Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By IKE
#122570 Εναλακτικά μπορεί κανείς να βάλει ένα Mitsuoka Ryugi αντί για Thesis, λιγότερο γελοίο.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#122609 Η Thesis είναι απλά επική :s_roses :s_blush
Άβαταρ μέλους
By deep purple
D-Jet έγραψε:
dstou έγραψε:O καιρός γαρ εγγύc όπου τα W210, σχεδόν στα αζήτητα σήμερα, θα θεωρούνται κομμάτια συλλογής ψαγμένων.

Δύσκολα κάποιο τετράπορτο ΜΒ από το '95 και μετά θα πάρει ποτέ σοβαρή αξία... ίσως κάποιες ειδικές εκδόσεις να τις ζητά παραπάνω ο κόσμος (πχ την E55AMG αλλά είναι τόσο μεγάλα τα έξοδά της που δύσκολα θα μπορέσουν να υπερβούν την αναβάθμιση της τιμής της με τον καιρό...) αλλά μη περιμένετε τίποτε σοβαρό. Ωστόσο, είναι αμαξάρες για κάθε μέρα (και αυτή και η 211) και εκεί ακριβώς είναι η αξία τους.
Τα 124, που και πάλι σαν τετράπορτα δε θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα, είχαν πραγματικές εκδόσεις κουπε και κάμπριο (πάνω στο σασί της 124 όχι της C) που ήδη έχουν αρχίσει να παίρνουν φόρα (ειδικά το κάμπριο σε δυο τρία χρόνια δε θα το πλησιάζεις).
Όλα αυτά σε φυσιολογικές αγορές όπου δεν παίζουν ρόλο τεκμήρια και |λογοκρισία|... Στην πατρίδα μας ο καθένας ζητά ό,τι γουστάρει ή ό,τι πιστεύει μπορεί να πιάσει (από αστεία μέχρι αστρονομικά ποσά).

οφφ-τοπικ
Διγέτιε μια τέτοια 210 αυτόματη avantgarde την έχω στο γκαράζ μου και πραγματικά την χαίρομαι στο ταξίδι. Είναι λίγο πριν το "κλείσιμο" (2002) και είχες βοηθήσει σημαντικά με τις πληροφορίες σου, όταν την έψαχνα και σε ευχαριστώ. Το βλέπω (πρώτα ο Θεός) να την κρατώ μέχρι να γίνει ιστορικό. To κακό είναι ότι έχω φάει άσχημο κόλλημα με την κουπέ 124, αλλά βλέπω να με χωρίζει η γυναίκα μου αν σκάσει και δεύτερο δίλιτρο στο σπίτι.
Το γαλλοτραφές "όσπριο" (τρελή επιθυμία κάποτε) σε ντίζελ πρέπει να το φτάσεις στο δίλιτρο για να πάρεις το καλό αυτόματο κιβώτιο εξ Ιαπωνίας (aisin), αλλιώς 1.6 και ρομποτικό γαλλικό. Σε βενζίνη υπάρχει και σε 1.6 με το καλό κιβώτιο.
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
deep purple έγραψε:οφφ-τοπικ
Διγέτιε μια τέτοια 210 αυτόματη avantgarde την έχω στο γκαράζ μου και πραγματικά την χαίρομαι στο ταξίδι. Είναι λίγο πριν το "κλείσιμο" (2002) και είχες βοηθήσει σημαντικά με τις πληροφορίες σου, όταν την έψαχνα και σε ευχαριστώ. Το βλέπω (πρώτα ο Θεός) να την κρατώ μέχρι να γίνει ιστορικό. To κακό είναι ότι έχω φάει άσχημο κόλλημα με την κουπέ 124, αλλά βλέπω να με χωρίζει η γυναίκα μου αν σκάσει και δεύτερο δίλιτρο στο σπίτι.
Το γαλλοτραφές "όσπριο" (τρελή επιθυμία κάποτε) σε ντίζελ πρέπει να το φτάσεις στο δίλιτρο για να πάρεις το καλό αυτόματο κιβώτιο εξ Ιαπωνίας (aisin), αλλιώς 1.6 και ρομποτικό γαλλικό. Σε βενζίνη υπάρχει και σε 1.6 με το καλό κιβώτιο.

Aμαξάρα και η 210 και η C5...να τη χαίρεσαι την κούκλα και να μη σταματήσεις να τη φροντίζεις για να σε φροντίζει και αυτή. :inlove:

ΙΚΕ, χεστήκαμε αν δε σ'αρέσει η thesis, εμάς μας αρέσει! :s_coffee

Πάμε πάλι...
Εικόνα
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 510%29.jpg
147 σπριντ γιατί μου γουστάρει πολύ... :yahoo: 10 είναι καλά

Εικόνα
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 812%29.jpg

Jaguar XJ6 4.2 Series 1, που είναι και η τελευταία Jaguar, προτιμώ την εξακύλινδρη 4.2 με max 15K για πολύ καλή ελληνική
και

Εικόνα
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 1_Gris.jpg
Με 25 χιλιάρικα στην Ελλάδα πλέον παίρνεις 996 και μάλιστα f/l '03 με το 3.6 και 4S φαρδουλή (για εμένα που είμαι χέστης!)
Απλά πολύ αμάξι για τα λεφτά του....
Άβαταρ μέλους
By IKE
Anonymous Founder έγραψε:Το σχέδιο της Thesis σε χαλάει; Εμένα που μου αρέσει, να νιώσω πολύ άσχημα;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
#122653 Σούπερ-γκρίνιας... :s_hang

Πάμε ένα τελευταίο από εμένα, 100% διγετικού χαρακτήρα...
1) Το μουλάρι μας
Εικόνα
http://photo.netcarshow.com/Mercedes-Be ... oto_0c.jpg
C200 W203 f/l με τον Μ271 και τα 163 εργατικά του άλογα...10 χιλιαρικάκια άνετα

2) Το γαμπριάτικο/ανοικτό μας
Εικόνα
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _front.JPG
SL500 R230 με 20 χιλιάρικα μόνο μια βόλτα στη βουλιαγμένης να κάνεις θα βρεις 5 (πολύ αμάξι και αυτό για τα λεφτά του)

και
3) το ιστορικό μας
Εικόνα
http://www.californiaclassix.com/images ... remote.jpg
W114 coupe 250CE ...η παγόδα του φτωχού! 15 χιλιάρικα σου αγοράζουν μια εξαιρετική τέτοια ελληνική...

:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#122657 1) Θωμα c200k is that you?

2) Για όσους τους αρεσει η Θέσις να πανε Κομοτηνή. Υπαρχουν τουλαχιστον 3 που κυκλοφορουν κανονικα.

.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#122683 @popolaros
Το απωθημενο σου (Ε39 528i) το ειχα οδηγησει σε manual, pre fl με 192ps. Τοτε ελεγαν οτι ηταν το απολυτο επιβατικο.
Αυτο που διαπιστωσα ηταν οτι επροκειτο για ενα διακριτικα σπορτιφ, αρχοντικο GT με κουστουμι λιμουζινας...
Ωραια αισθηση σε ολα τα χειριστηρια, γλυκο μπαντιλικι, ικανοποιητικη δυναμη απο το ρελαντι μεχρι κοφτη, και ηχος μεταξι.

Ας βγαλω τωρα και εγω μερικα ακομα απωθημενα, στο σεναριο #2

1) το δικο μου πιστο γερικο σκυλι...

2) Porsche 997 S
Εικόνα

http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/6497038/ 36,500 ευρω

...απωθημενο δεκαετιας, ειχα την τυχη να το οδηγησω φρεσκο, απο φιλο...

3) Merc 300SL-24
Εικόνα 10,900 ευρω

http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5593152/

...ενα τετοιο σε μαυρο 24βαλβιδο αυτοματο, τo ειχε παρει επιχειρηματιας-γειτονας το 91' σε μαυρο. Το λυσσαγε ενιοτε και ο γιος του, με το που εβγαλε το διπλωμα. Καθε φορα που την εβλεπα στην γειτονια ή την ακουγα, ημουν καπως εσι... :s_inlove :s_inlove :s_inlove

Η συγκεκριμενη ειναι και manual, και αυτη του 91' οπερ και σε ενα χρονο θα μπορει να συμμετεχει και σε ιστορικα regularity... :s_cool
Mε τα λιγα ψιλα που περισσευουν θα συμμετειχα για μια σαιζον σε οτι Ιστορικο υπαρχει στην Ιταλικη επικρατεια...
Άβαταρ μέλους
By IKE
#122698 Ιδου και η δικιά μου παπ@τζα:

Το σκεπτικό μου είναι το μηδενικό overlap, επειδή ειδικά αν δεν έχεις άπειρο budget νομίζω είναι λάθος να έχεις αυτοκίνητα παρόμοια ή έστω παρομοιας χρήσης. Πχ το να έχεις μία 911 και μία SL αν και δεν είναι ίδια μεν, θα τα χρησιμοποιήσεις στις ίδιες περιστάσεις. Οπότε και με δεδομένο το budget voila:

Audi A4 Avant Quattro:

Εικόνα

Για γενική χρήση, τα κάνει όλα από καλά έως πολύ καλά + δεν αποτελεί γυφταριό. Ιδανικά V6 αυτόματο, κόστος (για V6) ~0 ευρώ. Αλλιώς 1.8 με νορμάλ κόστος.

Renault Spyder:

Εικόνα

Για ότι δε μπορεί να κάνει το πρώτο. Δε χρειάζονται άλλα σχόλια, απλά δείτε την φωτογραφίανγκ, μία elise συγκριτικά μοιάζει με γύφτικο ντενεκέ (επειδή είναι). Κόστος με εισαγωγή από έξω (πχ Γερμανία) ~20~25χιλ (πινακίδες κλπ τρέχα γύρευε βέβαια).

Bimota Tesi 1D:

Εικόνα

hypermasterpiece. κόστος ~20χιλ $ (αμα βρεθεί).

------

σχόλια ευπρόσδεκτα :P
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#122709 Να και ένα δεύτερο σενάριο:

1) Ford Bronco
Εικόνα
περίπου στα 22Κ $ από craigslist, fully restored

2) Dodge Charger
Εικόνα
περίπου στα 17Κ $ επίσης από craiglist, σε top zustand. Άντε να ρίξεις άλλα 2-3 χιλιάρικα σε καλό σέρβις-μαζέματα.

3) HD Shovelhead
Εικόνα
9K $ περίπου για μια απ τις τελευταίες που τις κλωτσούσες, ίσως και λίγο χαμηλότερα αν είναι σε πιο παρταλοκατάσταση.

Και επειδή μιλάμε για δολλάρια και όχι για ευρώ, με τα ρέστα αγοράζεις ένα stack pancakes, μαύρο γυαλί ηλίου μάσκα και ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για απέναντι γιατί αν θες να βγάλεις πινακίδες γι αυτά στην Ελλάδα την επ0ύτσισ3ς :s_cool
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
#122710 Επειδή έχω έμπνευση και αϋπνίες back to back και το ακόλουθο:
1) Renault Twizy 80
Εικόνα
9K € αγορά το καλά εξοπλισμένο στην Γαλλία. Ρύποι 0, φόροι 0, παρκάρω σχεδόν παντού, renaultsport σασί, μπαλαντέζα στον τοίχο και με 8ωράκι βγάζει 80 αστικά χιλιόμετρα (ίσως και λίγο παραπάνω γιατί εμείς δεν έχουμε και το κρύο της αγγλίας να ξελιγώνει τις μπαταρίες, απ όπου το έχουν μετρήσει οι περισσότεροι).

2) Caterham Seven
Εικόνα
25K ότι πιο pureίστικο που μπορώ να σκεφτώ και βγάζει πινακίδα. Κλουβί, παρμπρίζ, άμα νοιώθεις τολμηρός παίρνεις και την οροφή να το κυκλοφορείς και χειμώνα.

3) Subaru Impreza Wagon WRX
Εικόνα
~12K από mobile.de Χωράει όλα όσα μπορώ να φανταστώ, μπορεί να σε πάει παντού (ασφαλτοστρωμένα) γρήγορα και εν πάσει περιπτώσει αν είχα 50 χιλιάρικα για τα αυτοκινούμενά μου θα το είχα για εκδρομικό-καταδρομικό-μεταφορικό

4) Bianchi pista
Εικόνα
Με τα 4 χιλιάρικα που περισσεύουν θα αγόραζα και τούτο δω και με aerospoke μπροστά να είναι και πιο μούρη
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#122750 Μου αρέσουν οι χαρντΚοριές που ποστάρετε... Γιατί, ως γνωστών, ο Ελ είναι πιστάκιας... :metalo:

Το renault είναι μια επική μπούρδα, ειδικά όταν έκατσε δίπλα στο mk1 elise με τον πανάλαφρο 1800ρη k series,το έξυπνα κολλημένο αλουμινένιο πλαίσιο και τα βιδωτά εμπρόσθια και οπίσθια τμήματα που αλλάζουν εύκολα σε περίπτωση τρακαρίσματος χωρίς κόψε ράψε...

Μπράβο ΙΚΕ, ξεχώρισες από την πλέμπα με τις ψαγμένες επιλογές σου :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#122757 Εμένα η τελευταία του Jorge μ'αρεσε. Μια διαφωνία στο 4 μονο. Βάλε μια κανονική κούρσα με τόσα λεφτά :inlove:
Άβαταρ μέλους
By IKE
#122767 Θέλετε και σμπορ αμάξια μπουρτζόβλαχοι