Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
otso έγραψε:εγω αν ξαναεπερνα ψυγειο θα επαιρνα 2 . ενα μονο συντηρηση και ενα μονο καταψυκτη οπως σκανδιναβια.

για ποιον λογο εχουν 2 και οχι ενα ψυγειοκαταψυκτη?
Άβαταρ μέλους
By otso
#120720 πρακτικο χωρους και δεν πηγαινουν καθε τοσο σουπερ μαρκετ , και να φανταστεις εχουν και κελλαρι , ακομα και οι πολυκατοικιες εχουν (κελλαρι) σε κοινοχρηστους χωρους. βεβαια προιποθετει να εχεις χωρους η να ειναι τετοια η διαρυθμιση του σπιτιου που να εχει προβλεψει και μικρη αποθηκη .
εξ αλλου πολλοι δεν εχουμε και εδω καταψυκτη; γιατι να παρουμε και αλλο ψυγειο με καταψυκτη , αυτο που μας λειπει ως οικογενεια ειναι η μεγαλη συντηρηση
Άβαταρ μέλους
By xenos
#120738 Αυτό εννοώ σαν 3ο: https://www.skroutz.gr/s/6008744/LG-GBB ... bb530pzcfb

252+91 λίτρα συνολικά.
Τα 1,2 είναι 321+119. Αρκετά μεγαλύτερα... :hmmm: Λογικά σε κάτι τέτοιο θα πάμε. Γνωρίζει κάποιος διαφορά στα 1, 2; :hmmm: (ή να αντιπροτείνει κάποιο)
Άβαταρ μέλους
By nEK
otso έγραψε:πρακτικο χωρους και δεν πηγαινουν καθε τοσο σουπερ μαρκετ , και να φανταστεις εχουν και κελλαρι , ακομα και οι πολυκατοικιες εχουν (κελλαρι) σε κοινοχρηστους χωρους. βεβαια προιποθετει να εχεις χωρους η να ειναι τετοια η διαρυθμιση του σπιτιου που να εχει προβλεψει και μικρη αποθηκη .
εξ αλλου πολλοι δεν εχουμε και εδω καταψυκτη; γιατι να παρουμε και αλλο ψυγειο με καταψυκτη , αυτο που μας λειπει ως οικογενεια ειναι η μεγαλη συντηρηση

Υπαρχουν σχετα ψυγεια?
Άβαταρ μέλους
By Zorz
xenos έγραψε: Γνωρίζει κάποιος διαφορά στα 1, 2; :hmmm: (ή να αντιπροτείνει κάποιο)

Κοίτα τις φωτογραφίες από το εσωτερικό τους. 2ο καλάθι + συρόμενο ράφι στο ένα. Επίσης φαίνεται να έχουν διαφορετικά χερούλια.

nEK έγραψε:Υπαρχουν σχετα ψυγεια?

φυσικά και υπάρχουν.

Προσωπικά διαφωνώ με τον otso (YMMV φυσικά). Η λύση χωριστό ψυγείο + χωριστός καταψύκτης βολεύει αν θέλεις πολύ παραπάνω χώρο στη κατάψυξη (250+ λίτρα) ή αν δεν χωράει να μπει στη κουζίνα ένα αμερικάνικο. Διαφορετικά, πιάνουν παραπάνω επιφάνεια στο δωμάτιο (60+60 πλάτος + τα περιθώρια) από ένα αμερικάνικο (~90-91 εκατοστά), σου δίνουν λιγότερο χώρο στη συντήρηση (συνήθως μέχρι 350 λίτρα περίπου, ενώ τα αμερικανικα ξεπερνάνε τα 400 ανάλογα με το μοντέλο), κοστίζουν παραπάνω και καίνε παραπάνω ρεύμα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
xenos έγραψε:Αυτό εννοώ σαν 3ο: https://www.skroutz.gr/s/6008744/LG-GBB ... bb530pzcfb

252+91 λίτρα συνολικά.
Τα 1,2 είναι 321+119. Αρκετά μεγαλύτερα... :hmmm: Λογικά σε κάτι τέτοιο θα πάμε. Γνωρίζει κάποιος διαφορά στα 1, 2; :hmmm: (ή να αντιπροτείνει κάποιο)

Αυτό είναι 60ρι. Αν έχεις χώρο ΜΗΝ πας σε 60ρι ακόμα και Α++++++++++++++++++++++++++++++++ να είναι. Πρώτα ο χώρος μετά η κατανάλωση. Αυτό είπες αρχικά ότι σ'ενδιαφέρει άλλωστε
Άβαταρ μέλους
By xenos
#121004 οκ, στα 2 LG θα παίξω λογικά. θενκς! :)
Άβαταρ μέλους
By JBT
#121049 http://www.karcher.gr/gr/Products/Home_ ... 120000.htm

Καλό;;
Άβαταρ μέλους
By xenos
xenos έγραψε:οκ, στα 2 LG θα παίξω λογικά. θενκς! :)

Το σήριαλ συνεχίζεται! :lol:
Πήγα κ είδα το lg, αλλά κάπως μου φάνηκε. :hmmm: Το σύγκρινα με ένα samsung που είχε δίπλα και το 2ο μου φαίνονταν ίδιο σε συντήρηση και μεγαλύτερο σε κατάψυξη. Στα χαρτιά βέβαια φάνηκε πως δεν ισχύει, αλλά το samsung μας φάνηκε πιο καλό μέσα (όχι πιο μεγάλο προφανώς), με 2 συρτάρια. Λέω να πάω γι αυτό: https://www.skroutz.gr/s/2806600/Samsun ... 4353fbaslf
10 χρόνια το μοτέρ, Α++, inverter, κλπ. Καμία πρόσφατη κακή εμπειρία από ψυγείο samsung; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#121243 Βεβαίως και υπάρχουν ψυγεία σκέτα. Γνωστοί μου που κάνουν συχνά καλέσματα με μπόλικο κόσμο, οι γονείς έχουν συμμετρικά ψυγείο κατάψυξη (με παγομηχανή) ύψους όχι υπερβολικού ίσως 180 και η κόρη τους επίσης ψυγείο σκέτο αλλά μικρότερη κατάψυξη κάτω από τον πάγκο. Ο χώρος ψύξης σε σκέτο ψυγείο δεν συγκρίνεται με τα αμερικάνικα των 90 πόντων, μακράν περισσότερος.
Εγώ απλά θα έπαιρνα 70άρι ψυγειοκαταψύκτη, νομίζω είναι η χρυσή τομή για τους περισσότερους αν δεν υπάρχουν ειδικές ανάγκες. Μόνο η παγομηχανή θα με δελέαζε για κάτι άλλο αν και υπάρχουν και ξεχωριστές παγομηχανές αλλά πιάνουν χώρο στον πάγκο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
xenos έγραψε:Το σήριαλ συνεχίζεται! :lol:
Πήγα κ είδα το lg, αλλά κάπως μου φάνηκε. :hmmm: Το σύγκρινα με ένα samsung που είχε δίπλα και το 2ο μου φαίνονταν ίδιο σε συντήρηση και μεγαλύτερο σε κατάψυξη. Στα χαρτιά βέβαια φάνηκε πως δεν ισχύει, αλλά το samsung μας φάνηκε πιο καλό μέσα (όχι πιο μεγάλο προφανώς), με 2 συρτάρια. Λέω να πάω γι αυτό: https://www.skroutz.gr/s/2806600/Samsun ... 4353fbaslf
10 χρόνια το μοτέρ, Α++, inverter, κλπ. Καμία πρόσφατη κακή εμπειρία από ψυγείο samsung; :hmmm:

Για να συγκρίνεις, το πιο απλό -θα έλεγε κανείς- θα ήταν να κοιτάξεις τα λίτρα συντήρησης και κατάψυξης, που είναι στο ταμπελάκι μαζί με την ενεργειακή κλάση, και να αποφασίσεις. ΘΑ έλεγε κανείς...Στην πραγματικότητα, προφανώς και ξεκινάς από τα λίτρα, ΑΛΛΑ πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αυτό που λες, να δεις τη διαμόρφωση, τα συρτάρια, τα ράφια, αν είναι όλα τα ράφια κινητά, πόσο μέσα μπαίνουν τα ράφια της πόρτας κλπ κλπ. Εδώ π.χ. είναι που αναδεικνύονται τα Liebherr.

Επίσης άλλες μικρές λεπτομέρειες που δεν μπορείς να φανταστείς ότι θα φανούν κρίσιμες αργότερα: γωνίες ανοίγματος των θυρών, πόσο πρέπει να ανοίξουν οι πόρτες για να βγουν έξω τα συρτάρια και τα ράφια, αν τα ράφια είναι συρταρωτά ή κουμπωτά, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αλλάξεις λάμπες/φίλτρο/ασφάλεια/σωληνάκια και άλλα τέτοια όμορφα....

Samsung έχουμε στο Ξυλόκαστρο, για *κάποιο* λόγο έσκασε το μοτέρ (μάλλον από συνεχόμενες διακοπές της ΔΕΗ, άντε να ξεμπλέξεις με δαύτους) και περίπου 3 χρόνια τώρα ρετάρει, αλλά συνεχίζει να δουλεύει. Δεν θα το έλεγα "σκύλο", αλλά σίγουρα είναι ενδεικτικό (α) του πόσο ευπαθείς είναι οι λευκές σε διακυμάνσεις τάσης/συχνότητας, και (β) τελικά πόσο αντέχουν οι σύγχρονες συσκευές από σωστούς κατασκευαστές.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#121383 Έχουν και οι δικοί μου samsung πολλά χρόνια, αλλά σίγουρα είναι μια γενιά πίσω. 10 χρόνια εγγύηση στο μοτέρ φαντάζομαι εγγυώνται καλή λειτουργία.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#121408 Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πλυντήρια που έχουν παροχή για ζεστό και κρύο νερό.
Το δικό μου, ένα LG 7κιλο, δεν έχει. Στον τοίχο όμως υπάρχει παροχή κρύου και ζεστού από το δοχείο ΖΝΧ....
Με δεδομένο ότι το δοχείο ΖΝΧ έχει πάντα ζεστό νερό, είναι σπατάλη ενέργειας να πρέπει το πλυντήριο να ζεστάνει εξαρχής κρύο νερό ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει το ήδη υπάρχον ζεστό.
(με την παραδοχή ότι η θέρμανση του δοχείου ΖΝΧ είναι φθηνότερη από τη θέρμανση του νερού στο πλυντήριο).

Μπορεί να γίνει η δουλειά με κάποια βάνα ανάμιξης ή είναι κάτι εξαιρετικά περίπλοκο;
Άβαταρ μέλους
By bill33
#121411 Πολύ φοβάμαι ότι είναι πιο πολύπλοκο.Την ανάμιξη ζεστού κρύου θα πρέπει να την αποφασίζει το πλυντήριο ανάλογα το πρόγραμμα που το έχεις βάλει.Εκτός αν μπορείς να βάλεις την βάνα να βγάζει πχ 30° συνέχεια και να ζεσταίνει απο εκεί και πάνω το πλυντήριο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
ArrowsFA1 έγραψε:Έχω ακούσει ότι υπάρχουν πλυντήρια που έχουν παροχή για ζεστό και κρύο νερό.
Το δικό μου, ένα LG 7κιλο, δεν έχει. Στον τοίχο όμως υπάρχει παροχή κρύου και ζεστού από το δοχείο ΖΝΧ....
Με δεδομένο ότι το δοχείο ΖΝΧ έχει πάντα ζεστό νερό, είναι σπατάλη ενέργειας να πρέπει το πλυντήριο να ζεστάνει εξαρχής κρύο νερό ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει το ήδη υπάρχον ζεστό.
(με την παραδοχή ότι η θέρμανση του δοχείου ΖΝΧ είναι φθηνότερη από τη θέρμανση του νερού στο πλυντήριο).

Μπορεί να γίνει η δουλειά με κάποια βάνα ανάμιξης ή είναι κάτι εξαιρετικά περίπλοκο;

5-6 σελίδες πιο πριν είχα γράψει την απάντηση στο ερώτημά σου :iconcool:

The Ace έγραψε:Για το θέμα μείκτη, τα διπλής παροχής (τουλάχιστον σίγουρα τα Miele) θέλουν μείκτη ζεστού-κρύου που να δίνει σταθερά 60 βαθμούς νερό στην είσοδο ζεστού, γιατί αλλιώς παθαίνουν μια ψιλοκολούμπρα αν π.χ. ο ηλιακός δώσει κανά 85αρι στο ντάλα καλοκαίρι. Και τέτοιοι μείκτες δεν βρίσκονται εύκολα, έφαγα τη μισή Αθήνα τότε να τον βρω, και τον βρήκα σε εισαγωγέα με επαγγελματικό εξοπλισμό για ξενοδοχεία :help:

Edit: και συγκεκριμένα επί του ερωτήματός σου, μόνο τα διπλής παροχής μπορούν να "διαχειριστούν" ζεστό νερό, υποθέτω ότι εσύ εννοείς να δίνεις ελαφρώς χλιαρό νερό στην κανονική απλή παροχή, ώστε να μην ζορίζεται ιδιαίτερα το πλυντήριο να το ζεστάνει, σωστά ? Δεν ξέρω, *υποθέτω* ότι μπορεί να δουλέψει, αλλά πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι αυτοί οι μείκτες ζεστού/κρύου δεν έχουν τόοοοοσο χαμηλή ελάχιστη ρύθμιση (κάπου στους 25-30 βαθμούς υποθέτω ότι σκέφτεσαι). Πραγματικά δεν ξέρω, και αμφιβάλλω αν κάποιος υδραυλικός ή τεχνικός πλυντηρίων ξέρει να σου απαντήσει....
Τελευταία επεξεργασία από The Ace και 09 Ιουν 2015, 13:03, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά