Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#119898 Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά το panda με τα 11.150 έχει άλλα 1200 ευρώ καπέλο για τέλη,πινακίδες,χρώμα κλπ, και αυτό με τα 10400 είναι από τον 11/2013!Μόνο αυτό με τα 11.600 λέει τελική τιμή και μακαρι να είναι ετσι
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#119901 Πήρα Σφακιανάκη για πινακιδωμένο. Τελική τιμή 12 χιλιάδες. Καλά, αδίκως το συζητώ, δεν υπάρχει δυνατότητα για υπέρβαση
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#119923 Asimov δεν την εχω παρακολουθησει ολη τη συζητηση,αλλα για ριξε μια ματια εδω μηπως δεν ξερετε για αυτες τις τιμες.

Σε τιμή... μεταχειρισμένου διατίθεται το Fiat Panda, ένα από τα πιο ποθητά αυτοκίνητα πόλης που κυκλοφορούν. Συγκεκριμένα η εισαγωγική εταιρεία των ιταλικών αυτοκινήτων, προσφέρει το best seller της μάρκας με τιμή 8.390 ευρώ και αφορά την έκδοση βενζίνης με τον κινητήρα των 1.200 κ.εκ. και τους 69 ίππους. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει, Air Condition, ESP, Hill Holder, ABS / EBD κ.ά.

Χαμηλή είναι και η τιμή για την έκδοση diesel η οποία πωλείται με τιμή 10.370 ευρώ. Η περίπτωση αυτή αφορά την έκδοση 1.3 με 75 ίππους όπου η μέση κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται στα 3.7 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα. (εργοστασιακό νούμερο).

http://www.zougla.gr/automoto/article/k ... fiat-panda
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#119932 να πω και γω κατι?
εαν δεν φθανεις οριακα το 1,3 διζελ,γιατι δεν ψαχνεις να βρεις ενα μεταχειρω 1,3 διζελ με λιγα χλμ,καμια 10-20κ χλμ? δεν θα εχει πεσει στο μπατζετ που διαθετεις? δεν υπαρχουν τετοια μεταχειρω?
αν βρεις και του κανεις ενα ελεγχο μην εχει πεσει απο καμια Ακροπολη,το βρισκω καλη περιπτωση.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Anonymous Founder έγραψε:παρόλο που αντιπαθώ σφόδρα τα diesel

Δεν τα αντιπαθείς αρκετά σφόδρα! If that was the case, θα πρότεινες Twinair! :rtfm: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
Asimov έγραψε:Πάντως είναι 100% βέβαιο ότι θα αλλάξει κάτι στις τιμές των καυσίμων και παράλληλα θα μπει και κάτι σαν πρόστιμο στα diesel.

Να υπολογιζεις απο τον Οκτωβρη στανταρ +0,10 € στην τιμη αντλιας του ντιζελ.

.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
Anonymous Founder έγραψε: Δεν καταλαβαίνω τα ποσοστά σου για να σου πω την αλήθεια, εγώ αυτό που έχω κάνω αφορά ΚΑΘΕ αυτοκίνητο ουσιαστικά σε αυτή την κατηγορία.
Τα χιλιόμετρα, οι τιμές και οι καταναλώσεις για όλα είναι αυτές. Επομένως, είναι ένας εύκολος μπούσουλας για να καταλάβει κάποιος πόσο και αν συμφέρει ένα diesel.

Xoντρικα τα diesel στην κατηγορια τιμης/αυτοκινητου των 10-12κ, ειναι γυρω στα 15-20% ακριβοτερα, εφοσον δεν υπαρχουν καποια εξαιρετικα προωθητικα προγραμματα.

Επι του προκειμενου ειπα ομως, οτι εαν οι διαφορες μεταξυ 1,200 αρη i10 και Panda M-jet ειναι περιπου στο χιλιαρικο (μεχρι 1,500 euro max) , τοτε οκ, αξιζει να προτιμησει κανεις το Panda, με δεδομενο οτι κανει σιγουρα 15κ χλμ το χρονο...και οτι δεν θα τον ενοχλει ο χαρακτηριστικος ηχος του Diesel σε ταξιδι...

Anonymous Founder έγραψε:Στην περίπτωση λοιπόν του Asimov, όπου βρίσκει διάφορα Panda πινακιδωμένα (σε αντίθεση με i10 που δεν έχω βρει κανένα στο Car.gr), θα πρέπει να πληρώσει 1.5Κ παραπάνω για το Diesel Panda.
E, εύκολα βγαίνει πως η επιλογή είναι πάνω κάτω μονόδρομος.

Δεν ειναι και τοσο προφανες οτι το συγκεκριμενο παραδειγμα ειναι μονοδρομος, καθοτι, ακομα και να βρει 2-3 πινακιδωμενα Panda m-jet με 0χλμ, σιγουρα ειναι σε πολυ συγκεκριμενα χρωματα-εξοπλισμους, και μπορει να ειναι σε ακινησια για μεγαλο χρονικο διαστημα. Που σημαινει με το καλημερα, οτι θελουν σιγουρα ενα μικρο σερβις (αλλαγη λαδιων και φιλτρου λαδιου) γυρω στα 100 ευρω.
Στην περιπτωση του καινουργιου, το ψωνιζει οπως ακριβως το θελει, χρωμα, εξοπλισμος κτλ, και δεν ασχολειται περαιτερω...

Anonymous Founder έγραψε:Ακόμη και σε ταξίδι που λες, παρόλο που αντιπαθώ σφόδρα τα diesel, αποκλείεται να είναι καλύτερο ένα αναιμικό 1000άρι από την μοτερούκλα της Fiat (το ίδιο μοτέρ φτάνει τα 100 άλογα σε άλλα μοντέλα).

Εγω μιλησα απο την αρχη για το 1,200αρη i10, 4κυλινδρο 16βαλβιδο, με 2εκκεντροφορους, 87ps.
Για το χαμηλο βαρος του i10 ειναι οτι πρεπει, ειτε για χρηση εντος πολης, ειτε και εκτος...

Asimov έγραψε:Πάντως είναι 100% βέβαιο ότι θα αλλάξει κάτι στις τιμές των καυσίμων και παράλληλα θα μπει και κάτι σαν πρόστιμο στα diesel.

Anonymous Founder έγραψε:ΟΚ, αυτό σημαίνει πως η απόσβεση δεν θα γίνει σε 2 χρόνια, αλλά σε 3; Σε 4; Νομίζω πως βάζω πάρα πολύ, αλλά λέμε (μην ξεχνάς πως η διαφορά είναι μόλις 1500€). Ακόμη κι έτσι, όλα αυτά τα χρόνια θα έχεις ένα καλύτερο αυτοκίνητο, ενώ θα έχει και πανεύκολη μεταπώληση.
:rtfm:

Υπαρχει και αλλος ενας ανασταλτικος παραγοντας, που -για ευνοητους λογους- ΚΑΜΜΙΑ Ελληνικη αντιπ/σωπεια δεν αναφερει.
Σε τυχον βλαβη του φιλτρου DPF απο κακη ποιοτητα καυσιμου (το 80% περιπου της νοθειας καυσιμων στην ελληνικη επικρατεια αφορα το πετρελαιο κινησης...) ΚΑΝΕΝΑΣ εισαγωγεας/εταιρια δεν αναλαμβανει ευθυνη αντικαταστασης του. Προκειται για ενα αρκετα ακριβο εξαρτημα το οποιο αναλογως τον κινητηρα-κυβικα, μπορει να κοστιζει απο 800-2,500ευρω...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#120080 Τέτοια δύσκολα του βάζετε συνέχεια και έχει 25 χρόνια να γράψει βιβλίο ο άθρωπας! :protest: :protest:

Στα σοβαρά τώρα, πιστεύω πως θα άξιζε τον κόπο σε κάτι ελαφρώς μετάχειρο (πχ με 20-30Κ χλμ...) Ουσιαστικά καινούρια αμάξια είναι. Με έναν καλό έλεγχο, δεν πιστεύω να τίθεται θέμα. Μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερο αμάξι έτσι... :hmmm:

Από 'κει και πέρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για τα αμάξια που αναφέρεις πάντως, μιας και δεν έχω εμπειρία από κανένα... :oops:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#120086 Tα DPF συνηθως χαλανε απο κακες συνηθειες οδηγησης και οχι απο κακο καυσιμο. Just my 2 cents.
Άβαταρ μέλους
By Κίκιζας Γρηγόρης
mirage έγραψε:Tα DPF συνηθως χαλανε απο κακες συνηθειες οδηγησης και οχι απο κακο καυσιμο. Just my 2 cents.

πιο συγκεκριμενα ο συνδυασμος "μπουκωματος" του φιλτρου απο πολυ χαμηλο στροφαρισμα κινητηρα σε περιπτωση χρησης αποκλειστικα στην πολη...ναι, σε ανεπτυγμενες ξενες πολεις ομως, που η νοθεια δεν ειναι σε επιπεδο...πρωταθληματος, και οχι στο Banania-land...
Άβαταρ μέλους
By drdino
#120144 Όχι άλλο, πληζ. Πείτε ναι.
Άβαταρ μέλους
By Arrow
#120168 Επειδή το προηγούμενο ι10 δεν ήταν ακριβως Λαντ Ρόβερ σε αξιοπιστία ψάξε όσο μπορείς μην παίζει πάλι θέμα με τιμόνια, λάδια κτλ

< >