταν ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ (και εννοειται συνεχιζουν να ειναι :roll: ) ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ οι "ντοπιοι" ??? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#124373 Παρε μια πολυπλοκη εγκεφαλικη διαδρομη: Κατσε καμια ωρα για καφε (ελληνικο πολλα βαρυ και οχι, τι ειμαστε , τιποτα Red Garland που μαθαμε τον φρεντου και δεν αρμεγουμε χωρις αυτον;) σε οποιοδηποτε καφενειο ελληνικης επαρχιας.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#124380 Σε επαρχια γεννηθηκαν και μεγαλωσαν οι γονεις μου, σπιτι στο χωριο υπηρχε και πηγαιναμε, συγγενεις ζουν ακομα εκει κλπ. Δεν ειμαι λοιπον "Αθηναιος", (ουτε οι δικοι μου θελησαν να γινουν ποτε ειναι η αληθεια), οπότε εχω θεωρω μια καλη εικονα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#124387 Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι αν σκάσω μύτη να εγκατασταθώ σε κλειστή κοινωνία μιας χώρας που δεν είχε πάρε δώσε με αποικίες-μετανάστες (τύπου Ολλανδία-Αγγλία) δεν θα με σχολιάσουν.
Και σίγουρα δεν θα πουν "αχ τι καλός είναι αυτός ο νέος που ήρθε". Ο φόβος, η περιέργεια για το άγνωστο και η ζήλια δεν είναι νέα στον πλανήτη και σίγουρα όχι προνόμιο μερικών μόνο ανθρώπων.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
dimik έγραψε:Δεν είμαι πολύ σίγουρος ότι αν σκάσω μύτη να εγκατασταθώ σε κλειστή κοινωνία μιας χώρας που δεν είχε πάρε δώσε με αποικίες-μετανάστες (τύπου Ολλανδία-Αγγλία) δεν θα με σχολιάσουν.
Και σίγουρα δεν θα πουν "αχ τι καλός είναι αυτός ο νέος που ήρθε". Ο φόβος, η περιέργεια για το άγνωστο και η ζήλια δεν είναι νέα στον πλανήτη και σίγουρα όχι προνόμιο μερικών μόνο ανθρώπων.

Φαντάσου οτι αυτη τη στιγμη συζηταμε για 100αδες ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανθρωπους, και 90+ χρονια πριν :help:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#133298 Μιας και είναι της εποχής........η αρχή των προβλημάτων μας σήμερα, πολύ ενδιαφέρουσα εργασία

War, Crisis and Sovereign Loans:
The Greek War of Independence and British Economic Expansion
in the 1820s*

http://historicalreview.org/index.php/h ... w/305/193#
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Ο λευκός άνδρας σ’ εκείνη την φωτογραφία
https://aenaikinisi.wordpress.com/2015/ ... %86%CE%AF/

[...]
Κοιτάζουμε τους αθλητές να τρέχουν σε μια πίστα τέλεια, ακόμη και όταν είναι σπαρμένη από εμπόδια πειθήνια πάντως να υπερπηδηθούν, δίχως συνέπειες. Και, χάρη στην εκλεκτή εργασία του Riccardo Gazzaniga, μπορούμε να θυμηθούμε έναν μικρό ήρωα αντιρατσιστή και λευκό, «νορμάλ» μέχρι το επίθετό του, που συνεθλίβη ανάμεσα στους δυο ισχυρούς μαύρους που με σφιγμένη την γροθιά διασπούν τις υποκρισίες του αληθινού ρατσισμού και του ντε φάκτο apartheid. ο Peter Norman, το κουράγιο μιας φυσικής χειρονομίας, στην μέση μιας μάχης, σε μια χώρα όπου η αστυνομία – τότε όπως και σήμερα – σφαγίαζε φοιτητές και αντιφρονούντες – και σε ένα αθλητικό σύστημα εξουσίας και διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι, επιλέγοντας την σωστή πλευρά και πληρώνοντας το αντίτιμο.
[...]
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Γενοκτονίες και γενοκτονολόγοι
http://www.efsyn.gr/arthro/genoktonies- ... ktonologoi

Συντάκτης:
Τάσος Κωστόπουλος

Αν βγαίνει κάποιο συμπέρασμα από τον πρόσφατο θόρυβο γύρω από την απάντηση του υπουργού Παιδείας στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου περί «ποντιακής γενοκτονίας», αυτό είναι η διαπίστωση της σύγχυσης που επικρατεί στον δημόσιο λόγο.

Οχι μόνο για το τι ακριβώς συνέβη στον Πόντο κατά το πρώτο τέταρτο του εικοστού αιώνα, αλλά και για τις ίδιες τις έννοιες της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης.

Αντιμέτωποι με τη ρευστότητα και την αντιφατική χρήση των επίμαχων όρων, πολλοί απ’ όσους τοποθετήθηκαν δημόσια κατέληξαν έτσι σε μια αφοριστική απόφανση: αφού, έτσι κι αλλιώς, τόσο η γενοκτονία όσο και η εθνοκάθαρση αφορούν στοχευμένες βιαιοπραγίες σε βάρος κάποιας μειονοτικής ομάδας, τι νόημα έχει η όποια διάκριση;

Κατανοητή ως ενστικτώδης αντίδραση σε μια διένεξη σημαδεμένη από ανερμήνευτες (κι ενίοτε κακοχωνεμένες) βυζαντινολογίες, η προσέγγιση αυτή δεν παύει ωστόσο να είναι βαθιά λανθασμένη.

Τουλάχιστον όσο και η δογματική εξίσωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με τον φασισμό, βάσει της (επίσης ορθής) διαπίστωσης ότι και τα δυο καθεστώτα συνιστούν πολιτικές μορφές κυριαρχίας του κεφαλαίου πάνω στις εργαζόμενες μάζες.

Θα προσπαθήσουμε ως εκ τούτου σήμερα να ξεκαθαρίσουμε τις βασικές πτυχές του ζητήματος, συνοψίζοντας τη σχετική διεθνή επιστημονική συζήτηση κι εντοπίζοντας τα βασικά σημεία τριβής στους κόλπους της.

Κυρίως θα σταθούμε στη διαπλοκή του επιστημονικού λόγου με τις πολιτικές στοχεύσεις που αυτός καλείται κάθε φορά να νομιμοποιήσει, καθώς και με την υλική βάση της ανάπτυξης των λεγόμενων «γενοκτονικών σπουδών» (Genocide Studies) σε υπερατλαντικά πανεπιστήμια την τελευταία εικοσαετία.

[...]
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#196347 Τουλάχιστον όσο και η δογματική εξίσωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με τον φασισμό, βάσει της (επίσης ορθής) διαπίστωσης ότι και τα δυο καθεστώτα συνιστούν πολιτικές μορφές κυριαρχίας του κεφαλαίου πάνω στις εργαζόμενες μάζες.

Μου ανακατεύουν τα άντερα οι έννοιες της εργαζόμενης μάζας και της εκμετάλλευσης τους από το κεφάλαιο τη στιγμή που όσοι δεν είναι με το κεφάλαιο πιέζουν και εκμεταλλεύονται με άλλους τρόπους την ίδια εργαζόμενη μάζα.

Έλεος πια με τις ταμπέλες και τους αφορισμούς, ούτε οι μεν είναι καλοί ούτε οι δε, όλοι προσβλέπουν σε μια μορφή εξουσίας, είναι όλοι τους εξουσιαστές των μαζών, το ζητούμενο είναι με ποιούς περνάει καλύτερα την καθημερινότητα του ο απλός κόσμος.

Όποιος μπορέσει και την κάνει πιο ανθρώπινη και πιο άνετη θα έχει την στήριξη μου ( χέστηκε η φοράδα στο αλώνι δηλαδή ) αλλά κατά την γνώμη μου είναι όλοι τους αποτυχημένοι, δεν υπάρχουν ιδανικά συστήματα, δεν υπάρχουν ιδανικά στους εξουσιαστές, δεν υπάρχουν τελικά ιδανικοί άνθρωποι, είμαστε ατελή όντα με ατελή συστήματα.

Όσοι έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση του ρόλου τους όταν βρεθούν σε θέση εξουσίας βοηθούν περισσότερο, αυτό είναι όλο κι όλο, όχι δεν είμαι μηδενιστής, είμαι με τον άνθρωπο που τον ταλαιπωρούν οι ταμπέλες και οι διακρίσεις των ευτελών της όποιας εξουσίας που έχουν χαμηλά ιδανικά και μοναδικό στόχο μόνο την ατομική τους οικονομική άνοδο και την προβολή του εγώ τους.
Άβαταρ μέλους
By gto250swb
21 quadra έγραψε:Τουλάχιστον όσο και η δογματική εξίσωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με τον φασισμό, βάσει της (επίσης ορθής) διαπίστωσης ότι και τα δυο καθεστώτα συνιστούν πολιτικές μορφές κυριαρχίας του κεφαλαίου πάνω στις εργαζόμενες μάζες.

Μου ανακατεύουν τα άντερα οι έννοιες της εργαζόμενης μάζας και της εκμετάλλευσης τους από το κεφάλαιο τη στιγμή που όσοι δεν είναι με το κεφάλαιο πιέζουν και εκμεταλλεύονται με άλλους τρόπους την ίδια εργαζόμενη μάζα.

Έλεος πια με τις ταμπέλες και τους αφορισμούς, ούτε οι μεν είναι καλοί ούτε οι δε, όλοι προσβλέπουν σε μια μορφή εξουσίας, είναι όλοι τους εξουσιαστές των μαζών, το ζητούμενο είναι με ποιούς περνάει καλύτερα την καθημερινότητα του ο απλός κόσμος.

Όποιος μπορέσει και την κάνει πιο ανθρώπινη και πιο άνετη θα έχει την στήριξη μου ( χέστηκε η φοράδα στο αλώνι δηλαδή ) αλλά κατά την γνώμη μου είναι όλοι τους αποτυχημένοι, δεν υπάρχουν ιδανικά συστήματα, δεν υπάρχουν ιδανικά στους εξουσιαστές, δεν υπάρχουν τελικά ιδανικοί άνθρωποι, είμαστε ατελή όντα με ατελή συστήματα.

Όσοι έχουν μεγαλύτερη συναίσθηση του ρόλου τους όταν βρεθούν σε θέση εξουσίας βοηθούν περισσότερο, αυτό είναι όλο κι όλο, όχι δεν είμαι μηδενιστής, είμαι με τον άνθρωπο που τον ταλαιπωρούν οι ταμπέλες και οι διακρίσεις των ευτελών της όποιας εξουσίας που έχουν χαμηλά ιδανικά και μοναδικό στόχο μόνο την ατομική τους οικονομική άνοδο και την προβολή του εγώ τους.

Σου ανακατευουν ή οχι τα αντερα ο αρθρογραφος παταει σε μια συγκεκριμενη ερμηνευτικη παραδοση, τα δικα σου εργαλεια ερμηνειας ειναι ελλιπη εως ανυπαρκτα, οταν λες "χαμηλα ιδανικα" ή "ατελη οντα" εχεις κανει διακρισεις και εχεις βαλει ταμπελες πιο δυσδιακριτες και αχρειαστες επομενως, (τι να τη κάνεις τη ταμπελα αν δεν βλεπεις τι γραφει?).

Το αρθρο σημειωνει την αναγκη για τη χρηση "δικαιων" ορισμων προς οφελος της κατανοησης και της διακρισης με στοχο τη συννενοηση(?), η αντιδραση σου μαλλον δεν συμβαλει προς αυτη τη κατευθυνση. Αρνουμενος ορισμους και αντικαθιστώντας τους απο ενα νεφελωδες -ιδανικος,ατελης κλπ.- αθελα σου καταστρεφεις και τη τελευταια πιθανοτητα για επικοινωνια, εκτος κι αν αυτος ειναι ο σκοπος σου-μου-του, μια εντεχνη σημειωτικη ομιχλη προς οφελος και μιας συνθηματικης αντιδρασης.

Με αλλα λογια αυτα που γραφεις στρεφονται πρωτα κατα του εαυτου σου, προκαλοντας μανιχαϊστικες αντιδρασεις του τυπου, αυτοι ειναι κακοι εμεις ειμαστε οι καλοι, ή ολοι ειμαστε παρτακιδες και η πολιτικοι ειναι χρησιμοι ως διαχειριστες της καφριλας, ή το ατυχές... το ζητούμενο είναι με ποιούς περνάει καλύτερα την καθημερινότητα του ο απλός κόσμος.

Υ.Γ. ωραιο ποστ egobrain :s_yummy
Άβαταρ μέλους
By criuser
#196436 Ιστορία από την συγκεκριμένη εφημερίδα , είναι ανέκδοτο :s_sarcastic

Οπως και το άρθρο του τυπάκου . Στην Ισβέστια ίσως είχε τύχη :lol:

Ακου καταπίεση του εργαζόμενου λαού . Το δε παιδομάζωμα , σε εισαγωγικά .

Ζούν ακόμα θύματα του παιδομαζώματος έστω και σε βαθύ γήρας .

Αυτό τον σώζει τον γκαιμπελίσκο . Οτι είναι σε βαθύ γήρας .
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Anonymous Founder έγραψε:Τι ακριβώς σε ενόχλησε εσένα στο άρθρο; :hmmm:

Είναι ιδεοληπτικοί και χρήσιμοι ηλίθιοι :rtfm: