Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
ByF&G
#122384 Δε φοβαται αυτο.
Ξερει οτι και ολοι οι ΔΥ να απολυθουν παλι θα χρωσταει και φυσικα θα πληρωνει του θανατα ! Οποτε καλυτερα να ελπιζει σε κανα κερασμα του απεναντι βιομηχανου. :iconcool:

Σιγα μη δωσω το μισθο μου στον γειτονα επιχειρηματια για να κανει προσληψη στην επιχειρηση του κι αυτος να πηγαινει στα Φιτζι η να αφηνει ανασφαλιστους υπαλληλους.
Αστεια κανετε? :lol:

Ποιος αφελεις πιστευει οτι οι ΔΥ θα ξεχρεωσουν τη χωρα. φευγοντας! Με το κλεψιμο που πεφτει στον ιτ θα παμε ακομα ποιο μεσα.
Οσο δεν θα ελεγχεται αυτο οι ΔΥ θα ειναι ισως η μονη επιλογη εργασιας στην Ελλαδα.Υποστηριζομενη απο την πολιτεια φυσικα και ως ευκολο θυμα εσοδων.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
#122395 Παρακαλώ το άνωθεν ποστ του Κουπέα να βγει σε μαρμάρινη χειρόγλυπτη έκδοση και να μπει στο μουσείο Σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Τι πολιτισμό παράγει αυτό το ντερνέτς! Με συγκίνησες ρε μπαγάσα κουπέα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kacey
soch έγραψε:@kacey
1. το β είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα, εκτός αν θεωρείς πως οι κυβερνώντες θα κάνουν άριστη ανακατανομή οικονομικών πόρων προς το ευρύτερο καλό.
2. στο γ. πάλι ακροβατείς: η "σιγουρια της μη απολυσης και της μη πληρωμης" δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι "κανουν μια μετρια δουλεια"
3. το α fixed: "α) θα σταματησουν να πληρωνονται απο τη τσεπη όλων όσοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους καποιοι που δεν επρεπε να πληρωνονται."

1) αν δεν το εχεις καταλαβει, την ιδια στιγμη που δεν εχουμε γαζες στα νοσοκομεια καποιοι ΔΥ πληρωνονται ενω δεν πρεπει. Ειτε γιατι δεν χρειαζονται, ειτε γιατι οι θεσεις τους ειναι γτπ κομματικοι διορισμοι, ειτε γιατι μεσα στη μετριοτητα που τους επιτρεπει η ασφαλεια της θεσης χρειαζονται 2-3 ατομα για να κανουν τη δουλεια ενος.
2) δεν ειπα οτι ειναι ολοι ετσι. Αν τωρα εσυ θες να μας πεισεις οτι στον μεσο νεολληναρα δεν θα προκαλεσει μετριοτητα η σιγουρια της μη απολυσης και του μη ελεγχου ---> οτι ειναι "ελαχιστοι" οι ξυστες, προβλημα σου. Στην ιδια χωρα ζουμε, μπορω να εχω αποψη.
3) ναι, προφανως. Αν ομως θες να μας πεισεις οτι ειναι "συνεπεια στις υποχρεωσεις" να τριπλοφορολογουνται μερικοι ωστε να βγαινουν τα νουμερα (ακομα και τα διορθωμενα, μετα το ξεσκαρταρισμα του ΔΥ), οχι ευχαριστω δεν θα παρω. Να βρεις αλλου κοροιδα.

Δεν γινεται μαναρια μου ο ΔΤ να δουλευει με τους ορους που δουλευει σημερα (πλεοναζον προσωπικο, ασφαλεια μη απολυσης, κανενας ουσιαστικος ελεγχος αποδοσης, κανενα κινητρο για εξελιξη και βελτιωση ή αντικινητρα για ξυσιμο και στασιμοτητα/μετριοτητα) και να πληρωνεται απο τους φορους του ΙΤ που δουλευει με αυτους τους ορους. 1ον γιατι δεν βγαινει το πραγμα (τοσο απλο) και 2ον γιατι δεν μπορεις να ζητας απο τον ΙΤ να σου δινει τα λεφτα του (<---φορολογια) ΓΙΑ ΝΑ τα μοιραζεις στον ΔΤ ετσι χαριστικα.

F&G έγραψε:Εικόνα

:dizzy:
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 11 Ιουν 2015, 14:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By manosky
#122410 Ναι, τέτοια βιβλία εκδίδουν και κυκλοφορούν σε ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ οι γερμανοτσολιάδες και οι τοκογλύφοι (Γάλλοι οι συγκεκριμένοι)!!! :protest:

Καιρός να επέμβει η αστυνομία [ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!] και να τα κάψει μαζί με δυναμικές φοιτητικές παρατάξεις στο ιερό προαύλιο της ERTOPEN.
Α Μ Ε Σ Α!!! :adminpower:

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By soch
kacey έγραψε:
1. το β είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα, εκτός αν θεωρείς πως οι κυβερνώντες θα κάνουν άριστη ανακατανομή οικονομικών πόρων προς το ευρύτερο καλό.
2. στο γ. πάλι ακροβατείς: η "σιγουρια της μη απολυσης και της μη πληρωμης" δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι "κανουν μια μετρια δουλεια"
3. το α fixed: "α) θα σταματησουν να πληρωνονται απο τη τσεπη όλων όσοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους καποιοι που δεν επρεπε να πληρωνονται."

1) αν δεν το εχεις καταλαβει, την ιδια στιγμη που δεν εχουμε γαζες στα νοσοκομεια καποιοι ΔΥ πληρωνονται ενω δεν πρεπει. Ειτε γιατι δεν χρειαζονται, ειτε γιατι οι θεσεις τους ειναι γτπ κομματικοι διορισμοι, ειτε γιατι μεσα στη μετριοτητα που τους επιτρεπει η ασφαλεια της θεσης χρειαζονται 2-3 ατομα για να κανουν τη δουλεια ενος.
2) δεν ειπα οτι ειναι ολοι ετσι. Αν τωρα εσυ θες να μας πεισεις οτι στον μεσο νεολληναρα δεν θα προκαλεσει μετριοτητα η σιγουρια της μη απολυσης και του μη ελεγχου ---> οτι ειναι "ελαχιστοι" οι ξυστες, προβλημα σου. Στην ιδια χωρα ζουμε, μπορω να εχω αποψη.
3) ναι, προφανως. Αν ομως θες να μας πεισεις οτι ειναι "συνεπεια στις υποχρεωσεις" να τριπλοφορολογουνται μερικοι ωστε να βγαινουν τα νουμερα (ακομα και τα διορθωμενα, μετα το ξεσκαρταρισμα του ΔΥ), οχι ευχαριστω δεν θα παρω. Να βρεις αλλου κοροιδα.

Αν και δεν ελπίζω, πάμε μια ακόμα φορά.
1. Αν κρίνω από το παρελθόν (τους), είναι εντελώς αυθαίρετο να θεωρείς πως τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πάνε σε γάζες αυτοδίκαια. Πόσο πιο νιανιά πρέπει; Έλεος
2. Φυσικά και εννοείς (σε πάνω από ένα post) πως είναι όλοι έτσι. Φυσικά και δεν εργάζονται όλοι όπως θα έπρεπε. Απόδειξη πως θα συνεχίσεις να ζεις μετά από χειρουργείο, το παιδί σου θα εκπαιδευτεί κ.λπ. Εκεί να πας να πεις "είσαι άχρηστος, έχω άποψη", να δω τι θα πάρεις...
3. Συνέπεια στις υποχρεώσεις = συνέπεια στις υποχρεώσεις. Όχι να μου το παίζεις ζορό των πόλεων στους οδηγούς που δεν συμμορφώνονται στον ΚΟΚ και δω τρελίτσα και δεν είναι δίκαιο το φορολογικό. Η έτσι, ή γιουβέτσι.
Αλλιώς να σε φωνάζω Ρίζο.
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#122415 Ωπ , νατο το ενδιαμεσο προγραμμα , νατα τα 11,2 δις του ΤΧΣ (χρηματοδοτηση χωρις νεο δανειο) , νατη η παραταση του ΕΣΠΑ μεχρι το 2018 , διωχνουμε και το ΔΝΤ το 2016 , …

Α, και δήλωση βόμβα από SPD (Γερμανία) : Εκτός διαπραγμάτευσης ο Schaeuble
“Όπως φέρεται να δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ZDF, και αναμεταδίδουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο Schaeuble έχει πλέον την ίδια θέση στις διαπραγματεύσεις με τον συνάδελφό του από την Ελλάδα, Γιάνη Βαρουφάκη: «Επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις, αλλά όχι πια να διαπραγματεύεται». Τώρα, συμπλήρωσε, μόνο οι πρόεδροι των κυβερνήσεων, o Αλέξης Tσίπρας και η Angela Merkel μιλούν.
Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, δεν αποτελεί επιλογή κατά τον Schneider: «Δεν είναι κάτι το οποίο θέλουμε», είπε και χαρακτήρισε σκηνοθετημένη την παρούσα αναταραχή για τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.”
[url] http://bankingnews.gr/%CF%80%CE%BF%CE%B ... euble.html
[/url]

Υπαρχει και το χαρτι (ή τυρακι θα δειξει ) της λυσης του ζητηματος του χρεους (“…στη συζήτηση μπήκε ο παράγοντας «χρέος» που για την κυβέρνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να περάσουν πρωτίστως από τη Βουλή και δευτερευόντως από την κοινωνία τα επώδυνα μέτρα που θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ”).

Νομιζω οτι ο ΜεγΑλεξης θα πεισει τους δικους του να ψηφισουν την συμφωνια και το ξαναβλεπουμε το θεμα τον Μαρτιο του 2016.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
soch έγραψε:1. Αν κρίνω από το παρελθόν (τους), είναι εντελώς αυθαίρετο να θεωρείς πως τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πάνε σε γάζες αυτοδίκαια. Πόσο πιο νιανιά πρέπει; Έλεος

Καλά, ας εξοικονομηθούν πρώτα. Μετά βλέπουμε πού θα πάνε.
Πόσο πιο νιανιά πρέπει; Έλεος.
Άβαταρ μέλους
By Panosss
αεροζολ έγραψε:...διωχνουμε και το ΔΝΤ το 2016 , …

Ενώ αν δεν το διώχναμε (με τις κλωτσιές, υποθέτω) πότε θα έφευγε;
Άβαταρ μέλους
By soch
αεροζολ έγραψε:Ωπ , νατο το ενδιαμεσο προγραμμα , νατα τα 11,2 δις του ΤΧΣ (χρηματοδοτηση χωρις νεο δανειο) , νατη η παραταση του ΕΣΠΑ μεχρι το 2018 , διωχνουμε και το ΔΝΤ το 2016 , …

Link για την παράταση του ΕΣΠΑ;
Εκτός αν αναφέρεσαι στο αίτημα της ΚΕΔΕ. Εκεί όμως δεν γράφουμε "νατη η παραταση του ΕΣΠΑ"...
Άβαταρ μέλους
By kacey
soch έγραψε:
kacey έγραψε:

Αν και δεν ελπίζω, πάμε μια ακόμα φορά.
1. Αν κρίνω από το παρελθόν (τους), είναι εντελώς αυθαίρετο να θεωρείς πως τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα πάνε σε γάζες αυτοδίκαια. Πόσο πιο νιανιά πρέπει; Έλεος
2. Φυσικά και εννοείς (σε πάνω από ένα post) πως είναι όλοι έτσι. Φυσικά και δεν εργάζονται όλοι όπως θα έπρεπε. Απόδειξη πως θα συνεχίσεις να ζεις μετά από χειρουργείο, το παιδί σου θα εκπαιδευτεί κ.λπ. Εκεί να πας να πεις "είσαι άχρηστος, έχω άποψη", να δω τι θα πάρεις...
3. Συνέπεια στις υποχρεώσεις = συνέπεια στις υποχρεώσεις. Όχι να μου το παίζεις ζορό των πόλεων στους οδηγούς που δεν συμμορφώνονται στον ΚΟΚ και δω τρελίτσα και δεν είναι δίκαιο το φορολογικό. Η έτσι, ή γιουβέτσι.

Παμε αλλη μια, μπας και σταματησεις να πετας πυροτεχνηματα για εντυπωσεις.

α) την ιδια στιγμη που δεν εχουμε γαζες στα νοσοκομεια, καποιοι πληρονονται ενω δεν πρεπει. Ναι, μπορει το ιδιο 50αρικο με τον ιδιο σειριακο αριθμο που θα κοπει απο αυτον που δεν πρεπει να το παιρνει, να μην αγορασει γαζες αλλα σε καθε περιπτωση δεν μπορει να συνεχισει να συμβαινει αυτο που συμβαινει και περιγραφω. και οι γαζες ειναι παραδειγμα. αυτο που πρεπει να καταλαβεις - και ειναι πολυ ευκολο, εκτος αν εχεις συμφερον να μην το καταλαβεις - ειναι οτι πολυ απλα δεν πρεπει να πληρωνονται ανθρωποι που δεν πρεπει να πληρωνονται, ακομα και αν ημασταν τιγκα στις γαζες.
β) φυσικα και εννοω (και δεν θα μου πεις εσυ τι εννοω εγω) ΟΣΟΥΣ αφορα αυτο (ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ που δεν εχουμε παρωπιδες ή συμφεροντα). Οπως οταν λεω "οι μπατσοι κανουν αυτο το κακο" εννοω ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
γ) οχι αστερακι μου. αν εσυ γουσταρεις να περιμενεις στα 4 να στον βαλουν (το φορο ε), δεν σημαινει οτι πρεπει να κανουμε ολοι το ιδιο. Δεν μπορει να ειναι "υποχρεωση" να τριπλοφορολογειται καποιος ωστε να μισοφορολογηθει καποιος αλλος και να χαριστουν χρηματα που δεν τους αξιζουν, σε αλλους 2-3-5-10. Κατσε και υπολογισε, με τους φετινους νομους, τι φορο θα πληρωσουν για το ιδιο πραγματικο εισοδημα ενας ΔΥ, ενας ΙΥ, ενας συνταξιουχος, ενας ΕΕ και ενας επιχειρηματιας και ελα πες μου μετα για "υποχρεωσεις".

Να στο πω αλλιως?
soch έγραψε:3. το α fixed: "α) θα σταματησουν να πληρωνονται απο τη τσεπη όλων όσοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους καποιοι που δεν επρεπε να πληρωνονται."

kacey έγραψε:3) ναι, προφανως. Αν ομως θες να μας πεισεις οτι ειναι "συνεπεια στις υποχρεωσεις" να τριπλοφορολογουνται μερικοι ωστε να βγαινουν τα νουμερα (ακομα και τα διορθωμενα, μετα το ξεσκαρταρισμα του ΔΥ), οχι ευχαριστω δεν θα παρω. Να βρεις αλλου κοροιδα.

soch έγραψε:3. Συνέπεια στις υποχρεώσεις = συνέπεια στις υποχρεώσεις. Όχι να μου το παίζεις ζορό των πόλεων στους οδηγούς που δεν συμμορφώνονται στον ΚΟΚ και δω τρελίτσα και δεν είναι δίκαιο το φορολογικό. Η έτσι, ή γιουβέτσι.

Δεν θα δουλευω εγω για να πληρωνεσαι εσυ κανοντας μετρια δουλεια*. Αν νομιζεις οτι αυτο πρεπει να ειναι υποχρεωση μου, σου εχω νεα: περιμενε, και θα δεις τι θα παιρνεις απο μενα.

*εσυ = ο οποιος ΔΥ κανει μετρια δουλεια ή/και ειναι αχρειαστος. Εκει εχουμε φτασει, να συζηταμε για το αν θα πληρωνεται απο τη τσεπη μου/μας καποιος που ειναι αχρειαστος ή/και δεν κανει καλη δουλεια. Ξανα: περιμενε. Πηγαινε και στη γωνια να δεις αν ερχομαι...
Τελευταία επεξεργασία από kacey και 11 Ιουν 2015, 15:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#122429 http://tvxs.gr/news/ellada/ypothiki-symfonias-me-lysi-gia-xreos-kai-ritra-metarrythmiseon

Μπες και κανε search το "ΕΣΠΑ"

Προφανως συμφωνια ΔΕΝ υπαρχει ακομη. Στο αρθρο λεει "Η πιθανότερη μορφή αυτής της συμφωνίας, με βάση τις τελευταίες πληροφορίες από Βρυξέλλες, Αθήνα και Βερολίνο θα είναι
..."
Άβαταρ μέλους
By vice246
#122447 Τη στιγμη που εχουμε προβλημα εισπραξιμοτητας τουλαχιστον του ΦΠΑ… οι παιδικοι σταθμοι δεν φτανουν… τα νοσοκομεία υπολειτουργουν… δεν αντεχουν τα νοικοκυριά τα φροντιστήρια… στις πόλεις υπαρχει κυκλοφοριακη αναρχια… κλπ κλπ… ζηταμε μειωση των ΔΥ αντι να ζηταμε αξιολόγηση και μεθόδους αύξησης της παραγωγικότητας των υπηρεσιων…
ας απολυθούν οι μισοι και απο την επομενη ολα θα δουλευουν καλυτερα….. :lol:
Άβαταρ μέλους
By soch
#122448 @αεροζόλ
Σε ευχαριστώ για το σύνδεσμο. Μακάρι να υλοποιηθεί, πολλά έργα εξαρτώνται από αυτή την απόφαση παράτασης.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Τουσκ: Πλησιάζει η μέρα που θα τελειώσει το παιχνίδι για την Ελλάδα

Εικόνα

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. O πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, απέστειλε αυστηρό μήνυμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε.- Λατινικής Αμερικής, ο κ. Τουσκ απάντησε σε ερώτηση που αρχικά προοριζόταν για τον κ. Γιούνκερ και δήλωσε ότι χρειαζόμαστε "αποφάσεις και όχι διαπραγματεύσεις."

"Κατα την γνώμη μου, η ελληνική πλευρά πρέπει να είναι λίγο πιο ρεαλιστική ", δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος "για τζόγο". "Φοβάμαι ότι πλησιάζει η μέρα που κάποιος θα πεί ότι το παιγχνίδι τελείωσε για την Ελλάδα" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ.

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρόσθεσε ότι είναι απόλυτα σίγουρος ότι το επόμενο Eurogroup (18 Ιουνίου) θα είναι κρίσιμο και αποφασιστικό καθώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/818916/articl ... thn-ellada
Άβαταρ μέλους
By manosky
#122453 Επειδή δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα μαθήματα υψηλής πολιτικής, θα ήταν δυνατόν να εξηγήσει κάποιος γιατί:

1. το να μπει μπροστά το λιμνάζον ΕΣΠΑ που είχε διακοπεί στο μεγαλύτερο μέρος του λόγω της "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ" και που έτρεχε ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ τα τελευταία 30τόσα χρόνια (ως Α-Β-Γ ΚΠΣ και ΕΣΠΑ), ακόμα και την τελευταία πενταετία, είναι "επιτυχία"?

2. το να ξοδευτεί το μαξιλάρι του ΤΧΣ (αν γίνει αυτό τελικά), που είναι ελληνικό χρήμα, είναι "επιτυχία"?

3. το να συνεχιστεί η ίδια μετέωρη κατάσταση που έχει τελματώσει τα πάντα επί 4-5 μήνες για άλλους 9 μήνες είναι "επιτυχία"?

Εκτός αν όλη η υπόθεση είναι ένα τερτίπι καθυστέρησης (με αρνητικές συνέπειες στα πάντα), ώστε να υπάρξει χρόνος για να πειστεί η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε :s_whiteflag