Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Panosss έγραψε:Πολύ μεγάλη φαντασία έχεις dimik.
Η φωτό που σου δείχνω είναι από Βελιγράδι.
Έχω πάει. Πίστεψέ με είναι πολύ χειρότεροι από μας σε θέματα επίδειξης.
Κι έχουν κι άλλα που εμείς δεν έχουμε, π.χ αλκοολισμό.

Αν δεν με πιστεύεις πήγαινε μια βδομαδούλα (φτηνά είναι) να τα δεις από κοντά.
Θα σου αρέσει πιστεύω, εμένα μου άρεσε πάντως, αλλά θα σου διαλύσει κι ορισμένες ψευδαισθήσεις.

Δεν χρειάζεται να πάω Βελιγράδι, πάω μέχρι το Παλιούρι στην Χαλκιδική και τους βλέπω, βλέπω και τους συμμαθητές μου που στην καλύτερη δουλεύουν μπαρμαν ή κάνουν το 3 μεταπτυχιακό παίζοντας το φοιτητές στα 30 φεύγα και ζώντας με χαρτζιλίκι.

Το θέμα είναι "πόσο λογικό φαίνεται να πληρώνει κάποιος ξαπλώστρες και συναφείς πολυτέλειες την στιγμή που είναι και πιθανότατα θα παραμείνει άνεργος για πολύ ακόμα"
Δεν είπε κανείς ούτε να κλειδωθούν σπίτι, ούτε να μην διασκεδάσουν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#123706 Η επίδειξη αυτού του τύπου, δεν είναι ελληνική πατέντα, υπάρχει με διάφορες μορφές σε όλα τα ανθρώπινα πλάσματα και οι λόγοι είναι βαθιά βιολογικοί.
:lol:
Προσωπικά κι εγώ γελάω με όλους αυτούς που θέλουν ξαπλώστρα στην παραλία, αν και δεν έχω πρόβλημα το 10% (όχι παραπάνω όμως) μιας παραλίας να δίνεται για ξαπλώστρες, για όσους θέλουν να πληρώσουν. Κάποιοι την γουστάρουν και μπορούν/θέλουν να πληρώσουν. Κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην χαλάει η εικόνα την υπόλοιπη παραλία.
Γενικώς, ξαπλώστρες έχω πληρώσει μόνον όταν πονάω στον αυχένα μου. Τις υπόλοιπες φορές, παίζει σκίαστρο, πετσετούλα, ψυγειάκι με μπύρες, νερό και αναψυκτικά, βιβλίο. Είναι κάτι που το εξασκώ κάθε ΣΚ και προφανώς και μπορώ να πληρώσω την ξαπλώστρα, αλλά ΔΕΝ το θέλω, το βρίσκω κι εγώ μια ανοησία για το 99% του κόσμου (όλων αυτών που δεν έχουν δηλαδή πρόβλημα με καμιά μέση, αυχένα κλπ).
:s_biggrin

Φυσικά, η ανάλυση πως οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι παραλίες είναι γεμάτες, άρα ο κόσμος έχει λεφτά, έχουμε πει πολλές φορές πως είναι το λιγότερο αστεία.
:s_cool
Άβαταρ μέλους
By Panosss
Anonymous Founder έγραψε:Προσωπικά κι εγώ γελάω με όλους αυτούς που θέλουν ξαπλώστρα στην παραλία, αν και δεν έχω πρόβλημα το 10% (όχι παραπάνω όμως) μιας παραλίας να δίνεται για ξαπλώστρες, για όσους θέλουν να πληρώσουν.

Και με σένα θα συμφωνήσω :lipsealed: my god what's happening to me? το μεμοράντουμ φταίει :rant: .

Δεν θα 'πρεπε κανονικά να 'ναι παράνομο να καταλαμβάνουν παραλίες με ξαπλώστρες; (εκτός από ένα μικρό ποσοστό;).

Δηλαδή...φανταστείτε να γίνουν π.χ τα δάση δημοφιλής προορισμός...θα τα γεμίσουν...καρέκλες; :vava:
Μπας και υπάρχει κάνας σχετικός νόμος που, πολύ απλά, δεν εφαρμόζεται;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Η επίδειξη αυτού του τύπου, δεν είναι ελληνική πατέντα, υπάρχει με διάφορες μορφές σε όλα τα ανθρώπινα πλάσματα και οι λόγοι είναι βαθιά βιολογικοί.
Προσωπικά κι εγώ γελάω με όλους αυτούς που θέλουν ξαπλώστρα στην παραλία, αν και δεν έχω πρόβλημα το 10% (όχι παραπάνω όμως) μιας παραλίας να δίνεται για ξαπλώστρες, για όσους θέλουν να πληρώσουν. Κάποιοι την γουστάρουν και μπορούν/θέλουν να πληρώσουν. Κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην χαλάει η εικόνα την υπόλοιπη παραλία.
Γενικώς, ξαπλώστρες έχω πληρώσει μόνον όταν πονάω στον αυχένα μου. Τις υπόλοιπες φορές, παίζει σκίαστρο, πετσετούλα, ψυγειάκι με μπύρες, νερό και αναψυκτικά, βιβλίο. Είναι κάτι που το εξασκώ κάθε ΣΚ και προφανώς και μπορώ να πληρώσω την ξαπλώστρα, αλλά ΔΕΝ το θέλω, το βρίσκω κι εγώ μια ανοησία για το 99% του κόσμου (όλων αυτών που δεν έχουν δηλαδή πρόβλημα με καμιά μέση, αυχένα κλπ).

Φυσικά, η ανάλυση πως οι καφετέριες, τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι παραλίες είναι γεμάτες, άρα ο κόσμος έχει λεφτά, έχουμε πει πολλές φορές πως είναι το λιγότερο αστεία.

Δεν διαφωνώ στο ότι δεν είναι ελληνική πατέντα.
Το να αποζητάς περιττές πολυτέλειες όμως όταν δεν έχεις δικό σου εισόδημα παραμένει άσχημο και άξιο κριτικής.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
vice246 έγραψε:@21 quadra
εαν πεσουμε στο παγοβουνο… το ποιος θα σωθεί ή οχι δεν βασιζεται σε τιποτε αλλο παρα μονο στην τυχη…

Οπως καταγραφει και το νεο βιβλιο του Ιγνατιου… το ΔΝΤ ζητουσε τις ιδιες μεταρρυθμίσεις που απαιτει σημερα, απο την εποχη του Αλογοσκουφη και του θείου βρεφους του Κωστακη Καραμανλη… ο οποιος (με τις επιλογες του επρεπε να βρισκεται κρυμμενος εκτος ευρώπης ή στα καγκελα… ) εξακολουθει να απολαμβάνει τη ζωη του ως κρατικοδιαιτο παρασιτο…

Επρεπε σταδιακα να γινουν… .το φταίξιμο ειναι ολων των κυβερνήσεων των τελευταιων 10 ετων… ο Τσιπρας πηρε τελευταίος την καυτή πατατα και το τελεσίγραφο εδω και τωρα…

Η αποσταση αντι να γεφυρωνεται, μεγαλώνει… τα δις σε μειωσεις δαπανών και αυξησεις εσοδων ξεπερνουν τα 5… και δεν υπαρχει τρόπος να διευθετηθούν…

Οπως δηλωσε και ο Γιούνκερ… παμε για τέλος του μηνα και ο θεος βοηθός…

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη για την σημερινή κατάσταση, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο, ακόμα όμως και αυτές με την λιγότερη ευθύνη από την στιγμή που συνέχισαν την ίδια πολιτική και την ατιμωρησία έχουν συνυπευθυνότητα που τις κατατάσει με τις υπόλοιπες.

Το έχουμε πεί σε όλους τους τόνους ότι είχαν προτεραιότητα την παραμονή τους στην εξουσία και τον πλουτισμό αδιαφορώντας για τις επόμενες γενιές, το αποτέλεσμα είναι να είμαστε σήμερα εδώ που είμαστε, στην μέση του πουθενά και ενώ όλοι ( ντόπιοι και ξένοι ) βλέπουν που μας οδήγησαν τα μνημόνια εξακολουθούν να υποστηρίζουν την ίδια πολιτική, αυτό για μένα είναι ή βλακεία ή συμφέρον, άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, και επειδή δεν είναι δυνατόν να είναι τόσοι πολλοί βλάκες μαζεμένοι, είναι ηλίου φαεινότερο ότι είναι μαζεμένοι εκεί που έχουν συμφέρον, εκεί που βλέπουν το χρήμα, οπότε έχουν δημιουργήσει και τους κατάλληλους μηχανισμούς πίεσης ώστε να μην έχουν επαφή με τους πολίτες αλλά να τους πέρνουν το υστέρημα, βάζουν άτομα καλοπληρωμένα χωρίς ηθική και χωρίς κανέναν ενδοιασμό για τις πράξεις τους, δηλαδή δικηγόρους που έχουν αφήσει την ανθρωπιά στα θρανία των πανεπιστημίων τους και λειτουργούν σαν τα βομβαρδιστικά που αμολάνε τις βόμβες από πολύ ψηλά για να μην βλέπουν το αποτέλεσμα τους, να μην έρχονται σε επαφή με τον εχθρό ώστε να μην υπάρχουν τύψεις.

Είναι λογική συνέπεια αυτό που ζούμε, δεν θα μπορούσε να διαιωνίζεται η φτωχοποίηση με παράλληλη αύξηση του χρέους, κάποιος κάποτε θα έλεγε φτάνει πιά, εμένα δεν με νοιάζει ποιός θα είναι και πως λέγεται, αρκεί να το πεί και να το εννοεί, πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο η καταστροφή των γενεών, δεν με νοιάζει να υποφέρω περισσότερο αφού ήδη υποφέρουμε σχεδόν όλοι πολύ και επί μακρόν, με ενδιαφέρει να φτάσουμε σε ένα τέλος για να αρχίσουμε να μαζεύουμε τα κομμάτια μας, δεν τρέφω ψευδαισθήσεις ότι υπάρχουν πολιτικοί και πολιτικά σχήματα αδέκαστα, άτομα και οργανισμοί που θα στήσουν μια νέα ευνομούμενη πολιτιεία για τον απλούσταο λόγο ότι τα πολιτικά σχήματα τα φτιάχνουν άνθρωποι που ειδικά σήμερα δεν έχουν ιδανικά ή αν υπάρχουν είναι τόσο λίγοι που ανήκουν στο στατιστικό λάθος και δεν είναι η κρίσιμη εκείνη μάζα που θα μπορέσει να κάνει την υπάρχουσα νομοθεσία να λειτουργεί άμεσα, γρήγορα και οριζόντια στα αδικήματα, και όχι να καθετοποιούνται οι αποφάσεις κατά το δοκούν και μετά από μια δεκαετία, η ατιμωρησία είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα και είναι αυτή που επέτρεψε το ξεχείλωμα των συνειδήσεων, ο νομικός κόσμος τελικά φέρει όλο το βάρος της ατελούς λειτουργίας των κυβερνήσεων και των δεινών μας από συστάσεως του σύγχρονου Ελληνικού κράτους.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Η επίδειξη αυτού του τύπου, δεν είναι ελληνική πατέντα, υπάρχει με διάφορες μορφές σε όλα τα ανθρώπινα πλάσματα και οι λόγοι είναι βαθιά βιολογικοί.

Το να αποζητάς περιττές πολυτέλειες όμως όταν δεν έχεις δικό σου εισόδημα παραμένει άσχημο και άξιο κριτικής.

Πάντα γινόταν αυτό και θα συνεχίσει να γίνεται. Ο λόγος είναι γιατί κάποιοι εξακολουθούν να τρώνε τον παπά "κοιτάξτε με, έχω λεφτά".
Έχω ζήσει σπαρταριστό επεισόδιο με παρέα φίλων. Η εν λόγω παρέα αποτελείται από κυρίες, άνω των 30, κάποια ακροβατεί και άνω των 40. Όλες με μικρά εισοδήματα και το λιγότερο μέτριας εμφάνισης. Πολύ καλές στην παρέα όμως και γενικώς περνάμε καλά. Μια φορά με έχουν φωνάξει στο Yabanaki όπου παραδοσιακά πάνε, γιατί "στις άλλες πάει όποιος να 'ναι". Τους κάνω το χατήρι κι εγώ, τους λέω λοιπόν πως σε λίγη ώρα θα είμαι στην Βάρκιζα, αφού με την μηχανή από το σπίτι μου είναι κάνα 15άλεπτο.
"Πάρε μας τηλέφωνο πριν μπεις μέσα!"
"Διάβολε λέω, μην ανησυχείτε ρε κορίτσια, προσέχω!"
"Ναι καλέ, άλλο θέλουμε!"
Φτάνω, παίρνω τηλέφωνο: "Είμαι έξω από την είσοδο".
"Α, ωραία. Πήγαινε λίγο απέναντι και αγόρασε 4 freddo έτσι κι έτσι κι έτσι και έλα να μας βρεις εκεί δίπλα για να τους βάλουμε μέσα, εδώ είναι πολύ ακριβοί!"
:s_rofl :s_laughat
Εμ θέλουνε Yabanaki να πληρώνουν την είσοδο 6€ αν θυμάμαι καλά, εμ δεν τους περισσεύουν λεφτά μετά για τους καφέδες! :s_rofl

Η ανοησία τους είναι πως όντας μέτριες, πιο πολλές πιθανότητες θα είχαν να χτυπήσουν γκομενάκι στις free παραλίες, παρά στις πληρωμένες, όπου με παρόμοια μυαλά πηγαίνουν και άλλοι/άλλες. :svivhaha:

Φυσικά, δεν τους έχω πει κάτι, συνεχίζουν αυτές να πηγαίνουν Yabanaki, συνεχίζω εγώ να πηγαίνω Καβούρι, Αλθέα, Αγ. Νικόλαο, ΚΑΠΕ κλπ, που προφανώς δεν σου βγαίνει πάντα οικονομικότερα, αλλά έχει λιγότερη ποζεριά και λιγότερη βαβούρα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#123718 Συμφωνία δεν βλέπω, το χρηματιστήριο σε ελεύθερη πτώση... εξακολουθούμε να αισιοδοξούμε; Να είμαστε σίγουροι οτι με αυτη την κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να ειμαστε στην Ευρωζώνη;
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#123719 Hi-Fi κατάλαβες τώρα τι κάνεις; Αντί να πω ότι η συζήτηση και ως εκ τούτου και τα επιχειρήματα είναι ηλίθια, θα με αναγκάσεις να γράψω κανένα κατεβατό που θα αποδεικνύω το αυταπόδεικτο. Δηλαδή η πληρότητα μίας Κυριακής σε πλαζ ή καφέ δεν αποδεικνύει τί-πο-τα και όσοι το χρησιμοποιούν είτε εξυπνακίζουν βλακωδώς είτε δεν καταλαβαίνουν προφανή πράματα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:

Πάντα γινόταν αυτό και θα συνεχίσει να γίνεται. Ο λόγος είναι γιατί κάποιοι εξακολουθούν να τρώνε τον παπά "κοιτάξτε με, έχω λεφτά".
Έχω ζήσει σπαρταριστό επεισόδιο με παρέα φίλων. Η εν λόγω παρέα αποτελείται από κυρίες, άνω των 30, κάποια ακροβατεί και άνω των 40. Όλες με μικρά εισοδήματα και το λιγότερο μέτριας εμφάνισης. Πολύ καλές στην παρέα όμως και γενικώς περνάμε καλά. Μια φορά με έχουν φωνάξει στο Yabanaki όπου παραδοσιακά πάνε, γιατί "στις άλλες πάει όποιος να 'ναι". Τους κάνω το χατήρι κι εγώ, τους λέω λοιπόν πως σε λίγη ώρα θα είμαι στην Βάρκιζα, αφού με την μηχανή από το σπίτι μου είναι κάνα 15άλεπτο.
"Α, ωραία. Πήγαινε λίγο απέναντι και αγόρασε 4 freddo έτσι κι έτσι κι έτσι και έλα να μας βρεις εκεί δίπλα για να τους βάλουμε μέσα, εδώ είναι πολύ ακριβοί!"
Εμ θέλουνε Yabanaki να πληρώνουν την είσοδο 6€ αν θυμάμαι καλά, εμ δεν τους περισσεύουν λεφτά μετά για τους καφέδες! :s_rofl

Η ανοησία τους είναι πως όντας μέτριες, πιο πολλές πιθανότητες θα είχαν να χτυπήσουν γκομενάκι στις free παραλίες, παρά στις πληρωμένες, όπου με παρόμοια μυαλά πηγαίνουν και άλλοι/άλλες. :svivhaha:

Φυσικά, δεν τους έχω πει κάτι, συνεχίζουν αυτές να πηγαίνουν Yabanaki, συνεχίζω εγώ να πηγαίνω Καβούρι, Αλθέα, Αγ. Νικόλαο, ΚΑΠΕ κλπ, που προφανώς δεν σου βγαίνει πάντα οικονομικότερα, αλλά έχει λιγότερη ποζεριά και λιγότερη βαβούρα.

To ακόμα τραγικότερο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια πηγαίνει απο το κακό στο καλύτερο και δεν φαίνεται φως στο τούνελ τουλάχιστον σύντομα.

Η επίδειξη και η δηθενιά είναι κλασικά πράγματα, πάντα και παντού υπάρχουν αλλά το να ακούς και να βλέπεις τον χαμό γύρω και παρόλα αυτά να συνεχίζεις το κάνει ακόμα πιο κατακριτέο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Χρήστος Λάππας έγραψε:Συμφωνία δεν βλέπω, το χρηματιστήριο σε ελεύθερη πτώση... εξακολουθούμε να αισιοδοξούμε; Να είμαστε σίγουροι οτι με αυτη την κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να ειμαστε στην Ευρωζώνη;

Ναι.
(Δεν θα κάνω κάθε φορά ανάλυση, τα έχω γράψει πολλές φορές)
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#123722 Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές
Μάλλον άρχισε να παίζει το ζουρνά ο αλέξης, το 'πε και το 'κανε! :omg: Είναι αδίστακτος!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimik έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:

To ακόμα τραγικότερο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που τα τελευταία χρόνια πηγαίνει απο το κακό στο καλύτερο και δεν φαίνεται φως στο τούνελ τουλάχιστον σύντομα.

Η επίδειξη και η δηθενιά είναι κλασικά πράγματα, πάντα και παντού υπάρχουν αλλά το να ακούς και να βλέπεις τον χαμό γύρω και παρόλα αυτά να συνεχίζεις το κάνει ακόμα πιο κατακριτέο.

Ίσα-ίσα, όταν γύρω σου λείπει το χρήμα, τόσο πιο εύκολα θα πουλήσεις το "κοιτάξτε, εγώ έχω λεφτά". Θες να μου πεις πως το ίδιο (και χειρότερο) δεν βλέπεις και στην Κύπρο που είσαι; Οι Κύπριοι είναι πολύ χειρότεροι σε αυτό από τους Έλληνες.
Άβαταρ μέλους
By socratesn
Χρήστος Λάππας έγραψε:Συμφωνία δεν βλέπω, το χρηματιστήριο σε ελεύθερη πτώση... εξακολουθούμε να αισιοδοξούμε; Να είμαστε σίγουροι οτι με αυτη την κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να ειμαστε στην Ευρωζώνη;

Το χρηματιστηριο που κολλαει?Απ την Χ ανασφαλεια που υπαρχει στην αγορα μεχρι την εξοδο απο το νομισμα ή την ενωση καταλαβαινεις οτι υπαρχει χαοτικη αποσταση,ε?

<
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Panosss έγραψε:Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές
Μάλλον άρχισε να παίζει το ζουρνά ο αλέξης, το 'πε και το 'κανε! :omg: Είναι αδίστακτος!

Μην γίνεσαι συκοφάντης τώρα, αφού ο κος Σόιμπλες το έχει πει, η Ευρωζώνη είναι θωρακισμένη σε περίπτωση Grexit, ούτε που θα ιδρώσει το αυτί τους.
:rtfm:
Γι' άλλο λόγο πέφτουν τα χρηματιστήρια, τι είναι η Ελλάδα γι' αυτούς; Ένα @, σωστά; :metalo: