Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g47
#117181 Ειπες και μια αληθεια και εκει θα πρεπει να εστιασεις.

Για τους συναδέλφους μηχανικούς. Θα ήθελα πολύ να με θεωρούσαν και εμένα συνάδελφο αλλά δυστυχώς δεν σπούδασα όταν ήμουν νέος, και παραμένω ένας απλός εργοδηγός δομικών έργων ο οποίος όμως προσπαθεί.

Η πηγη ολου του κακου. Ποτε δεν ειναι αργα seismic.

Παρτο σωστα για να μη συνεχισεις να χανεις τη ζωη σου και τα λεφτα σου με κατι που δεν θα εχει ποτε (imho) αποτελεσμα. Και σωστο να ηταν (τα θεωρητικα σου μοντελα θελουν αναπτυξη, η θεωρητικη τεκμηριωση τους επισης και το πειραμα υπο κλιμακα μπαζει απο πολλες μεριες ακριβως επειδη στο θεωρητικο υποβαθρο δεν εχεις τις γνωσεις), ο τροπος ειναι ακραια αδοκιμος και δεν θα γινει δεκτο.
Τα πειραματα ειναι ενα απο τα τελευταια πραγματα που κανει κανεις, οχι πρωτο. Οπως σου ειπαν και αλλοι, εσυ το εκανες πρωτο και μετα προσπαθησες να βρεις μια θεωρια υπο την οποια ταιριαζει.
Δε λειτουργει ετσι η επιστημονικη ερευνα κατι που θα γνωριζες αν ειχες κανει τις σωστες σπουδες.
Ακριβως επειδη δεν τις εχεις, αυτο το κενο γνωσης σου δημιουργει το προβλημα και αυτη την αντιδραση στον επιστημονικο τροπο ερευνας, γιαυτο και δινεις στα νευρα αυτων που ξερουν τη δουλεια που θα ηθελες να κανεις.

Btw, δεν κουβαλαω το κομπλεξ της αλλης πλευρας γιατι δεν ειμαι ουτε εγω πολιτικος μηχανικος.

Το που διαφωνω αστο. Δεν τελειωνουμε ποτε και δεν ειναι ο χωρος για επιστημονικη συζητηση.
Παντως F.o.S και σεναρια simulation σε κανα προγραμματακι δε μου εδωσες. Το πιο απλο πραγμα δηλαδη οταν κανεις εκτιμηση κινδύνου.
Δε μου απαντησες επισης ποσο σου εχει κοστισει συνολικα ολο το project.

Over and out, καλη τυχη.
Άβαταρ μέλους
By seismic
#117184 Ούτε εγώ ξέρω ακριβώς. Πάνω από 60000 ευρώ. Έχω διεθνή δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και αυτό κοστίζει.
Τα πάντα έκανα. Τα λόμπι δεν υπολόγισα, αλλά δεν με υπολόγισαν και αυτά εμένα σωστά.
«Τι αξία θα είχε η μανία για τη γνώση, αν επρόκειτο να μας εξασφαλίσει μονάχα την απόκτηση γνώσεων και όχι, κατά κάποιον τρόπο και όσο αυτό είναι εφικτό, το παραστράτισμα από εκείνο που ήδη γνωρίζουμε. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που το ερώτημα του αν μπορείς να σκέφτεσαι διαφορετικά από τον τρόπο που σκέφτεσαι και να αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά από τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, είναι αναγκαίο, για να συνεχίσεις να ερευνάς ή να στοχάζεσαι». M. Foucault (1926 – 1984)
Η ιστορία της επιστήμης δεν είναι μια συνεχής και γραμμική διαδικασία συσσώρευσης νέων γνώσεων, αλλά αντίθετα σημαδεύεται από σοβαρές ασυνέχειες, τομές και άλματα, που καθιερώθηκαν να λέγονται επιστημονικές επαναστάσεις. Κάθε εποχή έχει τις δικές της επιστημονικές αλήθειες και αυτές εκφράζονται συνολικά με τη λέξη παράδειγμဝ. Κάθε ιστορική περίοδος λοιπόν έχει το δικό της €παράδειγμဝ, τις δικές της επιστημονικές θεωρίες. Ακόμα και αν πάψουν να ισχύουν στο μέλλον, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν αληθινές, αφού, όταν αυτές διατυπώθηκαν, μπορούσαν να απαντήσουν στα ερωτήματα που έθεταν οι επιστήμονες της εποχής. Αρκεί όμως ένα αναπάντητο ερώτημα για να καταρριφθεί μια συγκεκριμένη θεωρία για χάρη κάποιας καινούριας. Η νέα θεωρία γίνεται, τότε, ανώτερη, γιατί μπορεί να απαντάει στο ερώτημα που δεν μπορούσε να απαντήσει η προηγούμενη, να εξηγεί μεγαλύτερο αριθμό φαινομένων και να διατυπώνει ακριβέστερες προβλέψεις.
Μια νέα θεωρία πατάει με το ένα πόδι στη συσσωρευμένη γνώση, αλλά με το άλλο δίνει μια κλωτσιά και αλλάζει ότι ίσχυε μέχρι κείνη τη στιγμή. Φαίνεται πως η επιστημονική πρόοδος (όπως κάθε πρόοδος εξάλλου) είναι περισσότερο το προϊόν μιας ρήξης με την παράδοση παρά η συνέχειά της.
Αρκεί ένα αναπάντητο ερώτημα για να καταρριφθεί μια συγκεκριμένη θεωρία για χάρη κάποιας καινούριας.

Το ερώτημα που τίθεται στον σημερινό σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό είναι το εξής.

Μπορεί ο σύγχρονος αντισεισμικός κανονισμός υπό μία πολύ ισχυρή σεισμική διέγερση να περιορίσει και να ελέγξει το εύρος του πλάτους ταλάντωση της κατασκευής ώστε αυτή να παραμένει πάντα μέσα στην ελαστική περιοχή, ανεξαρτήτως της έντασης που θα έχει η μετατόπιση του εδάφους, και του χρόνου διέγερσης?

Βασικά μπορεί να ελέγξει το εύρος της παραμόρφωσης που προκαλεί ο πολύ μεγάλος σεισμός στην κατασκευή?

Φυσικά και δεν μπορεί. Ο σύγχρονος κανονισμός το λέει καθαρά. ( Η αναπόφευκτη ανελαστική συμπεριφορά υπό ισχυρή σεισμική διέγερση κατευθύνεται σε επιλεγμένα στοιχεία και μηχανισμούς αστοχίας. )

Η προτεινόμενη μέθοδος του αντισεισμικού συστήματος μπορεί να το κάνει. Μπορεί να ελέγξει την παραμόρφωση ολόκληρου του φέροντα οργανισμού του κτηρίου και να το κρατάει πάντα μέσα στην ελαστική περιοχή ταλάντωσης, σταματώντας αυτό να ταλαντωθεί περισσότερο και να περάσει σε ανελαστική συμπεριφορά κατά την οποία έχουμε αστοχίες και καταρρεύσεις. Αυτό είναι το ΝΕΟΝ που επιτυγχάνει η αντισεισμική προτεινόμενη ευρεσιτεχνία, και όχι μόνο.

Πως επιτυγχάνει η προτεινόμενη ευρεσιτεχνία να ελέγξει την ταλάντωση των κατασκευών ( αρχικά.. με απλά λόγια )

Αν πάνω σε ένα τραπέζι τοποθετήσεις δύο υποστυλώματα.

Το ένα το βιδώνεις με το τραπέζι και το άλλο απλά ακουμπά πάνω στο τραπέζι.

Αν ένας κουνήσει το τραπέζι, το υποστύλωμα που απλά ακουμπάει ασύνδετο πάνω στο τραπέζι θα ανατραπεί από την ταλάντωση που υφίσταται

Το βιδωμένο στο τραπέζι υποστύλωμα αντέχει απεριόριστες πλάγιες ταλαντώσεις χωρίς να ανατραπεί, ή να παραμορφώσει τον κορμό του.

Αυτό ακριβώς εφαρμόσαμε σε κάθε υποστύλωμα της κατασκευής, για να αντέχει απεριόριστες πλάγιες ταλαντώσεις.

Κατά την ταλάντωση που προκαλεί ο σεισμός, το κάθε υποστύλωμα της κατασκευής σηκώσει την βάση του, σηκώνει το δώμα του, και χάνει την εκκεντρότητά του.

Τότε ο κάθε ένας κόμβος αλλάζει μοίρες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στρέφει παραμορφώνοντας τον κορμό του σώματος του υποστυλώματος και της δοκού και τα σπάει.

Ενώνοντας αμφίπλευρα το δώμα κάθε ενός επιμήκη υποστυλώματος με το έδαφος με τον μηχανισμό της αντισεισμικής ευρεσιτεχνίας σταματάμε το ανασήκωμα του δώματός τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σταματά και το ανασήκωμα της βάσης τους και να μην χάνουν την εκκεντρότητά τους. Αυτό σημαίνει ότι και οι κόμβοι δεν αλλάζουν τις μοίρες τους, και δεν στρέφουν παραμορφώνοντας τους κορμούς των δοκών και των υποστυλωμάτων. Κατ αυτόν τον τρόπο βοηθάμε τους κορμούς των φερόντων στοιχείων με μία έχτρα μεγάλη απόκριση προς τις σεισμικές φορτίσεις του σεισμού, διότι καταργούμε τις ροπές των κόμβων, κατορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο να έχουμε τον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό.

Και αν κάνουμε κάτι πολύ ισχυρό, που δεν χρειαζόμαστε να είναι τόσο ισχυρό, τότε αφαιρώντας κυβικά μπετόν από τις βάσης, καθώς και γραμμικό οπλισμό χάλυβα θα έχουμε και φθηνές κατασκευές.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ.
Άβαταρ μέλους
By seismic
g8777 έγραψε:Υπάρχει αλλά πρεπει να περιμένεις κανα 2ωρο ακομα. :s_wink

Όλος ο χρόνος δικός μας είναι.
Σε ευχαριστώ που ασχολείσαι δημιουργικά!
Άβαταρ μέλους
By seismic
seismic έγραψε:
g8777 έγραψε:Υπάρχει αλλά πρεπει να περιμένεις κανα 2ωρο ακομα. :s_wink

Όλος ο χρόνος δικός μας είναι.
Σε ευχαριστώ που ασχολείσαι δημιουργικά!

Έλα φίλε μου g8777
Έχεις να πεις κάτι, ή όχι ακόμα?
Βασικά τι αντέχει πιο πολύ σε μία πλάγια δύναμη.
Μία βιδωμένη κολόνα πάνω στο έδαφος ή μία που απλά ακουμπάει πάνω στο έδαφος.
Αυτή την απάντηση την περιμένω 7 χρόνια να μου την δώσουν οι μηχανικοί, και δεν μπορούν να βρουν την απάντηση.
Πολύ σπουδαγμένα είναι τα παιδιά!!! :lol:
Θα πρέπει να ξανά ανακαλύψουμε την χρησιμότητα της βίδας.

Πείραμα.
Πάνω σε ένα ξεχαρβαλωμένο τραπέζι σαν αυτά που πουλά ο Μαρινόπουλος καρφώνουμε μια πρόκα σαρανταπεντάρα.
Γύρω από τον κορμό της της περνάμε κολάρο μία στοίβα με CD.
Κουνάμε το τραπέζι,... το ξανά κουνάμε δυνατά, και τα CD δεν λένε να πέσουν.
Γιατί άραγε?
Μπορεί η επιστήμη της σεισμικής μηχανικής να δώσει την απάντηση σε αυτό το φαινόμενο? :s_crazy

Όχι δεν μπορεί στην Ελλάδα που ζούμε ούτε ο ΟΑΣΠ να δόση την απάντηση.
Είναι λέει αναρμόδιος .... αλλά αρμόδιος να κατασκευάζει κανονισμούς αντισεισμικής προστασίας
και να απαγορεύει στους άλλους ότι δεν υπόκειται στους κανονισμούς τους δικούς του.
Έχουνε καλαμπούρι!
Άβαταρ μέλους
By seismic
#119056 ΣεισμοΛόμπι
Αγαπητοί φίλοι
Μετά από αυτά που έχω γράψει, και τα πειράματα που έχω κάνει για την αντισεισμική πατέντα, θα απορείτε που το κράτος, ή οι εταιρείες δεν με έχουν ενοχλήσει.
1)Αν σκεφτεί κανείς πόσα δισεκατομμύρια έχουν ξοδέψει σε πειράματα ανά τον κόσμο, και πόσα θα ξοδέψουν ακόμα παίρνοντας κονδύλια για εφαρμοσμένη έρευνα. ( Αλήθεια τι χρειάζονται την έρευνα αν αντέχουν οι κατασκευές? )
2) Αν σκεφτεί κανείς πόσα βιβλία έχουν γραφεί πάνω στην σεισμική μηχανική. ( θα βγουν άχρηστα )
3) Αν σκεφτεί κανείς πόσα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν κατασκευαστεί για την μελέτη των κατασκευών. ( θα βγουν άχρηστα )
4) Αν σκεφτεί κανείς πόσοι καθηγητές διδάσκουν σεισμική μηχανική, και πόσοι μηχανικοί έχουν σπουδάσει. ( θα είναι ξεπερασμένοι )
5) Αν σκεφτεί κανείς πόσα χρήματα σπαταλάμε για την έρευνα των σεισμών, δηλαδή πότε θα γίνει σεισμός.( Χεστήκαμε αν γίνει ή δεν γίνει αν έχουμε γερές κατασκευές )
Και έρχομαι εγώ, και τους λέω ότι η μέθοδός σας δεν είναι σωστή.
Η σωστή μέθοδος είναι η δική μου.
Όλοι αυτοί που ανάφερα και πολλοί άλλοι κλάδοι θα πεινάσουν αν η πατέντα μου βγει παγκοσμίως.
Αυτούς ακριβώς είναι που εγώ χρειάζομαι να συνεργαστώ για να πάει μπροστά η πατέντα
Αυτοί είναι που μου έχουν κηρύξει τον πόλεμο.
Μπορώ να τους κάνω ρόμπα ανά πάσα στιγμή, όχι γιατί είμαι διάνυα, αλλά διότι όλοι οι πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και όλοι οι άνθρωποι ξέρουν την χρησιμότητα της βίδας αλλά... είχαν ξεχάσει να βιδώσουν τις κολόνες ή τις κατασκευές στο έδαφος.
Το βίδωμα στο έδαφος...τα αλλάζει όλα!
Φοβούνται οι πολιτικοί μηχανικοί, ότι αν εφαρμόσουν την δική μου μέθοδο, οι στατικές μελέτες που κάνουν θα βγουν άχρηστες.
Καταλαβαίνετε τι συμφέροντα παίζονται και τι πρόβλημα έχω?
Γιατί δεν το δοκιμάζουν αυτοί? Ξέρετε πολλούς να έχουν προτάσεις σαν την δική μου?
Αυτός είναι για μένα ο βασικός λόγος που προσπαθούν να θάψουν την πατέντα, , και εμένα μαζί της. :s_cry
https://www.youtube.com/watch?v=cUJkObz3nBQ
Και μετά μιλούν για ανάπτυξη!
Τον σεισμό τον νίκησα ... τα σεισμολόμπι όχι ακόμα.
Άβαταρ μέλους
By seismic
#119127 Έχω το ok από δημοσιογράφο να κάνουμε ένα ρεπορτάζ σε πολύ γνωστό κανάλι στην τηλεόραση για την πατέντα. Ψάχνω να βρω ιδικούς επιστήμονες που να υποστηρίξουν την πατέντα για να βγουν μαζί μου στην εκπομπή.
Όποιος το επιθυμεί ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα.
Άβαταρ μέλους
By seismic
#119130 Χα Χα!!! Το εύχομαι!
Σίγουροι ότι θα έλθουν είναι ένας πρώην γνωστός Πρύτανης, και ένας ομότιμος καθηγητής.
Τελευταία επεξεργασία από seismic και 03 Ιουν 2015, 21:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By nass
seismic έγραψε:ξέρουν την χρησιμότητα της βίδας αλλά... είχαν ξεχάσει να βιδώσουν τις κολόνες ή τις κατασκευές στο έδαφος.

Εικόνα

Εικόνα

Μ' αρέσει όμως που είσαι σεμνός πάντως :inlove: , τι να σου πει και ο χαζοβιόλης ο Hawking "έγινα αυτό που είμαι γιατί πάτησα στους ώμους γιγάντων"
Άβαταρ μέλους
By seismic
bill33 έγραψε:Να καλέσεις και τον g8777 αλλιώς δεν έρχομαι!

Φυσικά και θα τον καλέσω! Μου χρωστάει μία απάντηση την οποία πρέπει να μου την δώσει εδώ, ή στην εκπομπή.
Άβαταρ μέλους
By seismic
nass έγραψε:
seismic έγραψε:ξέρουν την χρησιμότητα της βίδας αλλά... είχαν ξεχάσει να βιδώσουν τις κολόνες ή τις κατασκευές στο έδαφος.

Εικόνα

Εικόνα

Μ' αρέσει όμως που είσαι σεμνός πάντως :inlove: , τι να σου πει και ο χαζοβιόλης ο Hawking "έγινα αυτό που είμαι γιατί πάτησα στους ώμους γιγάντων"
Αποτελεσματικός... αυτή είναι η σωστή λέξη.. κανένας δεν έγινε γίγαντας ξαφνικά... μεγάλωσε σιγά σιγά.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#119159 μπράβο, χαλάσατε το καλύτερο τόπικ :(