Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#118816 Κάτι μεταξύ ιδανικών διαδρομών (θα επανέρθω κάποτε, περιμένω να δω το ιδιοκτησιακό καθεστώς της google με το panoramio), μονόλογων και του θρεντ αυτού

"Αυτός ο τόπος έχει κάτι το μαγικό.
Ελλάδα δεν είναι μόνο οι παραλίες και τα νησιά.
Η μαγεία της Πίνδου.
Η άλλη Ελλάδα."

Κλισέ φράσεις που κάθ... ΚΑΘΕ φορά που φεύγεις από το περιβάλλον της καθημερινότητας, της πόλης, μπαίνεις σε ένα κόσμο διαφορετικό, απαιτητικό, όμορφο τις επιβεβαιώνεις.

Κάθε στροφή, κάθε χιλιόμετρο, κάθε δέντρο... μια ιστορία, ένα πέρασμα διαφορετικό.

Από το 2010 που γνώρισα εκ των έσω (το 2008 είχα περάσει πρώτη φορά από το σημείο, σε ένα οδοιπορικό μονοήμερο από τα μέρη αυτά) λόγω της καταγωγής της γυναίκας, δε χάνω ευκαιρία να επισκεφτώ τον μικρό αυτό "παράδεισο"... "Παράδεισο". Πες το στους 150 200 ηρωικούς χωριανούς που διαχειμάζουν στα 5-6 χωριά της Λάκκας Αώου, μακρυά από ανέσεις, γιατρούς, έτοιμο φαΐ, περίπτερο, βενζινάδικο, καφέ, ίντερνετ και άλλες ανέσεις της πόλης. Και αν χιονίσει, όχι μόνο αποκλείεσαι, παίζει στα 1200 μέτρα ψηλά να μη μπορείς να ανοίξεις την εξώπορτά σου για καμιά μέρα.

Για το φιλόδοξο οδηγό, παιδί της πόλης γράφοντα, ο τόπος δείχνει τη μαγεία του και τα δόντια του.

Σε μια καλή μέρα, καθαρή η θέα της Τύμφης απέναντι, αυτόματα σου τραβάει το μάτι και κλέβει τη κάθε σου ματιά. Θα αγναντέψεις, θα γυρίσεις το βλέμμα σου μπροστά και στην επόμενη στιγμή, πάλι θα σου τραβήξει το βλέμμα. Κάθε της κοψιά, μέρη απροσπέλαστα και απάτητα από πολλούς Έλληνες. Εδώ, λοιπόν, σε μια καθαρή μέρα οδηγικά θα περάσεις τη διαδρομή της ζωής σου. Θα μείνεις άναυδος από το ατελείωτο πράσινο και τη θέα. Σε μια καθαρή μέρα μου αρέσει να βγαίνω για τρέξιμο. Βάζω το επιθυμητό soundtrack, βγάζω από μέσα μου τα ξίδια κ βάζω καθαρό αέρα.

Σε μια δύσκολη μέρα, μπορεί να μη βλέπεις το δρόμο στα 100 μέτρα μπροστά σου. Μπορεί μισό χιλιόμετρο να είναι παγωμένο κ να αναγκαστείς να φορέσεις αλυσίδες ή να μη προχωρήσεις. Ήκαι να κολλήσεις (παθών), Μπορεί μια αρκούδα να περάσει από μπροστά σου τύφλα τα μεσάνυχτα ψάχνοντας τροφή (παθών). Μπορεί σε μια πλαγιά να ξεκολλήσει κανας βράχος και να τα χρειαστείς (παθών επίσης...).

Αφιέρωμα, στα μέρη αυτά, χαραγμένα με πολλές διαφορετικές νότες και θύμησες. Αφιερωμένο στη γυναίκα μου, που μου έδειξε το "πράσινο", για να ταιριάξουμε κάπως το μπλε εκεί μέσα.

Στη βροχή
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Στην ομίχλη (πρωινή καταχνιά, τυπική της περιοχής, τα πρώτα λεπτά που ο ήλιος "δει" τον ποταμό Αώο μετά από βροχερή μέρα)
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Και όταν τα πράματα είναι καθάρια...
Εικόνα

Εικόνα

Έρωτες σε μπλε και πράσινο...
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Σ΄ν΄ τάτε! ("υγεία", στα βλάχικα)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#119102 Το πηρα σημερα απο τη Βιέννη, πήγα Ostrava και αυριο Brno και πισω παλι Βιέννη.

Ειναι ενα 3008, 1.6d.

Μετα απο 300κμ, εχω να πω οτι
-Οταν στρίβει, ξεχνάς οτι ειναι ψευτοsuv
-οι Γάλλοι εχουν μαλώσει με την έννοια της εργονομίας
-αυτόματο κιβώτιο απο τα χειρότερα EVER
-ανετο στο δρομο
-εισαι με 160 και νιώθεις 30κμ κατω
-πολυ καλός εξοπλισμός/συνδεσιμότητα με άλλες συσκευές
-άπλετοι χώροι και θήκες για μικροαντικείμενα.

Περισσοτερα αυριο...

Εικόνα

Sent from a mobile device
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
#120417 Καταπληκτικη η φωτο του KiloMeater! :thumbsup:

@Νikos!
Η Ostrava πως σου φανηκε? Την γυρισες καθολου? Σε ρωταω απο περιεργεια καθοτι μου ειχαν κανει παλαιοτερα μια προσφορα για δουλεια εκει, αλλα την ειχα απορριψει (για το χρηματικο πρωτιστως, αλλα και...) για το οτι θεωρειται βιομηχανικη περιοχη (με κυριοτερη αν δεν κανω λαθος, την παραγωγη καρβουνου...)
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#120419 Δεν την ειδα και πολυ, μικρή μεν αλλα πολυ καλυτερη απο ίδιου μεγέθους πόλη στην Ελλαδα.

Μια χαρα μου φάνηκε.

Δε ξερω τι λεφτα σου έδιναν, αλλα νομιζω καλυτερα θα ηταν απο εδω και με καλύτερες προοπτικές.

Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Nikos! έγραψε:Δεν την ειδα και πολυ, μικρή μεν αλλα πολυ καλυτερη απο ίδιου μεγέθους πόλη στην Ελλαδα.

Μια χαρα μου φάνηκε.

Δε ξερω τι λεφτα σου έδιναν, αλλα νομιζω καλυτερα θα ηταν απο εδω και με καλύτερες προοπτικές.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ostrava
Σοβαρά τώρα;
Καλύτερη από Βόλο, Λάρισα, Ηράκλειο, Γιάννενα;
Εμένα με αυτά που διάβασα μου φαίνεται αρκετά χάλια, μολυσμένη λόγω κάρβουνου και με κακό κλίμα, με μέση ετήσια θερμοκρασία γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου...
Όσο για τις προοπτικές, και στην Τσεχία δεν είναι ρόδινα τα πράγματα, ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τους ακόμη είναι πολύ χαμηλά.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
KiloMeater έγραψε:στο χωματοδρομο για την αλπικη λιμνη πανω απο το Filzmoos

εγώ και η Milka :-)

βρηκα πιο ανοιχτό κάδρο με τη Milka μεσα :-)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:
Nikos! έγραψε:Δεν την ειδα και πολυ, μικρή μεν αλλα πολυ καλυτερη απο ίδιου μεγέθους πόλη στην Ελλαδα.

Μια χαρα μου φάνηκε.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Ostrava
Σοβαρά τώρα;
Καλύτερη από Βόλο, Λάρισα, Ηράκλειο, Γιάννενα;
Εμένα με αυτά που διάβασα μου φαίνεται αρκετά χάλια, μολυσμένη λόγω κάρβουνου και με κακό κλίμα, με μέση ετήσια θερμοκρασία γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου...
Όσο για τις προοπτικές, και στην Τσεχία δεν είναι ρόδινα τα πράγματα, ενώ το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τους ακόμη είναι πολύ χαμηλά.

Σοβαρότατα!

Πολύ πιο οργανωμένη, με περισσότερες ευκαιρίες με αρκετές εταιρίες στη Τσεχία της 2,5% ανεργίας.

Ούτε κάρβουνο είδα, ούτε μολυσμένη ατμόσφαιρα. Τη μια μέρα είχε 32 βαθμούς και την επόμενη 25 και τις δυο λιακάδα με ξηρή ατμόσφαιρα.

Είδα πάρκα, πράσινο, εκπληκτικούς δρόμους, ποδηλατόδρομους σχεδόν παντού, καθαριότητα και οργάνωση.

Και επειδή έχω προσωπική εμπειρία λόγω δουλειάς, πίστεψέ με είναι σαφώς πιο ρόδινα τα πράγματα από την Ελλάδα και αρκετά καλύτερα από εδώ. :iconcool:

Οπότε οι πληροφορίες που έχεις (από το wiki :lol: ) είναι λάθος. :)