(Μ΄αρέσει το β΄πληθυντικό seismic vs. the world φάση
)
nass έγραψε:Δεν θέλω να κάνεις καμία σύγκριση, μια απλή απάντηση ήθελα, δεν μπορείς να τη δώσεις, είναι σαφές, δε χρειάζεται να πετάς τη μπάλα στην Ιαπωνία.
(Μ΄αρέσει το β΄πληθυντικό seismic vs. the world φάση)
Αυτά έλεγε και ο Σολομός και τον έκαναν κονσέρβα!
seismic έγραψε:nass έγραψε:Δεν θέλω να κάνεις καμία σύγκριση, μια απλή απάντηση ήθελα, δεν μπορείς να τη δώσεις, είναι σαφές, δε χρειάζεται να πετάς τη μπάλα στην Ιαπωνία.
(Μ΄αρέσει το β΄πληθυντικό seismic vs. the world φάση)
Αυτά έλεγε και ο Σολομός και τον έκαναν κονσέρβα!
Αυτό γιατί δεν έπεσε μπορείς να μου πεις?
Λόγο του ότι τα πειράματα με μοντέλα υπό κλίμακα έχουν μία στατιστική απόκλιση λάθους από την κανονική σε μέγεθος κατασκευή ( περίπου 20% ) καλό είναι να δεις αυτό το βίντεο που συγκρίνει δύο όμοια μοντέλα και δείχνει 100% την αλήθεια διότι έχουμε δύο συγκρίσιμα ίδια μοντέλα που το ένα σπάει και το άλλο δεν ξέρουμε πότε αστοχεί.
Κανένα στατιστικό λάθος μόνο η αλήθεια. Το καταλάβατε αυτό ή να σας το ξαναπώ.
Το ένα είναι ο seismic και το άλλο ο ΕΑΚ.
Τώρα έχω αποδείξεις.
nass έγραψε:Αποδείξεις δεν ξέρω αν έχεις αλλά ένα απλό "δεν ξέρω" ή "όχι" δεν μπορείς να το πεις. Και γω που νόμιζα ότι η γνώση και η επιστήμη έχουν σαν βάση το "δεν ξέρω".
Τι με ρώτησες και δεν σου απάντησα?
Ξανά ρώτα.
Δεν μπορώ να πω ότι δεν ξέρω, όταν ξέρω.
Εσύ μπορείς να μου απαντήσεις τα πάρα κάτω?
Αρκεί ένα αναπάντητο ερώτημα για να καταρριφθεί μια συγκεκριμένη θεωρία για χάρη κάποιας καινούριας.
Το ερώτημα που τίθεται στον σημερινό σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό είναι το εξής.
Μπορεί ο σύγχρονος αντισεισμικός κανονισμός υπό μία πολύ ισχυρή σεισμική διέγερση να περιορίσει και να ελέγξει το εύρος του πλάτους ταλάντωση της κατασκευής ώστε αυτή να παραμένει πάντα μέσα στην ελαστική περιοχή, ανεξαρτήτως της έντασης που θα έχει η μετατόπιση του εδάφους, και του χρόνου διέγερσης?
Βασικά μπορεί να ελέγξει το εύρος της παραμόρφωσης που προκαλεί ο πολύ μεγάλος σεισμός στην κατασκευή?
Φυσικά και δεν μπορεί. Ο σύγχρονος κανονισμός το λέει καθαρά. ( Η αναπόφευκτη ανελαστική συμπεριφορά υπό ισχυρή σεισμική διέγερση κατευθύνεται σε επιλεγμένα στοιχεία και μηχανισμούς αστοχίας. )
Η προτεινόμενη μέθοδος του αντισεισμικού συστήματος μπορεί να το κάνει. Μπορεί να ελέγξει την παραμόρφωση ολόκληρου του φέροντα οργανισμού του κτηρίου και να το κρατάει πάντα μέσα στην ελαστική περιοχή ταλάντωσης, σταματώντας αυτό να ταλαντωθεί περισσότερο και να περάσει σε ανελαστική συμπεριφορά κατά την οποία έχουμε αστοχίες και καταρρεύσεις. Αυτό είναι το ΝΕΟΝ που επιτυγχάνει η αντισεισμική προτεινόμενη ευρεσιτεχνία, και όχι μόνο.

nass έγραψε:Ποιό είναι το τελευταίο "έργο δισεκατομμυρίων όπως γέφυρες, φράγματα κ.λ.π" που καταστράφηκε από σεισμό στην Ελλάδα ?
nass έγραψε::slap:nass έγραψε:Ποιό είναι το τελευταίο "έργο δισεκατομμυρίων όπως γέφυρες, φράγματα κ.λ.π" που καταστράφηκε από σεισμό στην Ελλάδα ?
Αυτά δεν σου φτάνουν? http://www.makeleio.gr/?p=211563
Και κάτι ακόμα. Αν είναι γερές οι κατασκευές στην Ελλάδα, γιατί ξεβρακώνετε τον Ελληνικό λαό με κονδύλια εφαρμοσμένης έρευνας ? Γιατί οι σεισμολόγοι κάνουν έρευνα αν γίνει σεισμός ή όχι?
Γιατί βάζετε τόσο χάλυβα και μπετά στους υπολογισμούς σας?
Θα σας πείραζε κάτι ποιο οικονομικό και ποιο ασφαλές ?
Θα σας πείραζε ....εεε!
αλλα σε ρωτανε αλλα απαντάς,καμιά έκπληξη!
bill33 έγραψε:Καλά του τα λες!!!Αυτός σε υπονομεύει και δεν σε αφηνει να βγεις στον αφρό της επικαιρότητας για την ανακάλυψης της χιλιετηρίδας!!
Ρε φίλε στην Ελλάδα δεν έχει πέσει γέφυρα τα τελευταία χρόνια για έναν απλό λόγο.
Δεν είχαμε γέφυρες πριν πως θα πέσουν αν δεν υπάρχουν?
Οι γέφυρες έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.
Τι να απαντήσω σε αυτό!
Εδώ βροχή έπιασε και το πήρε το ποτάμι?
Τι μου λες τώρα..!
Εσείς απαντήστε σε αυτά που ρωτώ εγώ εδώ και βλέπουμε..
https://diktyoellinwn.wordpress.com/201 ... %84%CE%B5/
seismic έγραψε:bill33 έγραψε:Καλά του τα λες!!!Αυτός σε υπονομεύει και δεν σε αφηνει να βγεις στον αφρό της επικαιρότητας για την ανακάλυψης της χιλιετηρίδας!!
Ρε φίλε στην Ελλάδα δεν έχει πέσει γέφυρα τα τελευταία χρόνια για έναν απλό λόγο.
Τι να απαντήσω σε αυτό!
Δεν είχαμε γέφυρες λέει!!!
Και γιατί να απαντήσουμε;Υποχρεωμένοι έιμαστε να απαντήσουμε σε αλλο ένα ποστακι σου σε μπλογκ;
seismic έγραψε:nass έγραψε::slap:nass έγραψε:Ποιό είναι το τελευταίο "έργο δισεκατομμυρίων όπως γέφυρες, φράγματα κ.λ.π" που καταστράφηκε από σεισμό στην Ελλάδα ?
Αυτά δεν σου φτάνουν? http://www.makeleio.gr/?p=211563
Σαφής ερώτηση για γέφυρες και φράγματα, άλλ' αντ΄ άλλων απάντηση με λίστα σεισμών και αριθμό σπιτιών.
Πες ότι δεν ξέρεις, να τελειώνουμε. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις, κακό είναι να μην το παραδέχεσαι.
Στο μεταξύ και γέφυρε είχαμε και φράγματα ήδη από τον 19ο αιώνα, όποιος πάει μια βόλτα με το τρένο σε Στερεά και Πελοπόννησο τις γέφυρες τις βλέπει αμέσως, όσο για τα φράγματα, γεμάτη η Ελλάδα.
bill33 έγραψε:seismic έγραψε:bill33 έγραψε:Καλά του τα λες!!!Αυτός σε υπονομεύει και δεν σε αφηνει να βγεις στον αφρό της επικαιρότητας για την ανακάλυψης της χιλιετηρίδας!!
Τι να απαντήσω σε αυτό!
Δεν είχαμε γέφυρες λέει!!!![]()
Και γιατί να απαντήσουμε;Υποχρεωμένοι έιμαστε να απαντήσουμε σε αλλο ένα ποστακι σου σε μπλογκ;
Η επιστήμη είναι υποχρεωμένη να απαντάει.
Ξανά διαβάστε...
Θα προσπαθήσω να απαντήσω με τον δικό μου τρόπο στο ερώτημα του προβληματισμού που έχω σαν εφευρέτης στην Ελλάδα.
Η επιστήμη είναι ο πυρήνας της γνώσης. Γένους θηλυκού σαν την μήτρα της γυναίκας Όλοι θέλουν να μπουν μέσα σαν τα σπερματοζωάρια.
Γύρο από την μήτρα της πεπατημένης επιστήμης υπάρχουν σε κυκλική διάταξη οι επιστήμονες που είναι οι φύλακες της.
Έχουν ανοίξει τα πόδια, έχουν ανοίξει τα χέρια και έχουν ενωθεί σχηματίζοντας έναν κύκλο αδιαπέραστο για τα άλλα εξωθεσμικά σπερματοζωάρια.
Γύρω από αυτόν τον κύκλο υπάρχουν οι θεσμοθετημένοι ερευνητές που κόβουν κύκλους και είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν την διάταξη της σειράς των επιστημόνων πάνω στον κύκλο και να τους μετατοπίσουν λίγο δεξιά ή αριστερά.
Υπάρχουν και οι εφευρέτες οι οποίοι δεν είναι τίποτα άλλο από τα σπερματοζωάρια.
Στην προσπάθειά τους να μπουν μέσα στην μήτρα της γνωστικής επιστήμης οι εφευρέτες αρχίζουν να ρίχνουν κλωτσιές στα@@@των επιστημόνων.
Αν η κλωτσιά είναι πολύ δυνατή οι επιστήμονες κουλουριάζονται γονατίζουν και ο εφευρέτης ανοίγει ένα μικρό πέρασμα προς την μήτρα της γνώσης.
Στην Ελλάδα όμως οι επιστήμονες έχουν κάνει την δική τους πατέντα.
Αντί να έχουν ανοιχτά τα πόδια για καλύτερη στήριξη, αυτοί κάθονται σε καρέκλα.
Ο κακόμοιρος ο εφευρέτης όσες κλωτσιές και να ρίχνει σπάει το πόδι του στην καρέκλα.
Αυτός ο κύκλος δεν σπάει με τίποτα.
Η επιστήμη στην Ελλάδα δεν θα κυοφορήσει ποτέ.
«Τι αξία θα είχε η μανία για τη γνώση, αν επρόκειτο να μας εξασφαλίσει μονάχα την απόκτηση γνώσεων και όχι, κατά κάποιον τρόπο και όσο αυτό είναι εφικτό, το παραστράτισμα από εκείνο που ήδη γνωρίζουμε. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που το ερώτημα του αν μπορείς να σκέφτεσαι διαφορετικά από τον τρόπο που σκέφτεσαι και να αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά από τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, είναι αναγκαίο, για να συνεχίσεις να ερευνάς ή να στοχάζεσαι». M. Foucault (1926 β“ 1984)
Η ιστορία της επιστήμης δεν είναι μια συνεχής και γραμμική διαδικασία συσσώρευσης νέων γνώσεων, αλλά αντίθετα σημαδεύεται από σοβαρές ασυνέχειες, τομές και άλματα, που καθιερώθηκαν να λέγονται επιστημονικές επαναστάσεις. Κάθε εποχή έχει τις δικές της επιστημονικές αλήθειες και αυτές εκφράζονται συνολικά με τη λέξη œπαράδειγμα. Κάθε ιστορική περίοδος λοιπόν έχει το δικό της œπαράδειγμα, τις δικές της επιστημονικές θεωρίες. Ακόμα και αν πάψουν να ισχύουν στο μέλλον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν αληθινές, αφού, όταν αυτές διατυπώθηκαν, μπορούσαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που έθεταν οι επιστήμονες της εποχής. Αρκεί όμως ένα αναπάντητο ερώτημα για να καταρριφθεί μια συγκεκριμένη θεωρία για χάρη κάποιας καινούριας. Η νέα θεωρία γίνεται, τότε, ανώτερη, γιατί μπορεί να απαντάει στο ερώτημα που δεν μπορούσε να απαντήσει η προηγούμενη, να εξηγεί μεγαλύτερο αριθμό φαινομένων και να διατυπώνει ακριβέστερες προβλέψεις.
Μια νέα θεωρία πατάει με το ένα πόδι στη συσσωρευμένη γνώση, αλλά με το άλλο δίνει μια κλωτσιά και αλλάζει ότι ίσχυε μέχρι κείνη τη στιγμή. Φαίνεται πως η επιστημονική πρόοδος (όπως κάθε πρόοδος εξάλλου) είναι περισσότερο το προϊόν μιας ρήξης με την παράδοση παρά η συνέχειά της.
Αυτό κάνω και εγώ στους ευρωκώδικες και τους ΕΚΩΣ-ΕΑΚ
Υ.Γ και το γεφύρι της Άρτας γέφυρα ήταν. Αν είχε το σύστημά μου, δεν θα το ψάχνατε.
seismic έγραψε:Η επιστήμη είναι υποχρεωμένη να απαντάει.
Ξανά διαβάστε...
Θα προσπαθήσω να απαντήσω με τον δικό μου τρόπο στο ερώτημα του προβληματισμού που έχω σαν εφευρέτης στην Ελλάδα.
Η επιστήμη είναι ο πυρήνας της γνώσης. Γένους θηλυκού σαν την μήτρα της γυναίκας Όλοι θέλουν να μπουν μέσα σαν τα σπερματοζωάρια.
Γύρο από την μήτρα της πεπατημένης επιστήμης υπάρχουν σε κυκλική διάταξη οι επιστήμονες που είναι οι φύλακες της.
Έχουν ανοίξει τα πόδια, έχουν ανοίξει τα χέρια και έχουν ενωθεί σχηματίζοντας έναν κύκλο αδιαπέραστο για τα άλλα εξωθεσμικά σπερματοζωάρια.
Γύρω από αυτόν τον κύκλο υπάρχουν οι θεσμοθετημένοι ερευνητές που κόβουν κύκλους και είναι οι μόνοι που μπορούν να αλλάξουν την διάταξη της σειράς των επιστημόνων πάνω στον κύκλο και να τους μετατοπίσουν λίγο δεξιά ή αριστερά.
Υπάρχουν και οι εφευρέτες οι οποίοι δεν είναι τίποτα άλλο από τα σπερματοζωάρια.
Στην προσπάθειά τους να μπουν μέσα στην μήτρα της γνωστικής επιστήμης οι εφευρέτες αρχίζουν να ρίχνουν κλωτσιές στα@@@των επιστημόνων.
Αν η κλωτσιά είναι πολύ δυνατή οι επιστήμονες κουλουριάζονται γονατίζουν και ο εφευρέτης ανοίγει ένα μικρό πέρασμα προς την μήτρα της γνώσης.
Στην Ελλάδα όμως οι επιστήμονες έχουν κάνει την δική τους πατέντα.
Αντί να έχουν ανοιχτά τα πόδια για καλύτερη στήριξη, αυτοί κάθονται σε καρέκλα.
Ο κακόμοιρος ο εφευρέτης όσες κλωτσιές και να ρίχνει σπάει το πόδι του στην καρέκλα.
Αυτός ο κύκλος δεν σπάει με τίποτα.
Η επιστήμη στην Ελλάδα δεν θα κυοφορήσει ποτέ.
«Τι αξία θα είχε η μανία για τη γνώση, αν επρόκειτο να μας εξασφαλίσει μονάχα την απόκτηση γνώσεων και όχι, κατά κάποιον τρόπο και όσο αυτό είναι εφικτό, το παραστράτισμα από εκείνο που ήδη γνωρίζουμε. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που το ερώτημα του αν μπορείς να σκέφτεσαι διαφορετικά από τον τρόπο που σκέφτεσαι και να αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά από τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, είναι αναγκαίο, για να συνεχίσεις να ερευνάς ή να στοχάζεσαι». M. Foucault (1926 β“ 1984)
Η ιστορία της επιστήμης δεν είναι μια συνεχής και γραμμική διαδικασία συσσώρευσης νέων γνώσεων, αλλά αντίθετα σημαδεύεται από σοβαρές ασυνέχειες, τομές και άλματα, που καθιερώθηκαν να λέγονται επιστημονικές επαναστάσεις. Κάθε εποχή έχει τις δικές της επιστημονικές αλήθειες και αυτές εκφράζονται συνολικά με τη λέξη œπαράδειγμα. Κάθε ιστορική περίοδος λοιπόν έχει το δικό της œπαράδειγμα, τις δικές της επιστημονικές θεωρίες. Ακόμα και αν πάψουν να ισχύουν στο μέλλον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν αληθινές, αφού, όταν αυτές διατυπώθηκαν, μπορούσαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που έθεταν οι επιστήμονες της εποχής. Αρκεί όμως ένα αναπάντητο ερώτημα για να καταρριφθεί μια συγκεκριμένη θεωρία για χάρη κάποιας καινούριας. Η νέα θεωρία γίνεται, τότε, ανώτερη, γιατί μπορεί να απαντάει στο ερώτημα που δεν μπορούσε να απαντήσει η προηγούμενη, να εξηγεί μεγαλύτερο αριθμό φαινομένων και να διατυπώνει ακριβέστερες προβλέψεις.
Μια νέα θεωρία πατάει με το ένα πόδι στη συσσωρευμένη γνώση, αλλά με το άλλο δίνει μια κλωτσιά και αλλάζει ότι ίσχυε μέχρι κείνη τη στιγμή. Φαίνεται πως η επιστημονική πρόοδος (όπως κάθε πρόοδος εξάλλου) είναι περισσότερο το προϊόν μιας ρήξης με την παράδοση παρά η συνέχειά της.
Αυτό κάνω και εγώ στους ευρωκώδικες και τους ΕΚΩΣ-ΕΑΚ
Υ.Γ και το γεφύρι της Άρτας γέφυρα ήταν. Αν είχε το σύστημά μου, δεν θα το ψάχνατε.
Ποια επιστήμη ;Γραφεις σε τοσα φορα που εχεις χασει την επαφη με την πραγματικότητα.Ουτε και ξερεις που και σε τι απευθύνεσαι!
Ποτε χασαμε το γεφύρι της Αρτας;