Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By nido
#118718 Thank you Pitt & Trident.

Τα πλαστικά είναι το "coating" ενός πλαστικοιποιημένου συρματόσχοινου (δεν έχω ιδέα τι πλαστικό είναι, ίσως να είναι κάτι "τεφλονοειδές" αλλά δε μπορώ να είμαι σίγουρος... ) και το γύρω-γύρω του μέσα στο οποίο κινείται (που κι αυτό δεν έχω ιδέα τι είναι).

Αν το πάρουμε ανάποδα, τι ΔΕΝ κάνει και θα τα "φάει" τα πλαστικά?
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#118720 Εάν είναι "στεγνό", εάν δηλαδή δεν έχει ήδη ίχνη λιπαντικού, η ασφαλέστερη λύση για τα πλαστικά είναι να βάλεις σκόνη γραφίτη.
Εάν έχει ήδη υπολείμματα λιπαντικού, σκούπισέ το και βάλε ένα λιπαντικό τεφλόν ή σιλικόνης.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#118723 Τώρα που έγινε σαφέστερος ο σκοπός χρήσης, θα συμφωνήσω με Pitt στο λιπαντικό σιλικόνης. Συνήθως κυκλοφορεί σε spray με προσαρμοζόμενο μακρύ ακροφύσιο .
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
dimitrisB έγραψε:Μιά ακόμα λύση, αν έχεις πιστόλι σιλικόνης, είναι η ακρυλική μαστίχη, που είναι και βαφόμενη:
Εικόνα

Kόστος < 1,5 € και με το ακροφύσιο την τοποθετείς και σε κάποιο βάθος της τρύπας. Κάνει για πολλές χρήσεις, σφραγίζει ρωγμές - αρμούς. Στεγνώνει σε 2-3 ώρες και βάφεται μετά απο 5-6 ώρες, ενώ στρώνεται ακόμα και με σπάτουλα.

Ευχαριστώ πολύ.
Ανακάλυψα στην αποθήκη ότι έχω τούτο εδώ:
Duro Stick Super Flex Powder

Λέει ότι είναι για ρωγμές αλλά ίσως είναι κατάλληλο και για την περίπτωση;

και τούτο εδώ σε σωληνάριο...
Neotex PU Joint
Λέτε να κάνουν δουλειά;
Ειδάλλως πάω αύριο για γύψο, σαφώς και δεν είναι θέμα το κόστος απλά αν "βγαίνει η δουλειά" με υπάρχοντα υλικά, why not?
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#118749 Άκυρο, βρέθηκε γυψος απο φιλο οπότε η δουλειά θα γίνει με τον τροπο που με συμβουλεψατε..
Ευχαριστώ πολύ!
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#118776 Απ΄ ότι κατάλαβα, δεν έχεις ξαναδουλέψει με γύψο. Επειδή αν δεν το έχεις ξανακάνει, υπάρχει περίπτωση όταν στεγνώσει ο γύψος να σου κάνει ρωγμές ή να συρρικνωθεί και αφού έχεις το τσιμεντοειδές της Durostick, κάνε το εξής.

Πάρε ένα ψεκαστήρι με νερό και ψέκασε μέσα στις τρύπες ώστε να μην είναι στεγνές. Ανάμιξε σε ένα κεσεδάκι από γιαούρτι λίγη άμμο και αρκετή σκόνη Durostick και πρόσθεσε σταδιακά νερό αναδεύοντας συνεχώς. Αν σου ξεφύγει το νερό και γίνει πολύ νερουλό, πρόσθεσε ακόμη λίγη σκόνη. Όταν γίνει σαν αλοιφή (η σαν στραγγιστό γιαούρτι μια και είπαμε για κεσεδάκι...) είναι έτοιμο για χρήση. Γέμισε τις τρύπες με μια μικρή σπάτουλα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#118783 εγω για να μην ταλαιπωρουμε θα εβαζα την μαστιχη που εχεις την πολυουρεθανικη.Κοιτα μονο μην ειναι ληγμενη που την ειχες στην αποθηκη.Εχει ημερομηνια ληξης πανω.
και αυτη βαφομενη ειναι.Και ο ακρυλικος στοκος κανει σε φυσιγγα με κοστος 1,20 εως 1,5 ευρω στα χρωματοπωλεια.Και στοκος σπατουλαρισματος κανει το βαζακι των 200 γραμμαριων 2-3 ευρω.
Άβαταρ μέλους
By nido
bill33 έγραψε:Απο ¨μαμά" είχε λίπανση;

Είναι ιδιοκατασκευή Βασίλη.

Σπίτι έχω ένα σπρέι σιλικόνης που υποτίθεται είναι ειδικό για διάδρομο γυμναστικής (δε θυμάμαι λεπτομέρειες, είμαι γραφείο ακόμα... :( ) κι εδώ έχω ένα σπρέι σιλικόνης της SONAX που λέει ότι είναι για μέταλλα, ελαστικά, πλαστικά και ξύλο, πολύ αραιό, σταματάει τριγμούς, απωθεί υγρασία κλπ.
:hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#119068 Στο καλοριφέρ του μπάνιου, που μοιάζει με αυτό (δεν είναι το ίδιο)

Εικόνα

έχει φύγει το χρώμα από πολλούς σωλήνες. Με τι ξαναβάφεται; Θεωρώ πως πρέπει να αφαιρεθεί για πιο εύκολη πρόσβαση :hmmm: Μήπως συμφέρει η αντικατάστασή του; :oops:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#119149 Υπάρχει χρώμα που αντέχει στις θερμοκρασίες των καλοριφέρ....μπορείς να το βρεις εύκολα σε σπρέυ, αλλά υποθέτω υπάρχει και σε κοινό κουτάκι.
Π.χ. http://www.praktiker.gr/p/sprei-motip-g ... 00ml-18922
Θα πρέπει να το τρίψεις με λίγο γυαλόχαρτο για να φύγει τυχόν σκουριά και μετά να βάψεις

Υ.Γ. Αν είναι μικρό το μελετάς για αντικατάσταση αν δεν έχεις τη δυνατότητα/διάθεση να το επιδιορθώσεις, αλλά αν είναι μεγάλο σίγουρα η τιμή ανεβαίνει....
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
dimviii έγραψε:εγω για να μην ταλαιπωρουμε θα εβαζα την μαστιχη που εχεις την πολυουρεθανικη.Κοιτα μονο μην ειναι ληγμενη που την ειχες στην αποθηκη.Εχει ημερομηνια ληξης πανω.
και αυτη βαφομενη ειναι.Και ο ακρυλικος στοκος κανει σε φυσιγγα με κοστος 1,20 εως 1,5 ευρω στα χρωματοπωλεια.Και στοκος σπατουλαρισματος κανει το βαζακι των 200 γραμμαριων 2-3 ευρω.

Τελικώς ακολουθήθηκε η λύση του αφρού πολυουρεθάνης και στη συνέχεια ελάχιστου γύψου.
Στη μία τρύπα εμφανίστηκε ανεπαίσθητη επιφανειακή ρωγμή, έβαλα ελάχιστο ακρυλικό στόκο και μπαλώθηκε.
Έβαψα με πλαστικό από πάνω και δε φαίνεται σχεδόν τίποτα πλέον, αλλά ούτως ή άλλως το κομμάτι εκείνο θα καλυφθεί οπότε το αισθητικό δεν με απασχολεί.
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#119445 Τέτοιο πολυεργαλείο δεν είχα ποτέ.
Είδα κάποια video με αυτό και άλλα παρόμοια της Bosh και φαίνεται να είναι καλή λύση για ψιλοδουλειές.

Εικόνα

Για τις δουλειές που προορίζεται (κόψιμο - τρίψιμο) έχω γωνιακό τροχό (και μικρό [σβουράκι] και μεγάλο), έχω σέγα και μόνο το τριβείο μου τα έχει φτύσει. Έχει κανείς κάτι τέτοιο; Το έχετε χρησιμοποιήσει; Το βρίσκετε πρακτικό; Αξίζει να το πάρω για να βρίσκεται KAI αυτό; Η τιμή του σε σχέση με τα υπόλοιπα της αγοράς είναι εξαιρετική.

Για DIY το θέλω, όχι για επαγγελματική χρήση και μέχρι τώρα ότι Parkside έχω πάρει αποδείχθηκε λίαν αξιόπιστο, σε αντίθεση με κάτι B&D...
Άβαταρ μέλους
By gakost
#119494 Εγώ έχω μπαταρίας, μια χαρά βολεύει, τις προάλλες επειδή δεν έβρισκα την λάμα για το ξύλο στο πριόνι έκοψα ένα βρωμόδενδρο που μεγάλωνε και είχε κάνει κορμό 4-5 εκατοστά με το πριονάκι του. Έχω κόψει και κάτι ψιλά κόντρα πλακέ και πλαστικά μια χαρά. Για τρίψιμο δεν έχει χρειαστεί ακόμη. Επίσης δεν ξέρω αν είναι όλα έτσι το δικό μου αλλάζει εξαρτήματα με alen βίδα και το βρίσκω λίγο μπελά.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#119631 Το πήρα τελικά, δεν κρατήθηκα...

Και σ΄αυτό με alen σφίγγουν τα εξαρτήματα, αλλά δεν μου φάνηκε μπελαλίδικο. Εσύ βέβαια το έχεις καιρό, άρα θα ξέρεις καλύτερα.

Το δούλεψα λίγο και το βρήκα πρακτικό για ψιλοδουλειές. Με τις λάμες κόβει εκεί που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σβουράκι και με το τριγωνικό τριβείο τρίβει γωνίες που δεν φτάνει το τετράγωνο παλμικό τριβείο. Παρόλα αυτά μάλλον δεν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως ούτε την σέγα ή το δισκοπρίονο (για μεγάλα ή σκληρά ξύλα), ούτε το τριβείο (για μεγάλες επιφάνειες), ούτε τον τροχό (για σκληρά ή μεγάλου πάχους μεταλλικά αντικείμενα).

Μου άρεσε και η ωραία θήκη μεταφοράς του.