Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
g47 έγραψε:Aγορασα ηλεκτρονικο (ενισχυτη ακουστικων) και ερχεται με swiss post ----> Ελτα, απο Ελβετια.
Γνωριζω οτι δεν ειναι μελος της Ε.Ε αλλα απο την αλλη πιστευα οτι εχει υπογραφει καποια συμβαση για ελευθερες μετακινησεις αγαθων.
Το κοστος μαζι με τα μεταφορικα ειναι 128 ευρω. Θα μου ερθει τελωνειο? :hmmm:

Μέλος ΕΕ/ΟΝΕ δεν είναι, αλλά έχει μπει Shengen και οι χώρες ΕΟΧ/ΕΖΕΣ έχουν συμφωνία με την ΕΕ/ΟΝΕ, άρα *θεωρητικά* δεν είναι π.χ. όπως η Κίνα ή οι ΗΠΑ....μάλλον όχι, αλλά το λέω θεωρητικά, δεν έχω δει στην πράξη τι συμβαίνει με χώρες ΕΟΧ....
Άβαταρ μέλους
By g47
#120963 Η sengen ηξερα οτι ειναι για μετακινηση δικη μας, οχι προιοντων. :hmmm:
Στα διαφορα φορα βλεπω να λενε και τις δυο εκδοχες βεβαια.
Απο την αλλη, πολλοι ebayδες που στελνουν Ελλαδα απο Κινα με swiss post επειδη ειναι φθηνοτερο και δεν τους πιανει τελωνιο.
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#120968 Σκέψου ότι η ΕΖΕΣ είναι το "οικονομικό ανάλογο" της Shengen, η Ελβετία ως μέλος ΕΟΧ έχει υπογράψει διάφορες και διαφορετικές συμφωνίες με τις διάφορες ενώσεις, οι οποίες αλληλομπλέκονται και αναφέρουν/πατάνε στις άλλες συμφωνίες. Είναι λίγο μπερδεμένο, αλλά και εγώ νομίζω ότι δεν πέφτει τελωνείο....
Άβαταρ μέλους
By g47
#120969 Ευχαριστω! :)
Ηδη το επιασε το tracking των ΕΛΤΑ οποτε αυριο/μεθαυριο θα μαθω.
Άβαταρ μέλους
By g47
#120980 Οοοοο, γεροντα το λιιιινκ....
Ειναι οντως μελος της EFTA.
Να καταλαβω οτι τελωνιακοι δασμοι δεν επιβαλονται σε πακετα απο Ελβετια? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By bill33
#120983 I only provide the link!Use it at your own risk!!!
Δεν κάθησα να το διαβάσω ολο,ασε που νομιζα οτι θα το παραλάμβανες Αγγλία και ειχα βάλει και αλλο λινκ για εισαγωγη στο uk !
Δεν νομίζω όμως να πληρώσεις κατι ,τους πέρασε η καψα που τα περναγαν όλα τελωνείο τον προηγούμενο μήνα.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
g47 έγραψε:Στα διαφορα φορα βλεπω να λενε και τις δυο εκδοχες βεβαια.
Απο την αλλη, πολλοι ebayδες που στελνουν Ελλαδα απο Κινα με swiss post επειδη ειναι φθηνοτερο και δεν τους πιανει τελωνιο.

Με την ευκαιρία αυτού που έγραψες να διευκρινίσω ότι η μεταφορά προϊόντων από Ασία μέσω Swiss Post δεν έχει να κάνει με την σχέση της Ελβετίας με την ΕΚ.

Ταχυδρομικές εταιρείες από την Ευρώπη (όπως η PostNL (Netherlands Post), Postnord (Posten Sweden) κα) έχουν επεκτείνει το δίκτυό τους (βλέπε εξωστρέφεια) και μεταφέρουν προϊόντα από την Ασία στην Ευρώπη και αλλού, χρησιμοποιώντας ως transit τα κέντρα διαμετακόμισης που βρίσκονται στις χώρες τους.

Στο tracking βλέπουμε ότι το δέμα που περιμένουμε από Κίνα έρχεται μέσω Ολλανδίας, αλλά αυτό δεν αποτελεί ενδοκοινοτική μεταφορά. Δεν ελέγχονται από τελωνείο στην Ολλανδία, αλλά στην χώρα προορισμού (Ελλάδα) προερχόμενα από Κίνα.

Αν τελικώς επιβληθούν φόροι και δασμοί δεν έχει καμία σχέση με τον μεταφορέα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
The Ace έγραψε:
xenos έγραψε:Λοιπόν, βρήκα λύση. Πήρα τηλ. στο paypal! :lol: Mου είπαν ότι ο καλύτερος τρόπος ώστε να με καλύπτει είναι να πάω: send money => paying for goods or services. Η προμήθεια είναι 3.4%+0.30 eu, οπότε better safe than sorry! :oops: To είπα στον πωλητή και περιμένω απάντηση.

Άρα είναι 4%, καλά το θυμόμουν...άρα του είπες να πληρώσεις εσύ τη προμήθεια αυξάνοντας κατά 4% το ποσό της πληρωμής, σωστά ? Για να έχεις και την εξασφάλιση του PP....Αυτό που μας έλεγαν παλιότερα όταν κάναμε τις πρώτες πληρωμές με πιστωτική κάρτα (που την προμήθεια της κάρτας την χρεωνόταν ο πελάτης)...

Του είπα να μοιράσουμε τη διαφορά. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#121546 Λοιπόν, σε πληρωμή paypal σε λίρες uk, τι με συμφέρει; Να κάνει τη μετατροπή το paypal ή η τράπεζα; :hmmm: Γενικά θυμάμαι μια μλκισμένη επιβάρυνση.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
The Ace έγραψε:Μέλος ΕΕ/ΟΝΕ δεν είναι, αλλά έχει μπει Shengen και οι χώρες ΕΟΧ/ΕΖΕΣ έχουν συμφωνία με την ΕΕ/ΟΝΕ, άρα *θεωρητικά* δεν είναι π.χ. όπως η Κίνα ή οι ΗΠΑ....μάλλον όχι, αλλά το λέω θεωρητικά, δεν έχω δει στην πράξη τι συμβαίνει με χώρες ΕΟΧ....

H EE είναι άσχετη με το θέμα.
H ΟΝΕ είναι επίσης άσχετη με το θέμα.
Η ζώνη Shengen είναι επίσης άσχετη με το θέμα.

Η ΕΕΑ/EFTA είναι που έχει σημασία στο θέμα, και οι 2 χώρες όντως είναι μέλη. Με εξαίρεση την σωστή επισήμανση του Pitt (που γενικώς μπορείς να ελέγξεις από πριν, αν κοιτάξεις το "item location" αν μιλάμε για αγορές από ebay), δεν πρόκειται να χρεωθούν δασμοί. Δεν είναι καθόλου μπερδεμένο.
Άβαταρ μέλους
By g47
#121593 Zorz απο οτι καταλαβα γλυτωνω δασμους γιατι ειναι κατω απο 150 ευρα και χρεωνομαι φπα και καποια αλλα τελη/μικροποσα.
Εκτος αν ειμαι τυχερος και δε δωσουν σημασια, ελπιζω ακομα μιας και ειναι στο κεντρο διανομης του αεροδρομιου και δεν εχει πιαστει η περασει εκτος ακομα. :)
Άβαταρ μέλους
By drdino
#121600 Μα τι θες να αγοράσεις πια;