Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:
dimik έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν βλέπω σήμα με προπέλα, δεν θα είναι τόσο καλό λοιπόν! :rtfm:

BMW 120i (E81) - Ducati Multistrada 1000DS

όχι hyundai i30 - Suzuki Vstrom :rtfm:

κολοκυθόπιτα :)

Συγκρίνεις τώρα πισωκίνητο σπορ hatchback, με προσθιοκίνητη πολυμορφική @@ριά...
Όσο για την άλλη σύγκριση, είπαμε στις μηχανές αγαπάμε από έρωτα! Δεν βλέπω τίποτε ερωτεύσιμο στο sport tourer.

Δεν είναι θέμα σύγκρισης, είναι θέμα λογικής-έρωτα-budget-χρηστικότητας κ.α

Το active tourer για αυτό που φτιάχτηκε είναι μια χαρά ερωτεύσιμο, αν είχα τα γκαφρά και έπαιρνα ένα στην γυναίκα μου για να κουβαλάει παιδάκια, καροτσάκια, παιχνιδάκια, ψώνια κλπ θα ήταν υπερευχαριστημένη, όπως θα ήταν και ο ΧΛ αν είχε ένα να κουβαλάει τον εξοπλισμό του με στυλ-άνεση και "πολυτέλεια".
Φυσικά και δεν απευθύνεται σε petrolheads αλλά σαν χρηστικό premium πολυεργαλείο-μεταφορέας μια χαρά είναι και στα μάτια μου ομορφότερο απο όλα τα άλλα στην κατηγορία.

red_monster έγραψε:Τι σχέση έχει η ντουκάτι με το μπαχάλι το σουτζούκι... Μέρα με την νύχτα...

Λογικότερη επιλογή σε μικρότερο budget, πουλημένο σε απείρως μεγαλύτερες ποσότητες, σαφώς πιο αξιόπιστο και κάνει τα ίδια πράγματα.
Οκ, δεν στρίβει και δεν έχει ίσως την γεωμετρία ή και το γκάζι του Ducati, το θέμα είναι πόσο τα χρησιμοποιεί ο HF και αν το αγόρασε για την γεωμετρία ή για το σχέδιο-όνομα.

Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν βλέπω σήμα με προπέλα, δεν θα είναι τόσο καλό λοιπόν! :rtfm:

BMW 120i (E81) - Ducati Multistrada 1000DS

όχι hyundai i30 - Suzuki Vstrom :rtfm:

i30 & Vstrom, μια χαρα επιλογες για να πεθανεις απο ανια.......

Ενω με BMW-Ducati, ζεις ρε φιλε !! Καθε μερα με την ερωτηση, θα βγαλει πολλαπλασιαστες το αμαξι, θα μεινει απο καρβουνακια η μοτο ;; :lol: :lol: :lol: :lol:

+ Citroen :lol:

red_monster έγραψε:
NickTG έγραψε:Εύκολα θα προτιμούσα αυτό αντί για την active:

Εικόνα

Κάθε φορά που το πετυχαίνω στο δρόμο μου αρέσει περισσότερο από την προηγούμενη, ωραία και ξεχωριστή η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της citroen :metalo:

ναι ειδικά εκείνο το Cactus πονάνε τα μάτια μου όποτε το βλέπω (ευτυχώς σπάνια) από την δήθεν ντιζαινιά :thumbsdown:

μου θυμίζει αυτό
Εικόνα

edit: active tourer όχι sport
Τελευταία επεξεργασία από dimik και 09 Ιουν 2015, 16:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By JBT
#121515 Τι σχέση έχει το cactus με το picasso;; :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By dimik
CARυοθραύστης έγραψε:Τι σχέση έχει το cactus με το picasso;; :dizzy:

Την νέα σχεδιαστική ταυτότητα σχολιάζουμε όχι το μοντέλο :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#121517 Δεν ξερω. Παντως το sport tourer εχει "πολυτελεια"
Άβαταρ μέλους
By dimik
mirage έγραψε:Δεν ξερω. Παντως το sport tourer εχει "πολυτελεια"

είχα μοτοσυκλέτες στο μυαλό μου :oops:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#121521 Ψψψψψψψψψψψ ΠΡΟΠΕΛΕΡΩΤΑΣ
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#123048 Εδώ και καιρό παρατηρούσα ότι περίπου κάθε 5-7 μέρες κυκλοφορίας ζεσταινόταν και χρειαζόταν συμπλήρωμα (σημαντική ποσότητα). Εμφανή διαρροή δεν μπορέσαμε να δούμε και ούτε έβγαινε τίποτα όταν το πρεσάραμε. Σήμερα όμως μάλλον δόθηκε ριζική λύση.... μου μύρισε το ψυκτικό και πολύ σύντομα η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει και από το σύνηθες 89-93 πήγε μέσα σε δευτερόλεπτα 94-98-101 όπου και σταμάτησα (η βελόνα δεν κουνιέται μέχρι τους 110+ αλλά έχω το κρυφό μενού στη θερμοκρασία ψυκτικού). Βρύση έτρεχε το ψυκτικό από το σκισμένο κάτω κολάρο δίπλα στη σύνδεσή του με το ψυγείο. Δοκίμασα να βάλω νερό κι αυτό έφυγε κατευθείαν από κάτω... Αντικαταστάθηκε και είμαι αισιόδοξος.
Γιατί όμως μπορεί να συνέβη αυτό; Το υπόλοιπο κολάρο έδειχνε σε πολύ καλή κατάσταση. Μου είπαν ότι είναι πιθανό η μικρότατη διαρροή λαδιού από το ντεποζιτάκι/σωληνάκια υδραυλικού τιμονιού που περνάνε ακριβώς πάνω από το κολάρο να φούσκωνε και αδυνάτιζε το υλικό του κολάρου και να επιτάχυνε τη φθορά του. Προς γνώση και συμμόρφωση. Αυτά στην Ε39 πρώτης γενιάς.
Ευτυχώς που είχε αναβληθεί η εκδρομή που ήταν να κάνουμε οικογενειακώς σήμερα κι έτσι το "κακό" μας έτυχε δίπλα στην πλατεία Αγ Παρασκευής και όχι στην εθνική οδό κάπου στην Κόρινθο...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#123058 Στα angel eyes σε μπλοκ xenon της e90-e93 προ facelift η λάμπα είναι η παρακάτω?

http://www.amazon.de/Original-Halogen-S ... B001QP5COC

Αν ανάβει μόνο η αριστερά λάμπα, παίζει να είναι ασφάλεια ή απλώς κάηκε η δεξιά?
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#123578 Με την ευκαιρία της σχετικά πρόσφατης ενασχόλησής μας με τον ήχο των αυτοκινήτων (και ιδίως των 3κύλινδρων) να προσθέσω κάτι που ίσως έχει τη μεγαλύτερη σημασία στην ηχητική ευχαρίστηση ή έστω ικανοποίηση μετά από την χροιά. Μιλάω για την ακουστική αίσθηση επιτάχυνσης του κινητήρα, τον ρυθμό αλλαγής της χροιάς του καθώς ανεβαίνουν οι στροφές με ανοιχτό γκάζι. Γιατί αν η χροιά δεν είναι τραγική νομίζω ότι αυτό είναι που σε φτιάχνει, σε μπριζώνει, το πως το ακούς να επιταχύνει και αυτό ισχύει για 2-3-4-5-6-8-10-12-16 κυλίνδρους.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
sknipper έγραψε:Με την ευκαιρία της σχετικά πρόσφατης ενασχόλησής μας με τον ήχο των αυτοκινήτων (και ιδίως των 3κύλινδρων) να προσθέσω κάτι που ίσως έχει τη μεγαλύτερη σημασία στην ηχητική ευχαρίστηση ή έστω ικανοποίηση μετά από την χροιά. Μιλάω για την ακουστική αίσθηση επιτάχυνσης του κινητήρα, τον ρυθμό αλλαγής της χροιάς του καθώς ανεβαίνουν οι στροφές με ανοιχτό γκάζι. Γιατί αν η χροιά δεν είναι τραγική νομίζω ότι αυτό είναι που σε φτιάχνει, σε μπριζώνει, το πως το ακούς να επιταχύνει και αυτό ισχύει για 2-3-4-5-6-8-10-12-16 κυλίνδρους.

Ναι αλλα δεν ισχυει στον ιδιο βαθμο για ολους τους διαφορετικους τυπους...

Ειδικα οσοι ειναι ηλικιακα ακομα και μολις 20 και κατι ψιλα, ειναι σχεδον βεβαιο οτι η ποικιλια των ηχητικων ακουσματων (απο κοντα, ζωντανα, οχι απο youtube...) σε κινητηρες -κυριως σπορτιφ, σπορ, και αγωνιστικων- αυτοκινητων απο τα 70's πχ μεχρι και σημερα ειναι περιορισμενη, οπερ και δεν μπορουν -δικαιολογημενα σε ενα βαθμο- να αντιληφθουν ποσο ΜΑΠΑ ειναι ηχητικα ο 3κυλινδρος (ειτε χωρις ειτε με Turbo, ελευθερη εξατμιση κτλ) σε οποιαδηποτε σπορτιφ υλοποιηση σε αυτοκινητο, σε σχεση με 4κυλινδρους (για παραπανω κυλινδρους δεν το συζηταμε καν ειναι δεδομενο, για την πλειοψηφια των περιπτωσεων)

Το ιδιο -για μεγαλυτερες ηλικιες απο 30+ και πανω- θεωρω οτι ισχυει και για οσους δεν ειναι το λιγοτερο απο ανησυχοι οδηγικα μεχρι και βενζινοκεφαλοι...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#123606 http://www.mvagusta.com/en/motorcycles/f3-675/
Ένας "μάπα" τρικύλινδρος, που φέτος είναι ο μόνος που αντιστέκεται στον οδοστρωτήρα Sofoglu στα World Supersport...
Επίσης, η Triumph έχει κάτι γλυκούτσικα triple;
http://www.triumphmotorcycles.com/bikes ... /roadsters

Επίσης, οπότε θέλεις έλα να ακούσεις ήχο που βγάζει η δικύλινδρη Ducati μου, με ξηροκάμπανο και Termignioni...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Κίκιζας . έγραψε:
sknipper έγραψε:Με την ευκαιρία της σχετικά πρόσφατης ενασχόλησής μας με τον ήχο των αυτοκινήτων (και ιδίως των 3κύλινδρων) να προσθέσω κάτι που ίσως έχει τη μεγαλύτερη σημασία στην ηχητική ευχαρίστηση ή έστω ικανοποίηση μετά από την χροιά. Μιλάω για την ακουστική αίσθηση επιτάχυνσης του κινητήρα, τον ρυθμό αλλαγής της χροιάς του καθώς ανεβαίνουν οι στροφές με ανοιχτό γκάζι. Γιατί αν η χροιά δεν είναι τραγική νομίζω ότι αυτό είναι που σε φτιάχνει, σε μπριζώνει, το πως το ακούς να επιταχύνει και αυτό ισχύει για 2-3-4-5-6-8-10-12-16 κυλίνδρους.

Ναι αλλα δεν ισχυει στον ιδιο βαθμο για ολους τους διαφορετικους τυπους...

Ειδικα οσοι ειναι ηλικιακα ακομα και μολις 20 και κατι ψιλα, ειναι σχεδον βεβαιο οτι η ποικιλια των ηχητικων ακουσματων (απο κοντα, ζωντανα, οχι απο youtube...) σε κινητηρες -κυριως σπορτιφ, σπορ, και αγωνιστικων- αυτοκινητων απο τα 70's πχ μεχρι και σημερα ειναι περιορισμενη, οπερ και δεν μπορουν -δικαιολογημενα σε ενα βαθμο- να αντιληφθουν ποσο ΜΑΠΑ ειναι ηχητικα ο 3κυλινδρος (ειτε χωρις ειτε με Turbo, ελευθερη εξατμιση κτλ) σε οποιαδηποτε σπορτιφ υλοποιηση σε αυτοκινητο, σε σχεση με 4κυλινδρους (για παραπανω κυλινδρους δεν το συζηταμε καν ειναι δεδομενο, για την πλειοψηφια των περιπτωσεων)

Το ιδιο -για μεγαλυτερες ηλικιες απο 30+ και πανω- θεωρω οτι ισχυει και για οσους δεν ειναι το λιγοτερο απο ανησυχοι οδηγικα μεχρι και βενζινοκεφαλοι...
Ναι, μπορεί να μην ισχύει στον ίδιο βαθμό για όλους αλλά αυτό που λέω είναι άσχετα από ηλικίες, εμπειρίες και ακούσματα (με εξαίρεση κάποιο τυχόν τραγικό) μια και δεν είναι μόνο η χροιά αυτή καθ'αυτή που μετράει αλλά η αλλαγή αυτής καθώς και ο ρυθμός, η ταχύτητα αλλαγής της χροιάς.
Γιατί τελικά ίσως αυτό μετράει περισσότερο από το πόσο μάπα όπως λες (με όποια κριτήρια θέλεις να βάλεις και εδώ μόνο ίσως χρειάζονται η ηλικία, εμπειρία και ακούσματα) ακούγεται κάποιος κινητήρας.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Anonymous Founder έγραψε:http://www.mvagusta.com/en/motorcycles/f3-675/
Ένας "μάπα" τρικύλινδρος, που φέτος είναι ο μόνος που αντιστέκεται στον οδοστρωτήρα Sofoglu στα World Supersport...

Επίσης, οπότε θέλεις έλα να ακούσεις ήχο που βγάζει η δικύλινδρη Ducati μου, με ξηροκάμπανο και Termignioni...

Ποσες φορες να γραψω οτι αναφερομαι σε αυτοκινητα?

"ειναι σχεδον βεβαιο οτι η ποικιλια των ηχητικων ακουσματων (απο κοντα, ζωντανα, οχι απο youtube...) σε κινητηρες -κυριως σπορτιφ, σπορ, και αγωνιστικων- αυτοκινητων απο τα 70's πχ μεχρι και σημερα ειναι περιορισμενη, οπερ και δεν μπορουν -δικαιολογημενα σε ενα βαθμο- να αντιληφθουν ποσο ΜΑΠΑ ειναι ηχητικα ο 3κυλινδρος (ειτε χωρις ειτε με Turbo, ελευθερη εξατμιση κτλ) σε οποιαδηποτε σπορτιφ υλοποιηση σε αυτοκινητο.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#123831 Μετάφραση:
Ο τρικυλινδρος ακούγεται ΧΑΛΙΑ!
Αν διαφωνείς είτε δεν καταλαβαίνεις (<--- είσαι χαζός) είτε είσαι μικρός και δεν έχεις ακούσει την τρομακτική ποικιλία κινητήρων που έχω ακούσει εγώ ο . Κίκιζας.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Κίκιζας . έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:http://www.mvagusta.com/en/motorcycles/f3-675/

Ποσες φορες να γραψω οτι αναφερομαι σε αυτοκινητα?

"ειναι σχεδον βεβαιο οτι η ποικιλια των ηχητικων ακουσματων (απο κοντα, ζωντανα, οχι απο youtube...) σε κινητηρες -κυριως σπορτιφ, σπορ, και αγωνιστικων- αυτοκινητων απο τα 70's πχ μεχρι και σημερα ειναι περιορισμενη, οπερ και δεν μπορουν -δικαιολογημενα σε ενα βαθμο- να αντιληφθουν ποσο ΜΑΠΑ ειναι ηχητικα ο 3κυλινδρος (ειτε χωρις ειτε με Turbo, ελευθερη εξατμιση κτλ) σε οποιαδηποτε σπορτιφ υλοποιηση σε αυτοκινητο.

Τι ακριβώς αλλάζει δηλαδή από την μοτοσυκλέτα στο αυτοκίνητο και ο ήχος από γαμάτος γίνεται χάλια; :eat: