Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
cabala10 έγραψε:quick question ενας ξαδερφος φετος ειχε μηδενικο εισοδημα (ουτε σπιτια ουτε τπτ μπλα μπλα ) και του ειπαν πως δεν χρειαζεται να κανει δηλωση φετος
ισχυει?
Αν έχει μπει σε κάποιον λογαριασμό του έστω και 0,01€ από τόκους, και δεν υπάρχει συνδικαιούχος να το βάλει, πρέπει να κάνει δήλωση.

Καλοφάγωτη :shifty:
Άβαταρ μέλους
By skous
nestor8 έγραψε:
nestor8 έγραψε:Έχει στο PC Magazine Ιουνίου της SoftLine και επίσης εδώ λέει ότι θα βγάλουν στις 11/6 (λογικά σε κάποια εφημερίδα)

και εδώ σε online

σήμερα είδα και αυτό της Epsilon Net

really appreciated
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
cabala10 έγραψε:quick question ενας ξαδερφος φετος ειχε μηδενικο εισοδημα (ουτε σπιτια ουτε τπτ μπλα μπλα ) και του ειπαν πως δεν χρειαζεται να κανει δηλωση φετος
ισχυει?

θα σου δώσω μια γενική συμβουλή και αν θες ακολούθησέ την

άπαξ και ξεκινήσεις να κάνεις δηλώσεις, ότι |λογοκρισία| και αν λέει κάθε χρόνο ο νόμος εσύ θα πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις δηλώσεις

διαφορετικά είναι θέμα χρόνου να στη ζητήσουν για τον οποιοδήποτε λόγο και εκεί δε θα περνάει το "δεν ήμουν υποχρεωμένος, άρα δεν έκανα", θα σε βάλουν να τη κάνεις εκπρόθεσμη για να συνεχίσεις τη δουλειά σου και θα σκάσεις το 100αρικακι για κάθε χρόνο που δεν έκανες

οπότε πες στον ξάδερφο να μη σκέφτεται έτσι γιατί αργά ή γρήγορα θα με θυμηθεί.
στο κάτω κάτω η μηδενική είναι απλή οπότε ας τη κάνει και μόνος του, αλλά και στο πιο ακριβό λογιστή να πάει να την κάνει 100αρικο δε θα δώσει
Άβαταρ μέλους
By kacey
#121022 νομιζω οτι αν κανει δηλωση, ακομα και μηδενικη ---> τεκμηρια ----> φορος ενω αν δεν κανει (δεν παραδωσει καθολου) τοτε --->οχι τεκμηρια. Ηλιθιο, αλλα νομιζω ετσι το εχουν κανει.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#121035 τα τεκμήρια δεν ενεργοποιούνται σε ανέργους , βάζεις τις αποδειξούλες σου (300€) και είσαι οκ για να καλύψεις το τεκμαρτό εισόδημα

εκεί που γίνεται της πουτάνας είναι σε κατοίκους εξωτερικού με μηδενικό εισόδημα που δεν έχουν αποδείξεις (δεν είναι υποχρεωμένοι και δε γίνεται να έχουν)

λόγω τόκων σε μια περίπτωση μου βγήκε ένα 1800αρι φόρος και ξεδιάντροπα φυσικά έσβησα τους τόκους και ο,τι γίνει (τίποτα δηλαδή) ώστε να βγει μηδενική

γενικά πάντως επειδή υπάρχουν και τα τεκμήρια δε γίνεται να μη κάνεις δήλωση ασχέτως τι |λογοκρισία| πετάνε κάθε χρόνο

κάποια στιγμή θα το βρεις μπροστά σου, ειδικά αν τα προηγούμενα και τα επόμενα χρόνια έκανες, δεν πρέπει να αφήνεις κενα
Άβαταρ μέλους
By kacey
#121069 Μισο για να καταλαβαινουμε. Γραφτηκαν αυτα:
QsisVTS έγραψε:
ισχυει?

θα σου δώσω μια γενική συμβουλή και αν θες ακολούθησέ την

άπαξ και ξεκινήσεις να κάνεις δηλώσεις, ότι |λογοκρισία| και αν λέει κάθε χρόνο ο νόμος εσύ θα πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις δηλώσεις

...

οπότε πες στον ξάδερφο να μη σκέφτεται έτσι γιατί αργά ή γρήγορα θα με θυμηθεί.
στο κάτω κάτω η μηδενική είναι απλή οπότε ας τη κάνει και μόνος του, αλλά και στο πιο ακριβό λογιστή να πάει να την κάνει 100αρικο δε θα δώσει

kacey έγραψε:νομιζω οτι αν κανει δηλωση, ακομα και μηδενικη ---> τεκμηρια ----> φορος ενω αν δεν κανει (δεν παραδωσει καθολου) τοτε --->οχι τεκμηρια. Ηλιθιο, αλλα νομιζω ετσι το εχουν κανει.

στο οποιο απαντας:
QsisVTS έγραψε:α) τα τεκμήρια δεν ενεργοποιούνται σε ανέργους , βάζεις τις αποδειξούλες σου (300€) και είσαι οκ για να καλύψεις το τεκμαρτό εισόδημα

β) εκεί που γίνεται της πουτάνας είναι σε κατοίκους εξωτερικού με μηδενικό εισόδημα που δεν έχουν αποδείξεις (δεν είναι υποχρεωμένοι και δε γίνεται να έχουν)

γ) λόγω τόκων σε μια περίπτωση μου βγήκε ένα 1800αρι φόρος και ξεδιάντροπα φυσικά έσβησα τους τόκους και ο,τι γίνει (τίποτα δηλαδή) ώστε να βγει μηδενική

Πως ειναι διαφορετικος ο "κατοικος εξωτερικου με μηδενικο εισοδημα (στην ελλαδα)" που τη παταει απο την υποχρεωση δηλωσης λογω 1ε τοκου ----> τεκμηρια, απο τον ανεργο που επισης δεν εχει εισοδημα αλλα του λες "καντη καλου κακου"?

ειναι διαφορετικο το "μηδενικη δηλωση" απο το "δηλωση 1ε εισοδημα (απο τοκο)" οσον αφορα τα τεκμηρια?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#121088 Αυτό με τους κατοίκους εξωτερικού είναι |λογοκρισία| αλλά ισχύει από φέτος (νόμος από τη προηγούμενη κυβέρνηση) τους ενεργοποιεί τα τεκμήρια γιατί φαίνεται οτι έχουν πχ εισόδημα από τόκους που ακόμα και cent να είναι τους πάει στα τεκμαρτα αλλά δε μπορούν να πάρουν έκπτωση από αποδείξεις όπως ο κάτοικος Ελλάδας μισθωτός ή άνεργος

Ο άνεργος πάει με καθεστώς μισθωτού και εφόσον βάλει αποδείξεις έχει την έκπτωση φόρου που θα είχε και ο μισθωτός που τεκμαρτά θεωρείται ότι βγάζει τουλάχιστον 3 χιλιαρικα, οπότε τελικά δε του βγαίνει να πληρώσει κάτι

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που πακετωνεσαι όπως αν πχ αμοίβεσαι με αποδείξεις δαπανών.
Φορολογείσαι με 26% από μηδέν ευρώ και δεν έχεις έκπτωση από αποδείξεις όπως και ένας εε.
Αν μάλιστα βγάλεις κάτω από 3000€ με αυτό το καθεστώς σου βγαίνει φόρος πάνω στα 3 χιλιάρικα, οπότε αν θεωρητικά είχες πάρει ένα 500αρι από κάτι ευκαιριακό καλείσαι να πληρώσεις 780 συνολικό φόρο οπότε δουλεψες για το τίποτα.

Γενικά δήλωση πρέπει να κάνεις πάντως, ακόμα και τίποτα να μην έβγαλες.
Κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστείς κάποιο επίδομα και χωρίς εκκαθαριστικό θα πάρεις τα 3 και δε θα σου φταίει και κανείς μετά.
Λες ότι είσαι φτωχός αλλά κάπου πρέπει να φαίνεται.
Ακόμα και στον ΟΑΕΔ να πας να γραφτείς θέλουν εκκαθαριστικό το οποίο είναι πολύ πιο απλό να το τυπώσεις από το να τρέχεις στο εισόδημα να βγάζεις βεβαίωση ότι δεν ήσουν υπόχρεος σε δήλωση.

Άλλο παράδειγμα, γριά στο χωριό μου ήθελε σαν αγρότισσα να πάρει επιστροφή ΦΠΑ , ο γιος της το σαινι δε τις έκανε δηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια γιατί δεν ήταν υποχρεωμένη.
Έσκασε καμιά 500αρα για να κάνει κάποια χρόνια πίσω και να πάρει πίσω τον φπα.

Άλλο παράδειγμα πάω να κλείσω ατομική με μια γκομενα βλέπουν διακεκομμένες δηλώσεις, δεν άκουγαν τίποτα..
Υποχρεη ή μη, δε καταλάβαιναν τίποτα.
"Δε το ξέρουμε, δε μας νοιάζει τι λες"
300€ για τρεις εκπροθεσμες για να προσχώρησει η διαδικασία και να μην τρέχει ο οαεε.

Κάποια στιγμή θα το βρεις μπροστά σου, οπότε κάνεις πάντα δήλωση
Άβαταρ μέλους
By nEK
QsisVTS έγραψε:Αυτό με τους κατοίκους εξωτερικού είναι |λογοκρισία| αλλά ισχύει από φέτος (νόμος από τη προηγούμενη κυβέρνηση) τους ενεργοποιεί τα τεκμήρια γιατί φαίνεται οτι έχουν πχ εισόδημα από τόκους που ακόμα και cent να είναι τους πάει στα τεκμαρτα αλλά δε μπορούν να πάρουν έκπτωση από αποδείξεις όπως ο κάτοικος Ελλάδας μισθωτός ή άνεργος

Ο άνεργος πάει με καθεστώς μισθωτού και εφόσον βάλει αποδείξεις έχει την έκπτωση φόρου που θα είχε και ο μισθωτός που τεκμαρτά θεωρείται ότι βγάζει τουλάχιστον 3 χιλιαρικα, οπότε τελικά δε του βγαίνει να πληρώσει κάτι

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις που πακετωνεσαι όπως αν πχ αμοίβεσαι με αποδείξεις δαπανών.
Φορολογείσαι με 26% από μηδέν ευρώ και δεν έχεις έκπτωση από αποδείξεις όπως και ένας εε.
Αν μάλιστα βγάλεις κάτω από 3000€ με αυτό το καθεστώς σου βγαίνει φόρος πάνω στα 3 χιλιάρικα, οπότε αν θεωρητικά είχες πάρει ένα 500αρι από κάτι ευκαιριακό καλείσαι να πληρώσεις 780 συνολικό φόρο οπότε δουλεψες για το τίποτα.

Γενικά δήλωση πρέπει να κάνεις πάντως, ακόμα και τίποτα να μην έβγαλες.
Κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστείς κάποιο επίδομα και χωρίς εκκαθαριστικό θα πάρεις τα 3 και δε θα σου φταίει και κανείς μετά.
Λες ότι είσαι φτωχός αλλά κάπου πρέπει να φαίνεται.
Ακόμα και στον ΟΑΕΔ να πας να γραφτείς θέλουν εκκαθαριστικό το οποίο είναι πολύ πιο απλό να το τυπώσεις από το να τρέχεις στο εισόδημα να βγάζεις βεβαίωση ότι δεν ήσουν υπόχρεος σε δήλωση.

Άλλο παράδειγμα, γριά στο χωριό μου ήθελε σαν αγρότισσα να πάρει επιστροφή ΦΠΑ , ο γιος της το σαινι δε τις έκανε δηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια γιατί δεν ήταν υποχρεωμένη.
Έσκασε καμιά 500αρα για να κάνει κάποια χρόνια πίσω και να πάρει πίσω τον φπα.

Άλλο παράδειγμα πάω να κλείσω ατομική με μια γκομενα βλέπουν διακεκομμένες δηλώσεις, δεν άκουγαν τίποτα..
Υποχρεη ή μη, δε καταλάβαιναν τίποτα.
"Δε το ξέρουμε, δε μας νοιάζει τι λες"
300€ για τρεις εκπροθεσμες για να προσχώρησει η διαδικασία και να μην τρέχει ο οαεε.

Κάποια στιγμή θα το βρεις μπροστά σου, οπότε κάνεις πάντα δήλωση

Θελαμε και free wifi...
Κλικ κλικ
Σε αλλες χωρες θα κανανε και διασταυρωνανε ολες τις περιπτωσεις που ανεφερες, χωρις τρεξιμο, αγχος και ισως προστιμα. Ετσι πανε οι χωρες μπροστα.
Αλλα αν δεν εξημερωσουμε το δεινοσαυρο, οχι χωρα της Αφρικης, αλλα της εποχης του μεσαιωνα θα γινουμε. :protest:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#121136 Εδώ κάνουν σα τρελοί ακόμα με το γνήσιο της υπογραφής και τις στρογγυλές σφραγίδες :lol:

Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις χάρη στη χρήση της τεχνολογίας τα πράγματα έχουν προχωρήσει και γίνει πιο απλά, όμως έχουν αυξηθεί οι διαδικασίες άρα ουσιαστικά η γραφειοκρατία.

Αν βάλεις και το γεγονός ότι το δημόσιο συρρικνώνεται (από υπαλλήλους) χωρίς όμως να έχει προβλεφθεί να μειωθούν οι διαδικασίες τότε καταλαβαίνεις το μπουρδέλο που επικρατεί και βέβαια είναι ευκαιρία για οποίον έχει το στομάχι να ασχολείται με αυτές τις σαπιλες να δουλέψει.

Κάποια στιγμή περισυ μου έλεγε μια συνάδελφος και η πρώην αφεντικίνα μου να πάμε να διαδηλωσουμε με τους λογιστές για τον υπερβολικό φόρτο εργασίας που πλέον έχει ο κλάδος.

"Πριτς τους απάντησα εγώ :lol: εγώ χάρη σε αυτό το μπάχαλο έχω δουλειά και αυτή η κατάσταση στη τελική είναι και η μόνη που γνωρίζω σαν εργαζόμενος, να πάτε μονές σας και μακάρι να μας φορτώσουν κι άλλη δουλειά"
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#121139 Έβαλα τον πατέρα μου να πάρει μερικά τηλέφωνα εφορία, πριν πάει από εκεί (τελικα). Ήθελα να μου επιβεβαιώσουν που δηλώνεις εισοδήματα από ΟΗΕ , αν τα θέλουν και καθόλου μιας και εξαιρούνται φορολογίας (έχω κάι σχετικό statement issued από το Agency)...
Το τι του είπανε, ότι να'ναι, για κατοίκους εξωτερικού για διακρατικές συμφωνίες, διπλή φορολόγηση...
Θα πάει από εκεί ο καψερος μπας και βρει κάνα προϊστάμενο να το κατέχει, να τον πάρω ένα τηλέφωνο να συνεννοηθούμε.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#121152 Μεταφορά στη κατοίκων εξωτερικού θες και να ορισεις αντικλητο το daddy (πληρεξούσια και τα ρέστα)
Απο κει και πέρα αν έχει γίνει διακρατική συμφωνία για μη διπλή φορολόγηση δε θα φορολογηθεις αυτά τα λεφτά ΚΑΙ στην Ελλάδα, μόνο στη χώρα που είσαι τώρα. Λογικά δε θα έχεις αυτό το θέμα.

Είναι διαδικασία η όλη φάση και θέλει μπολικα δικαιολογητικά και μεταφράσεις που κάνουν €€. Εγώ περισυ είχα φάει μια τέτοια περίπτωση στη μάπα απο Κορέα και φέτος έφαγα πάλι χωσιμο απο ζευγάρι στην Αμερική, την επόμενη φορά θα κοιτάξω να χωσω κάναν άλλο :innocent:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#121164 1) εφόσον δεν έχω εισόδημα από την νέα χώρα (δε πληρώνομαι.από την Αυστρία, ενώ το uno city δεν είναι αυστριακό έδαφος, όπως οι πρεσβείες ένα πράγμα), ενω έχω περιουσία Ελλάδα, δε Νομίζω ότι έχει νόημα να μεταφερθω στην εφορία κατοίκων εξωτερικού.

2)Επίσης η συμφωνία μη διπλής φορολόγησης δεν με αφορά, εφόσον οι αποδοχές του ΟΗΕ παγκοσμίως δεν φορολογούνται με τίποτα. Μου έχουνε δώσει και χαρτί με τις αποδοχές μου του 2014 που αναφέρει σαφώς βάσει Διεθνών συνθηκών ότι δεν επιδέχονται φορολογίας.

Άντε να το εξηγήσει τώρα ο πατέρας μου στη ΔΟΥ Κερατσινίου στον έφορο....
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#121168 Αν δε φορολογείσαι έξω τότε δεν υφίσταται θέμα μη διπλής φορολόγησης, θα φορολογηθεις στην Ελλάδα :innocent:
Σε καλύπτει ο ΟΗΕ από το να μη φορολογείσαι πουθενά;

Κοιτά άμα θες μη δηλώσεις τίποτα και όταν αποφασίσεις να φέρεις συνάλλαγμα από έξω κάτσε και δικαιολόγησε το τότε, αυτό δε ξέρω όμως πόσο είναι σωστό :hmmm:

Ας πουν στο πατέρα σου στην εφορία, μη νομίζεις πάντως ότι ξέμπλεξες έτσι απλά με την Ελλάδα :lol: :twisted:

Και μπορεί να ακούσεις πολλές απόψεις πάνω στο θέμα, ακόμα και απο εφοριακούς

ΥΓ δες κι αυτό

http://www.kremalis.gr/el/news/666-h------
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#121175 Ενδιαφέρον άρθρο

"Επίσης, προκειμένου για τους υπαλλήλους των διεθνών οργανισμών έχουν καταρτιστεί Πρωτόκολλα Προνομίων και Ασυλιών, τα οποία περιλαμβάνουν ειδικές ρυθμίσεις, όσον αφορά στον τρόπο φορολόγησης των υπαλλήλων τους (π.χ. φορολόγηση στην πηγή).
Ενδεικτικά αναφέρουμε το Πρωτόκολλο Προνομίων και Ασυλιών του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, το οποίο προβλέπει την εξαίρεση από τον εθνικό φόρο των καταβαλλόμενων μισθών."

Το θέμα είναι ποιος ξέρει τις ασυλιες αυτές να μου πει, και που τον εμπιστεύεσαι....
Θα κάνω μάλλον ότι με φωτίσει ο θεός και βλέπουμε
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#121350 Το είδα και δεν το πίστευα, προφανέστατα έχω κάνει κάτι λάθος....χρησιμοποίησα το online εργαλειάκι που βρίσκεται πριν 4-5 posts, και έκανα δοκιμαστική εκκαθάριση στη δήλωσή μας. Μου έβγαλε επιστροφή (!!!!!) για πρώτη φορά μετά από δεν θυμάμαι καν πόσα χρόνια (σίγουρα πάνω από 15). Και νομίζω ότι έχω βάλει όλα τα νούμερα, σπίτια, αυτοκίνητα, τόκους κλπ....

Προφανώς και δεν θα είναι έτσι, κάτι θα έχει παιχτεί σίγουρα, κάποιο λάθος έχω κάνει, αλλά ήταν ευχάριστη έκπληξη, έστω και στο θεωρητικό....